icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kalman
10. jan 2012

@animal tie nažehlovačky mi pošleš link ? aj ja bi som sa pridala , ak ešte nieje neskoro 🙂

anielik
10. jan 2012

@animal @ucitelka70 ahojte, kocky mozete mi prosim poslat link na farby softu? nejako to nemozem najst...
@animal mas tam napisane ze budes obj. 2x, kedy asi ten druhy x? Dakujem 🙂

ucitelka70
10. jan 2012
terezita
10. jan 2012
anielik
10. jan 2012

@ucitelka70 dakujem 🙂)) slepa som 🙂

macin73
10. jan 2012

@terezita díky, mě se právě ty záložky nezobrazovaly, ale mě ten PC poslední dny nějak blbne... 😠

ucitelka70
10. jan 2012

mimo témy? dnes som pozerala, na abknihy je poštovné zdarma

kalman
10. jan 2012

Baby aky overlok je lepší? mám šancu kúpiť priemyselný overlok, alebo si mám radšej vybať nejaky iný? a aká jedno ihlovka by bola dobrá na vela šitia? Ja mám singerku 15 ročnú a nešije moc dobre , rozmýšlam tiež nad priemyselným strojom. Čo najlepšie šije úplety?
Za rady Ďakujem 🙂

mehlo
10. jan 2012

@kalman průmyslový overlock pro začátečníky moc nedoporučujou, je to prý složitější, zvlášt když je starší. Já jsem šla do overlocku Bernina Bernette 610 D, ale už bych si ho nekoupila a koupila brother, holky ho tady mají skoro všechny a jsou spokojený. Normální stroj mám PFAFF asi 18 letý a jsem spokojená, ale když bych kupovala novej tak taky brother nejspíš Innovis10.

mehlo
10. jan 2012

@evinka šikovná sukýnka

ucitelka70
10. jan 2012

@kalman priemyselný ti nikto nedoporučí, to nie je na doma, jednak je to veľké a asi aj do zásuvky ide na 380 V nie na 220, ale to ti netvrdím. My s Kryskou5 si obzeráme OL, brother m 3034D alebo 4234D, lenže je teraz už drahšie ako pred vianocami 😒

caramilla
10. jan 2012

@palosek jj, lama 😀 Mě se ta kombinace úchylná právě líbí 😀
@crawler jojo OL i kráčející patka a časem i COL 😀 😀 😀 😀
@zojec Jo jo, ta jedna je pro mě, už jsem v ní dnes chodila celý den 😀
@mehlo knížka ještě nepřišla, ale dnes ještě poštu donese mhd od vedle, tak snad!
@palosek mě přišlo 7600 a už jsem 4000 dnes utratila za řezací krámy na Strimě 😀 😀 😀 😀

kryska5
10. jan 2012

@monr dík za link na podložku, pozriem .. ten strih je super, dám ho do tabuľky ak sa ešte niekto pridá tak môžeme objednať 😉

terezita
10. jan 2012

@evinka ta je fajn! a ja mam jeste v merku usit si zavinovaci kalhoty.. a libi se mi tam v tech jejich tutorialech ta detska deka ve tvaru medveda.. 😅

mehlo
10. jan 2012

@caramilla no bylo to doporučeně tak jsem si myslela, že ji tam budeš mít už včera. Teda ta pošta se loudá. Nějak to tu zaniklo- souprava pro Petulu vel. 104-110 bude stačit 1 m jedné barvy a 0,5 m druhé? Jo a jak řešíš šnůrky do bundiček když to šiješ na zakázku? . Kloboukovka, průchodky a brzdičky nebo jinak?

caramilla
10. jan 2012

@idris Ruské blogy
http://rigierukodelki.blogspot.com/
http://madebyirinelli.blogspot.com/

Jinak jsem právě přišla od masérky a za prv ý mi řekla, že než přestanu kojit, tak mi nic moc udělat se zády nemůže a že má záda jsou od kotníků po temeno špatně 😀 😀 😀 Prý serpentýny všema směrama.
Tak sjem jí řeklal že kojit budu asi ještě 50 let... 😀 😀 😀 Jinak přesně podle posunutých obratlů jsme dedukovaly polohu u šícího stroje 😝 Já asi budu dělat něco symetričtějšího 😀

caramilla
10. jan 2012

@mehlo Jo, já to tu jen prolítla, promiň. Takovouhle velikost jsem celou soupravu nešila a hlavně to právě moc neřeším, mám tak hafo látky, že prostě stříhám stříhám, a až dojde objednám další. Myslím si, že by to mohlo stačit, ale dost taky záleží, jaký střih budeš mít. Čím naklofáno na menší části, tím se toho vejde víc, myslím 😀 Na dospělou bundu to je tak spotřeba 2m, na Jasmínky 86 to bylo cca 1m, možná trochu víc. Ale kulatá kapuca je skladnější než špičatá 😀

