icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
13. jan 2012

baby, čo ste šili zo soft. kalhotoviny, hodte nejaké foto prosím, ako z toho matrošu vyzerá oblečko..... díky, podľa toho si popíšem spotrebu...

michamicha
13. jan 2012

@stassy
@daisyr já softshellku nosila na podzim a když klesly teploty na nějaký 15st., tak už se to v tričku nedalo, sice to neprofoukne, ale zima v tom byla 😝 manžel jí teď občas nosí a pod ní má flísovou mikinu, triko s dlouhym rukávem a pod nim ještě tílko 😉 a on je teda zimomil, nejradši by spal i v zimě u otevřenýho okna 😝

stassy
13. jan 2012

@daisyr Imse plavky vypadají jen jako jedna vrstva (mám jedny po Kačce), i když si to už možná špatně pamatuju 😝 , ale určitě jsou z materiálu jako jejich svrchňáky, aspoň to uvnitř. Ale třeba Bambinex má uvnitř plavek měkkou savou vrstvu, něco jako je bambusový aksamit. Si pak vyber, že.. 😀

vevercam
13. jan 2012

@dankakk střih je z ottobre 4/2010 č. střihu 39, ale z č. 32 se mi líbilo to sedlo za zadním díle, tak jsem to zkombinovala, pruhy jsem přidala sama, aby to nebylo celé moc světlé

stassy
13. jan 2012

@daisyr Teď mě ještě tak napadá - nechtěla bys kdyžtak ty naše plavky? Jsou to černé ještěrky, vel. tuším L, ale vůůůůbec netuším, kam jsem ty plavky zahrabala.. 😀

caramilla
13. jan 2012

@vevercam no, ha ha ha, už radši nic nepiš. Tu kuklu jsi šila podle střihu, co mi poslala aerin, já to obkreslila, dala na web a odkaz dala na slepičárnu (mj.), takže jsi šila totál to samé, co já. Já jsem přidávala, takže moje kukla je obrovská. Jasmí má cca taky takový obvod, i když je jí už víc.
Jinak to lemování proužkem jsem taky dělala, ale nějak asi jak je to velký, tak to nesedí.

@michamicha Dneska prý zlobí všechny děti, Já jasmínu málem zabila:D

@stassy Teď softky přes kalhoty, co má normálně (podšité nebo nepodšité riflíky/manžestráky, my nenosíme tepláky, nelíbí se mi to a vyhrnují se nohavice až do třísel a ty do nápletu jsou ee). Na horách na sněhu jsem dávala pod to pletené merino-kamaše. Od jedné paní z Fleru, co mi je pletla.
A pod bundu, jak kdy. Ale v největším mrazu merino body + merino svetr.

Jinak ten Lamifix nažehlen, nafocen. Foto dám asi až večer. A dotaz pánovi na Decovil a ještě vlizeníl P 140 odeslán😉

alinn
13. jan 2012

Myllymuksut New tricot - ovce 🙂 http://www.myllymuksut.com/trikoo-lampaat-p-186...

stassy
13. jan 2012

Jééé, když tě tu tak vidím, @caramilla - koukala jsem k tobě na web na odklápěčky, přemýšlela jsem nad nima, ale zaprvé se nějak neorientuju ve tvém ceníku (kolik stojí, prosím? 😀 , zadruhé není na bříšku nějak moc vrstev? Jako nepřekáží to dítku nebo nevyčučuje to moc pod oblečením? 😀 A zatřetí dal by se ten flís na lemování nahradit třeba lemovací gumičkou? Mi to s tím flísem přijde takové moc huňaté.. 🙂

katkaela
13. jan 2012

ahoj holky vobec nemám čas sledovať, čo sa tu deje tak som len skukla posledné výtvory, ste všetky neskutočne šikovné a @monr, ta čiapka je bobastická ! 😀 Včera som len stihla došit Elče gepardí kabátik k nohaviciam, vraj zvieracie vzory sú tento rok "in" 😀

kuna
13. jan 2012

@lilyzelvicka zapomněla jsem ti pochválit ten overal, ten je fakt nádherný! Jen nechápu tu aplikaci, ty linky na ní jsi tam vyšila na stroji? Fakt jak kupovaná!

@monr ta čepka je super s těma bambulema!

