icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alinn
13. jan 2012

@caramilla v tabulce je na objednání jen ten matný? Jsem po tom nějak nepátrala a teď bych teda brala i ten lesklý (teda jako že bych si odepsala kousek matného a kousek lesklého přidala) 🙂 třeba by to tak chtěl i někdo jiný? nebo by se ten lesklý naplnil sám o sobě, což?

alinn
13. jan 2012

tak @caramilla byla rychlejší 😀 jsem tu řešila hod kostkou, tak mi chvilku trvalo než jsem to napsala 😀 😎

ucitelka70
13. jan 2012

@martinkah jééé, tak je doma....... teda za cenu dohodou..... prajem ti bezporuchové šitie, veľa radosti z ušitých vecičiek.... 🙂

terezita
13. jan 2012

@caramilla prosimte a ten matny je jak moc matny a ten leskly jak moc leskly? prirovnej mi to k necemu, co mam v domacnosti, jestli totiz nevzit spis ten leskly.. otravuju, co? 😅

ucitelka70
13. jan 2012

@zojec už som akurát chcela hľadať odkaz..... ja som 2 takéto kukly ušila, a dobré sú, asi závisí od materiálu, kt. sa použije....

caramilla
13. jan 2012

@terezita a foto na blogu jsi viděla, odpovídá ta první fotka, ty detaily ne

Asi tak - matný je jako laminace na PUL minky, jestli jsi měla někdy v ruce🙂)))
Lesklý je prostě lesklý brutál totál lesklý. Já nevim jako co. Asi jako nějaká lesklá kabelka nebo taková ta lesklá folie na eurovazače, co se dává na titulku. Mě se víc líbí lesklá. ta matná je taková mdlá.

Shrnula bych to asi takto:
Kosmetická taštička na šminky s laminací uvnitř mat. Prostírání a jiné serepetičky, co se laminace bude dávat vně, pro mě spíš ten lesk 😉 To hezky totiž vynikne to, co je pod tím. Ten mat je pak takový mdlý.

Jasné? 😀

crawler
13. jan 2012

@caramilla Ahoj Car 🙂 mám dotaz 😀 s @alinn jsme ještě řešily to praní a já si dnes na zkoušku koupilana praní mýdlo od sodasan - mají veganskou ochrannou značku - tu květinku - a přitom je ve složení hovězí žluč. Jak je to možný? Je ta žluč nějak chemicky vyrobená? protože jinak by snad neměli mít tu veganskou certifikaci, ne? nevíš o tom něco? díky 😉

Jinak dnes už PPLměla dovézt 6 balíků/rolí 😉 Nejsem doma, tak uvidím, comi manža zítra řekne 😉 A v pondělí už stříhám hlava nehlava 😀

crawler
13. jan 2012

šmankoté, to byl můj jubilejní 1000 příspěvek do této diskuze 😵 tímto otvírám druhou tisícovku 😵

terezita
13. jan 2012

@caramilla aha, dekuji! toz ja to chci na to prostirani, takze lesk.. 😅 dekuji!

caramilla
13. jan 2012

@crawler jak poznáš, že zrovna v této diskusi 1000? Kde to najdu? Jako u sebe? 😀 😀 😀
A to s tou žlučí, toje teda fakt divný! To nevím. Ten certifikát by snad fakt měl být věrohodnej, ale zase hovězí žluč veganská fakt není?! Oups.
Já fakt nevím. Nejlépe najít nějaký kontakt na zástupce toho certifikátu v ČR a zeptat se jich. Teď nemám čas trápit google 😀

caramilla
13. jan 2012

Jo, do tabulky jsem přidala ještě další artikly, kromě lesklého lamifixu, označila jsem oranžově, tak koukněte🙂

michamicha
13. jan 2012

testování noční plenky zahájeno, nakonec jsem tam vytvořila 16 vrstev 😅 oproti hnusce má trošku větší zadek, ale neni to tak hrozný 😎

kalman
13. jan 2012

@monr tak velmi sa mi zapáčila tvoja čiapka že som ušila podobnú, ale staršej je malá a Liuške ešte velká 😀

michamicha
13. jan 2012

@crawler já mám jen 280 příspěvků 😅 ty jsi teda kecka ukecaná 😀

katkaela
13. jan 2012

@kalman rozkošná! rozvíja sa nám tu čiapková mánia 😉

monr
13. jan 2012

@kalman tá je perfektná, neboj, malá ju vynosí ďalšie roky, je super. ja rozmýšľam ešte nad bielou, mám také imitácie kožušiny teraz z toho nemecka, tak nech pomíňam.

