icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
13. jan 2012

@caramilla no ty jsou fakt sileny!! se mi z toho delalo skutecne blbe.. 😝 jeste ted to rozdychavam.. na tech srdickach je totiz jeste neco stribrneho.. 😅 ale tobe se to urcite bude libt.. 😀 😀 😀

mehlo
13. jan 2012

já dneska neušila taky ani 1 mm, odpoledne jsme konečně jeli k mojí mamce- na Vánoce jsme nemohli bo měl Petulák zánět středního ucha, tak máme dnes druhý vánoce.

mehlo
13. jan 2012

a už jdu do hajan, malej se furt budí, jak je v jiným prostředí

dudri
13. jan 2012

paci sa mi aplikaciu Sovičku. mate nejake vzory? aj
ako to robi mate strih-najma webovu stranku
http://translate.googleusercontent.com/translat...

este mam plan sit detsku minimanducu- ale najma potrebovala by som vzor-aplikacie sovicka

zhrkz
13. jan 2012

@katkaela Skvele, genialna bundicka a farebna kombinacia. Konecne nieco pre dievcatko, co nie je ruzove/ruzovosivo cierne/fialove/cyklamenove/fuksiove/cukrikovo oranzove a podobne...

Ma ide trafit z tych dievcenskych obleceni co vidim kade tade v obchodoch... esteze mame chlapca, lebo neviem, do coho by som dievcatko zaodievala 🙂 Aj ked tie chlapcenske veci dnes su uz tiez take divno farebne... sama tmava farba. Nastastie tu na MK mame bohnicky klubik, kde je kopec inspiracie 🙂

season
13. jan 2012

@zhrkz presne, som chorá z toho, že na väčších chlapcov majú všetko len sivé, tmavomodré, khaki brrrr! Tak hladám všade možne, nech pekne svietime 🙂

sufik1
13. jan 2012

@dudri mám, chceš naposílat? Dej mi mail do IP. Střih už volně ke stažení není.

sufik1
13. jan 2012

A co dělá dneska @caramila?????
Moje dnešní akce tričko a tričko. Inspirovala jsem se u @animal s těmi rukávy, ale tady to byla nutnost, došly proužky.

@crawler, na kdy vidíš ten MTX? finerib je super. Sice je můj šicí seznam momentálně asi tak o 15 nutných jiných položkách, ale těším se.

ngvadi
13. jan 2012

holky, já chci taky šííít:( už aby bylo po zkouškách...

season
13. jan 2012

@ngvadi kolko Ti ešte chýba?

vevercam
13. jan 2012

@kuna ty zelené kalhoty jsou na kluka vel. 140, ale ty pruhy tam nebyly, ty jsem nakreslila na střih a sešila ty 2 díly
mám tu ale dámské Ottobre 5/2009 http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2009_5/i... , kde je střih na dámskou softshell soupravu (bunda, kalhoty), tak můžu obkreslit, nebo na krátkou dobu půjčit 🙂

@sufik1 nádherné tríčo a super žirafka a moc se mi líbí tvůj blog - super inspirace - kluci si už objednali autíčkovník a mě stále nedají spát ty tahací uši na AIO z plavkoviny 🙂 jen netuším, kde ji sehnat? nemáš prosím tip na nějaký eshop? nebo třeba v galantérce?

sufik1
13. jan 2012

@ngvadi vydrž prťka vydrž, to dáš.

@vevercam plavkovinu jsem kupovala ve flex-texu. Měli jich asi 10 barev. Časem asi nafotím postup a rozměry a střih, ale teď nějak nestíhačka.

kuna
14. jan 2012

@vevercam jé no ty jsi záchrana! to bys byla moc hodná! Já ti písnu IP.

