Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
HA, to jsem to tu rozkecala, ha, to bude @terezita dočítat 😀 😀 😀
@mooncaa ; @animal Jo jo, tak teutonku jsem schopná "odpustit" 😀 😀 😀 Pro mě je volba fakt jedině GT3 nebo Teutonia. A pak ještě Inglesina, ta taky.
Brácha má Teutonii takovou tu klasiku, nevím přesně, jak se jmenuje, asi Elegance nebo tak nějak. A ona nemá zatáčecí kola, prý do terénu super, ale my, když jedeme u nich v horách, tak přes hořeny jede líp naše GT3 než jejich dokonalý kočár. Ztuha se to ovládá, navíc je nějaký křivý, tak neustále zatáčí - mírně. A při jízdě musím neustále tlačit na jednu stranu, to je o nervy. Ale to není chyba toho kočáku, spíš, že když jak to není otáčecí, tak se to hned pozná. Pak vi vadí u korbičky boudička - vůbec to nedrží, nejde to udělat napevno, má to tam jen takové ty klouby, a to plandá a když zafouká tak se to celé klepe. Boudička není tím pádem ani vypnutá a drží se tam sníh nebo tam je louže.
Sporťák řekl brácha, že nekupuje, že vypadá jak vozíček pro vozíčkáře. Ale to je taky záležitost té klasiky.
Jinak, u GT3 jde přehodit boudička o 180stupnů, takže je úplně dole vepředu. Používala jsem to v létě na spaní, když jsem nechtěla, aby na Jasmínku svítilo sluníčko, když ležela. U jiného kočárku jsem tuto možnost neviděla, ale zase jsem nezkoumala.
Jinak já ty přehazovací rukojeti právě strašně nesnáším. Pak je po bocích ta strašný konstrukce, ble... 😀 ALe pravda, vzhled není to nejdůležitější, to je pravda no...
Jasmínka sedí od 6 měsíců po směru jízdy, nesnášela to opačně, když jsem ji tak vozila v mutsy, chce vidět a neche, abych jí tam překážela. Tak doufám, že další dítě bude taky takhle praštěný 😀
A instalace sportovní nástavby, že je zdlouhavá, to mi přijde, že je zanedbatelné, když to člověk dělá jen jednou za život toho dítěte, ne? 😀
Ale jestli si ještě někdy nějaký kočár pořídím (jak se znám ,tak jo), tak to bude buď nějaká Teutonka nebo kočárek v retrostylu 😀
@lukrecia Hele, pán má buď dovolenou nebo rýmičku, moc nevím, co mám dělat! ☹
@veronik77 hele, já zase čtu jen zběžně, takže jsem nějak chytila až co jsem ti odepsala, že to chceš na mikinu. To si myslím, že stačit bude. Protože mikina je víc na tělo. Co jsem šila bráchům mikiny, taky cca 2m mají, ale jsou hubení a i ramena nemají extra široká, tak to do 2 m látky určitě bylo, a i se špičatou kapucí 😀
Takže hromadu vlizelinů jsem ještě posunula do zítra večer, protože pán nereaguje. Napsala jsem mejl ještě na obecnou adresu toho dodavatele, tak uvidíme. Snad se někdo ozve ☹
ahojte tak ja len narychlo pridavam fotky naseho spodneho pradelka,sila som s climayarnu,mala som 2m,tak tym ze som chlapcom kombinovala s autickovim bambusom,tak mi vislo ak kojo tricko pre mna 😵 ,len sa stala nehoda,ze ta moja blba zehlicka mi ho spalila,skoro letela oknom,krava jedna,jedine co ju zachranilo,bolo,ze to bolo na tom prekryte,tak to nie je vidiet uz mam na nu nervy,lebo co potrebujes nevyzehli,ale spali to uz hej 😠 ,tak rozhodnute,miesto COL,si idem radsej zadovazit neaky zehlaici system,aj zo zehlaicou doskov s odsavanim,moj davny sen,mate niekto neake tipy?
