Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky, komu chyběla ta béžová stuha, nebo co to bylo od Stoklasy??? já už se těšila, že mi došly konečně ty kapesníky a vypadlo na mě ÚPLNĚ NĚCO JINÝHO!!! CHJO 😕
Tak jsem koukala na svoje trička a má to jen fakt minimum z nich, a to mám samá "značková", z vietnam. obchůdků a z lidlu atp. téměř nic 😖 Některý maj ten proužek z úpletu a některý takovej ten hnusnej silikon, co pak škrábe 😀
Já mám na sebe svoje ušitý tričko jen jedno jediný🙂)) A včera jedno rozešitý, co tu mám na párání po neúspěchu na COL 😀 Tak to tam hned na něm pak vyzkouším, až pokořím COL 😀
Holky, kdybyste některá chtěla plenkový SUCHÁČ v METRÁŽI, tak můžu pak poslat s vliesofixem:
http://ekozahrada.blog.cz/1201/plenkovy-suchy-z...
Nepište si ho do tabulky, dopíšu si ho já, protože ho mám jen pár metrů, tak aby ho měly ty, co objednají nejdříve😉
Je super na tvoření, kravinky, je měkký, dá se z něj vystřihovat kdeco. Já ho dávám i na AIO, ale na odklápěčky doporučuju ten ze ŠD, plenkovací, tento 50x odepnutí denně, den co den, používání půl roku, bohužel nevydrží...
Ottobre doma ... tešíím 😵
Ahoj,
já vás vůbec nestíhám, času málo, škola a šití a děti ho všechen sežerou.
Přišlo Ottobre, vypadá skvěle.
Koukam Caramilla me předběhla s balikem ze Států, mě ten můj prosincový došel až dnes. Tak si suchac tedy necham vsechen,pul pro ng a Car večer zmerim a spocitam.
Zas musim bezet, vy jste baby ukecane, jápíšu jen z mobilu.
@martinkah aha, no vidíš, já jsem myslela, že mluvíš o hrudníku...očividně se nemám co učit jen v šití, ale i ve slovenském jazyce 🙂. Musím omrknout nějaké to kupované tričko, ale asi už vím, co myslíš. Já trička skladuju poskládané, tak jsem si toho ještě nikdy nevšimla.
@caramilla prdlá seš ty, já totiž tou doubou už spím, to tak normalní lidi dělají 😀 😀 😀 😀
@ucitelka70 tak jsem pokřtila to své nové tričko a materiál je fakt super. Pořádně jsem se zapotila a tričko pěkně hřálo i potom, když už jsem šla pěšky domů a foukal vítr. V bavlně bych prochladla.
ahojte
baby aj dvojihlovky su rozdelene podla farieb,ci ta plastova obrucka je na vsetkych cervena?lebo dnes som bola kupit v galantereke,ja super ano cervena obrucka,to bude stretch,ale na tej krabicke to nie je napisane,a na tej co mam s VTC to bolo... 😕 ,chcem sit merino,aby som nieco nedokafrala s ihlou
este foto mojho 2dnovho pocinu
OK Ďakujem za info 😀
@papajka7 normálne žasnem, super aplikácia, z čoho je, z filcu?
@kuna okej, takže v dalšej hromadke by nemal chýbať climayarn, však? a rovno aj tričko aj elasťáky si ušiť
@ucitelka70 nie z potentov,a upletov 😉 a fio banku ma @dankakk 😉

@caramilla našívá se to dohromady, takže místo dvou tři vrstvy. Nevím jestli to dělám správně, ale já ten proužek přišiju jako do předního dílu na overlocku a potom to ještě zvenku prošiju na rovnostehu