icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
14. jan 2012

čau, tak hlásím, že můj první plenový počin měl úspěch 😉 těch 16 vrstev nestihl ani pročůrat 😀 😀 takže dneska došiju i tu druhou plenu a tu roláko-mikču 🙂 čepici a návleky s oteplovačkama už Vojta dneska zkoušel, akorát na tu čepici chci ještě něco vymyslet, je taková obyčejná a jenom šedá 😖

caramilla
14. jan 2012

@terezita Rozverné 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Pro ty, co mají silné svěrače pánevního dna, to pak někdy nafotím celé ještě s tou soví úchylnou taškou 😀 😀 😀

@daisyr No, hele, to taky bylo "Honzo, ale rychle, nastav si foťák, soupni si tam, co chceš fotit, řekni mi, kam si mám stoupnout a pak řekni 3, 2, 1 teď a já odhodím mikinu, uděláš cvak a končíme" A ta mrcha manžel začal fotit a pak mu přišla vtipná Jasmína, jak chodí ve sněhu a já ho přemlouvala, aby se na ní vykašlal a první fotil mě🙂)) Jinak mě fakt 3 minuty venku bez mikiny nějak nevadí, hezky svítí sluníčko a není nějaká extra zima. Na Fleru holky fotí běžně v mínus 5 stupních nahé letné šaty, to mi teda přijde fakt už moc 😀

@monr Z nás tří bych řekla, že nejlepší modelka je to plastové mimi, to nikam neutíká a vždycky víš, že se na fotce bude tvářit standartně, otevřené oči, úsměv atp. 😀

daisyr
14. jan 2012

@caramilla 😀 to já zase jsem šílená zmrzlina, stále studené ruce, nohy, jak mi je venku zima, tak i kdyby bylo super hezky a super zábava, tak jsem mrzutá a těším se ke kamnům
🙂

wewe22
14. jan 2012

ahojte prosim vas nema niektora navod na mei tai v slovencine alebo v cestine? nic nemozem najst vsade len anglictina a ja som jazykovi antitalent 😀

michamicha
14. jan 2012

tak ještě malá fotodokumentace 😎

wewe22
14. jan 2012

@terezita dakujem

lenasss
14. jan 2012

@ucitelka70 ahoj chtěla jsem se zeptat když jsi šila tu kukličku to jsi si jen vytiskla na A4 a podle toho jsi šila?Ptám se protože mi to přijde malé ale asi jen mám špatné oko nebo je potřeba trošku zvětšit?děkuji za odpověd.
A z jakého materiálu jste šily kukličky může být i z fleesu?

stassy
14. jan 2012

@daisyr Ono to eLko je 9-12kg, ale asi dost záleží i na proporcích mrňouse. Jestli si pamatuju dobře, tak Kačka je nosila od února 2010, což jí bylo nějakých 22 měsíců a mezi drobné děti dodnes rozhodně nepatří. 😀

ngvadi
14. jan 2012

@season - kolik mi toho ještě chybí - teď v pondělí jedna zkouška (trendy světové fonetiky, celkem triviální), ve středu další zkouška (volitelnej předmět z cizího oboru - náboženství slovanů - poměrně náročná) a pak někdy koncem ledna nejtěžší - historický vývoj češtiny... a pak nějaký práce, ale ty snad budou v pohodě...

kalman
14. jan 2012

@kryska5 Ahoj kedy budeš objednávať stužky? už zbieraš € ? Môžamti poslať.

caramilla
14. jan 2012

Tak u nas dneska jen poprasek, ale Jasmina byla absolutne nadsena, konecne si snih poradne uzila. Na horach v nem nemohla chodit a vztekala se, tak byla furt v manduce 😀

mehlo
14. jan 2012

@lenasss čauky jasan může být i z flísu. já jsem z flísu šila podle střihu z MMB, takovou tu dvojitou co se dá dát i přes pusu, jinak tu klasickou mám z limetkovýho merina z mylly

ucitelka70
14. jan 2012

@lenasss nás drobec má malinkú hlavičku, celkovo nie je veľký chlap, šila som prvú z deky z Ikey - modrá - irma- tam som musela trošku uvoľniť patent okolo tváričky, a druhá kukla je z elastického froté materiálu, ten povolí, kde treba..... a okolo tváričky som našila patent z wendy..... ak robíš z flízu, asi treba väčšie, to nepruží. Len som na strihový papier vykreslila kuklu a všade nechala 1 cm nazvyš

kryska5
14. jan 2012

@kalman ahojček, neviem baby to chceli tuším až vo februári, tak teraz neviem ... dám v priebehu bud. týždňa vedieť 😉 prípadne to objednám aj skôr, idem skontrolovať tabuľku ako to tam vyzerá 😀