@vevercam ty bláho, ty šiješ půl roku, jo? No tak to já se jdu zahrabat, caramilla a monr a zojec nechte mi v tom vašem společném hrobě místo, ja? A teď jsem přehlídla, ale jak se tě tu holky ptaly, tak ty zelené softky jsou pro tebe?Já totiž sháním střih a toto je teda fakt dost dobré, já bych si je trošku prodloužila a mohla šít. A nechápu, jak zvládneš takle hezky vymyslet ty pruhy a vypdá to pak úplně profi...nojo, někdo má ruce zlaté a někdo levé /jako já 🙂

ucitelka70
13. jan 2012

@katkaela modelka riadna.... 🙂

katkaela
13. jan 2012

@ucitelka70 🙂
ottobre ma kuklu ktorá je volne k stiahnutiu? jakto že som to doteraz neobjavila? hmmm...to musím preskúmať

animal
13. jan 2012

@caramilla jj děti zlobí a už zase nespí 😝 😠

animal
13. jan 2012

předevčírem nebo kdy to bylo M. taky nespal přes den a já si myslela, že půjde brzo spát a prdlačku, usnul asi o půl hoďky dříve, než normálně. Dnes bude asi to samé. Do toho mě bolí za očima 😠

monr
13. jan 2012

@katkaela krásna súpravička, a malá ako modelka 🙂

zojec
13. jan 2012

@katkaela ano 🙂 tu je: http://www.ottobredesign.com/de/schnittmuster/p...
a suprava super 🙂

katkaela
13. jan 2012

@monr dík 🙂
@zojec ďakujem, už som to tiež našla 🙂

caramilla
13. jan 2012

@stassy Hele, v ceníku se už neorientuju ani já sama 😀 😀 😀 Jediné, co vím, je, že cenu budu muste měnit, protože trochu měním ty odklápěčky 😀
Budu vědět zhruba na konci ledna, to to budu kalkulovat, až je budu šít zákaznicím, mám strašně dlouhý seznam na ně.
Lemování - jak tam někde na webu píšu, tak lemovací gumičkou ne, protože to zaklápění se dělá na sucháč a ta tu gumičku během hodiny totálně pocuchá. Ozkoušeno:(
A na nic jiného než sucháč mi to odklápění nepřijde dobré dělat. Protože patentky vůbec nevím, jak bych zapínala, protože to nemáš za co chytnout, vsunovat prst pod ten proužek mi přijde takové, že to dítě škrábnu a navíc, když ještě utíká...
Tak proto flíz.

Na břiše - no, je to trochu více vrstev než klasické PUL. Je tam ten proužek z flízu + na něm sucháč + přes to ta jedna vrstva PUL + zase sucháč. Když to mají pidimiminka, tak to je vidět hodně, je tma někde teď čerstvá fotka, jak to jedna maminka šila na malého klučíka. Ale ona ty celé kalhotky podšila flízem, tak proto je taky jak medvěd. Jasmína nosí cca od 11 měsíců (tuto velikos, co tam je ke stažení) a mě to přijde v pohodě. Asi by to bylo vidět pod tenkejma leginkama v létě. Jasmína nosí klidně i upnuté riflíky a tam to vidět není vůbec, nebo když má punčícháčky, tak přes to má sukýnku.
V odklápěčkách má dítě menší zadek než v AIO, takže tím se to asi zase kompenzuje🙂

@katkaela Kožíšek perfektní, co je to za materiál?

caramilla
13. jan 2012

@kuna OK, hele píšu si další dvě hromadky:

1. Bohnice
2. Krtci

Uvidíme, kde bude dřív narváno 😀 😀 😀

macin73
13. jan 2012

Zeptám se jako trouba... co jsou odklápěčky?

monr
13. jan 2012

tak ja sa hlásim do Bohunic, ale z iného dôvodu. pod nami v pivnici si mládež zriadila posilovňu, a majú tam boxovacie vrecia. už pol roka počúvam trieskanie a škrabot reťaze, onedlho asi fakt budem na práškoch. a dnes mi bytové napíše, že máme sa vlastníci dohodnúť na schôdzi, som normálne vytočená...... 😠

season
13. jan 2012

Ad MTX babenky , ktorá ste poslali 14,77 na účet, kam som zbierala Ottobre (tatrabanka)? To meno mi nič nehovorí, prosím IP @dankak, mám Tvoju platbu!

caramilla
13. jan 2012

@monr to je fakt strašný ☹ Asi tam budeš muset dojít a jednu jim pořádně taháhnout 😀 😀 😀

@macin73 Ty nečteš ekozahradu? 😀 😀 😀
http://ekozahrada.blog.cz/1108/svrchni-kalhotky...

ad LAMIFIX
Shrnutí mého pozorování a fotky:
http://ekozahrada.blog.cz/1201/lamifix-vodeodol...

