icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kryska5
18. jan 2012

@zojec ano jeden dva balíky by boli OK, žiadna ďalšia minihromádka 😖 No ak ti náhodou metrík zostane daj vedieť 😝

palosek
18. jan 2012

@terezita No to jsem zvědavá, co přijde mě 😀 😀 😀 Ale vždyť to přece není žádný problém, napsat si jméno a požadovanou obj. do tabulky...asi se někdo blbě překlikl....Nebo jsem si všimla, že když se někde napíše, že se ubírá odspodu, že se jiný napíše výš (jako vloží buňku mezi dva již výše napsané) a zbytek se neopraví ..Pak ti, co organizují hromádky, s tím mají fůru práce navíc 😠 A zas psát vše do mailu, aby to do tabulky vkládal jen jeden...to by byla otročina ...... 😒 ...Jinak...já jsem za hromádky moc ráda, a děkuji všem obětavým dušičkám... 😉 😵

palosek
18. jan 2012

@macin73 Nafoť, co jsi vybrala 😀 . Já neodolala těmhle http://kucpav.blog.cz/1201/novorocni-predsevzeti 😀

ucitelka70
18. jan 2012

@kryska5 ja som v tomto prípade tiež myslela na mini.... napr. meter látky z tých detských..... ale vy potrebujete dievčenské...... možno ja kúpim u nás chlapčenské a prebytok potom ponúknem.... 😉

abnka
18. jan 2012

@kryska5 som z BA. V anjelovi ? Môžeš to konkretizovať ? Neviem, kde je tá predajňa, ale išla by som sa tam pozrieť.....

season
18. jan 2012

Ahojte baby čakatelky MTX, je to na ceste. Dnes mi volali, či som platca DPH.... tak je to za 1100€ no peeecka, musím si predsa ešte niečo požičať aj ked účet je čistý 😝 asi bude celkom dosť prebytkov, ešte viac ako som rátala. Mám predfaktúru, tak to popozerám a pripíšem v noci do tabulky, predbežne, čo bude asi navyše, môžete mi písať do mailu potom. Držte palce, nech to rýchlo zvládnem, možno už zajtra to príde... infošky budú tu v tabulke https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq... nestíham, bola som celý deň preč

ucitelka70
18. jan 2012

@season veľmi budem na teba myslieť, ak by som bývala bližšie k tebe, isto by som ti pomohla, alebo keby som nebola ešte na péénke, možno by som sa aj vybrala..... a zároven kukla kamošku.... ale sme ďaleko, možno tvoj hodný manža Ti pomôže, aj mamka.. no budeš mať veľa roboty s ním.
Ďakujem Ti v mene celej zostavy! 🙂 😉 😎 😵

kryska5
18. jan 2012

@abnka metráž Anjel je na Mickeiwiczovej http://www.metrovytextil.sk/ 😉

daisyr
18. jan 2012

@jieff ahojky, gratuluji k nočníčku 🙂 Já také mám to merino body dost "kudrnaté", jak to není na OL, ale hlavně že je to funkční. Je pravda, že u bavlněných věcí, co hodím do pračky, se to dost vypráním spravilo, ale toto peru ručně, tak tam to zůstává.

kryska5
18. jan 2012

@season ou jé, oni poslali snáď všetko do metríka 😕

daisyr
18. jan 2012

@palosek Koukám, že budeš mít zase z čeho šít 😉

ucitelka70
18. jan 2012

žienky, čo máte z jysku detské látky - http://jysk.sk/140/478/5102500/a/catalog, tie príšerky sú vhodné na mantinel? ak áno, potom treba celý bal. a ešte veľkého sloníka z FM ušijem 😉

caramilla
18. jan 2012

@palosek S těma objednávkama to chce dovymyslet!
Něvíte, náhodou vy někdo chytřejší ( @ivuska.h ?), jestli by nešlo udělat část tabulky zamykatelné? Třeba ve wordu to takto jde, že se něco zamkne a pro editaci se povolí jen některé buňky (myslím klasický word) Protože pak by se podmínky objednávky, ceny, odkazy, reference + adresy a jména objednatelů zamykaly. Každého by přidával jen "admin" a povolené k editaci by byly jen položky a metry. Pak by se nikdo nemohl napsat doprostřed tabulky.
Ale i takto to je neobjektivní - protože já se třeba zapíšu včas a napíšu si jen něco, pak se rozmyslím a přihodím na něco, co už třeba je nad limit a někomu se to kvůli mě ubere, protože já jsem první, ale objednala jsem poslední. Takže já to dělám tak, že to píšu do komentáře, že jsem se objednala pozdě. Ale dělá to takto každý? Je to o svědomí, dobré kultuře a taky tabulkové gramotnosti

