icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

dankakk
12. jan 2012

A ešte jedna vec má v noci mata! Ako mám nastehovat nariaseny rukav?

season
12. jan 2012

@michamicha nedávala by som vela, radšej vkladačkami to riešim, lebo to neschne ale plesnie 😝

rina76
12. jan 2012

@caramilla na bohnice mám zaděláno už dávno - overaly na šimpanze tu asi ještě nikdo nešil 😀 😀 😀 (byla to zakázka pro cirkus)

anielik
12. jan 2012

babulky sk... len ze toto vam musim napisat... https://www.facebook.com/pimpyourdoggie ceny neviem 🙂

season
12. jan 2012

@dankakk Ako to myslíš? Ako spraviť nariasenie? Robí sa to rovným stehom, ked nastavíš dlzku na maximum - ja mám 4. Nezapošívaj, nechaj si volné kone a jednu nitku ťahaj, kým sa nenariasi. Potom našpenli na prieramok, či ako sa to volá a ešte prispôsob.... bože, musím ísť oriadiť kuchyňu, zajtra ráno kontrola sporáku 😠 😠 😠 a hádajte, čo tam mám rozťahané??

pupies000
12. jan 2012

čaute, tu sa množstvo strán navyšuje brutálnou rýchlosťou, pomoooc, už niekoľko dní sa márne snažím dočítať. Výrobky krása 🙂 skvelá inšpirácia.
@macin 73 ta krémová vec bude asi moja lemovacia gumička, ktorá sa zjavne dala na cestu okolo sveta. Mne zatiaľ balíček nedošiel, ale dnes som nestihla skontrolovať schránku.Až mi to dorazí, napíšem IP a dohodneme sa na poslaní.

michamicha
12. jan 2012

@season když já na něj plenu s vkládačkama nenavleču 😅 původně jsem jí chtěla šít s PULem jako AIO, ale to je blbost, když chci jen 2-3 noční plenky, který hodim do pračky a pak na radiátor, aby byly rychle suchý 😖 😖

macin73
12. jan 2012

@caramilla dotaz na Jasmínčinu soft soupravičku... to je fuchsie s tmavěšedou?

caramilla
12. jan 2012

@palosek Jo, softka hele dobrý! Přežila kaluž úplně s přehledem, totál pohoda, kapičky se sklepaly a sucho. Pád do bláta taky pohoda, fakt to nechápu, asi nějaká divná konzistence nebo co. Takže teď vydrbu jen ty botičky od slepičinců, kozích bobků a prasečích lejn a zítra vyrazíme zas 😀

@dankakk Tak záhyby na OL jsem řešila taky. Je to o cviku vychytat tu zatáčku prostě správně. Musí se vychytat, kdy začít točit látkou, jak přesně tahat a jak rychle šít. Fakt přesně ti neporadím, dělám to už podvědomě. Ale určitě se to naučíš taky. Chce to fakt cvik. Taky jsem tomu nevěřila🙂
Nejhorší jsou zákruty vnitřní (třeba vložky), tak mám volný oka v tom jakoby nejužšim místě. Asi ještě teď.
Diferencial na PUL mám myslím na 1. Na aksamit na 2.

@rina76 FAKT? KECÁŠ???? 😀 😀 😀 Jako pro zvířata na spaní? Nebo jako do manéže? A máš fotky???

macin73
12. jan 2012

@pupies000 ok, jestli si ty kapesníky budeš chtít za pořizovací cenu nechat, klidně... já je vlastně objednala navíc a vůbec je nepotřebuju 😕 - domluvíme pak v IP

caramilla
12. jan 2012

@macin73 aho

@michamicha A udělat to jako kapsu?
Ale jestli ti to schne na topení, tak to našij fakt dohromady.
my máme na spaní čtvercovou plenu bambusové froté oboustranné, do toho přes sebe 4 vrstvy konopí na jedný vkládačce a ještě na 3 přeskládanou druhou vkládačku, co má dohromady přes sebe 3 vrstvy toho froté, 3 vrstvy konopí a 3 vrstvy aksamitu. A máme to jen tak tak. Takhle to vypadá, jak kdybych na jednu plenku vyšila půl skladu,co? 😀 😀 😀
Mě to vychází min. na 15 vrstev pro moje dítě 😀 😀 😀

caramilla
12. jan 2012

@macin73 koukám, že ty hromady začínají bejt docela zajímavý co? člověk něco objedná, neví, proč a přijde mu něco jinýho a zjišťuje, že to někdo jiný objednal dobře 😀 😀 😀 😀 Mohly bychom dělat hromady ala "ruská ruleta" 😀 😀 😀

dankakk
12. jan 2012

@season vďaka, vyskúšam to podla teba. Kto ti ráno kontroluje sporak 😕 svokra ???
@caramilla vďaka, toho som sa obavala,že to bude o cviku:( takze skúšam ďalej ....

