icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

eyya
26. nov 2010

@kpn si zlata 😀 😀 😀 ale ved ani mne to hned neslo 😀 jasne za par budes sit paradne 😉

animal
26. nov 2010

@sussanah pokud na stroji nemáš nastavitelný přítlak patky, tak s tím budeš bojovat pořád - je to normální. Doporučuji začít šít né hned zkraje, ale kousek dál a pak to došít ten kousek tím, že to otočíš a ten kousek došiješ. Za patkou totiž budeš mít už ušitý ten zbytek. Tam je totiž problém, že patka není v kolmé poloze po celé ploše k látce, proto to nejde

zojec
26. nov 2010

@eyya krasne.. 🙂 to kvietkovane na zemi mas vyplnene polystyrenovymi gulickami? super ake vyuzitie ma kvetinkovy uplet wenedy.. aj mne sa veeelmi paci 😀 a tie saticky to su pre babiky, ci pre malu princeznu?

eyya
26. nov 2010

@zojec pre tuto moju babiku 🙂

ano kvetinkovy vak je gulickovy 🙂 to bude vianocny darcek takze zatial v nom sedel len slonik 😉

wendy je super je z neho potah a ten sa da dat dolu a oprat

terezita
26. nov 2010

@sussanah mne to taky dela, toz zacnu vzdycky o kousek dal a pak zacouvam zpateckou az na kraj. kdyz uz siju, tak se mi to tam nekrabati a nezasekava.

@eyya teda peekne! 😉 ja tu kvetinkovou mam taky a furt nevim, co z ni usit.. a na obleceni se mi to davat nechce.

jinak ja ted nejak nic moc sit nestiham, siju furt pytliky na adventni kalendare, ale mezi posledni bludy obludy patri obri sloni polstar pro em. a pak pro sestrencino jeste nenarozene mimco hadriky, ja tu midi pidi velikost tak zboznuju, je to hotove driv, nez se mi emmina pres poledne vyspi.. 😅

sussanah
26. nov 2010

@terezita @animal diky za tip, alespon vim, ze nejsem az tak leva, ze je to normalni. Vyzkousim to a uvidim 🙂 Dneska jsem koupila flanel na nocni kosili pro maleho, tak bude prvni boj 🙂

mataharyy
26. nov 2010

@eyya můžu dotaz k tomu vaku na sezení z jaké látky jsi šila ten vnitřek? Taky se na něj chystám, jen furt tápu z čeho ten vnitřní pytel, na venek bych ráda aksamit, jsem z té látky paf 😵 A ještě kolik litrů těch kuliček ti to spolklo? Abych nemusela objednávat na dvakrát 🙂 Díííky moc

terezita
26. nov 2010

@mataharyy sice ses me neptala, ale ja ten vnitrek vaku delala kdysi ze stareho prosteradla.. 😅 ono je myslim jedno, z ceho to udelas.

mataharyy
26. nov 2010

@terezita jaj, no já jsem právě v nějakém návodu četla že to chce dost pružnou látky, aby se to hezky tvarovalo, ale jakou látku to už tam nenapsali ☹ a jsou látky u kterých se trocu obávám zda po čase nebude náplň prolejzat ven 😅

terezita
26. nov 2010

@mataharyy vidis, to me nenapadlo. ale nikdo si nestezoval 😀 tak pokud elastickou, tak bych dosla do jednoho z mych 2 oblibenych kramu a vzala bych neco levneho. podle me to nemusi byt nic extra, neni to videt. spis aby to neprolezalo svama 😅

mataharyy
26. nov 2010

@terezita Adrián dostal loni k vánocům takové autíčko plněné asi silikonovejma kuličkama, nebo čím... A ten "potah" je z nějaké silonové látky, nebo z čeho, na omak fakt děs, ale jako to spodní by to bylo fajn, jen jsem na netu nic podobného nenašla, ale je to parádně tvarovatelné a ani se to nerozlejzá 🙂
Ještě dotaz k té náplni, nevíš zda se dá sehnat i něco jiného než ty pes kuličky, chtěla jsem tam dát ty silikonové, ale to je nějaké nedostatkové zboží, či co 😅

terezita
26. nov 2010

@mataharyy jo vim co myslis.. my mame takove dva micky nervaky doma, a taky se to hezky nafukuje, kdyz je mackac. ale teda tohle jsem taky nikde nevidela..
jaj to nevim, zkouselas i mimibazar?

