icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
17. jan 2012

no tak mě napadá s těma hromadkama, jestli bychom je neměly nějak "uzavřít" pro menší okruh lidí. Měla jsem pocit, že tam jsou lidi, které jsme tu zahlédla jednou a ani ten nick mi nic neříkal.... Třeba ze strimy mi dneska přišel 20kg balík.... a tak mne napadlo, že u některých si nejsem jistá, jestli je seženu a vezmou si to....

terezita
17. jan 2012

@sufik1 snad jo.. proto je fakt nejlepsi vybirat ty zalohy. pro jistotu.. kdyz do toho nekdo da uz prachy, tak si pak rozmysli, jestli se ukaze nebo ne 😀

a tady hazu dnesni rychlovku.. takhle to vypada jako pytel, ale na diteti paradne. jen se modelina nechtela fotit ani za uplatek. a dite saty reklamovalo, ze se netoci.. toz tu ted striham tocic sukni, pry chce mit taky do skolky takovou jako kacenka a andrejka 😀 😀 😀 toz to je faaajn, ditko si uz zacina vymyslet! 😅

sufik1
17. jan 2012

@terezita no ty jsou úža!!!
já vymyslela co s těma metrážovýma zipama co se trhají!!!!!
tašku! návod zde http://susu-sufik.blogspot.com/

terezita
17. jan 2012

@sufik1 jee, to je dobry napad! ja videla neco podobneho jako pouzdro na tuzky. hihi, aspon se toho rychle zbavis. jenze az se ti rozjede tenhle zip, tak se ti cela taska rozpadne.. 😕 😅 hele dneska jsem vsivala ten tenky zip, ale cerveny, a ten mi prijde o dost pevnejsi nez ten bily.. 😨

sufik1
17. jan 2012

@terezita no mě rupal ten bílý. černý mi přišel v poho. A tohle je jen taštička na drobnosti, ta moc zatěžovaná nebude. A kdybych nebyla líná, tak jí udělám futro.

terezita
17. jan 2012

@sufik1 no taky doufam, ze to byl jen ten bily.. bo ten tenky tim tlustym vzdycky nenahradim..

terezita
17. jan 2012

@caramilla hlasim, ze si jdu otevrit vino 😀 uz te presla rymicka a nalijes si taky? 😅 😀

caramilla
17. jan 2012

@sufik1 Já jsem to otevřela dobrovolně, ale hustý teda🙂 Já jsem netušila, že bude takový zájem o věci, co jdou vlastně běžně sehnat...
Takže se z toho asi pak pos...

Hele, napadlo mě - chceš ty peníze za Jysk atp. poslat teď k tobě, nebo ti mám svůj dluh tobě odečíst od zálohy na vliesofix a sucháč?

@macin73 jj, určitě lepší Olma než jiné mléko konvenční, to je jasný. Jen jsem musela hájit hezkou, blonďatou amálku 😀

caramilla
17. jan 2012

@sufik1 ty vado, to je hustý!!!! To by mě v životě nenapadlo. Tebe je i pro bohnice už škoda 😀 😀 😀

@terezita Hele, je mi zle, ale víno do sebe lámu jak divá. TO SE ZA STŘÍZLIVA DĚLAT NEDÁ. A to si vem, že teď jen dělám tu tabulku, až budu stříhat těch asi 30000000000 položek, to se pos... úplně.
To se ráno ožeru a pak tam něco našmikám a navalím to do obálek a pak si to přeberte 😀 😀 😀
Asi budu muste své víno vyměnit za rum, abych se s tím v té tabulce nějak vyrovnala 😀

caramilla
17. jan 2012

@terezita hele, a co piješ?
Jako druh, odrůda, vůně, šmak 😀 😀 😀

terezita
17. jan 2012

@caramilla vidis, ja ani nekoukala, co se tam vsechno nasbiralo.. ja se drzela zkratka, moc jsem si toho tam nenapsala 😅
ryzlink rynsky od abrleho. mnaaam! 😵
a pritom varim obed emmine do skolky.. 😝

medvi11
17. jan 2012

@caramilla tak máš na účtě svou první platbu za textilie...s dovětkem 🙂 nemusíš tu virtuálně chlastat víno jen s @terezita 🙂