@terezita prosím ťa ten FM treba objednávať v nepárnych množstvách alebo vedia poslať aj napr 4m?

ivuska.h
14. jan 2012

Já vás vůbec nestíhám číst, ani nevím, kterou stránku jsem naposled přečetla ☹ No aspoň pro rozveselení foto plínky s těmi MTX proužky, vypadají fakt krásně a ten samotný materiál je super, pružnější, než normální oboulíc a příjemná gramáž.

kajark
14. jan 2012

ahojte, taky maly miniprieskum.... mohli by ste napisat vase najoblubenejsie cisla Ottobre, z ktorych rady sijete prip. ktore sa vam najviac pozdavaju a zdaju sa vam nauzitocnejsie .. hlavne pre chlapcov
snad pomoze viacerym...
nechysta sa este nejaka objednavka ottobre? vrela vdaka za prispevky 🙂

kryska5
14. jan 2012

@kajark s číslami neporadím, ale objednávku si o nejaký týždeň bohužiaľ prešvihla 😒 @season robila objednávku. Ak budeš chcieš nejaké čísla tak ti môžem objednať, pri predplatnom by mali byť single čísla bez poštovného a príde mi to s predplatným (najbližšie detské čo mám je až cca 20.4.) ja ešte nejaké budem objednávať 😉
a 4/2004 sa mi zdá super na spodné prádlo 😉

season
14. jan 2012

@ivuska.h no pre rozvesenie 😢 len pre toho, kto ich ešte vymákol smrk! To by boli krásne triká! @kajark 6.1. som objednávala... tiež kvoli trom chlapom

ivuska.h
14. jan 2012

@season Však oni určitě zas budou...

kajark
14. jan 2012

@kryska5 pri tom predplatnom budes mat ale len 1 bonusove cislo, ak som to spravne pochopila.. ktore si si vybrala pri objednavani, nie? a objednavat budes pre seba zvlast par cisel? ak ano tak by som sa pripojila...
@season ano viem ze som presvihla, tak skusam ci nepresvihol este aj niekto iny 🙂) lebo by som si chcela par cisel objednat...a chcela by som nejake osvedcene 🙂)

kryska5
14. jan 2012

@kajark ano, bonusové číslo prišlo + ešte jedno staršie čo som objednávala, takže teraz dorazili 3. No a mám v pláne ešte nejaké čo sa mi páčia objednať ... tak sa môžeš pridať 😉 som len zvedavá či nemajú nejaký limit koľko čísiel pošlú naraz bez navýšenia poštovného ..hihii

caramilla
14. jan 2012

@ivuska.h maminky ti utrhají ruce, co?🙂 Jinak obdiv švadlenám, že zvládají ušít proužky, aby byly takto 100% rovně 😀

ucitelka70
14. jan 2012

@ivuska.h och, tie božské prúžky, čo sme to preboha zmeškali...... 😢

daisyr
14. jan 2012

@kryska5 a kolik ti prosím účtovali poštovné? jen to za to předplatné a za ta čísla navíc nic?

ucitelka70
14. jan 2012

@kryska5 vy akú veľkosť potrebujete? to spodné prádlo sa mi páči - 4/2004- To máš doma?

kryska5
14. jan 2012

@daisyr za detské predplatné + jedno free číslo + jedno staršie spolu 7,95€

michamicha
14. jan 2012

dneska jsem byla v CAčku, do zítřka mi platil kupon na slevu 20% na jeden kus oblečení, tak jsem si chtěla vybrat něco pro sebe, ale nakonec jsem koupila malýmu 2 body s rolákem, 2 s dlouhym rukávem a takovej mikinovej silnější kabátek na jaro, na ten kabátek jsem si dala tu slevu, no nekupte to, když to vyjde na 230,-Kč 😅 no a podle toho kabátku mu ušiju ještě jeden, ale barevnější 😀 dneska večer bych ráda došila tu šedou mikinku, ale vidím to bledě, mhd okupuje stůl v pracovně a hraje na PC tanky 😠

kryska5
14. jan 2012

@ucitelka70 nosíme cca 86, nie to číslo nemám doma, ešte sa budem rozhodovať ktoré čísla budem brať ... možno aj toto, nie som rozhodnutá, do apríla času dosť 😀

daisyr
14. jan 2012

@ucitelka70 díky ,tak to je fajn 😉