icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kryska5
12. jan 2012

@monr hm, som sa pýtala, nikto to nespomínal, to znamená že vždy keď platím niekomu cez paypal, tak oni majú poplatky??? skúsim si to pozrieť 😒

animal
12. jan 2012

@kalman posledně mi to holky platily hromadně z jednoho účtu a teď nevím jestli to dokonce nebyl účet z ČR už si to nepamatuju. Já to budu chtít na účet komerční banky

kryska5
12. jan 2012

@crawler ten môj je o kúsok vyšší a vyžla, tak sa môžem podľa toho riadiť, ďakujem ti 😉

alinn
12. jan 2012

@crawler fakt jen 1,5? a napíšeš obvod pasu a sedu? (teda stačí když změříš kalhoty) ..já pořád počítám s dvojtou délkou ..tak to bych značně ušetřila 😀

crawler
12. jan 2012

@kryska5 není zač 😉

kalman
12. jan 2012

@animal kryska5 má paypal tak sa nejak dohodneme

crawler
12. jan 2012

@alinn klidně bych změřila, ale bohužel jsem u rodičů a manža dorazí v sobotu a nevím jestli v softshelkách - fakt nevím kolik má v pase, ale váží 70kg na 185cm, takže v pase fakt nic moc 😀

crawler
12. jan 2012

@alinn jo a víš na co jsem narazila ve zdravé výživě v mém rodišti? drogerie sodasan - německá, ale mají na výrobcích logo pro vegany - tu kytičku a i v prospektu píší, že je vše z rostlinných olejů - dělají na praní, mytí nádobí, tělovou kosm... 😉 určo něco vyzkouším 😉

alinn
12. jan 2012

@crawler tak to neřeš 🙂 to já jen kdybys to věděla, tak že bych si ušetřila práci s přeměřováním a počítáním... 😀 😀

alinn
12. jan 2012

@crawler jé díky..tak to si zapíšu 🙂

crawler
12. jan 2012

@alinn http://sodasan.bioweb.cz/cz/e-shop/t169/sodasan... ale zdá se mi, že na tom e-shopu je to dražší než tady u nás v oaze zdraví...kdybys pak něco chtěla, tak bych ti to případně mohla koupit a poslat 😉

crawler
12. jan 2012

takhle se nám rozrostla střihobanka 😀 https://www.modrykonik.cz/fotoblog/crawler/albu...

a až bude čas budu dál vkládat 😉

kajark
12. jan 2012

@ucitelka70 tak climayarn je lepsi nez 100 % merino (napr. z detivbavlnke) ? Tiez ma zaujal ...ale uz v tabulke hromadky nebol ked som sa pridavala...

kajark
12. jan 2012

@kryska5
@kalman keby sme to chceli cez paypal musela by mat paypal ucet aj animal a plati sa za prijate platby (za poslane nie) viete aj kolko by bolo postovne z CR do SR?

monr
12. jan 2012

@kajark poštovné je podľa váhy (len tak od oka som dala prepočet a na 10kg balík to bolo do 300 českých korún), ale všetko záleží od hmotnosti, poistenia, a tak. posielam ti ip

mooncaa
12. jan 2012

@alinn Můj syn váží 70kg a měří asi 187 cm , tak jsem Ti ho změřila. V pase má cca 80 cm a přes boky 98 cm - měřeno teda přes rifle.

mehlo
12. jan 2012

@caramilla jo z lícu to prošiju tak jak se prošívá třeba výstřih

animal
12. jan 2012

@kajark paypal vám nabídnout nemůžu jenom paysec a nebo byste to paypalem zaplatily někomu jinému do čr a ta osoba by mi to přeposlala

alinn
12. jan 2012

@mooncaa jé..děkuji 🙂 🙂
@crawler a tobě moc děkuji za nabídku 🙂 jak budem něco potřebovat..tak asi využiju 🙂

monr
12. jan 2012

@animal to poslanie peňazí vyriešime tak, aby si nemala poplatky žiadne (asi cez to fio, na tvoj účet) 😉

dankakk
12. jan 2012

Neviem o čo ide - prečítam večer, ale kľudne má môžete využiť na platbu do zahraničia cez Fio účet 🙂 @papajka7, @ucitelka70

terezita
12. jan 2012

FARBENMIX stuzky dorazily. uz to mam i jakz takz roztridene, ale zatim to vypada, tak chybi par kousku a jine prebyvaji. tyka se to veverca, @macin73 @stassy a @volpaia
@volpaia misto sedobilych hvezdicek nabalili metr hnedotyrkysovych..
@macin73 misto wilfriedova lesa tu mam metr http://www.farbenmix.de/shop/Webbaender/Waldfre...
@stassy u tebe komplet chybi 3 metry hnedo-tyrkysovych hvezdicek
a veverca taky nema wilfrieduv les, misto nej nabizim to co macin - waldfreunde
no a prebyva mi tu jeden metr http://www.farbenmix.de/shop/Webbaender/LULU-SC...
jeste to nekolikrat projedu, jestli jsem se nekde nesekla a co jsem to vlastne presne objednala a ozvu se znovu.. 😀
@medvi11 dorazil vam uz do brna balicek? a jestli jo, tak sedi vam to tam vsechno? kdyby neco, tak dej echo a ja jim tam napisu.. 😉

evinka
12. jan 2012

dneska jsem narazila na tohle - střihy, časopis: http://www.mavatex.cz/index.php?category_id=13

stassy
12. jan 2012

@terezita fňuk, ty jsem zrovna potřebovala na Kaččiné tričko hnědotyrkysové.. 😢

terezita
12. jan 2012

@stassy uff, uz fnukat nemusis, problem vyresen, akorat budes mit 1m a 2m, jestli nevadi.. bylo tam baleni po 5ti metrech, tak jsem to smikla a ted to sedi 😉
a u holek to bylo taky selhani lidskeho faktoru, takze to zatim vypada, ze nic nechybi.. ted jdu pocitat, co s tim, co prebyva.. 😀 😀 😀

macin73
12. jan 2012

@terezita ale já tu waldfreunde objednanou měla... takže by jako byl ještě jeden metr, jestli to chápu správně? oni poslali jen ty 3 metry pro Baarcu?

stassy
12. jan 2012

@terezita Jůůů, super! 🙂 A Ty teda máš můj obdiv, já bych se z toho asi úplně zbláznila.. 😀 😀 😀

terezita
12. jan 2012

@macin73 @volpaia tak jsem to vsechno projela a je to uff uff spravne! spletla jsem si walldfreunde a wilfrieduv les 😅
takze ted mi nakonec prebyva 1m sedo-bilych hvezdicek. je nejaky zajemce? cena 29,60
@stassy jo byla to sranda.. lezlo mi do toho dite, chtelo tu vsechno prerovnavat a uklizet, no veselo.. 😅 😀 ale docela jsme se u toho pobavily 😀

alinn
12. jan 2012

@terezita beru 😀

terezita
12. jan 2012

@alinn ja si rikala, ze je to zbytek pro tebe.. 😀 parada!