@sufik1 nápad asi zkopíruju, moc se mi líbí! Jak si na zipy stěžovala @ivuska.h , neměla jsem odvahu je někam dávat...tak to zkusím aspoň s taškou

Chválím všechny výtvory! Mám doma Jiříka s rýmičkou a teď začíná kašlat, nemám nějak už energii na šití (tak vymýšlím blbiny a dnes jsem složila Janě postýlku a dostala větší IKEA 80*160 cm (po sousedčiných dětech na přechodnou dobu, než bude veliká postel), jen ji musím ještě zvýšit, aby bylo opět letiště s naší manželskou postelí, je tam jak zapadlý vlastenec asi o 20 cm níž - btw nepotřebuje někdo klasickou postýlku 60*120 i s jedním prostěradlem ? )...nějak je mi to líto, postýlka už nebude ☹ a miminko už taky ne ☹

medvi11
17. jan 2012

@caramilla no a přehlídla jsem se v řádku, ne 16, ale 15...za to může ta slivovice 🙂 a ještě jsem to poslala bez poštovnýho, ale zbytečně to tam píšeš, Brno by šlo hromadným, aspoň ivuška a aerin jo...

terezita
17. jan 2012

@medvi11 ha, u tebe se taky chlasta? behem tydne? no teda matkooo!!! 😀 😀 😀
postylku my mame a prazdnou.. madam se nelibi a rozvaluje se na nasem midipidi letisti.. 😝

season
17. jan 2012

Tiež sme brávali domáce mlieko, ale asi pred 2rokmi sme prestali... Slávkovi prestalo chutiť, zistili sme, že kravička bola teľná... nehovoriac o tom, že ked som len videla tú fľašku - neotvorenú, tak ma tak napínalo 😝 😝 😝 , dokonca som si ani v kuchyni nezasvietila, bola som totiž tehotná 😀 😀 😀 . To sa mi až muž smial, to bolo neskutočné, na nič iné som tak nereagovala 😀 😀 😀

medvi11
17. jan 2012

@terezita chlastá...madam se přežrala domácího uzeného bůčku a je jí špatně 🙂 srážím tuk alkoholem 😀
...a to vlastně hubnu...ale MHD donesl včera domácí uzené a nedalo mi to,...

terezita
17. jan 2012

@medvi11 tak to delas dobre! 😀 joo, hubnout bych mela taky, ale na to bude jeste casu.. 😅

caramilla
17. jan 2012

@medvi11 ty mě bavíš! 😀 😀 😀
Sakra, proč posíláš platbu, když jsem to ještě nedodělala, že jí si to nezkryla úplně. šmíráku!!!!!!!!
SLivovici já neeee. Jednou jsem po ní tak strašně blinkala, že ji nemůžu cítit. A tak jsem jí milovala!!!
Kamarádovi říkám "musí se pít slivovice, nic jiného já nepiju, po všem už mi bylo strašně blbě, takže to nemůžu vidět" a pak v pondělí v práci říkám "hm, tak slivovice padla za vlast, už taky ne" Je to už celkem pár let a ble... vzpomenu si teď na tu chuť a chce se mi zvracet... Jsem CHUDÁK!

Já mám rulandksé šedé, aromatické, suché, ale ne kyselé jak šťovík, krásná barva proti světlu, neoblepuje skleničku, voní, jen se napít. ách!
@terezita - hm, taky dobrý vkus 😀

caramilla
17. jan 2012

@medvi11 a hromadný balí jste si měly napsat!
Holky si to některé psaly, takže jste trubky.
Tak se domluvte a pošli mi zítra mejl ty nebo tvá company

medvi11
17. jan 2012

@caramilla no tak to pošleme, no 🙂 To víš, sedla jsem k PC po filmu a po slivovici a MHD tu zrovna něco platil a přelíval peníze z účtu na účet, tak jsem koukla, co tabulka a už jsem tam měla částku (tenkrát ještě bez poštovnýho...) a už to bylo 🙂 ještě mi i radil, co napsat do zprávy pro příjemce, jen to mohlo mít pouhých 105 znaků, beeee ☹ Zbytek ti dopošlu klidně zítra...a hromadný balík předpokládám Aerin a Ivušku, oběma to dovezu...možná i malý prcek, ještě tu pro ni syslím stuhy FM, nějak jsem to tu založila...

