Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kaktusik007 no ja jsem potom nad tim premyslela a koukala na tu co mam na stroji a zjistila jsem, ze je to nejaka univerzalni 😅 No proste zacatecnik no 😀 A teda hlasim pokrok, zalatala jsem malemu kalhoty a spravila povlakyna polstar, mame anatomicke, tak jsem jen zkracovala ten klasicky. No zadne velke siti, ale nejak se zacit musi 😀
holky, kde berete strihy na detske obleceni? Je to pouze z casopisu, delate si je samy nebo se da neco stahnout na netu? Chci malemu usit nocni kosili 🙂
@sussanah ja cosi z burdy, baby chvalili strasne ottobre, ze su lepsie, len... neviem, nemam, z finska casopis plus postovne vychadza celkom dost, ale mozno sa casom dam aj na to 😉
inak najlepsie sa mi osvedcilo robit strihy podla veci, co uz mam... alebo si proste v hlave rozmyslis, ako to chces, a je to 😉 ale pyzamo zvladnes, skus si len fakt zobrat nejake nohavice, co mas, a nejaky kabatik - kosielku... isto nieco doma v skrini mas, co je malemu dobre... tak to obkresli, a mas 😉
@kaktusik007 Je dostupný i na Fleru -- http://www.fler.cz/zbozi?search=ottobre&where=m..., ceny se liší podle stáří čísla.
@kaktusik007 no na dvojdilne pyzamo se jeste necitim a stejne chci pro maleho spis nocni kosili az ke kotnikum, protoze ho davam v noci curat, tak me ty patentky na overalech strasne zdrzuji 😀 Jakoze ten zakladni dil je mi jasny, to obkreslim, ale faram na rukavama 😕
Jak tak koukám ten ottobre není zrovna levná sranda... 😅 ale zas jestli stojí za to 😵
Jináč jsem brouzdala po netu a našla jsem látku na plavky, tak si říkám že i z ní by šel udělat ten vnitřek toho vaku... Po novém roce objednám a zkusím 😵
@mataharyy ja to ottobre brala prave kdyz se mi v tom casopise libilo tak 5 strihu. jsem si rikala, ze pak se to uz vyplati.. 😅 par strihu jsem si objednala z nemecka jeste na www.farbenmix.de je to teda drazsi zalezitost - 6,50-8,50 za strih, ale zase je to velikostne od 86/92-152 a vic.
@ivuska.h jo, viem, lenze ak priratam postovne z ciech, tak to radsej si mozem fakt z toho finska 😀 ale ved uvidime... tak idem kuk este aj tie nemecke.... ono zase clovek nepotrebuje kopec strihov, staci par kvalitnych a vo viacerych velkostiach, takze potom by mi ani nevadilo dat za taky strih tak vela penazi 😉
@terezita diky za tip, ono na tom webe su celkom pekne vykreslene pracovne postupy 😀 takze parada 😵
@kaktusik007 ja kdyz to prave pocitala z toho finska, tak me to i s postovnym vyslo levnejc nez kdybych to brala na fleru.. od farbenmixu mam zatim ozkousene ty midipidi oblecky (to je to, co jsem davala rano fotky). ty strihy ve vel. 86-92 jsou em. jeste velke.. 😅 ma chudera kratke nohy po chlapovi a na svuj vek je prdolka, ma teprv 79cm..
a maji tam uzasne stuhy a ty velurove nazehlovacky, na tech ja ujizdim.. 😀 😀 😀 do cech je od nich postovne vetsinou 6-7eur..
Tak koukám na tu německou stránku a neb mé jazykové nadání je někde pod bodem nula 😀 tak hledám po hmatu... Když jste objednávali, tak není problém s posíláním mimo německo, že?? A jak posílají na dobírku?
@mataharyy Použij překladač -- http://translate.google.com/translate?u=http%3A... místy sice trochu úsměvné překlady, ale dá se to použít.
Uf, ještě že nemám holčičku, to by mě od toho stroje už asi neodělali... 😀
Ahoj holky. Tak jdu na další radu.
šiju jak zběsilá, ale až teď jsem narazila na svrchňáky se sucháčem a problém 😕 Nevím čím to je... Prostě mi ten stroj nechce ten sucháč prošít a nevím proč?!? Dáváte třeba silnější nebo naopak slabší jehlu, nebo já nevím co...???... Prosím, prosím o radu 😅
Ahoj, našla jsem http://www.modnistrihy.cz/krejcovske-strihy-na-... zatím okoukávám tak nevím co všechno tam je, ale na inspiraci 😉
@ivasa mne to kedysi robila stara veritaska, robilo mi to len na jednej strane toho sucheho zipsu, myslim ze to boli haciky... tak som to otocila a sila z rubovej strany a nejako sa to podarilo 😉

@sussanah no, tak asi sme sa nepochopili ktora je to patka na rovny steh 🙂 to je taka co ma iba jednu tenku dierku, proste cikcak sa tam neda spravit, lebo by si sla do tej patky a tak by si na nej zlomila ihlu 😀
http://www.raj-siti.cz/patky-pro-sici-stroje-lu... je to patka cislo 4 😝