No to je fakt, já jsem asi měla nějakou jasnou chvilku, když takhle uvažuju 🙂. Né, já mám pak strach, že by pořád nosila tu mou a bylo by mi líto mámy - ona se furt ptá, když už bude nosit tu její 🙂. Kalhoty už J. má, ale ona se teprv nedávno naučila chodit, tak ji venku v tomto počasí zatím nepouštím, tak sedí ve fusaku. Ale ty jí určitě našiju další, ty jsou fakt super.
Dík za vysvětlení rozdílu mezi růžovkama. Já mám tu cyklámen a růžová mi přijde dost, tak to ta tmobilová musí být fakt žužu úlet

@sufik to je super, to tričko pro maminku a dítě, něco takového taky musím někdy spáchat! A ty i @terezita máte krásné blogy!

katkaela
14. jan 2012

@zhrkz ďakujem 🙂ono to v skutočnosti je taká svetlo staroružová farba. Inak ružovú tiež moc nemusím. Ale máme tyrkysovo čierny kočík a každý hneď "to je roztomilý chlapeček", tak občas aj tú ružovú Eliške dám 😀

monr
14. jan 2012

@sufik1 perfektné tričká

evinka
14. jan 2012

@sufik1 moc pěkná trička 🙂

caramilla
14. jan 2012

@dudri Jak jsi posílala ten odkaz na soví tašku na FM, tak jsem si to stáhla do PC, jsou to asi 3 pdf a jedno z toho je ta soví malá taštička, kdybys chtěla, pošlu mejlem.

@sufik1 Však jsem psala, že se včera večer věnuju mhd 😀
Ta aplikace na tvém tričku mě totálně dostala! Parádní!

@terezita ó, ještě stříbrná? 😀 😀 😀

Teď koukám na čt24 na pořad o porodech. Bylo tam i o ambulantních porodech.

terezita
14. jan 2012

@caramilla jo, jeste stribrna!! a ta ruzofka je fakt silene zuzu.. 😅 no budes na vrcholu blaha! 😀
@kuna dekuji!
@sufik1 juu, partner look je paradni! 😵

caramilla
14. jan 2012

Tak vycvaky v 0,5 tajiciho snehu, co tu napad. Jasmi nadsena ze snehu, takze absolutne nespolupracovala, coz je na fotkach videt🙂

A na me je zase videt, jak se mi klepe prdka zimou🙂)) Kdepak, modelka ze me nebude!🙂))

Větší fotky zase pak dám na blog🙂

caramilla
14. jan 2012

Haha, takže já v této diskuci 1663 příspěvků, tímto už 1664 😀

aerin
14. jan 2012

holky tak jsem asi 40 stran co jsem zmeskala proletela stylem pouze odkazy a fotky, vsechny jste hrooozne sikovny 😀 😀 😀 ale uz fakt nevim na co konkretne reagovat 😅

holky mam v tahu obe vsadky a ponekud se ochlazuje, potrebuju to vyresit😀 tak si rikam, ze bych spichla akorat fleece tunel, jak na to?😀

animal
14. jan 2012

@kuna je to trochu rozdíl fuchsiová (nádech do fialova) T-mobilová prostě jasná výrazná růžová

terezita
14. jan 2012

@caramilla do tohohle desneho pocasi jsou ty rozverne hadriky fakt paradni! 😵
@aerin flisovy tunel? sesijes do tunelu a nahoru dolu bych udelala tunylek a jim protahla snurku na regulovani nebo mozna i jen gumu..

terezita
14. jan 2012

@aerin tak tady jsem ji nasla na fleru od rebeky, ta ma paradni hadriky.. 😵 http://www.fler.cz/zbozi/mamamimitunel-160300 pise, ze tam ma nahore i dole gumku..

daisyr
14. jan 2012

@sufik1 trička super, také mám v těchto barvách to bodyno a ještě mi tu trochu zbylo na tričko pro prca, takže také budem mít pruhovanou kolekci 😉
@vevercam jé, to by se mi také ott. s dáms. soupravou líbil, prosím napsala bys mi zatím, kolik tam je spotřeba látky na kalhoty a kolik na bundu? díky moc

daisyr
14. jan 2012

@caramilla brrrr, mně je z tebe zima, jak tě vidím jen v tričku! ale jinak super hadříky, fialková a zelená k sobě pěkně jdou

daisyr
14. jan 2012

@stassy díky za nabídku s plavečkama, myslíš, že by nám L chvíli vydrželo? malý měl před měsícem cca 11kg

monr
14. jan 2012

@caramilla no rodené modelky 🙂

aerin
14. jan 2012

@terezita super , diky moc!🙂 Jeste spravne odhadnout sirku 😅

terezita
14. jan 2012

@aerin u sirky tam ma ona 100cm.. no leda privazat dite na brucho a vyzkouset 😉