Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Julia, tak toto by ma nenapadlo, testnut strih na trickoplienke...super.
@mmmk sila som z dvoch vrstiev skor tensieho fleesu, no nebolo to pre nase detvaky, tak neviem velmi posudit, ako sa to sprava v praxi. Ale podla ohlasov vyhrzali hoodne dlho cca od pol roka do odplienkovania - boli na sz - strih z latkoveplenky.cz
@katka.carska Dekuju za odpoved.
@animal čauky ted nevím jakou kanýrkovou- tu co jsem sem dávala naposled? jestli myslíš ji tak tu jsem ustřihla o kousek větší na šířku a udělala ty tunýlky a tu PUL vrstvu zvenku jsem v místech gumiček ustřihla navíc jako na tunýlek, aby se to mohlo zahnout dovnitř. Doufám, že jsem to vysvětlila dobře, jsem totiž s nervama v p.... včera se nám stala hrozná věc a já se z toho nemůžu nějak dostat.
@katka82 jsme na tom finančně hodně špatně, tak se aspon snažím šít na zakázku, ale to nejhorší se událo ve čtvrtek kolem osmé hodiny večer. Narazil nám do baráku opilý řidič, zdevastoval naštěstí jen celou zahradu a trošku nám odpadlo omítky na baráku, zrušil jablon a celý plot, ale především zrušil hupíka na plyn a nám uniká plyn, tak se to muselo vypnout. Mám na plyn topení a teplou vodu- to topení je už ted jedno, ale ta teplá voda to je velkej problém. Policajti když to vyšetřovali, tak mi dali akorát papír s jeho jménem a nenapsali do protokolu žádné svědky, přitom tam byla půl vesnice. Včera odpoledne jsme byli na pojištovně, jenže on to auto koupil od nějaké paní ve čtvrtek v poledne, takže ještě není přehlášené a hlavně pojistka je na tu paní. To by až tak nevadilo, jako spíš to, že on tu škodu nenahlásil, proč taky že? A pojištovna musí čekat až on tu škodu nahlásí nebo někdo za něj- jako z rodiny nebo tak se všema jeho udaji. Operátorka mi řekla, že by stačilo, kdyby tam zavolal nějakej svědek a odsvědčil to, že prostě je to tak a tak, byl u toho a oni by nám ty peníze vyplatili, jenže žádnej svědek tam zapsanej není, takže to zatím vypadá, že nedostanem nic. Máme škodu tak za 25 tis. No a já na opravu toho plynu nemám, tak nevím co budem dělat.
@mehlo tak to je otrasne, a ked mate papier od policie s jeho udajmi, to poistovni nestaci? hroza, drzim palce nech sa to rychlo vyriesi, kvoli nejakemu ozranovi fungovat s malym dietatom bez teplej vody, fakt na porazenie 🙄
baby, pouzili ste niekto ten strih Ottobre na plienky pre newborn a deti do cca 6mes.? ako sedia tie velkosti? chcem spravit kamoske na novorodenca a tusim tieto strihy s uvacsie nez male BL, ona ma mat take vacsie dietatko, tak nech jej aj chvilu vydrzia...
@quaxi jo jenže na tom papíře je napsáno jen jeho jméno, ani datum narození, ani bydliště, ale to už mi tady naštěstí zjištujou sousedé, kteří ho trošku znali. Ale nejspíš ani když budu mít datum narození a bydliště tak nám to nepomůže. musím zjistit, kdo byl u té nehody první a volal hasiče- to by snad mohlo být na protokolu hasičů a potom to nějak dosvědčit aby jsme penízky dostali.
Ten střih mám- vel. 1 výborná, ale pro novorozence určitě ne- měla jsem celkem velké dítě 3,90 kg a plenku tohoto střihu jsem začala dávat koncem šestinedělí, jak dlouho velikost vydrží ti přesně neřeknu, ale máme ještě asi 2 ks této velikosti z hodně pružného materiálu jen na snapku a máme skoro 16 měsíců. pozor potom na tu větší velikost- ta už Petulovi moc nesedí, on je totiž takovej hubenoučkej přes zadeček, sice má silný stehýnka, ale přes ten zadek je mu to hodně velký. Ted právě začínám šít na prodej na sijemdetem.cz a tento větší střih asi používat nebudu, mám strach, že by to většině dětí nesedělo.
holky, můžu se k vám přidat? chci zkusit ušít nějaké kalhotkové plenky, zatím jsem zkoušela jen střih z ottobre, ten jí celkem sedí, akorát mi přijde moc nadrchlaný na zadečku - no, asi stejně jak psala @mehlo... mohly byste mi kdyžtak doporučit nějaký jiný střih? resp. dá se někde na netu stáhnout nějaký jiný střih?
