Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@mehlo som konsternovaná! je to možnééé?! Moje mamky, keď som im oznámila, že budeme v látke, boli nadšené! Stále obdivujú, aké je to moderné látkovanie úžasné. Ešte by som pochopila, kebyže ide o mladú mamičku, ale svokra? a do čoho balila tú úžasnú švagrinú? Nechápačka. Úprimne ťa ľutujem a dúfam, že aj barák bude čoskoro vyriešený.
@utaninka děkuji moc. No ono to na ni bylo asi moc pořád prát a vyvářet. Prvně 3 děti po roce a potom asi za 12 let nejmladší švagrová. Co říkal manžel tak nejstarší švagrová svoje první dvě děti balila do čč- už je jim 17, 18 let a když tam přijeli na návštěvu, tak se v koupelně válely pokaděný plínky skoro všude, takže se nedivím, že u dvou mladších používá jednorázovky, protože by tam asi zahynuli ve špíně. Neříkám, že já jsem nějakej fanatik do úklidu, ale pokaděný plínky rozhodně po celý koupelně nemám.
čauky tak tu byl konečně ten odhadce, vypsal tam všechno, dokonce jsem tam navíc ještě doplnila branku- jak poškodil plot, tak ted nejde dovírat branka- musela jsem ji kvůli Petrovi zamčít. Takže myslím, že dostaneme hodně peněz.
@mehlo nedostanete..... mas narok len na skutocnu vysku skody.... a ver tomu, ze na opravu plota si budes musiet este urcite dolozit.....
ahoj holky, nemáte nkterá potuchu, kolik stojí oprava spodního podavače nitě u overlocku??
Ahojte,
nadranom sme prisli z dovolenky a fiiiha, ale sa to tu pekne rozbehlo 😉 .
Jeden postreh z plaze - vacsina babatiek mala na ritke v tom horku jednorazovku alebo jednorazovku na plavanie!!! 🙄 Tie plienky im nechali 2-3 hod na tele nacucane studenou vodou. 😕 Ja to nechapem, v tom horku zabalit babo do igelitu, namiesto toho, aby si mohlo vetrat ritku a cikat na kamienky alebo do mora. Som ja vadna alebo staromodna? Nas maly tam behal cely cas na holo, pekne cikal do vody (vsak to nie je bazen) a bol v pohode. Som cumela. Hlavne, ze mamy mali ciciky bez plaviek (nemam absolutne nic proti tomu), to nevadi, ale hola ritka ano? 😖 Normalne ma to sokovalo a doslova poburilo.
A, bohuzial, nevsimla som si ani jednu jedinu latkovku v okoli (a to som cihala, ze co baby pouzivaju). No, aspon sa mi ulavilo, ked som sa tu rozpisala. Nech ziju latkovky a hole prdelky pri mori. 🙂
@mehlo mas IP, aj ked asi neskoro, citam, ze tu objednavku nerobis ☹ .
babyyyy.... mne vcera odisla pracka!!!! a to tak, ze nam vyhodilo poistky, ze co sa to deje... potom si vsimnem, ze je vyhodeny istic pre pracku, idem kuk do kupelne, a tam smraaaaaaadddd uplne desny.... ona vam normalne zacala horiet!!!!! brrrrrrrrrr..... este ze ten istic zafungoval, je mi az zle ak si pomyslim co sa mohlo stat ☹
tak som bez pracky... a na latkovkach.... ufff.... super kombnacia.... uvidime ako to zvladneme, v kazdom pripade ale jednorazovky nechceeeeeeeeeeeeeeem... 😖
@monikajan náš malej teď běhá venku furt bez pleny 😉 a to ani nejsme u moře 😀 jen teda čurá kde ho to napadne a tak třeba klidně na deku nebo na mě 😀 ale to neřeším však to uschne 😉 a je bez pleny maximálně spokojený 🙂
@kaktusik007 jéééžíš to je pech bejt bez pračky 😕 no každopádně hlavně že jste nevyhořeli 😉
@kaktusik007 čauky tak to je drsný, já už nedávno šílela, že mi taky odešla a naštěstí to byl nakonec jen banální problém, který jsem si spravila sama
@animal juj, tak to neviem, aký máš typ a značku? Skús to hodiť do googlu, predsa musia byť nejaké servisné miesta... čo sa na ňom pokazilo, na tom podávači? Mám tiež overlock, fungl nový trojmesačný...snáď mi neodíde..
@kaktusik007 ci pána, tak to je moja nočná mora...nielen kvôli látkovkám, ale všeobecne...mi máme furt plné koše na prádlo...máme dva..pre deti a pre nás a ja sa NEMOŽEM doprať na dno... 😝
@monikajan vitaj doma...no dnes som bola s deťmi na kupku, a teda fakt, deti tam behali v tých nacucnutých plávacích plienkach...BRRR fuj! naša Myšička mala plienku bez vrchných gatí a na presuny vlniačky...a do vody holú riťku. a pocikané som sušila na slniečku....🙂 A kámoška si pod lavičkou ugúľala pamperskové guľky. 🙂
mmch, pridávam do fotoblogu, mám ich práve čerstvo ušité a nalanolínované. Matroš je zo šijemdetem, silný vlnený interlock a sú perfektne pružné, som spokojná, zatiaľ nepretiekli
@mehlo Když já bych taky chtěla šít na zakázku, protože mě to baví, ale pořád špekuluju. Hlavně nemám testovací mimuška, nerada bych prodávala plenu se špatným střihem, který moc nesedí. Líbí se mi i tvé plenky, ale chci uvést na trh spíše trochu něco šmrncovního, jiného .... hlavně chci aby to bylo AIO, což zřejmě jako hotový produkt jen tak prodávat nemůžu. Můžu to prodávat jako, že to ušiju na zakázku??? Nebudu tím porušovat nějaké zákony? Když beru PUL od Terky? Jinak ostatní materiál chci, aby byl atestovaný.
