icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
18. jan 2012

@terezita ...jé zas jsem ten matroš špatně pojmenovala 😕 Ještě, že víš, co myslím... 😅 A když šiješ trojcikcakem, nenechává ti to takové mezírky? Jakou pak nastavíš délku a šířku stehu?

macin73
18. jan 2012

@daisyr to jo, ale já než bych se tam dostala... a taky by hrozilo, že bych se rozšoupla ještě víc 😀

terezita
18. jan 2012

@palosek overlock to vyresi 😉 prenastavis jen diferencial a vesele sijes dal 😅
trojcikcak ja mam nastavenou delku stehu na 2 a sirku n 2,5. mezirky mi to nenechava, sije hezky rovnomerne.

veronik77
18. jan 2012

@ngvadi v pohodě, já jen, jestli to pošta nezašatročila 🙂 Snad to Budle bude, Anežce už by bylo malé...

daisyr
18. jan 2012

@palosek OL na našívání nepomůže, ten jen tak na to sešití... teda myslím, doma nemám
ale ten trojcikcak by mohl jít, ještě jsem nezkoušela, musím také vyzkoušet, resp. jednou zkusila, když jsem nastavovala dole body (měla jsem jen 0,5m finu a potřebovala cca 10cm nastavit), tak jsem to sešila a z vrchu ještě prošila 3cikcakem a manža na to: co to tady je, teď to vypadá jak holčičí 😨

daisyr
18. jan 2012

@terezita aha, tak jsem to asi blbě pochopila, myslela jsem, že @palosek chtěla našít tu kapsu a to se na OL nedá...?

palosek
18. jan 2012

@terezita díky, vyzkouším 😉
@daisyr ...OL na kapsu nee, si taky myslím...
...a fičím za malou, se vzbudila a volá mamí...mamiko... 🙂 😢

terezita
18. jan 2012

@daisyr nene, overlockem tu kapsu nahoru neprisijes.. to bys potrebovala ten coverlock.. ale ono staci, kdyz to objedes overlockem a pak to prisijes normalne rovne. to pak jde snaz nez kdyz to prisivas rovnou a vytahava se to.. a taky je docela hezke, kdyz to na OL objedes kontrastni niti a pak to nasijes nezohle aby to prositi bylo videt.

kryska5
18. jan 2012

@ucitelka70 iba strihy sú dokopy 96strán .... je tam A,B,C,D,E,F každé má 16strán + ešte návody k tomu, pokiaľ ti to nejde otvoriť v počítači tak to nie je dobré, či farebne ti to ide vytlačiť?. Lebo mne stačí vytlačiť iba tie listy a v PC hľadám kde ten strih je, lebo to mám vytlačené ČB 😉

kryska5
18. jan 2012

@idris @daisyr baby dobrú zábavu 😀

a tuto môžete pokukať nejaké staršie ottobre ak vás ešte neprešla chuť 😝
http://www.filecrop.com/search.php?w=ottobre&op...

ucitelka70
18. jan 2012

@kryska5 budem to mať na usb, takže máš pravdu, len si vyhľadám, čo chcem a to dám vytlačiť, načo zbytočne všetko budem tlačiť..... to je hrúza strán..... myslíme na životné prostredie 😅

ucitelka70
18. jan 2012

@kryska5 na spodné prádlo by sa hodilo číslo

daisyr
18. jan 2012

@terezita jojo, tak to je super tip!

daisyr
18. jan 2012

@ucitelka70 jojo, já také vytisknu jen to, co budu potřebovat

kryska5
18. jan 2012

Foto mojich prvých super-easy zošitých softsheliek pre prďolku ... už aby prišiel nejaký poriadny matroš nech vyrobím niečo krajšie 😝

kryska5
18. jan 2012

@ucitelka70 v 6/2010 je nejaké spodné prádlo ale ak potrebuješ 86, tak tam sú len väčšie 😒

idris
18. jan 2012

@kryska5 ďakujemja už sa činím stadiaľto

http://www.uloz.to/hledej/?q=ottobre

ucitelka70
18. jan 2012

@kryska5 mne stačí aj 80, ale ak je 86 tak zmenším....

