Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kalman WOW WOW WOW!
@ivuska.h UHT mi ted vysvetloval ten kamarad zemedelec, co se zabyva mlekarenskymi vyrobky. Popisoval, co se s tim mlekem dela a co z toho pak vznikne. Uplne se mi zvednul zaludek. Ale reprodukovat to neumim, mozna proste jen nechutne popisoval, abych neprestala kupovat to jeho. Coz neprestanu, i kdyby UHT bylo nejhygienictejsi a nejlepsi mliko na svete 😀 Ja rada piju mliko od kravicek, ktere znam 😀
Jinak bio nejlepsi delala Amalka, ale necha si ho hodne dobre zaplatit 😀
strima, stuhy i jysk odeslané, zbytek připravený k předání a doplněné všechny platby - tak se koukněte na tabulky a doplaťte.
Strima to výjimečně dodala rychle a nechybělo toho zas tak moc.
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ak...
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ak...
@ucitelka70 ahojky omlouvám se že se ozývám až teď nějak sem radeji moc nechodím abych se neuvrtala do další hromádky 😀 kalhoty nemám vyfocené zkusím je zítra vycvaknou.Al´jsou obyč s klínovou kapsou pásek na přezku
@kalman jej este potom hod fotku s karnevalu 😉
u nas tiez horuca otazka,Oli ide na prvy karneval v zivote,tak zislo by sa nieco usit take WAU,ma ho vo february,ale chcem to spichnut este teraz do porodu,primam vsetky rady a typy,linky... 😉 😀
jo a milujem lemovaciu gumicku 😀 ,akurat som dosila skusobne rukavice,uz som si prezmenu nestrihla hned zo softshelu,lebo jedny sa tu uz povaluju,su uzke,teraz som sa poistila,vyparala som stare,oblubene ,osvecene,tak parada,a horny okraj zacistila lemovacou gumickou,tak som si usetrila more prace a vypada to super,zajtra hodim foto 😉
jo a mlieko mame domace nasi gazduju,ale tiez sa s nim nejdeme prejest nemaju ho chalani pravidelne...a dobre ze spomynate treba mi ho ist prevarit 😅
no ja som začala pri tebe s hromadkou, teraz som som so slovenkami v mtx a ottobre, a teraz mám rozrobený engross a soft cez animal..... v práčovni jedna stará skrina plná látkami a handrami, kt. treba recyklovať, a ja po 60 eury rozhadzujem za každú hromadku - a viac :D, no čo už? aj OL chcem veľmi, ale musím to opatrne na môjho milovaného mužíka, .... teší sa, keď vidí výsledok, pochváli, ale ten bordel okolo toho, všade niečo položené,.... ach.....
@papajka7 tak s tým kostýmom na karnelavl si musíš švihnúť, do pôrodu nemáš ďaleko...... čo všetko máte vo výhľade, čo by chcel byť?
holky přišla mi platba od Jana Vystrčilová, není to některá z vás za ty hromadky???? Bylo to bez podpisu
@kryska5 pôlodupky by som brala 86 v pdf, ak sa dá..... díky
@ucitelka70 jasnačka, idem pohľadať mejl 😉
Ja som sa chcela spýtať na riasiacu pätku na stoj oni sú univerzálen alebo sú len na novšie stroje??, Lebo ja mám taký 27ročný stroj či mi to bude pasovať ?? a ešte som sa potešila prinesú mi šľiapaci stroj júúúú to bude taká nostalgia keď ho budem mať doma, len neviem kde ho dám 😵 😵
@idris aj môj je presne tak starý, ja mám veritasku, a ty?