terezita
17. jan 2012

@caramilla jooo, to je fajne vinko. ma strasne dobre ruzove! ale jeste ze ho nemame doma, bo to by fakt hranicilo s alkoholismem.. 😀 😀 😀
ooo, rulandske sede ja rada! moooc! 😵
jo a taky nepiju skoro zadny tvrdy alkohol.. taky jsem dopadla takhle spatne za mych studijnich let.. 😅

medvi11
17. jan 2012

@terezita no jenže víno mi od těžkého žaludku nepomůže,...ale vínko já ráda...jdu spát 🙂 Jana po obědě nespala, je nějaká přetažená, budí se,... to zas bude noc ☹

terezita
17. jan 2012

@medvi11 no to ne, to spis naopak.. 😅
toz brou!! ja cekam, az dorazi m. z hospody.. i kdybych si sla ted lehnout tak neusnu.. 😝

sufik1
17. jan 2012

tak dítě má horečku... nevím jestli zuby a nebo nastydl včera jak jsme lítali po městě....

caramilla
17. jan 2012

@sufik1 ó, chudinka... Tak ať je to jen něco lehkého, a rychle pryč! Nemocí je teď strašně moc, kých, kých, smrk smrk...

@terezita No, teda, koukám, že kromě té růžové toho máme dost společného (i když my víme, že se to taky mění 😀 😀 😀 😝 😝 😝 😝). Já jsem za studia teda zkusila přehnat všechny druhy alkoholu, a v ekocentru jsem se zničila těma, co ještě zbývaly 😀 Takže v podstatě víno - pivo - šampáňo.

@medvi11 No, tak pivo! 😀 😀 😀

caramilla
17. jan 2012

@terezita jo a koukam, ze dneska je v hospode tvuj manzel, minule byl muj. Tak schvalne jestli trumfne tech nasich 7 piv. Kdybys ho videla v nedeli, ja se malem pocurala smichy! Pry "ja jsem v hospode nastydl, jak jsem pil to studeny pivo, jsem nemocnej, musim se lecit. Prisel z obeda od sve mati a bunde, cepici a rukavicich si lehl na postel, nohy mu visely ven a takhle tam nehybne lezel 3 hodiny" Ja na nej "milacku, nemam ti sundat alespon tu cepici a bundu" a on jen "eeee" a nehnul se. Nenechal si ani pomoci 😀 😀 😀 Pry nastydlej z piva 😀 😀 😀

terezita
17. jan 2012

@caramilla 😀 😀 😀 koukam ze u vas bylo veselo! 😅
ja manzela nemam, jsem svobodna devcina 😀
netrumfne.. uz neni nejmladsi a da tak 3 pifka a pak usrkava jen dzusy.. 😅
ted jsem dolouskala ten tvuj mejl. dobrovolne se hlasim za prahu, klidne to sem posli 😅
hele ty nuzky jsi mi neplatila, ne? poslu ti jen ten rozdil a bude 😀
@sufik1 chude male.. toz at to jsou radsi ty zuby.. a brzy vylezou ven!

terezita
17. jan 2012

ha, chlap je doma.. a hezky opiveny.. 😅 😀 toz ja mizim, dobrou noc!

sufik1
17. jan 2012

@terezita asi stoličky, už se chystaly dlouho, ale zítra potřebujeme odjet 😖 tak jsem zvědavá.

JInak Car, dneska jsem ti posílala ten balík i s nůžkama, ty plať T.

přešívám malýmu softshelku. grrrrrr to byl blbej nápad. Ale byla mu malá kolem krku. místo kapucy límec, do rukávů náplety aby mu netáhlo na ručičky...A čím se dají zadělat díry po patentkách? Zkoušely jste to?

caramilla
17. jan 2012

@sufik1 A Alčo, tobě teda pošlu teď jysk a ty mě pak vlizelny a sucháč nebo to chceš taky odečíst? 😉

@terezita aha, tak pardon, SLEČNO!!! 😀 😀 😀
Prý džus. 😀 😀 😀 Opivený po džusu.
A když teda píšeš m. tak tím myslíš co? Já myslela, že to je muž/manžel 😀
Jo, nůžky mi odečti, prosím, díky!