icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mehlo
12. jan 2012

@caramilla našívá se to dohromady, takže místo dvou tři vrstvy. Nevím jestli to dělám správně, ale já ten proužek přišiju jako do předního dílu na overlocku a potom to ještě zvenku prošiju na rovnostehu

mehlo
12. jan 2012

@season jo do hlavice to někdy dávají, já ne.

macin73
12. jan 2012

Holky, komu chyběla ta béžová stuha, nebo co to bylo od Stoklasy??? já už se těšila, že mi došly konečně ty kapesníky a vypadlo na mě ÚPLNĚ NĚCO JINÝHO!!! CHJO 😕

caramilla
12. jan 2012

@mehlo jako z lícu to prošiješ?

caramilla
12. jan 2012

Tak jsem koukala na svoje trička a má to jen fakt minimum z nich, a to mám samá "značková", z vietnam. obchůdků a z lidlu atp. téměř nic 😖 Některý maj ten proužek z úpletu a některý takovej ten hnusnej silikon, co pak škrábe 😀

Já mám na sebe svoje ušitý tričko jen jedno jediný🙂)) A včera jedno rozešitý, co tu mám na párání po neúspěchu na COL 😀 Tak to tam hned na něm pak vyzkouším, až pokořím COL 😀

caramilla
12. jan 2012

Holky, kdybyste některá chtěla plenkový SUCHÁČ v METRÁŽI, tak můžu pak poslat s vliesofixem:

http://ekozahrada.blog.cz/1201/plenkovy-suchy-z...

Nepište si ho do tabulky, dopíšu si ho já, protože ho mám jen pár metrů, tak aby ho měly ty, co objednají nejdříve😉

Je super na tvoření, kravinky, je měkký, dá se z něj vystřihovat kdeco. Já ho dávám i na AIO, ale na odklápěčky doporučuju ten ze ŠD, plenkovací, tento 50x odepnutí denně, den co den, používání půl roku, bohužel nevydrží...

kryska5
12. jan 2012

Ottobre doma ... tešíím 😵

ngvadi
12. jan 2012

@macin73, verdas to omylem prohodila:( předpokládám, že máš lemovací gumičku pro puppies... večer to pořešíme, teď letim na zkoušku...

martinkah
12. jan 2012

@kryska5 aj jaaa 😵

macin73
12. jan 2012

@ngvadi ok, pruží to, takže to asi lemovací gumička je... ok, dej vědět

macin73
12. jan 2012

@caramilla ahoj, já bych si s dovolením tak 20 cm vzala - teda jestli to není nějaká blbá míra? objednala jsem si tuhle v jedné hromadce a nakonec to byl jen ten jeden díl... (bez toho suchacího) trubka, no 😝

jam3
12. jan 2012

Ahoj,
já vás vůbec nestíhám, času málo, škola a šití a děti ho všechen sežerou.

Přišlo Ottobre, vypadá skvěle.

Koukam Caramilla me předběhla s balikem ze Států, mě ten můj prosincový došel až dnes. Tak si suchac tedy necham vsechen,pul pro ng a Car večer zmerim a spocitam.

Zas musim bezet, vy jste baby ukecane, jápíšu jen z mobilu.

daisyr
12. jan 2012

@macin73 jestli předpokládám dobře, tak tady by to také měl být jen ten jeden díl, ten co se šije na plenku - očka (neškrábací) nebo ne @caramilla ?

kuna
12. jan 2012

@martinkah aha, no vidíš, já jsem myslela, že mluvíš o hrudníku...očividně se nemám co učit jen v šití, ale i ve slovenském jazyce 🙂. Musím omrknout nějaké to kupované tričko, ale asi už vím, co myslíš. Já trička skladuju poskládané, tak jsem si toho ještě nikdy nevšimla.

@caramilla prdlá seš ty, já totiž tou doubou už spím, to tak normalní lidi dělají 😀 😀 😀 😀

@ucitelka70 tak jsem pokřtila to své nové tričko a materiál je fakt super. Pořádně jsem se zapotila a tričko pěkně hřálo i potom, když už jsem šla pěšky domů a foukal vítr. V bavlně bych prochladla.

papajka7
12. jan 2012

ahojte
baby aj dvojihlovky su rozdelene podla farieb,ci ta plastova obrucka je na vsetkych cervena?lebo dnes som bola kupit v galantereke,ja super ano cervena obrucka,to bude stretch,ale na tej krabicke to nie je napisane,a na tej co mam s VTC to bolo... 😕 ,chcem sit merino,aby som nieco nedokafrala s ihlou

este foto mojho 2dnovho pocinu

monr
12. jan 2012

@kryska5 kedy si objednávala? ja minulý týždeň v stredu 5 ks a stále nedorazil ☹ už sa začínam obávať

kryska5
12. jan 2012

@monr ja som objednávala ešte 30.12.. ale prišiel mi taký mejl kde je harmonogram vydania a tam je na toto číslo prvé dátum 13.1. ... tak by som sa ešte neobávala 😉 objednávala si predplatné, či nejaké staršie?
ozaj ten strih Ameliu chceš? mám ťa dopísať do tabuľky?

anielik
12. jan 2012

ahojte 🙂
@dankakk dani mozem ta poprosit napisat mi co je co 🙂 nech som konecne v obraze 🙂 diiik v albume mam vacsie foto...

monr
12. jan 2012

@kryska5 objednávala som staršie čísla, tak dúfam, že dorazia. dopísať môžeš, mne to plne vyfučalo, tú Amelie chcem (detskú), idem aj pokukať rovno, čo som ešte chcela. 😉 vďaka

kalman
12. jan 2012

@animal ahoj ako ti budem platiť za ten soft a nažehlovačky? prevod do čiech asi neviem robiť 😒

monr
12. jan 2012

@kalman dohodneme sa kočky so slovenska nejako, a zaplatíme jej to spolu a tak si to aj necháme poslať.

kalman
12. jan 2012

OK Ďakujem za info 😀

kryska5
12. jan 2012

@monr ja som mala 1/2012 + dve staršie, natlačené v schránke ... možno 5ks budeš mať aj na pošte 😝
@kalman mám paypal, tam by nemali byť poplatky, veď sa ešte dohodneme, nažehlovačky by som zvládla aj sama zaplatiť, ale so softom už nie 😝 ešte máme dosť času sa dohodnúť 😀

ucitelka70
12. jan 2012

@papajka7 normálne žasnem, super aplikácia, z čoho je, z filcu?

kalman
12. jan 2012

@kryska5 Ok dohodneme 🙂

monr
12. jan 2012

@kryska5 som dohodnutá s poštárom, že mi to donesie, keď to príde, ale zatiaľ nezvonil (ešte včera som mu to pripomínala).
@kryska5 lenže pri paypale má príjemca poplatky, bezplatný prevod do čiech je najlepši cez fio účet (ten nemám), ale veď nejako to ešte vymyslíme.

ucitelka70
12. jan 2012

@kuna okej, takže v dalšej hromadke by nemal chýbať climayarn, však? a rovno aj tričko aj elasťáky si ušiť

crawler
12. jan 2012

@sufik1 já jsem do hlavičky alba napsala, že je to pro členky diskuze, ale záleží na každé, zda bude chtít půjčit i někomu cizímu...třeba když bych mělaobkreslit, tak je mi to osobně jedno...

papajka7
12. jan 2012

@ucitelka70 nie z potentov,a upletov 😉 a fio banku ma @dankakk 😉

crawler
12. jan 2012

@kryska5 manža měří 185cm a měla jsem na to 1m zeleného softu a k tomu 0,5m hnědého😉 jo a je dost štíhlý)