mataharyy
26. nov 2010

@terezita No tam májí teď většínou jen ty eps, oni nejsou špatné, jen ty tvrdší kuličky se neslehnnou, lépe masírují a přizpůsobují se. Kamarádka má takovej vak z jeho prvopočátku a je naprosto super 😵
Ta látka bude asi nějaké výrobní tajemství někde 😀 Taky jsem dumala nad normální tričkovinou, ta by mohla mít podobný účinek, jen u ní se právě bojím toho rozlézání 😨

zojec
26. nov 2010

@terezita
@eyya no to uz je level nie celkom pre mna 🙂 ja by som taky prdavy kabatik sila sto rokov.. 🙂 hlavne ho vystrihovala... 😀

eyya
26. nov 2010

@mataharyy na to vnutro je to jedno ci to urobis z lacnej ikeovej deky alebo tak nejak, dokonca ja ta plachta je fajn napad len aby to bolo trochu elastiske ale zase nie moc aby napr u mna ten vak drzal tvar lebo je robeny ako kresielko.
a do detskeho vaku vojde 100 litorv, ale ak chces pre dospeleho tak tam isto ta 250 litrova kopa 🙂 😉

eyya
26. nov 2010

@zojec vystrihovanie je sranda, hlavne ked nemam krajcirske noznicky, a taktiez ked si strih kreslim sama potom len dufam ze to bude sediet 😀

zojec
26. nov 2010

@eyya 🙂 a to ti postou prislo tolko guliciek?? by som sa inak obavala ze praskne svik a guliciek budem mat plnu izbu 🙂

eyya
26. nov 2010

nepraskne a ak ano tak druha vrstva to udrzi 😉 a ano postou tolto ta ky velky lahky batoztek 🙂
@zojec

zojec
26. nov 2010

@eyya ja som objednavala 25l na vankus.. ale tak 100l to muselo byt dost velke.. 🙂 mozes mi povedat odkial si objednavala?

mataharyy
26. nov 2010

@eyya Takže by staré froté prostěradlo mohlo být ok, případně i ta trikovina? 😵 Hned člověk ušetří... 😀 Jináč jsem našla jednu stránku kde lze objednat velké množství těch kuliček a je to tuším nejlevnější stránka na slovensku... 🙂

eyya
26. nov 2010

@zojec cez mmb chces poslat link?

zojec
26. nov 2010

@mataharyy link poprosim 😀

zojec
26. nov 2010

@eyya ano..

eyya
26. nov 2010

@mataharyy odkial a za kolko? jasne usetris ved nova latka je dost draha a vo vnutri to nebude vidiet 😉

mataharyy
26. nov 2010

http://www.sedacie-vaky.eu/zbozi/3390/EPS-polys...
akorát jsem ho hledala, ještě někde pokoukám po tom druhém odkazu :D

mataharyy
26. nov 2010

Koukám máš odkaz na mmb ještě levnější 😵

zojec
26. nov 2010

@eyya 🙂 tak za taku cenu som ich mala aj ja 🙂 dakujem

eyya
26. nov 2010

lacnejsie som nenasla nikde myslim ze dobra cena

mataharyy
26. nov 2010

Jináč už jsem našla i ten granulex, pokud je to ono... http://www.opitec.sk/kreativne-materialy/granul... http://www.opitec.sk/kreativne-materialy/granul... ale teda než bych naplnila velkej vak tak krachunu :D