Zjistila jsem, že mají ještě další řady působnosti, ach🙂
http://www.vilene.cz/villene/index_villene.html

Všechny jejich materiály by měly mít ekoTex - http://www.vilene.cz/villene/certifikaty/certif...
Ale nevím, zda toto neplatí jen pro tu řadu Villene nebo i pro ostatní, ještě pozjišťuju, případně si nechám certifikáty zaslat🙂

katkaela
13. jan 2012

@caramilla je to asi krátkosrstá lama 🙂 proste ten chlpatý flís

martinkah
13. jan 2012

babyyy, musim vam napisat... dnes mi moji chlapi doviezli Brother 3034, mensi si asi na 15 min. zdriemol, tak sme so starsim stihli pozriet prislusenstvo, navliect nite a asi len 20 cm sit, paraada 😵 navliekanie niti sa podarilo hned (trochu som sa toho bala), masinka sije krasne tichucko a ten orez ... dlho som vahala, ci OL potrebujem (ved 300€ nie je maly peniaz), to, ako sije moja Veronica falosnym overlockovym stehom s kracajucou patkou je pekne, ale OL je naozaj nieco ine 🙂 dakujem, ze ste ma nalakali 🙂

monr
13. jan 2012

@martinkah to je super, dobre si ho uži a zži sa s ním 🙂
@caramilla keby tam nechodili aj starší a takí nabúchanci, tak by som aj šla, ale sa normálne bojím (bola som raz, a nebolo mi všetko jedno). a mať poškriabané auto tiež by som nerada. No budem dúfať, že to vyriešime nejako slušne.

terezita
13. jan 2012

@caramilla diky! dneska nam do toho jeste nesel net, takze jsem fakt odstrizena od civilizace.. 😀 😀 😀
ten lamifix je pry uzasna vec, delaji z toho v nemecku tasticky, prostirani, pod sklenicky a taaak.. na FM tam na to bylo taky par inspiraci, hledat se mi ale nechce.. toz to taky otestuju! pod ty hrnicky se mi to totiz libi 😀
jo zkouseli z toho delat i tasku na plinky, ale v tom svu to holt provlhalo..
a kolik prosimte stoji ten suchac?

terezita
13. jan 2012

@caramilla jo ted tam koukam, ze chce nekdo 40cm polovicni sire, to bych brala taky.. jestli nam to tam muzes teda podelit. dekuji!

caramilla
13. jan 2012

@martinkah
@terezita Ok, podelim.
A jestli nekdy pak najdes tu inspiraci na lamifix, tak to sem hod🙂 To zni fakt zajimave!
Jinak o tech taskach na pliny jsem taky uvazovala, ale je to tuzsi jak PUL (je to asi tuhe jako minky PUL zhruba) a hlavne se to nesmi prat, coz teda pytel na pleny ja peru 2x tydne, protoze kdyz v tom jsou treba jen hodinu nebo dve plinky, tak strasne smrdi (ja mam vkladacky, ne AIO).
Ale tasticka na sminky, nuf, nuf. Jedna pani z ekozahrady vymyslela, ze by z toho sla udelat leskla kabelka.

HODIM TAM TEN LAMIFIX JESTE JEDEN SLOUPECEK NA LESKLY, me se moc libi, treba se jeste naplni.

UZAVERKU NA VLIESOFIX atp. posouvam jeste do pondeli vecer, nebo do te doby, nez pan odepise ceny Decovilu atp. Abychom vedeli. Ted uz nenapsal, asi sel v patek brzo domu🙂 Nebo ma rymicku🙂))

ucitelka70
13. jan 2012

@katkaela gragon, alebo ako sa volá, zistím