katkaela
13. jan 2012

@ucitelka70 vobec neviem ako sa to volá, gragon som nikdy nepočula...hmm

ucitelka70
13. jan 2012

@kalman šikovnica...

ucitelka70
13. jan 2012

@katkaela tu je odkaz, na 7 mesačné bejby som robila najmenšie číslo
http://www.ottobredesign.com/de/schnittmuster/p...

ucitelka70
13. jan 2012

@katkaela dragon sa volá, tu je anglická verzia - http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/drago...

na stránky ottobre dáš print free - a dosť veľa vecí tam majú voľne sťahovateľné 😉

michamicha
13. jan 2012

já budu zítra šít taky čepici, ale asi zkopčím tu co už doma máme, jen nebude z outlastu ale flísová 🙂 jdu si u vyprávěj načmárat střih 😉

katkaela
13. jan 2012

@ucitelka70 už som našla, ďakujem 🙂

kalman
13. jan 2012

@monr musím o 5cm zvedšiť strih a bude aj pre staršiu, ale neviem kedy. zajtra ideme do aquaparku 😀 už sa teším 😀

sufik1
13. jan 2012

@caramilla hlásím se mezi krtky
@vevercam jestli šiješ půl roku, tak to mi hlava nebere. I teď to mám občas křivý a přijde mi, že u další věci stále objevuju nové postupy a ladím co a jak. A že už jsme toho našila docela doSt. Nojo, samouk.

ad bohnice http://susu-sufik.blogspot.com/ se tak trochu opičím, no....

palosek
13. jan 2012

@stassy k oblékání pod softbudu...já ji nosím ještě pořád, když nemrzne klidně můžu pod ní jen halenku, ale když je víc chladno, tak tenký svetřík, nebo mikču. Mám dlouhé ruce, tak musím bundu vždy větší velikosti...takže pod ní ještě něco navíc narvu 😀 😀 Merino nemám, těším se na mylly hromádku 😵 😵 . Bundu už mám 2 roky, pořád vypadá jako nová, nosím ji pořád, až si připadám trapně, že chodím pořád v tom stejném, ale nedám na ní dopustit. 😅 😅 Malé jsem šila kamašky a tričko z climayarnu (nebo tak nějak 😀 ), na to jí dám mikču a softsoupravu. Jak bude mrznout dám i tepláčky (b.aksamit, nebo něco takového hřejivého). Ted se chystám na softkabát, jen ještě nevím, jestli nepozměnit barvy v tabulce obj., ta černá je asi nejlepší (pro mě) a nebude na ní nic vidět 😀 😀 😀

ucitelka70
13. jan 2012

@sufik1 dobrý blog....

sufik1
13. jan 2012

střihla jsem soft bundu na svojí drahou polovičku. Celý 2 metry šedýho softu a nezbylo ani malýmu na rukavičky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To asi silně konkuruju @caramila v její spotřebě softu na nosicí bundu. Kdo máte doma ještě obříky?

caramilla
13. jan 2012

@sufik1 a jéje, další blog 😀

Ad bunda: Hele, na pánskou bundu padne 2,5m softu minimálně. Můj mhd má z 2,5m! Je to obr, skoro 2m, hodně široký ramena. Bundu na mě stříhám ze 2m, ale to zbyde. A moje nosící bunda je vlastně na manžela + zmenšovací + nosící, takže byla přesně ze 2,5m a nezbylo taky ani na rukavičky tenkrát. Kupovala jsem metr na mimibazaru za 450 kč!

veronik77
13. jan 2012

@sufik1 Prosím - můžu Ti dát peníze za Strimu a Jysk,až se uvidíme při předání nebo to chceš na účet? Díky 🙂

alinn
13. jan 2012

@sufik1 tý jo..jakto, že nezbylo? 😕 hoď sem prosím míry ...obvod pasu boků a pro jistotu i délku kalhot 🙂 já se snad vzdám té představy, že nás všechny obléknu do softu 😒 teda ta spotřeba co psala @crawler byla přijatelnější 😀 😀