icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
11. jan 2012

@veronik77 písni mi - hodím ji tam taky😉

aktualizace zde https://www.modrykonik.cz/fotoblog/crawler/albu...

písejte mi holky do IP vaše čísla a podmínky půjčení/obkreslení a já to tam budu postupně házet a kopírovat 😀

mehlo
11. jan 2012

@kryska5 to je bomba já chci holčičkuuuuu

daisyr
11. jan 2012

😉 @crawler střihobanka super nápad, můžeš mě tam klidně také dopsat, mám jen jedno číslo 1/2006, třeba někomu pomůže... http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2006_1/i... -

crawler
11. jan 2012

@daisyr super, díky za chvíli jsi tam přidaná 😀

daisyr
11. jan 2012

@ngvadi hačka je super! dá se někde stáhnout střih?

daisyr
11. jan 2012

@crawler 😉 díky

crawler
11. jan 2012

@daisyr je to tam i s podmínkama 😉

mehlo
11. jan 2012

@crawler ha já ti tam neposlala odkaz. Jdu to napravit

rina76
11. jan 2012

@crawler mohla bych se taky přidat k půjčovně, mám pár střihů z burdy - můžu naskenovat obrázky a čekám na dodání ottobre 4/2010 - http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2010_4/i...

ngvadi
11. jan 2012

@daisyr, střih jsem dělala tak nějak víceméně podle sebe, je to 90cm šíře, dýlka 3,5m, koupim normálně 150 šíři, zmenšim na 90, ze zbytku udělám čela, to jsou víceméně půlkruhy, v půlkruzích udělám nahoře tunýlek na stahovací tkaničku, velkej kus sešiju dokola, tam, kde je kraj na vnější straně, udělám kapsičky, vnitřní šití se dá udělat odepínací na vkládání matrace, já to nedělala, ale asi příště udělám. je to sešitý tak, že ta "kolíbka" je dvojitě, zbytek jednoduše. no a pak udělám dvě tkaničky, který zavážu nahoru, tam pak drží tyč. a nahoře jenom provlíknu karabinu...

animal
11. jan 2012

ty jo to je den, mě to harantě pořád ještě nespí

palosek
11. jan 2012

Střihy...nedávno jsem posílala střih na pyžámko (polodupačky a triko) vel. 86 známé, tak jestli někdo potřebujete, můžu poslat e-mailem. i čepičku ušanku - uši můžete udělat dokulata... 😉

kalman
11. jan 2012

@animal Ahoj ty štítky píšeš balení , kolik kusú je v balení? nikde sem to nenašla

daisyr
11. jan 2012

@ngvadi jé, díky za návod... takže koupíš 3,5 m látky a z toho to vše našiješ, jestli chápu dobře nebo je ta celá 1 vrstva z 3,5m? no ptám se asi jako tupec, ale bohužel jsem ji ještě nikdy neviděla naživo a přemýšlím si ušít případně na druhé mimi...

ngvadi
11. jan 2012

@daisyr, jj, z 3,5m je to celé...

animal
11. jan 2012

@kalman je jich na tom archu 45ks

sufik1
11. jan 2012

@crawler ta střihobanka je dobrá. Jen napiš vždycky po fotku, nicky kdo má to číslo a komu přímo psát. A asi bych to teda nechtěla posílat nikomu mimo naší skupinu...

kalman
11. jan 2012

@animal To z každého druhu? A jak se objednává nažehlovací jnéno?

kuna
11. jan 2012

@crawler ta střihobanka je super nápad!

anielik
11. jan 2012

kocky vy ste sa na mne dohodli? vsetky objednavky koncite 5 - 6. 2??? Bude aj narodeninova zlava ? 😀

veronik77
11. jan 2012

@crawler až budou děti spát, naskenuju a polu 🙂

veronik77
11. jan 2012

@rina76 prosím - to ottobre ti přijde z ciziny? a jak že se to tam objednává 😉 ? díky 🙂

animal
11. jan 2012

@kalman tam je psáno paušálně, že se ta cena vztahuje buďto na balení nebo na arch

kalman
11. jan 2012

@animal dekuju , už sem si bovybírala asi mi to bude stačit na dloooooouho 😀

animal
11. jan 2012

@kalman tak teď nevím, co myslíš z každého druhu? Já myslela, že se mě ptáš na nažehlovací štítky. Nažehlovací jméno si vyber tip písma, které nabízí je jich tam 4-5 nebo kolik (Sufik už 2 varianty písma vložila) a napiš si text. Udělají mi to najednou s mou objednávkou, jen tu objednávku budou zpracovávat 1-2 týdny.

animal
11. jan 2012

@anielik 😀 😀 😀 😀 nebude, máš radost 😀

daisyr
11. jan 2012

@veronik77 ottobre můžeš objednat i v čr na www.pattistudio.cz a vychází to cca podobně jako z finska (ottobredesign.com)

ucitelka70
11. jan 2012

kočky, nažehlovačky z engrosu - nažehlovacie štítny na oblečko s popisovačom - ako to funguje, aké veľké sú tie štítky, to viem že ich je tam 45, len neviem, aké veľké, dobre to ukáže?

caramilla
11. jan 2012

@crawler Super! Boží🙂)) Určitě hned využiju. A určitě, když má někdo stejná čísla jako ty atp. tak bych je tam dala 2x a nebo dopsat nicky od všech, abych věděla, kdo má třeba 3 čísla, co potřebuju a neobkreslovali to zbytečně 3 lidi🙂
@mehlo Kniha foma, je úžasná! Tak až si naleju asi tak 3 litry portského, tak oscanuju, to bude opruz, ale fakt to stojí za to 😀

Jinak dnes přišel vzorník Vlizelinů, je tam toho mrtě, mrtě, ani to mu asi nerozumím, prokousám se tím a doplním do tabulky 😀

caramilla
11. jan 2012

Tak včerejší rychlovka pro mamku, flízová sukně vel. 44 nebo kolik, teplá elegance pro učitelku 😀