@animal sak teba to sitie prejde, az sa babo narodi 😀 - ale neboj, po par mesiacoch (asi dvoch :D ) dostanes opat chut :DDD
@kaktusik007 😀 taky si říkám, se prostě uvidí. Máme tety na hlídání, tak uvidíme, jak budou hlídat. Snad to bude dobré, ráda bych alespoň spíchla něco malinkýmu, když už nic jiného.
@animal tety na hlídaní teda neskonalo závidím.... 😉 ja tu mam moju mamu, ale to je des... berie si ho len ked je dobrucky, ak place, donesie mi ho aj o 10 minut spat.... ☹ to mam akoze pomoc 😠 ale neva, aj tak dufam ze si na sitie cas najdem 🙂
@animal čauky chápeš to správně. HOtové AIO prodávat nemůžeš- PUL nemá certifikát, i když ivuska- anavy co dřív šila plenky a měla je vystavené u Terky říkala, že by snad měli mít brzy PUL s certifikátem z Evropy, takže by se to na prodej dělat dalo. Ted ale přesně nevím, jestli ho Terka bude mít taky, ale myslím, že s výrobcem jednaly obě, takže asi jo. Pokud máš střih stažený z netu- ted nevím přesně, ale myslím www.ottobre.com tak ten je dobrej ta vel. 1, ale velikost 2 už našemu prckovi nesedí, tak jsem ho ted trošku zůžovala přes zadeček a snad to bude dobrý. Jinak hodně střihů, který vypadají super má Terka v užitečnejch odkazech- přesně nevím jak se ta stránka jmenuje, musíš se tím prokousat. Třeba kapsovky weeweka, nebo shars. Na zakázku to šít můžeš- ale musí to být tak, že fakturovat budeš cenu za materiál, za ušití, režie a všechno zvlášt rozepsaný. Jestli chceš testovat můžu já- i když Petula je teda takovej hubenější přes zadek a mám tu ještě jednu kámošku ta má mladší dítě a docela veliký- používá síce jednorázovky, ale svoje plínky jsem mu zkoušela. čau
http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/vaipp... je plienka
http://www.ottobredesign.com/en/print/index.html - tu su k dispozicii vsetky strihy ottobre ktore su zdarma k vytlaceniu 😉
@monikajan ďakujem. Strih som len odkukala od Terky, rozmery a presnú veľlkosť som si poctivo namerala na malej. Ušila som najprv zo starého merino svetra, aby som otestovala, ako ten strih sadne a až tak som sa pustila do origoš látky. podľa mňa sa to na obyčajnom stroji v pohode dá ušiť, len to nebude také rýchle ako na overlocku. Ak použiješ hustý endlovací steh, tak by to malo ísť. Pokúsim sa, ak mi zvýši čas, pekne nakresliť ten strih, popísať k nemu rozmery a odfotiť to, aby si nemusela robiť pokusom-omylom. Ešte potom pridám aj fotku tých z merino svetra...je to super lacná varianta a keď sa dobre nalanolínujú, tak fungujú výborne. 😉
@animal jj, k šitiu som sa vrátila až po tých dvoch-troch mesiacoch po pôrode. Najmä vidím, že prcek sa narodí, ako moja malá (26.9.2009) a to už sme šli do jesene, dni sa krátili a večery boli dlhšie a som bola nejaká furt zaspatá (pravda, keď som kojila v noci temer nonstop, tak čo by som sa divila), ale možno ty sa po pôrode rýchlo zorientuješ a bude to ok... 😎 Ja už som dostala ponuky na šitie na zakázku a neprijala som to, lebo ledva stíham pošiť svoje, ku tomu dve deti a domácnosť....mám sa čo otáčať.
@utaninka noooo, to by bolo skveleeeeeee - uz sa tesim na ten strih 😀
inak, ja mam v plane posit AIO plienocky podla strihu flexitot od totbots.... tie nam sedia ako ritka na serbliku.... trosku som tu plienku musela opatrne napichavat na kreslo, aby som neposkodila pul, ale v pohode sa to dalo.... tak ked usijem prvu zo stareho uteraka - presne ako pise utaninka kvoli strihu, ci je oki - sa potom pustim do AIO... uz sa tesiiiiim :D

@katka82 jo tak to nevím. zrovna před hodinou přijel z práce, tak jsem mu to všechno řekla a reagoval tak jak jsem tu už psala. Taky jsem ho upozornila na to, že jestli přijdu do příštího pondělka na jiný řešení- jedem tam totiž na grilování a oslavu narozenin té nejmladší švagrové- abych jí ho nemusela dávat a oni tam něco ceknou tak teprve zažijou co dokážu. On mi to teda schválil tak uvidíme, jestli se mi podaří vymyslet něco jinýho.