@ucitelka70 chapem ta,ja mam tiez plne vrecia latok,a nic nerobim,len prihadzuje do hromadok,ked nemozem si pomoct som nadsena s tymi materialmi,som bola minuly tyzdem v metrovom textile a niiiic ma neohurilo,sa mi zdalo vsetko umeleee 😝
no a najskor ze chce byt superman,ale to som ho zrusila ked som na kazdom kroku videla,ze predavaju takeho gycoveho supermana,tak mu hovori,ze nech si vyberie neake zvieratko,chcela som ze slimacika,to sa mi zdalo pekne a lahke 😅 ,tak nakoniec ze chobotnica,ale na to by som musela ist kupit material,a dost kus,a to sa mi nechce 😅 ,
@animal neviem, či Ti niekto už odpovedal ohladne mliek, ale u nás Babylovku nechcel piť nikto, Boris sa v 15mesiacoch odstavil, tak som podla vzoru najstaršieho šla do Nutrilonu - vypil 1krabicu a skusila som babylove a napinalo ho z neho. Potom už ani Nutrilon nechcel, tak je na klasickom čerstvom mlieku 😒
@kryska5 díky, došiel email
@ucitelka70 uff to musím pozrieť čo to je Predom lucznik 438 viac netuším čo to je a možno je aj starší len mám istotu je to poľská mašina lebo naši jednú dobu žili v poľksu tak možno aj starší je ten stroj 😅
@animal my od samého začiatku sme na Babylove - malému som najprv chcela dať Nutrilon, tak mu bolo z toho zle na žalúdok, že polovičku som vyhodila. V Nemecku patrí do top 3ky, len u nás nemá reklamu, takže sa o ňom moc nevie. Ja som porovnávala jednotlivé hodnoty zložiek aj v jednom aj v druhom a tie čísla boli fakt veľmi podobné 🙂 A čo sa týka ceny, je to neporovnateľné, dvojitá dávka za polovičnú cenu 😲 Neodrážala som sa od ceny, ale fakt som veľa ušporila 😵
@caramilla Týjo a mě zrovna mléko Amálka celkem zklamalo... smetana se vysrážela nahoře a pak to byla jen bílá voda... nic moc chuť. Já mám nejradši Bio mléko od Olmy. To jediné mi zkyslo, ostatní zhořknou a to už je pro mě znamení, že je NĚCO špatně. Sice jsem za exota, co to moc řeší (a nekupuje obyč nebo krabicové), ale to radši žádné, než to.
@daisyr No, já se z toho asi pos..... Bóže. To měla bejt minihromadičičičičička 😀 Jedna rolička vliesofixíčku 😀 😀
😝 😝 😝
Už teď mě to nebaví! 😖
přijde mi nový stroj a já toto????? 😕 😕 😕
@adkoalauri No, to ráda slyším, já jsem na BL taky slyšela jen chválu, navíc biomléko, že 😀 A je dobře, že nemá reklamu, alespoň se nedoplatíme jen z poloviny 😀
@macin73 Amálka ti zhořkla?
Já měla to mléko asi jen 2x, pak jsem začala brát tady od kamaráda, bio a regio a kama a za dobrou cenu a ve vratné láhvi a od kraviček, co se na ně chodím koukat 😀
A bylo dobré. Ale hned jsem ho vypila. Ale co jsem o tom četla, tak je zpracováno nejšetrněji a zachovává nejvíce hodnot mléka, i když tepelně ošetřeno je, být musí. Olma je bohužel velkofirma, co jede ve velkém, a co vím, tak mléko není ani české (kupují biomléko jinde), ale to bylo tak před 2 lety, co jsem se o to zajímala, teď už nevím, jak to je. Já mám olmu ráda a kupuju jejich výrobky, ale Amálku mám radši 😀 Je taková menší, mazlivější a má hezký obrázky 😀
@caramilla Ne, nezhořkla mi, jen mě štvalo, že se ta smetana nechtěla ani zaboha spojit s mlékem a zůstala taková cuckoidní... takže mléko samotné bylo takové nijaké, řídké. Zhořknout nestačila. Já jsem vůbec ráda, když u nás na maloměstě nějaké bio mléko seženu, takže klidně i olmu. Chuť má dobrou a chová se to jako normální mléko (takže když náhodou zůstane déle, zkysne). Chodila jsem jako malá za tetou do kravína, takže vím, jak má mléko chutnat 😎 - nebo si to teda aspoň myslím... ale zdá se mi, že smyslovou paměť mám celkem dobrou 😝

@ovecka111 ja som šila, z pásikavého ripu som robila patenty na oblečko-možno okolo strany 550? ušila som nohavice, mikinu, kuklu, rukavice a podbradníky, mala som doma elastické zelené froté a ukončila lemom, a z puntíkov bodíky malému.
Lamu chcem pre dcéru - teraz dostane na meniny....