season
12. jan 2012

@michamicha vieš, čo robí ten môj divoch, ked na neho rvem večer pienku?? To pením ako naozaj. Kedze som neskoro objavila matroše na šitie, mám popolinytwo size bambusové 3ks, rozstrihla a vypárala som to jadro - ale nechala som ho zašité iba na jenom konci v predu - tak to vyťahujem ako jazyk z kapsovky a do toho mu napchávam 2vrstvovú vlkadačku z českého flisu - 75x12cm zložená na 4x a ten jazyk má medzi plienkou a vlniakmi. Ked idem po polnoci spať, tak ju prebalím za nejakú inú, lebo táto je už kilová 🙂

season
12. jan 2012

@dankakk neblázni, to by som musela gabať celý byt, príde plynár ako každý rok

rina76
12. jan 2012

@caramilla fotky nemám, bylo mi asi 20 a dělala jsem v krejčovství, brali jsme tehdy všemožný kšefty a tohle byl asi vrchol 😀 😀 😀, byly to overaly na vystoupení v královské modré pošitý páskama s flitrama, ty byly spešl objednávaný, aby byly echt přišitý, bo ty potvory chlupatý měli ve zvyku je odtrhávat a žrát 😀 😀 😀 zakázka k nezaplacení

dankakk
12. jan 2012

Baby, potrebujem link na FM hromadku čo robi kryska. Ďakujem!
@season mtx je uz objednane,či sa sa ešte niečo prihodit? Ozaj , peniaze došli?

season
12. jan 2012

@dankakk od Teba stále nič neprišlo, nevrátila sa Ti platba? Už ma Kryska predbehla, MTX som objednala pred 23hodinami a pred chvílkou som, vďaka Kryske zistila, že ten nešťastný čierno-biely puntík som zle hladala a poslala doobjednávku.Mali dnes zatvorené, tak sa to hádam bude dať spojiť. A čo si chcela prihodiť?

dankakk
12. jan 2012

@season oh do kelu, idem to preverit... Posielala som to ako na to ottobre, na 1100 banku. Idem kuk. A vďaka za link baby 😉

season
12. jan 2012

@dankakk jaaaaaaj, to je mužov učet! On platil Ottobre o MTX len tak matne tuší... Musím mu kázať to vybrať

dankakk
12. jan 2012

@season uff padol kamen zo srdca🙂

season
12. jan 2012

@dankakk ale už dávno spí, tak to musí ešte potvrdiť

season
13. jan 2012

Tak asi dnes v noci žiadne posolstvo ... ?

michamicha
13. jan 2012

@season
@caramilla tak dneska se jdu pochlubit svým nočním výtvorem já 😀 ale nesmějte se mi prosím 😅 😅 😅
moje první plena 😅 😅 je samá vlnka 😅 😅 😅 nakonec jsem to vyřešila jako kapsovku, vč. kapsy jsou to jen 3 vrstvy froté, do toho můžu narvat ještě krátkou a poskládanou dlouhou froté vkládačku od anavy 😉 je to takovej hybrid mezi anavy jednovelikostní na snapku a kapsovkou od caramilly 😀

caramilla
13. jan 2012

@michamicha No, paráda! Lépe bych to nevyřešila, mě to takto přijde ideální. A vlnky se mi líbí, je to takové kanýraté, ne? 😀 Akorát v té bílé focené bleskem tady v těch pidifotkách se úplně ztrácím a nevidím, co je co 😀

Já dneska nešila, večer jsem kecala s Ivou a teď jsem si hledala náhradní díl ke svému kuchyňskému robotu, který jsem zdevastovala na výrobě pickles 😢

Dneska jsem nic neušila, to je pocit, ách.... volný den.... 😀 😀 😀 Teda vlastně včera?

Všem ranním ptáčatům, co se každé ráno těší na můj noční příspěvek přeji dobré ráno a sobě dobrou noc...

kuna
13. jan 2012

@dankakk jak píše car, chce to cvik, ale naučíš se to celkem rychle. Nejlepší je nachystat si nějaké vkládačky, bryndáky, něco na čem se dobře učí. Já sleduju jehly i nůž, na nějakém foru jsem četla, že stačí sledovat jehly a pak mi nůž udělal pěknou paseku 🙂. A pomáhá mi tu látku za jehlama tahat trošku doprava, pomáhá to, aby ty jehly právě něbyly moc ve vzduchu. takže sice šiješ zatáčku doleva, ale taháš doprava, je to trochu maglajz, ale dá se to. A ty vnitřní jsou fakt horší, tam to kolikrát v luftě mám. Četla jsem, že je dobré si to před zatáčkou co nejvíc natáhnout jakoby na rovno, že to není moc profi, ale zabírá to. Takt o tak dělám taky 🙂.

Včera jsem ušila jen rychlovku - softshell rukavice pro dítě, obyčejné bez palců a sníh nikde 😝

@caramilla bože můj, fakt si bal tašku do těch bohnic 🙂. Mně se to s tou růžovou líbí, já růžovou ráda. A s příspěvkem jsi mi udělala radost, piju si tu kafíčku, čtu...pohodička 😀 😀 😀 😀

monr
13. jan 2012

@monikajan skvelý nápad s tými snehulami 🙂
@lillyzelvicka ten overal si niečím aj podšila? alebo len čistá lama? je super
@caramilla zas nemám slov, tie tvoje sukne sú jednoducho úchvatné
@anielik tie stuhy sú nádherné, musím to pokukať úplne celé
@michamicha mne sa tie vlnky páčia, vyzerá to také zaujímavé 😉

lillyzelvicka
13. jan 2012

@monr tenhle je nepodšitý není na tělíčko jen lemy jsou z patentu 🙂

season
13. jan 2012

@lillyzelvicka a olemované lemovacou gumičkou zo stoklasy 😉 ?