@zojec ja som body robila tiež ako holky @vevercam a @caramilla okolo krku len raz zahnúť a prišiť, patentky až za lem a príde mi to v pohode, obkukala som z HM body. Inak veľmi ďakujem za rady na kapsu na nosenie. Urobila som ju y kočarkového šušťáku a Irmy vnútro, akurát pruhy som musela urobiť zo šušťáku, Irma sa strašne naťahovala a super. Nieje taká pekná ako tvoje ale funkčná je🙂
@veronik77 Jo, tak to je tvůj manžel stejný prase jako můj. Ten můj prakticky to nejlepší oblečení bere do dílny nebo na laborky, kde na to cáká kyseliny a pak to má díry. On udělá kyselinou díru i na zádech v oblasti lopatek! To je šikula, co? 😀
nejhorší je, že si pak takovéhle oblečení bere třeba na přednášku, kde jsou třeba i studentky. Co si ty o něm myslí?
Tuhle přišel z práce a na riflích díru jako kráva. Já mu ty rifle chtěla před měsícem vyhodit, že je má prošoupaný a on "dej mi je do poličky s pracovním oblečením, do dílny budou dobré" Tak jsem ho zapřisáhla, že jestli si je vezme na sebe do práce, urazím mu hlavu.
ha ha ha. Takže jsm je z něj svlíkla násilím a letěly rovnou do popelnice...
Takže
DECOVIL:
materiál Decovil I prodáváme za 149 Kč / běžný metr v šíři 90 cm (návin je 15 metrů). Cena je bez DPH a dopravy. Minimální odběr je 1 role.
Holky, chtěla bych si ušít nějaké kojotriko. Podle čeho šijete? Já si ani žádné nekoupila, takže ani nemám co obšlehnout 😕. Díky za tipy!
KDO ZASE MAZAL V TABULCE, JÁ SE Z TOHO FAKT UŽ ASI POS....
@caramilla koukám, že máme fakt stejný druh mhd... naštěstí ten můj do práce nosí jen košile, takže aspoň to nemusím nějak moc kontrolovat... i když svetr si je schopný vzít jakýkoli a zimní boty jsem už musela hodit do sklepa, aby pochopil, že potřebuje nové a já se neděsila, v čem zase vyrazí 😀
@macin73 no, to samozřejmě nebylo na tebe 😀 Spíš postesk, že je to fakt síla 😀
Já to pak zamču a ať si to každý radši ještě zkontroluje.
Tobě přidám to balíčku pak ten tvůj zip, jo? Ten můj jsi nějak domluvila už?
Jo a můj mhd svetr, co se páře v rukávech, takže si odmotává cestičku z domova do práce a tam přijde ve vestě, vůbec nepovažuje za pracovní 😀 ("vždyť je ještě dobrej")
@caramilla mně přijde, že tam hlavně mizí vždy ty první buňky v těch dokumentech, to aby tam člověk asi nic důležitého raději nepsal, já tam kdysi měla snad jen název hromadky nebo něco takového, tak se to dalo 😒
Jo a ty EO, taky jsem v tom nějak tápala, než jsem si to vše přečetla, tak jsem zapomněla, co bylo na začátku 😀, ale jestli jsem to pochopila dobře, tak se objednává z toho seznamu, jenže to mají ve velkém balení, tak je možnost si to nechat rozdělit do menších, a tam to funguje podobně jako tady, když se nenaplní minimum na láhev, tak se neobjedná nebo tak nějak...
jé holky tak mhd se přes víkend asi podařil zprovoznit pc, tak už mi jdou vkládat na net fotky. Nechápu jak se mu to najednou podařilo. První je kukla z merina z mylly, bohužel s gumičkou, vlastní střih ještě nebyl vychytanej, na druhým je můj rolák z oboulícu a rukávy z francouzského bamb. froté, Petulův rolák z climayarnu, tátova hroší mikina, na té fotce vedle je aby jste viděli šířku tý mikiny a můj bordel na šicím stole, pak Petulova kombinéza a naposled kukla z flísu s invalidním sluníčkem

Ještě k hromadce éter. olejů z BC - Markéta souhlasí, kdyby někdo chtěl, klidně objednat může 🙂 , můžete se odvolávat na mě 😉 a nebude problém