icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

quaxi
28. nov 2010

ja som tiez spokojna s Ottobre, mala som ho na tento rok predplateny, vypytala som si to ako darcek ku narodeninam 😵 mam aj nejake Burdy, ale tie strihy mi menej vyhovuju, a hlavne oni takmer vobec nerataju s tym, ze niekto chce sit na chlapca 😠 V Ottobre je polka chalanskych a polka dievcenskych (a mnohe su pouzitelne pre oboje pohlavia). Navyse su tie strihy take univerzalnejsie, staci mat 1-2 cisla a uz mam strihy na vacsinu zakladnych veci, alebo si ich lahko poupravujem na to co potrebujem. Tie navody na sitie nejako nepotrebujem, lepsie sa mi sije tak, ze si to sama vymyslim.

@ivasa na suchcac treba hrubu ihlu (90-100) a musi byt ostra, teda netreba uplne novu ale nie taka s ktorou uz sijes mesiac.

sussanah
28. nov 2010

Tak jsem ze siti naprosto nadsena a hlasim prvni vytvor - cepicka 🙂 Sice mi trvala pekelne dlouho, navic jsem ji ustrihla uzkou, tak jsem potom nadstavovala, cimz jsem si pridelala praci, ale brala jsem to jako trenink 😀 A malemu sedne uplne uuuzasne 😵 Ted jeste k tomu palcaky a krest mam za sebou 😝

sussanah
28. nov 2010

Jo a holky, kdo jste prosim z Brna, kam v Brne na latky? diky 🙂

maly_prcek
28. nov 2010

@sussanah
Záleží na jaké... Takové obyč Kars (Cejl-lepší nebo Josefská), obyč-drahé, ale krásné U Tkalců (od Svoboďáku, jak jsou policajti)... Jinak ty spešl (bambusové, pěkné úplety, ...) objednávám z netu...

Pškná čepička, taky, taky se chystám, zatím mám jen prototyp... 🙂

sussanah
28. nov 2010

@maly_prcek diky, chci spis nejake obyc, plinky uz nejak neuzivime 😅 Takze kdyz tak az pro dalsi. Dik 🙂

nika
28. nov 2010

@sussanah já teda většinou nechám majlant na Cejlu, výběr jaký mají, hm o tom se mi tu u nás na severu může zen zdát, pro mne paráda.
není kars ještě na ul hybešova?

sussanah
28. nov 2010

@nika a na cejlu se v pohode vejdu i s kocarkem? Jo a delala jsi nekdy takove ty latkove hracky, cim se do vycpava, aby se to dalo i prat? Dik 🙂

nika
28. nov 2010

@sussanah no to nevím teda, spíše tak tak. já tam chodím teda jen se šátkem, když jsem v Brně tak kočárek většinou neberu do centra. maj hodně regálů a úzké uličky.
na hračky aby se to dalo prát se může použít polyesterové kuličky
třeba k mání tady http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=26923837&tab=7 mylsím že je měli i na Cejlu, nebo snad i v řempu to je někde kousek od Mahenova divadla ne. podotýkám nejsem brňačka 🙂

maly_prcek
28. nov 2010

@nika @sussanah Já jsem myslela, jestli nejedeš v bio a bambusech apod. Já vím, že plínky už nic 😉
Jo, myslím, že jsou i na Hybešce...
Ty polyesterové výplně jsem tam myslím viděla taky, u Tklaců je teda každopádně mají určitě... A nebo se kuchají ty levné polštářky Irma z Ikea 😉
Na Cejl se s kočárkem docela dá, ale nesmíš tam nikoho potkat do protivky a nesmí jít nikdo proti tobě, jinak tě nebude mít v tu chvíli moc rád... 🙂

sussanah
28. nov 2010

@maly_prcek nee, jedu v obyc flisu, zas precejen z certifikovaneho flisu sit cepicu a rukavice, no nevim 😅 Kor ja zacatecnik 😀 Takze to vidim na ten Cejl a budu doufat no. Pujdu tam nekdo kolem jedno odpo, tak tam snad nebude narvano. Jinak rukavici uz siju na potreti, nejak se nemuzu trefit do sirky 😠

terezita
28. nov 2010

@sussanah teda sikula! vypada moc pekne, hlavne na modelovi!
heh a ty brnenske kramy vam zavidim, ja tu nikdy nevim kam.. mam 2 oblibene kramy a to je vsechno, ale vyber veselych latek nic moc.. a taky vycpavam naplni z irma polstarku, stoji nejakych 19,- a bohate staci.

sussanah
28. nov 2010

@terezita no tak to asi bude ten Irma polstarek, mm tam stejne musi i pro flis. deku 🙂 Z te cepisky mam desnou radost, teda az na to, ze jsem si az na fotce vsimla, ze ten predni sev je tak trochu nakrivo 😠 Ale co, na prvnotinu myslim ze uspech 😀

nika
28. nov 2010

@maly_prcek no jo bio je super, ale nešiju jen malé, atd, i jiné věci. jinak samo oblíbený web sijemdetem 🙂 mně se cejl líbí že tam koupím jak třeba hutnou bavlnu ala stanovku a i jiné krásné brokáty atd. u nás nic takového není. a natož třeba úpleny a náplety na rukávy atd. si můžu nechat tady jen zdát. 😀

na Josefské to je hned na rožku jak se vyjde z nádraží že? tam chodívám pro stanovku a technické látky, sem tam něco mají.