Dávám zpevňovače otvorů, kulatou pružnou gumu (tu silnější) a brzdičky a na konec koncovky. Brzdičky mám ty ze Stoklasy velké, protože ty "Dětské" ty nic neudrží a vyjíždí z nich ta kulatá guma.

papajka7
10. jan 2012

@caramilla tak toto je fakt neskutocne 😵 😵 😵 ,to ja sa s tom mojou mikinou idem niekde zahrabat,fakt nema to chybu vsetky 3 ste dokonale zladene 😵 ,ja si stale hovorim,ze mi to je jedno co budeme mat,ale teraz uz nieeee ja chcem dievcatkooooo 😀

kalman
10. jan 2012

@mehlo super typ Brother NV30 sa mi páči a asi si ju aj kúpim 😀
@ucitelka70 Tak už priemyselný nechcem , chcem brother M 4234 D 😀 Ďakujem za super typy

kuna
10. jan 2012

@michamicha nedovedu si představit, že bych aksamit šila bez kráčející 🙂

mehlo
10. jan 2012

@caramilla díky no já jsem si nebyla jistá, tak vezmu radši 1 a 1 metr, když něco zbyde tak udělám třeba rukavice na příští zimu. Na svoji bundu jsem počítala se 2 metry. Ty brzdičky jsem chtěla objednávat z VTC. ještě uvidím.

palosek
10. jan 2012

@caramilla no mě ještě nepřišly a už je skoro taky nemám 😀 😀 v plánu byla řezací podložka a ještě menší kolečko (45mám), ale asi zas jindy 😅 V Prioru měli akce na látky 😅 😅
S páteří to není sranda...a u stroje se to moc nezlepší 😀 Leda pocvičit...šít...pocvičit...šít 😅 😅 Ke kojení...zas se mi udělal zánět, ale úplně pod dvorcem...nejde to dostat ven...co s tím???? Už bych s kojením nejradši skončila, ale když ted je tolik viroz...a malá se fakt drží, ikdyž její ségra má 39TT...chjo... 😠

caramilla
10. jan 2012

@palosek Ty mě bavíš! 😀 😀 😀 Já už měla rozplánované své příjmy za prosinec na začátku prosince🙂)) Poplatím dluhy, objednávka strimy a už zase šetřím na další kolo. Teď se prodala na Fleru ta moje šedá lamová sukně, což je mi líto, že ji nebudu mít pro sebe (jsem si říkala, že když si ji nikdo nekoupí, nechám si ji. Já ji teda nešila pro sebe, ale je fakt boží🙂, ale na druhou stranu nějaký korunky zase na další látky jsou. No, hlavně bych asi měla koupit taky nějaký jídlo 😀 😀 😀
Kojení nevím, já nikdy nikdy žádný zánět nebo tak něco naštěstí neměla. A kojení je sice určitě dobré, ale Jasmínka je nemocná furt a kamarádky holčička, co skončila s kojením v roce, je furt zdravá. Takže to není jistota, bohužel. Tak se s tím netrap a jestli máš problémy, tak ji odstav. I když mě by to bylo líto, já budu kojit dlouho, i na úkor svých zad 😀 😀 😀 😀

@mehlo Hele, tak kniha nedošla, kurňa! 😖 Kdyžtak mi pošli mejlem ten kód, jestli chceš, podívám se, kde to vázne.

@papajka7 Ty jsi prdlá viď?! 😀 Mě ta tvoje lamí mikina úplně vyrazila dech! Fakt je krásná, elegantní, dokonale vymyšlená a ušitá. A to, že nemá aplikace, neznamená, že není krásná. Ona je právě zase tím elegantní a není přeplácaná jako moje mikiny 😀
A jinak holčičky jsou fakt návykový. Já další chci zase holčičku. Já chci tak 3 holčičky a jednoho kluka, ale chudák by to byl, takže asi holt 2a2. No nejradši 4 holčičky, ale uznávám, že syn se taky hodí 😀 😀 😀

lenasss
10. jan 2012

tak jsem vyfotila konečně ty moje bačkurky jsou super teplé 😀

caramilla
10. jan 2012

@lenasss Tý jo, super! A jak jsi je šila, čím se to vystužuje?
A co malý, na svět se nehlásí, všechno OK? 😉

evinka
10. jan 2012

@terezita Ta deka je pěkná. A zavinovací kalhoty myslíš tyhle? http://www.galeriemarina.cz/uzivatel/definitiv/...

lenasss
10. jan 2012

@caramilla až dnes se mi udělao dobře jinak jsem ležela a spala ale už je to lepší a nevyztužovala jsem to ničím je to jen pruh lemy a vepředu trošku delší a na šlapku jsem našila takovou režnou látku co jsem měla na potah křesla ale drží dobře a samozdřejmě je tam guma dokola 🙂

anielik
10. jan 2012

@caramilla ta bundicka a suknicka su uzasne, kde na to chodis? nadhera🙂 aj ja chcem byt tvoja dcera 🙂))