icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

monr
13. jan 2012

@vevercam tak tá kukla sedí ako uliata 🙂

macin73
13. jan 2012

@vevercam teda fakt profík 😉

daisyr
13. jan 2012

@vevercam jojo, střih na kukličku už mám taky stažený, je tady od aerin, jen psala, že neví, jaká to je velikost a nějak se mi to nechtělo zkoušet ušít a zjistit, že to je malý apod. 😝 ,tak proto se ptám 😉 My máme 19m a cca 49cm, tak asi budu muset maličko přidat, i když ono to merino pruží, tak by se to mohlo dát. Šila jsem právě jednu na zkoušku podle ottobre střihu a úplně dobře nesedí, tak ještě zkusím tuto 😉

kryska5
13. jan 2012

@vevercam parádne vecičky, a tie softky sú mega 😵 neodfotila by si tie softshellky aj zo zadu? normálne som zvedavá ako si to poriešila lebo vidno že to tam pokračuje 😉

ucitelka70
13. jan 2012

@monr u nás na juhu stredného slovenska slnko svieti o 106, pofukuje vetrík, ako v apríli

kryska5
13. jan 2012

@ucitelka70 veru, aj tu bolo včera teplo ako v jarný deň, dúfam len že nebude zima v máji 😒

michamicha
13. jan 2012

teda já jsem KO 😝 včera to moje dítě bylo takový hodný, hrálo si samo, způsobně jedlo oběd a dneska, obrat o 180 stupňů 😝

daisyr
13. jan 2012

holky, nešil jste někdo plenku do bazénu, myslím takové ty plavky pro kojence? Nevím, jak na to nejlépe, jestli PUL a co do toho?

dankakk
13. jan 2012

@kryska5 jasne vpohode, kedy je uzavierka, ešte som si tam nic neprihodila🙂 tak v priebehu dvoch tyzdnov sa stahujeme do bytu, tak budem aj mat miesto na uskladnenie🙂

daisyr
13. jan 2012

Jinak stránka 600! 😀

ucitelka70
13. jan 2012

@monr ja som šila kuklu z ottobre - čo je zadarmo k stiahnutiu, robila som najmenší strih a je fajn...

ucitelka70
13. jan 2012

@daisyr to by aj mna zaujímalo s tými plavkami, lebo vo februári ide náš drobec na babyplávanie a tie jednorázovky má až po krk, tak by sa hodilo niečo....

vevercam
13. jan 2012

@daisyr já bych asi ani moc nepřidávala, Tomík tam má opravdu rezervu - zkoušela jsem na starém froté prostěradle 🙂 Ottobre střih jsem také zkoušela, ale neseděl tak hezky jako tento
@kryska5 zde jsou zadní části softek 🙂

kryska5
13. jan 2012

@dankakk júúúú paráda 😵 , cca okolo 10.2. soft + nažehlovačky spolu sa to bude posielať 😉

kryska5
13. jan 2012

@vevercam uha, no si sa vyhrala veru, krásne a zaujímave 😉

dankakk
13. jan 2012

@kryska5 prosim ta, hodis mi link na hromadku softu?dik 🙂

dankakk
13. jan 2012

@vevercam tie gate su super! dokonale! si sa s nimi vyhrala🙂 odkial si mala strih na tie zelene?

dankakk
13. jan 2012

@animal vdaka🙂

monr
13. jan 2012

@ucitelka70 snežiť prestalo , pozerám na radar, u vás žiadna snehová oblačnosť nie je, ani dažďová

daisyr
13. jan 2012

@vevercam super, tak zkusím velikost, co tam je, díky za tip

daisyr
13. jan 2012

@ucitelka70 ad plavky: co jsem koukala, tak IV je dělá a píší: Vnější materiál: úplet 80% polyamid / 20% elastan. Podšívka: úplet 100% polyester laminovaný polyuretanem. Tak věřím, že ten vnější mat. tam je pro okrasu, když bych dala pěkný PUL, tak nemusí být, ale nějak si říkám, jestli by vevnitř nemělo být něco savého ? nevím... mám také těch jednorázovek už doss 😝

stassy
13. jan 2012

a ještě jeden dotaz bych dneska měla - co oblékáte dětem pod softshellové soupravy? Používáte je jako i teď, v zimě? I když... ehm, zima by měla vypadat trošku jinak, že.. 😀

daisyr
13. jan 2012

@stassy ahojky, myslím si, že na tuto zimu se dají v pohodě použít, někdo dává merino kamašky a pak to je myslím dobré, nevím, jak do větších mrazů, ale letos to zatím moc nehrozí 😉 Pod bundu když dáš buď merino body a svetr, čí lama mikču, více vrstev oblečení apod., tak by to také mohlo být ok, můžeš zkusit a pak ošahat, jak je teplo... nej by bylo mít také softshellku a vyzkoušet napřímo, ale to já nemám 😒

anielik
13. jan 2012

@daisyr @ucitelka70 my sme mali tieto plavky http://www.prebalovanie.sk/NEW/index.php?page=s...

ale aj tak sme museli mat jednorazovky...najlepsie a najlacnejsie su DM a na tom tieto... prve som stratila starsiemu ja. potom som si kupila este jedny ale mladsi ich vobec nemal... som ich dakomu dala :( takze ja by som sa po mojej skusenosti na to .... je to len ostara aby som nato nezabudla...

stassy
13. jan 2012

@daisyr Děkuju, merino oblečení nosí holky pořád, takhle nějak podle tvého popisu jsem si to myslela. 🙂 Jen právě váhám u bundy, jakože když dám Kačce "jen" svetr, aby jí nebyla zima.. Softshellku pro sebe nemám, tak neozkouším a postřeh kamarádky, která pod svojí bundu nosila loňskou zimu jen tričko (dokonce i s krátkým rukávem) se mi moc nezdá... 😀

anielik
13. jan 2012

jaj a inak mi prisli take ako vrchne gate na popolinove plienky...vobec som tam nevidela extra rozdiel (mohol to byt pul? fakt neviem..)
ale idem kuk krabicu mozno este daco doma mam...

stassy
13. jan 2012

@daisyr a ještě k plavkám - než se pustíš do jejich šití, tak se hlavně informuj, jestli jsou na bazénu, kam budete chodit / chodíte, vůbec povolené. Ono totiž každý bazén má svoje hygienická pravidla a je možné, že třeba takovéhle (jako Imse apod) plavky ti pro malé dítko nedovolí, až pro takové, které chodí bezbečně na nočník.

daisyr
13. jan 2012

@stassy to já bych také jen v tričku nezvládla 😀

daisyr
13. jan 2012

@anielik @stassy díky za info k plavečká, opravdu to vypadá spíš jako jen pul apod a nic extra uvnitř
my nosily jednorázovky, ale už jsem v tom nechala dost peněz a říkala si, že mu teď už prťka tolik neroste.... ale ještě promyslím