icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

vevercam
13. jan 2012

monr šicí stroj jsem dostala v dubnu, začala jsem plenkami, ale oblečky jsou větší zábava, když je navíc na koho šít (tři chlapi 🙂 .. a s takovými poradkyněmi, jako jsou tu, se šije jedna báseň 😉

caramilla
13. jan 2012

@monr hele, já se půjdu zahrabat s tebou 😀 😀 😀 Kukličky já nedala 😖 😖 😖 😖 A to šiju víceméně tu a tam od gymplu ☹

Měly bychom se zahrabat, dokud teda nebude tuhej mráz a metr sněhu, pak to půjde už těžko, ale zase to bude sranda! Do sněhu se zahrabat. Tak grog a lopatičku s sebou:D

caramilla
13. jan 2012

@vevercam no, hele, to není o nás, tohle 😀 To děkuj pánubohu za takový šikovný ručičky 😉

monr
13. jan 2012

@caramilla brmbolce som robila naschvál také obrovské, aspoň mi to moje krpátko neuletí vonku, keď fučí, tak ako teraz 😀
vďaka všetkým, konečne niečo, na čo som celkom hrdá 😀
ušila som aj tepláky pre mňa, majú jedinú výhodu, že sú mega teplé, ale strihla som o číslo väčšie, a tým že sú z deky, tak vyzerám ako by som mala o 20 kg viac, tak tým sa chváliť nebudem. 🙂

anielik
13. jan 2012

@kryska5 to mi preco robis ???(chcem placuceho smailika ) ach jaj baby... jedina vyhoda v tom,ze idem do prace, je v tom ze sa nestihnem na vsetko namotat 😀 ale ak budete take zlate myslite na mna... dnes mam posledny den "dovolenky" 😠 😠
da sa zobrat aj 2m, ci len 1 a 3m
@ucitelka70 tie obojkove stuhy to su tie z farbenmixu..vacsina..ja som len myslela ze by mozno bolo od nej jednoduchsie zobrat...ale kedze @kryska to super vymyslela tak nie je o com 🙂))

season
13. jan 2012

@vevercam sa idem spláchnuť, že pol roka 😲

stassy
13. jan 2012

Holky, nevíte, jestli u Mráze látky stříhají nebo trhají? Jde mi teda hlavně o ty dovozové. Já tam ještě nic nekupovala, tak nevím, ale chystám se tam na látky na deku a nerada bych byla nemile překvapena.. 😉

baarca
13. jan 2012

@stassy Stříhají 🙂

animal
13. jan 2012

@vevercam šikovná 😉

stassy
13. jan 2012

@baarca Děkuju. 🙂

vevercam
13. jan 2012

@caramilla s kukličkou jsem moc spokojená, střih je podle Bundles ze Slepičárny, vím, že jste tu řešily to čelíčko, tak jsem zkusila lemovat jako se lemuje okraj bodyčka (přišít lícem k lícu, obrátit a přišít) a nad čelem jsem hodně natahovala a vyšlo to myslím hezky (na zkoušení tedy padlo polovina starého froté prostěradla)
a kalhoty jsou střihy ottobre - 4/2010 - pruhy jsem dokreslila
....moc díky všem za pochvaly, to jsem ani nečekala 😕

monr
13. jan 2012

@vevercam tak potom zlaté ručičky, keď toto dokážeš
@caramilla jasné poďme, zoberiem teplý spacák a zostanem zahrabaná minimálne celú zimu. a u nás sneh nehrozí, tu dole je normálne teplo. včera sme mali 10 stupňov. Pol Slovenska pod snehom, a ja si tu budem môcť asi onedlho šunky opekať vonku. 🙂
No fakt, kam sa ja hrabem, keď tu hádžete také skvosty?

zojec
13. jan 2012

@caramilla hmm... dzinovina ma nebere 🙂 ja som sa len pytala.. lebo sa mi zdalo, ze si vravela, ze plienky uz nesijes 😀 😀 ze by som ti pomohla zbavit sa prebytkov 🙂 ale v pohode mam este cas, mozno aj monika nieco naskladni.. 🙂 ja mam tiez nasyslene nejake puly, ale vsetky su kvetinkove, ceresnickove, motylikove, nejak v kutiku duse som citila, ze druhe bude dievcatko, ale posledne sono ma vyviedlo dostatocne z omylu 😉

monr
13. jan 2012

@zojec no to by bol ale dobrý šok pri pôrode, keby vykukla baba, čo? 😀 😀 😀 😀

baarca
13. jan 2012

@vevercam Ty softshellky se mi taky moc líbí, jsi fakt šikovná a moc jsi si s tím vyhrála.

zojec
13. jan 2012

@vevercam ja sa idem tiez zahrabat... kludne aj do zeme, krtko uz dnes hrabal 😉 naozaj krasna praca 😉

zojec
13. jan 2012

@monr xi xi.. no to by teda bol, lebo to co som videla sa uz na kavove zrnko veru nepremeni 😀 😀

daisyr
13. jan 2012

@vevercam Téda, fakt moc krásné výrobky, soft kalhoty super a i ty kukličky se ti povedli! Tu velikost kukliček jsi dělala podle toho střihu? Nevíš, na jaký je to obvod hlavy?
Jsi moc šikovná

monr
13. jan 2012

u nás snehová fujavica, zázrak

kryska5
13. jan 2012

@monr odkiaľ si?

kryska5
13. jan 2012

@zojec strih obkreslený, dám to na A4 a nascanujem snáď ešte dnes, mejla mám 😉

monr
13. jan 2012

@kryska5 DS 😉

daisyr
13. jan 2012

@michamicha tu plínku jsi pěkně vymyslela a to vlnění je pěkný 😉 , možná se to i po vyprání trochu vytratí, hlavně že bude plínka fungovat

kryska5
13. jan 2012

@monr hehe, tak to si ešte južnejšie, tu v BA tie bola chvíľu chumelica, asi tak 20min 😒

kryska5
13. jan 2012

@dankakk pošleme ten softshell tebe na adresu, keď sa to bude platiť cez teba, či sa ti to nechce riešiť?

monr
13. jan 2012

@kryska5 tak tak, u nás teraz padá asi 10 minút, ale o chvíľu to bude pustené,

anielik
13. jan 2012

@zojec nebud si taka ista, kamoska do 30 tt cakala chalana... a pritom mala stale problemy a vselijako mozne aj nemozne ju vysetrovali....a maju krasnu Izabelku 🙂 Iny lekar im to kukol a bolo 🙂))

vevercam
13. jan 2012

@daisyr moc děkuju za pochvaly, úplně se tu červenám 🙂 , to moc potěší od takových švadlenek, jako jsou tu 🙂
Kukličku jsem obkreslila zde http://www.katecheze.wz.cz/blog/kuklicka.pdf - jen jsem asi 1cm ubrala okolo pusinky a čelíčko jsem stahovala lemovacím proužkem. Tomík má 13 měsíců a 47cm obvod hlavičky a sedí mu myslím moc pěkně 🙂

papajka7
13. jan 2012

@vevercam tak toto mi fakt vyrazilo dych 😕 ,uz len to ze si si trufla,na take zlozite veci strihnut do tak drahych materialov,uzasne spracovane,krasna kombinacia 😵 ,tie zelene softky su pre teba?
@monr ciapka nema chybu s tymi brbolcami 😉 😀

vevercam
13. jan 2012

ještě fotečka 🙂