ewulalia
18. jan 2012

ahojte 🙂 ked tu diocka minule dala link na stahovanie... tak som dala cosi do googlu a natrafila som na toto forum: http://friends-forum.com/forum/archive/index.ph...
Je to sice po rusky, ale ked si polistujete trochu aj dozadu, najdete tam vselijake linky okrem ottobre aj na burdy a neviem co vsetko este - aj nejake knihy o siti v Aj som nasla (rustine nerozumiem ... ale co to sa vyrozumiet da a google-traslator tiez moze pomoct) na tej linke som nasla napriklad aj najnovsie cislo ottobre. Len este jedna poznamka - obcas byva prekvapenim v akom jazyku su vlastne instrukcie. Ja som postahovala zopar cisel - niektore su anglickym textom, no mam dost aj svedskych . Tak si budem musiet asi rozsirit svoje jazykove schopnosti :D

ucitelka70
18. jan 2012

@kryska5 aj čiapku si ty šila, však?

ucitelka70
18. jan 2012

tento bryndáčik sa mi zapáčil, zajtra ušijem niečo podobné.....

kryska5
18. jan 2012

@ucitelka70 hej šila, to bola úplne prvotina dávnejšie 😒

kryska5
18. jan 2012

@ucitelka70 problém je že tam sú až väčšie ako 86

caramilla
19. jan 2012

Teda, tady se dneska kecalo a beze mě 😀
Nedočítám, jdu za svýma 40tkovýma soukromýma kamínkama do pelechu:(

@baarca díky za info k tabulkám, i když to vůbec teď nechápu. Zkopírovala jsem si to a podívám se na to za čerstva a kdyžtak se budu ptát. Dobrá zpráva to je! Díky!

@terezita No, ještě že mám s tím pracím kordem teda prodlouženou ruku v Praze 😀 😀 😀 Dík. Na dekoraci to teda nechápu - k čemu tam ten beránek teda je??? Aby závěsu nebylo zima??? 😖

@medvi11 I ty kulihrachu! To se na zítřejší výpis z M-bank musím pořádně vyčurat, abych to dala 😀

@kuna přeju dobré ráno

Všem marodům brzské uzdravení. Skoro by se tu měl dělat spíš klub zdravých dětí, jak to sleduju. A zdravých manželů, o ty je zvláště nouze 😀 Můj mhd simuloval v neděli nachlazení, ale měl jen prachsprostou kocovinu 😀 😀 😀

kuna
19. jan 2012

@caramilla děkuju, aspoň zpětně přeju poklidnou noc a brzké uzdravení vám i všem ostatním marodům.

Do soboty tu budu maximálněna mobilu, jedeme k mojí babičce, nemá internet 🙂

kuna
19. jan 2012

ještě @macin73 ty látky jsou moc hezké, takhle to vypadá, že máš od každého celou roli 🙂. A moc se mi líbí, jak na to šití jdeš zodpovědně - nakoupíš stroj, hezké látky...to já nejdřív zrecyklovala staré hadry a k nošení to nebylo, protože za á to byly prvotiny a za bé ještě z hnusných látek, má maminka prohlásila, že Julinka vypadá jak sociální případ 😀 . Neměla pravdu, děti v kojeňácích mají oblečení daleko hezčí 😉

lenasss
19. jan 2012

já taky nejdřív recykluji staré věci moje mamka (pánská krejčí)se drží za hlavu vždycky říká to tak nejde to nemůžete takhle a takhle šít to šití má své pravidla ale v podstatě potom vidí hotový kus a líbí se jí třeba malého lamí mikča jí uchvátila ikdyž je obyč bez aplikací ted začala uznávat že se dá šít i bez těch strašných pravidel co jí učily před 40roky 😀

lenasss
19. jan 2012

@kuna jo a taky říká že malej bude jak sociál ale máš pravdu děti v kojenákách a v dětských domovech mají lepší oblečení než většina dětí z celých rodin 😝

lillyzelvicka
19. jan 2012

@ucitelka70 ahojky tak jsem se konečně dostala k vyfocení těch kalhot. 😅

caramilla
19. jan 2012

@lillyzelvicka óóóóó 😀