caramilla
18. jan 2012

@medvi11 Hele, častěji si nech slehávat slivovicí, víš jak já jsem se u toho výpisu s M-bank nasmála!!! 😀 😀 😀 😀
Jinak všem děkuji za uvedení čísla řádku, geniální to můj nápad (poplácání po mém vlastním rameni a mizím 😀 ) Dítě má horečku, to bude noc ... ☹

baarca
18. jan 2012

@caramilla To částečné zamknutí jde - u jednotlivých buněk se ve Formátu buněk dá zakliknout, zda mají být zamknuté (default je, že se zamykají, takže je potřeba to měnit naopak jen u těch, co chceš povolit) a pak se v Nástrojích dá zámek a hotovo.

kalman
18. jan 2012

@season Ahoj držím palce 🙂 Môžeš somnou rátať s prebytkami, určite ťa odlahčím 😀 už sa teším na látočky 😀

medvi11
18. jan 2012

@caramilla máš tam už i ten zbytek peněz, bohužel se u mbanky nedá zadat číslo s více desetinných míst než 2, čímž mi při dnešním předslivovicovém večeru zkazili radost ☹

@terezita sukýnka báječná!

Hlásím všechny 3 děti do klubu marůdků, rýmičky a kašlíčky a u Jiříka i zvýšená teplota nás doběhly ☹

@ngvadi gratuluji! (jen nepotřebuješ 1 na průměr nebo stačí 2?...aby bylo k čemu gratulovat, když jedeš na stipko 😀) - nicméně jsi dobrá!!!

animal
18. jan 2012

@medvi11 no my budeme taky v očekávání, tatínek má totiž rýmičku zase bude prudit doma - bude pracovat z domova 😝

abnka
18. jan 2012

@kryska5 Ďakujem. Pôjdem sa tam pozrieť, tak matne tuším že kde to je 🙂 Dúfam že tam budú mať teplákovinu 😉

macin73
18. jan 2012

@palosek Tak jsem nafotila a vložila do alba... teda snad to není proti pravidlům?

ngvadi
18. jan 2012

@medvi11, no jednička by byla lepší, ale s tou sem moc nepočítala, vzhledem k tomu, že sem "mimo obor", tak sem třeba vůbec nedávala různý srovnání s jinejma náboženszvíma... a zase kdybych nebrala dvojku a chtěla přijít ještě jednou, tak mě asi mhd prokleje 😀

daisyr
18. jan 2012

@macin73 také jsem nakoukla do albíka, látečky krásné, co vše z nich chystáš šít?

ucitelka70
18. jan 2012

@macin73 dobré sú tie látky, mne sa páči vodný svet..... a ten s beránkom je menčester?

monr
18. jan 2012

kočky, už dala diocka ďalšie linky na ottobre?

ucitelka70
18. jan 2012

@macin73 to je hromadka? či všetko pre teba?

macin73
18. jan 2012

@daisyr No to ještě nevím 😀. Ale až se mi něco povede, určitě se o to podělím 😎

terezita
18. jan 2012

@macin73 tak jsem na to taky koukla a polovinu tech latek mam doma 😀 fakt pekny vyber!
@caramilla jo osmatlala jsem si ten vinovy praci kord s tim medvidkem zezdola a teda nic moooc.. 😝 ten medvidek nema s nasim hunatym jemnouckym medvidkem nic spolecneho, je to takove dost pevne a tuhe.. na kalhoty bych to nedala, maximalne na bundu, ale i to by se mi asi nelibilo.. prodavacky rikaly, ze je to spis jako dekorativni latka, ze to na obleceni nebude..
@ucitelka70 to je hromadka pro macin 😅 takhle se u mraze nakupuje normalne, nejhorsi je, kdyz tam jdes osobne.. ma tam totiz mimojine i ty uzasne americke latky 😵

macin73
18. jan 2012

@ucitelka70 tu hnědou tu někdo zmiňoval... je to cord a uvnitř tlustý beránek... na bundičku jako dělané... jinak jsou všechny pro mě, ono to není vidět, ale často je to jen půlmetr 😝

idris
18. jan 2012

@monr nie ešte nedávala

macin73
18. jan 2012

@terezita óóó, díky za pochvalu... no chtěla jsem mít doma nějaký "základ", abych měla z čeho tvořit, až bude čas, chuť, nálada a nápad 😎