@chaarleene dobry je aj Tots Bots - ten prvy tu: http://strihplinky.xf.cz/strihy.html
tady je taky prá vychytávek, koukněte, třeba to někomu pomůže.
http://www.diapersewing.com/
@chaarleene můžeš zkusit www.sijemdetem.cz - užitečné odkazy je tam kvantum střihů v angličtině.
@quaxi Ottobre strih mensi sme zacali pouzivat v 6 mesiacoch - prehybala som predny diel- plienka bola na snapku. Nam stacil ten mensi strih az do odplienkovania. Ale nejak som sa s nim nezzila - vtedy som iny nemala, dobry bol i ten, zda sa mi prilis siroky a "robustny" na zadocku. Nejak som sa dopracovala k strihu co miminku sedi a pouzivam teraz ten.
@chaarleene ja som obkreslila plienku, co drobcovi sedela, mierne poupravila a pouzivam ten. Nejak sa mi do skusania uz nechce 😖
@katka82 čauky no právě v protokolu žádnej svědek napsanej není. Ale dnes jsem urgovala odhadce nebo likvidátora nebo jak se to říká, protože od čtvrtku se nic nedělo, my to tam máme jak po výbuchu a zavolala mi operátorka, že už nám teda konečně někoho pošlou, kdo se na to podívá- po 4 dnech to je fakt dobrý, no a potom mi řeknou jaké podklady potřebuju když to viník nenahlásil, tak mi držte pěsti. Ještě jsem vytočená z tchýně- dovezla dneska malýho i se švagrovou- ta zrovna čeká první miminko a seřvaly mě jakou s ním měli práci- protože je nachlazenej a že to má jen z toho, že mu dávám látkový plínky a nechávám ho chudáčka v mokru. Švagrová si na mě otevřela h......, že měla sto chutí sednout do auta a přijet mí dát pár facek. No a tchyně tomu nasadila korunu, když mi vysázela na stůl pár jednorázovek a řekla, že mu stačí 2 ks na den a že jestli ty látkovky nevyhodím tak na mě pošle sociálku, aby mi Petra sebrali. No máte na to někdo slov?
@katka.carska čauky tak to jsi měla hodně malinký miminko- my vel. 1 používali asi od 6 týdnů
@mehlo no tak to je teda síla 😲 normálně mi spadla čelist 😕 no to by mě zajímalo ja často byl nastydlej tvůj manžel který vyrostl v čč 😨 to je zajímavý že jim vadí že je v mokru v látce,ale nevadí jim ten chemickej sajrajt kterej je v jednorázovce 😕 jinak s pojišťovnou držíme palec 😉 a to je stejně divný že tam policajti žádný svědky nenapsali 😕
@mehlo nehledě na to, že 2 jednorázovky denně, byť na větší dítě, je málo. Zadělává mu na zánět močových cest. Taky jsem si říkala, že když ti hlídá malého, je to pro tebe asi z nějakého důvodu velká pomoc a ona si tím pádem může vyskakovat. V tvém případě bych asi taky sklapla uši. Tak ji dávej hold jednorázovky a doma dávej svoje pleňuchy. Štěkna jedna - je mi tě líto.
@animal děkuju moc, třeba se mi to podaří a nebudu ho muset k ní dávat, ale moc na to nesázím. Ted ho hlídala jen pro to, že jsme měli s manželem důležitý vyřizování v Praze a tam jsme ho sebou brát nemohli. Bohužel se mi ale asi nepodaří vymyslet kam jinam ho dát a nebo pracovat doma, ale to už dělám prakticky od začátku roku a skoro žádný výsledky. S šitím jsem začala ted asi před měsícem a vydělala jen pár korun. Dneska začínám šít na sijemdetem- budu tam mít vlastní kolonku jako spřátelený výrobci, tak se to snad pohne, jenže i kdyby to bylo dobrý, tak ty peníze asi stačit nebudou.
@katka82 děkuju za podporu. To by mě zajímalo taky. Jenže ony jsou strašně moderní, a taky přece to co má tak úžasnou reklamu, tak jak by to mohlo být sajrajt. Ha, ha, ha. No už to ve mně zraje dlouho, ta chut se jí postavit a poslat ji do p.... a úplně s nima přerušit styky. Jenže co je blbý- obávám, že můj manžel by se mně až tak úplně nezastal. On sice doma, když mu povídám co z nich vylezlo řekne at jdou do p....., že si budem dělat co chcem my, jenže když by došlo na lámání chleba tak by samozřejmě s náma šel, ale doma mi určitě vyčetl, že jsem to nemusela tak hrotit.

Strih na nohavice i s postupom:
http://doityourselfec.blogspot.com/2008/02/easy...
Nasla som i nejake foto, site podla nich, sedia dobre, pre male mimi sa mi viac paci zakoncenie s napletmi.