Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kryska5 ja chcem tiež pánsky strih na soft gate..... ale zatiaľ iba kalhotovinu chcem ušiť..... a uvidíme....... neviem, aké sú skúsenosti s kalhotovinami..... lebo ja nemám vôbec so softom ešte žiadne - som panna- v tomto smere 😵
@zojec tak prezrad, že kde majú soft vo ZV, ja som dala zisťovať, ale známa nevedela nájsť, a OL tiež tam majú? ja chcem 3034 alebo novší s led lampou 4234
@ucitelka70 vo firme KAPEX, nie je priamo v meste, ale pri zidovskom cintorine nad Autobusovou stanicou, pri Vysokej skole, da sa tam krasne dostat autom 😉 maju stroje,specializuju sa najma na brother a janome, ale cakaju na tovar, pred vianocami vsetko predali.. tu si pozri stranku 😉 http://www.kapex.sk/ predavaju tam aj celkom peknu metraz 😉
prosim, hodte mi link na nazehlovacky.. dakujeeeeem 😉 neviem najst
@zojec pozerala som kapex, ten brother ol čo chcem nemajú a soft som nevidela. Oni predávajú aj v malom? na látkach som videla - 20 m
@ucitelka70 zítra v něm chci jít na brusle (kolečkové, tady v Praze nemrzne 😀 ), tak ti pak řeknu, jak je příjemný. Ale podle omaku myslím, že je, je takový měkkoučký. Dcera se v něm tváří spokojeně (14 měsíců) a hlavně je krásně teploučká, i když není bůhvíjak navlečená. Chtěla jsem jí a neteři ještě ušít podvlíkačky, ale za prvé mají na podzim kupované termopunčocháče, za druhé kdoví, jestli letos ještě nějaká zima přijde, takže jsem zbytek zkonfiskovala pro sebe 😀
@michamicha téda!
Hele, tobě taky zablokovali ksichtík v profilu? 😀
to dělají?
@ucitelka70 Kapex má aj malý obchodík s metrážou, no cez internet nezistíš, čo majú, na nete majú tuším iba veľkoobchod s metrovým textilom
inak ten ol majú aj v http://www.sijaciestroje-tenex.sk/?znacka-broth...
(medzi nami Tenex a Kapex vlastnia dvaja bratia, ktorí sa nepohodli 😉
@maryol no tu OL je drahší ako cez sijaciestroje-strimu
@maryol a ten malý obchod je kde? to viem, kde je rempo..... tam niekde?
@ucitelka70 akurát to pozerám...ostatné cez IP
Totál OT - měly jste odsávačku mateřského mléka?
@boudova Já měla radši předem. Celkem dost jsem ji teda využila. Měla jsem problém, že večer mé kozy neuspokojily šílenej hlad Jasmínky, nechtěla jsem dávat sunar, tak jsem celé dny odstříkávala na večerní dokrm MM. Takže u mě fakt dost nezbytnost spolu se sběračema mléka. U mě byla každá kapka navíc vzácnost 😀
@kuna no, když se jim fotka nelíbí, tak jo, taky jsem čuměla 😀
Nám právě říkala PA na kurzu kojení, že takovejch 10 dnů po porodu určitě je dobré odsávat - zvýšit tím tvorbu mléka. Tak jsem se koukla, co to stojí a to co se mi líbí, stojí samozřejmě majlant. Mluvím o Aventu elektronickém ☹ tak nevím, jak se mám zařídit. Dopředu se mi to za ty tisíce kupovat nechce (vlastně se mi to za ty tisíce kupovat nechce vůbec), ale zase když máme odsávat těch 10 dnů určitě - at je pak problém nebo není....achjo.
Kdyby to ty kozišťata nahlásila aspoň dopředu, že budou mít problém s kojením...ale takhle....
@boudova Hele, elektronickou určitě ne ne ne!
