icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
11. jan 2012

ufff vy jedete holky 😅 já nejsem doma, tak sem jen sem tam juknu 🙂 Chválím všechny výtvory 😵 Já si před odjezdem spíchla soupravu podle ottobre z výplnku šedé melé a k tomu puntíkatý finerib od @caramilla 😀 a je to pěkná kombinace - až budu doma, tak vám hodím fotky 😉

Jinak všem děkuji za zálohy na MTX - už chybí jen od 3 holčin - takže všem děkuji za superrychlost !!!😀

crawler
11. jan 2012

Tak ještě změna - zrovna se mi připsaly další 2 platby, takže díky terezita i macin 😉

Počítám, že látky dorazí v pátek nebo v pondělí, takže pak si zjednám babičku na hlídání a budu stříhat ve dne v noci 😀

mehlo
11. jan 2012

@animal radši až na 9.2. at nečekáš dlouho na zálohy. Mně to ted chodí nějak později. Prej nás sloučili s Prahou nebo co a je to tam 10-11

veronik77
11. jan 2012

@crawler prosím, kde se dají sehnat střihy ottobre nebo farbenmix? dá se to někde půjčit nebo jen objednat? díky 🙂

maryol
11. jan 2012

maminky z ČR, koľko u Vás stojí 1m vliesofixu?

maryol
11. jan 2012

@zojec jj, to všetko veľmi dobre poznám, tiež s tým bojujem...
čo sa týka tých OL, nie sú dobré kombinácie napr. s CL, to ti asi povie každý servisák, takže každé zvlášť
ach jaj, ja budem tiež potrebovať aj nový klasický stroj...

crawler
11. jan 2012

@veronik77 já si objednala přes net 😉 nevím nevím, zda to v nějakých knihovnách mají - tam vím jen o burdách a dianách...Přes farbenmix je odborník @terezita , ale pokud vím, tak jednotlivé střihy taktéž přes internet. Jinak já hodlám udělat takový přehled časopisů Ottobre do alba zde na koníka - chtěla bych udělat něco jako střihobanku - byl by tam kontakt na švadlenku, která číslo má a každý by se mohl domluvit s danou osobou na zapůjčení či obkreslení střihu apod. Ještě jsem se neptala tady holek, ale myslím, že většina by mohla souhlasit 😉 zkusím něco hned vytvořit 😉 pro představu 😉

mehlo
11. jan 2012

@veronik77 holky si to tady posílají poštou obkreslí si to a pak si to pošlou nazpátek. Hodně jich má Terezita,

mehlo
11. jan 2012

@crawler jasan já mám zatím jen jedno číslo, ale asi budu do budoucna brát taky další

veronik77
11. jan 2012

@crawler hurááá, to by bylo super!

baarca
11. jan 2012

@crawler Jasně, to je fajn nápad udělat společné album střihů 🙂

maryol
11. jan 2012

@zojec, mám tohoto niťožrúta: http://www.sijaciestroje-tenex.sk/?23,overlock-..., samozrejme, nie za takú cenu, ale s veľmi slušnou susedskou :o) zľavou
a ešte mi zreparovali aj moju starú veritasku - musím otestovať
ozaj, objednávaš aj reflexné nažehľovačky?

veronik77
11. jan 2012

@mehlo díky, zkusím se zeptat 🙂
ještě prosím, posílají Ottobre i FM do Čech a za kolik?a jak se to platí? to víte, 7 let kojení a těhu dá mozku zabrat... 😉

vdovec
11. jan 2012

Byla jsem v místním obchůdku s byt. textilem a líbila se mi tam jedna látka teflon. Byla to šíře 150 a za metr chtěli 159,- Jenže bych toho potřebovala celkem dost a nevím, jestli ta cena je dobrá. Nemáte někdo přehled? A taky co by se z toho dalo ještě ušít dalšího?

maryol
11. jan 2012

ešte čosi z vianočných inšpirácií:

crawler
11. jan 2012

@baarca tak zde je návrh, jak by to zhruba mohlo vypadat 🙂 https://www.modrykonik.cz/fotoblog/crawler/albu...

crawler
11. jan 2012

@veronik77 tak odkaz viz výše 🙂 a jinak já mám jen to jedno číslo a vyšlo mě to nějak těsně pod 300kč

evap19
11. jan 2012

@crawler - to je super nápad s těmi střihy, já sem sice vůbec nestíhám psát, ale čtu poctivě 🙂 A mám k dispozici 4 čísla Ottobre pro děti, v jednom jsou i střihy na pánské tričko, tepláky a mikinu na zip s kapucí. A strašně se mi líbí střih na lacláčky z nového čísla Ottobre, které ale nebudu kupovat, tak jsem už i uvažovala, že bych se tu zeptala, jestli bych si mohla od někoho půjčit výměnou za jiný střih. Takže Tvůj nápad na střihobanku mě naprosto nadchnul 🙂

ofelieee
11. jan 2012

@caramilla díky za odpověď... Kuba má právě zimní bundu bez kapucy, co je to za nápad 😅 něco promyslím

boudova
11. jan 2012

Tak už se těším, až se ta banka střihů rozjede 🙂 a samozřejmě se těším, až budu mít na koho šít 😉 musím vydržet do února...

evap19
11. jan 2012
veronik77
11. jan 2012

@evap19
@crawler Díky!!! Prohlédnu a případně si písnu🙂
Řekněte mi prosím, jak to objednat a zaplatit a já klidně to poslední číslo Ottobre objednám a dám k dispozici 🙂

zojec
11. jan 2012

@maryol velmi krasny 😉 kolko je susedska zlava?? 😀 😀 aj kabelky su krasne.. kabelky su to, vsak? dnes sa chystam aj do kapexu, musim ist surne nakupit flis , sustak, lebo nemam z coho sit... ked uz tam budem rozmysalm nad kracajucou patkou.. zrejme by to pomohlo k tomu aby som to nemala take natiahnute , ked sijem dvojihlou , hlavne lemovanie okolo krku :( ale vaham 😉
ano nazehlovacky objednavam, kludne sa prihod ku mne ak chces 😉

veronik77
11. jan 2012

@crawler já mám poslední dětskou Burdu, kdyby někdo chtěl 😀 😀 😀

ucitelka70
11. jan 2012

@maryol blahoželámk k OL

maryol
11. jan 2012

@ucitelka70 dakujem!

ucitelka70
11. jan 2012

@maryol blahoželámk k OL
aký typ máš? teraz chceme kúpiť OL už tri baby, okrem mna ešte kryska5 a kalman..... a martinka má nový ol, aj dankak......@season - ty máš tiež nový....
😉

kryska5
11. jan 2012

strih na šatečky á la Jackie Kennedy aj s návodom https://docs.google.com/document/d/1-oEi2cYnq5A...

martinkah
11. jan 2012

@ucitelka70 ja este nemam 😉 v piatok by mal byt na sklade, tak snad v pondelok 🙂

ucitelka70
11. jan 2012

tak to už akoby si mala...... ja ešte nemám ani objednané, čakám, možno na bud. t. pôjdu s cenou dole 😅