Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky, držte mi zejtra palce na zkoušce, to slovanský božstvo, to je zvěrstvo :D hlavní bůh je svarog, podle jiných autorů svantovít, který je ovšem jen lokálním pojmenováním peruna, jinak to taky může jarovít nebo rujevít. svarogům syn je dažbog - bůh slunce, svarožic je buď zdrobnělina ze svaroga, takže je identický se svarogem, nebo je to patronyfikum ke svarogovi, takže je jeho syn, čili je identický s dažbogem. v jedné oblasti se ovšem dažbog nazývá radegastem. triglav je taková záhada, nejspíš je to společné vyobrazení tří hlavních bohů - velese, peruna a svantovíta. jenom nechápu, jakto, když perun a svantovít jednou jsou. naopak u boha simargla není jisté, jestli náhodou nejsou dva, sem a rgl. dažbogův protipól je chors, bůh měsíce, není ale jisté, jestli není spíš bohem slunce, pak by to opět byla jen varianta jména a s dažbogem by byl identický... aaaaaa!!!
@terezita to jsou super šatičky!
@sufik taška super nápad, taky už jsem to někde viděla. Jen nevím, co by se stalo, kdybych ji nechala někde doma volně ležet a našlo by ji dítě... 🙂. A se zubama vás lituju, nám teď stolička roste taky, tak vím, co to je 😠
terezia a caramilla - já večer popíjím s váma, ale dřív, včera jsem odpadla už v deset. A chce se se pobavit? Já jsem jak puberťák a piju víno se Spritem. Já totiž jinak nejsem vinný typ, a to jsem z jižní moravy...rodina se za mě stydí 🙂 a nechápe, jak jsem se jim mohla narodit. Výhoda je aspoň v tom, že si díky zásobenosti sklípku nemixuju žádné patoky 😀
@ngvadi držím palce, u toho tvého výcucu jsem se chytla až u Radegasta a Peruna znám jako "do pěruna" 😀 . Já jsem se za studií přihlásila na staroslovanštinu s tím, že coby slovan to zmáknu levou zadní 😵 . Odhlásila jsem se po prvních dvou přednáškách 😵 . Vyučující to pojal tak, že většina studentů má základ z ruštiny, protože kdo jiný by se na tento předmět hlásil, se cvokem jako já nepočítal, rozdal texty a čtěte. Vysvětlil abecedu a ostatní fakt četli a já na ten papír hleděla jak puk a vůbec jsem se v tom staroslovanském písmu nevyznala (už si ani nepamatuju, jak se jmenovalo, jestli to byla hlaholice, cyrilice, nebo co 😵 ).Přihlásila jsem se na předmět o vnímání, kde jsme rozebírali oko a ucho a jejich propojení s mozkem a i v angličtině mi to přišlo 1000x srozumitelnější, než ta staroslovanština 🙂.
car - káva mňam 🙂
@sufik1 hele jak jsme byly u stoklasy tak jsem tam koukala na nejake udelatko, ze to diry jakoby zalepi a je to radoby pruhledne.. od prymu.. ale vubec netusim, co to bylo.. nasila bych na to neco.. treba barevne puntiky 😀
@caramilla nene, ja se vdavat nechci.. 😀 😀 😀
@ngvadi proboha co se to tam musite ucit? a bude ti to nekdy na neco dobry? 😕 😅 ale jinak tfuj tfuj, drzime palce, ale ty to zvladnes s prehledem!! 😉
baby z CR? kto robil hromadku na jysk? alebo pamatate kolko stalo tych 5m latky? teraz maju u nas v jysku akciu za 20€ -5€ , ale stale sa mi to zda vela 😕 poskulujem tam po takej hrubsej latke, http://jysk.sk/140/478/5101166/a/catalog, bola by uplne super na moju sedacku :D ale potrebovala by som toho asi 12-13m, a 60€ sa mi zda dobra palka 😔
@zojec 400 a 450Kč...a přidávám odkazy protože nevím jestli odpovídám na to co se ptáš :D http://www.jysk.cz/140/478/5103300/a/catalog a http://www.jysk.cz/140/478/5102100/a/catalog
@veronik77 no skusobne boli,lebo som nepouzila hned softshel,ale poistila som sa tym,ze som vyparala najoblubenejsie ,a najlepsie sediace rukavice a podla nich som si spravila strih,a urobila som veeelmi mudro 😀 ,sedia paradne,tie budu do skolky,lebo tam sa mozu lahko stratit 😅 ,dnes sijem uz na ostro soft shelove 😉
@terezita je suknicka skvelaaaa 😵 ,to sa bude em v nej vykrucat,teraz pre zmenu ty das zabrat mamickam eminich spoluziacok,budu chciet taku istu 😀
Ta sukna je uzasna, vazne by som potrebovala takumpre seba. No mozno troska menej detsky ladenu 😀
@terezita ta sukna nema chybu, fakt.. aj tie saticky zo vcera.. uplna parada.. myslim, ze keby tuto suknu videla moja segra, hned by ju chcela 😀 ma 24 😀 😀 😀 taku velku asi na frb. nemaju, co? 🙂
@papajka7 no jasne ze je to dobra cena, ale kebyze potrebujem 1meter :D nie 12 😀 😀
@kryska5 da sa kupit len cely 5m bal latky, vsetky, aj hrube aj tensie su za 20€.. su inak naozaj velmi pekne, vsetky.. vcea som tam cumakovala a rozhodovala sa.. nakoniec som kupila 4 uteraky po 2,50 a 2 plachty za 5 a spokojne sla domov 😀 ale tak poznate to, neda mi to pokoj.. 😅 mozno poziadam mamu o pozicku 😀 😀

@sufik1 Jo a přešívání, to znám. Malý krk, malá kapuca, au au ah. LITUJU!!! HRŮZA!
A díry po patentkách zadělat nejdou. Já jsem je vlastně trochu zažehlovala, ale to nepomůže (mezi 2a3 přes pečící papír). Jedině na to něco našít nebo dělat, že tam nejsou ☹