Je to driák na kozy a ještě si je uvaříš, upečeš, udojíš 😀 😀 😀
Já si ji koupila - že jako chci to nejlepší pro svoje kozičky a to se nedalo. Naštěstí jsem si ji kráva blbá utavila - jako ani to sem psát nechci, takhle blbý vykojená blondýna asi po světě ještě nechodila - ale dala jsem ji prostě do sterilizátoru i s tím motorem 😀 😀 😀 Manžel tomu nemohl uvěřit. Ale prostě fakt vykojenej mozek, dodneska to nechápu, jaký to byl skrat, sama sobě tohle nevěřím 😀 😀 😀
Švagrový jsem jí rozmlouvala a nenechala si to vymluvit, koupila si elektronickou, novou a používá z ní jen tu manuální hlavu.
Ta elektronická je asi dobrá, kdyý má maminka miminko na JIP nebo se narodí 600g a nemůže ho kojit, tak mám kamarádku, co 3m odsávala do inkubátoru a ta opravedu tu elektronickou si chválila. Ale jinak je to zbytečnost, spíš naopak.
Já naopak si myslím, že po porodu by se odsávat vůbec nemělo, protože se hned po porodu takto naruší rovnováha mezi kozama a miminkem. Dávat mimi k prsu, ať si ono zadudá a prsa se stimulují. Většina maminek má první hodně mlíka a právě čeká, až se to stabilizuje a je ho jen tolik, kolik je ho potřeba.
Hlavně to chce furt kojit kojit kojit, odsávačka je dobrá třeba, když fakt se bolestí nedá vydržet, tak si ulevit.
Švagrová ji použila hned po nalití prsou, měla takové kameny, že miminko se nemohlo přisát a ječelo hlady. Fakt to nešlo, zkoušela jsem přiložit a nešlo to, až jsem mu pak dala svojí měkkou kozu a nakojila jsem ho já. Pak jsme to vychytaly, že prostě musí vždycky malinko upustit a on se pak chytne.
Ale byla vtipná, plakala mi, že přece nemůže odsát, že mu odsaje mlíčko a on pak bude mít hlad. A měla prsa jako kráva, kameny, mlíka pro celou vesnici a vůbec mi nevěřila, že fakt nebude mít pak málo mlíka. To jsou ty vykojené mozky 😀 😀 😀
Jinak doporučuju odsávačku koupit z 2. ruky nějakou nepoškozenou. Hodně maminek prodává třeba 3x použitou. Buď ruční aventku nebo medelu. Mě vyhovovala aventka, moc😉
@boudova jo, já jsem měla nejdřív Medela Mini Electric, pak půjčenou Medela Swing a zakotvila jsem u Avent ISIS - ruční. Ta byla pro mě nejlepší. Vědět to rovnou, tak možná koupím Aventku elektrickou, ale tahle byla už třetí v pořadí a nechtělo se mi moc investovat, když jsem nevěděla, jestli mi zas nebude na dvě věci. Odsávala jsem kvůli zvýšení tvorby a taky jsem si syslila zásoby do mrazáku pro případ, že bych třeba potřebovala k doktorovi, atd... Dcera odmítala dokrm čímkoliv jiným, než kozou, takže jsem vždy po neúspěšném pokusu MM zase systematicky vylévala.
Čaute kočky , už mám stroje objednané 😀 http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/brother-... a http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/overlock... dúfam že snimi budem nadmieru spokojná 😀 Je to darček k mojej tridsiatke 😀 😀 😀
Holky díky moc za postřehy, nechám to koňovi - respektive, až jak budem vypadat v tom únoru 😉 radši bych si měla jít zabalit tašku do porodky už! Začínám to na konci těhu dost flákat a to jsem se na začátku musela brzdit a slíbit si, že začnu nakupovat věci až po 27tt. !!! 😀

@kuna na SK sa teraz koná hromadka mtx, aj som mala climayarn objednaný, ale nikto okrem mna nechcel, tak som aj svoje stornovala..... tak hovoríš, že je príjemný materiál?