nika
28. nov 2010

@sussanah je krásnáááá 🙂 já šila ve čtvrtek toto 🙂
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/nika/album/m... 🙂 te´d před vánoci není něják časík, spíše syslím látky a nápady 🙂

terezita
28. nov 2010

@nika mooc pekne! ja si na botky taky brousim zuby a to pekne dlouho.. ale ne a ne se k tomu dokopat. mam tu totiz strasne hezky flis a nechce se mi rozstrihavat 😀
ja dneska spichla nakrcnik, je uzasne teply. nechapu, jak jsem bez neceho takoveho mohla do dneska zit 😀

@sussanah neboj, toho si nikdo nevsimne! 😉 moje prvotina pred lety byla chnapka a ta teda vypadala dooost silene.. :-P

nika
28. nov 2010

@terezita jojo my nutně potřebovali chodící kožené, malá začala běhat sama a v papučkách nechce. jen v capáčkách. chystám se ještě na jedny. zbylo kus kůže z mé staré sukně 🙂

sussanah
28. nov 2010

@nika tak ty jsou, tak daleko jeste nejakou dobu nebudu 😅
Uz jsem konecne trefila velikost rukavic, no hura 😀 Jak je jmenuje to, co se dava na spodek tech rukavic, aby to pekne drzelo?? Tady je to na fotce http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=3352 Je to naplet?

nika
28. nov 2010

@terezita nákrčník pro sebe? styl trojúhlelníku nebo jiný, pochlub se.

nika
28. nov 2010

@sussanah jj náplet, já teda na rukavičky použila lem ze svetru 🙂 ale mám overlock tak to bylo jednodužší ale náplety se dají koupit.
mmt složitost botiček asi tak velká jako složitost čepice 😀 opravdu

sussanah
28. nov 2010

@nika nojo, ale tam je uz i guma, to jsem jeste nezkousela, zsatim ani nevim jakym stehem bych to tak nasila 😀 Ale to prijde 😉

sussanah
28. nov 2010

Jo a jeste dalsi zaludny dotaz, jakym zpusobem ukoncit steh? Ja to pozasiju jednou trochu dozadu a pak pres okraj a zauzluju. Nebo staci jen pozasit a ustrihnout nitky? A teda spis otazka do budoucna, jak casto se musi menit jehly, jakoze poznam to, az bude tupa? (asi blby dotaz co? 😅 )

nika
28. nov 2010

@sussanah já teda zapošívám - kousek dozadu a zpět dopředu na kraj a ustřihnu obě nite, nic neuzlíkuji 🙂
tupost no ono záleží jak moc budeš stroji dávat zabrat. při běžném šití flesu, plátna, po hodně dlohé době,
já teda většinou měním když ji zlomím 🙂

terezita
28. nov 2010

@nika jojo pro me. jenom slauch pres hlavu, z jedne strany sedy plys chlupaty a z druhe oranzovy bavlneny uplet. nemam to vyfocene, ale videla jsem to na tute pani a moc se mi to libilo 🙂

@sussanah misto tech napletu je muzes udelat o neco delsi a dat tam pasek na suchy zip.. nebo taky vsit gumku..
sit gumky neni tezke, kdyz je chces prisit tak vezmes cik cak. bohate postaci..

nika
28. nov 2010

@terezita 🙂 hm pěkná kombinace barev .-)

@sussanah gumičky jsou v botách jen navlečené v tunýlku ani není sešitá udělala jsem uzlík aby se líp regulovala.

terezita
28. nov 2010

@sussanah taky se mi vetsinou jehla driv zlomi nez ztupi.. nejcasteji kdyz narazi na spendlik.. 😀 😀
a taky zaposiju kousek dozadu dopredu. a kdyz nechci, aby to bylo videt, tak holt protahnu nit dolu a udelam uzel.

sussanah
28. nov 2010

@nika tak ja uz teda uzlikovat nebudu no 😀
@terezita ze bych to s tou gumkou zkusila? hmm, jeste si to rozmyslim, mam z toho trochu respekt 😅

sussanah
28. nov 2010

Mate nekdo zkusenost s latkama z Ikea? Jsou dobre, alespon pomer cena/kvalita? Na netu maji barvy a vypadaji moc dobre, tak tam chci mm poslat, ale ten jen pujde a koupi, moc je prohlizet nebude 😀

nika
28. nov 2010

@sussanah záleží co, některá ta plátna jsou hodně tenká, co jsem dávala jako podšívku na onbag je teňoulinká. co se týče tloušťky jsou opravdu různé.

terezita
28. nov 2010

@sussanah ja tam kupuju ty pevne bavlny, sila jsem z toho nositko, potahy na polstar, zavesy a ted kalhoty pro em., docela to vydrzi. ty tenci tam nemam rada ty jednobarevne, myslim ze stoji 49,- bo se desne mackaji..
ale jinak si myslim, ze pomer cena/vykon je dobra.

sussanah
28. nov 2010

@nika @terezita znovu diky 🙂 Tak uz vas pro dnesek necham, uz jsem z vas dneska natahala rozumu dost a dost 😀