Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita @nika Já právě ráda vážu, jsem takový atyp, tak mně manducy a spol úplně nesedí... Manducu máme, ale nosí ji spíš můj, takže to musím celé přenastavovat a to mně nebaví a taky když to mám prázdné na zádech, tak je to nepohodlné. Šátek taky furt válím...
Chtěla bych právě něco, do čeho ho nahodím, když se bude moc dlouho kochat krajinou a co bude mít i nějaké kapsy, abych tam dala věci...
A ty popruhy jste dělaly taky z té Ikea látky? Té zas moc nevěřím já... Asi obětuju stařičkého strorcha...
@jenovefa Taky bych udělala koňa s dělšíma ušima a položirafím krkem... To projde, děti mají bujnou fantasii 😀
@maly_prcek ona je fakt hodne pevna. a ten predni panel nositka jsem delala ze 3 vrstev, ale myslim, ze 2 by bohate stacily. dulezitejsi je abys to poradne prosila. udrzet to udrzi doopravdy dost.
@maly_prcek popruhy v poho i z tenčí látky, záleží jak je uděláš zda vycpané nebo široké aby byly jako šátkový sklad.
já taky raději motám 🙂 ale na rychlé přesuny auto - domů - 3 patro bez výtahu, nákup a kus ještě z parkoviště je Ringsling nebo mai tai rychlejší.
manduca mi taky neseděla, mám bondolino - jen jak je mně více, tak mi vadí ten sucháč v pase a buď dře moje oblečení a pas nebo vytahuje nitky z Berinčina - zničené několikatery punčocháčky.
až se k tomu dostanu tak snad něco vymyslím, nějakého hybridního křížence mei tai, a egronomického nostíka. uvidíme
chudáček štorch 🙂 ale zase by ty popruhy byly více diagonálně pružné a asi by se líp dotahovaly. nedávno jsem uvažovala o nákupu zbytků ze šátků z natibaby.pl musím zpočítat poštovné, mívají tam i metrové kusy,cca100,- kus
@nika On ten storch je právě dost dlouhý, tak je mi ho taky líto... Dívám se na inzeráty, ale nic moc není... Kdybys kupovala něco z Nati, ráda se přifařím 😉
ahojte chcem si kupit sijaci stroj a neviem aku znacku. mohli by ste mi poradit? su dobre aj tie napr v nay alebo datarte- singer, toyota... planujem sit vlkadacky, opravit zips, podsit nohavice a tak, nic extra. dakujem 🙂
@terezita 😀 😀 😀
@lu skus pozriet tu: http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/domaci-s..., za 200€ sa uz da vybrat celkom slusny kusok.. akurat som vcera poskulovala po nich 😀 ze by som vymenila mamin 10 rocny brother za novy??
@zojec no a jeste rekni ze ne.. 😀 😀 aaaale, svrbi te prsty, jo? 😀
@lu ja mam ten brother bm-3500 a teda ta cena je taky fajna na tech strankach od @zojec, ja ho kupovala o 500 drazsi.. :-P nevim, kolik do toho chces investovat, ale tenhle ma treba uz overlockovy steh, se kterym se vkladacky dobre entujou. jinak ti na to staci i cikcak, ale to musis obsivat tak na dvakrat..
ahojte, tak konecne som si nasla v novom roku sekundu na kona - kuknem do mojej oblubenej temy a citam ze akurat riesite temu sijaci stroj!
pre mna velmi aktualna - momentalne mam od mamy pozicanu veritasku ale na narodky mam dostat novy stroj, len si mam vybrat - veritasky sa vraj uz nevyrabaju, miesto nich su "Veroniky" http://www.veronica.sk/e-shop/sici-stroje
neviete mi niektory z nich odporucit alebo myslite ze fakt radsej kupit Brother?
vdaka
Prajem vsetkym vsetko naj v novom roku!
@ivuska.h A z těch Brotherů bys doporučila jaký (NV 10 už víme 🙂 )? Na takové to "domácí šití"... 🙂 Prozatím nenáročné, ale kdo ví, třeba se mně zmocní vášeň 😀 😀 Že bych to přednesla doma... 🙂
@terezita A s tím bm-3500 jsi spokojená? Dostačuje nebo bys užila i nějaký lepší? 🙂
Když mně ty patky aspol nic neříkají, tak na to se zaměřit...
U mého muže je to bude jasné - tichý chod, aby slyšel TV 😀
@ivuska.h 😀 😀 😀
@maly_prcek ja vzhledem k tomu ze nevim, co vic bych mohla potrebovat, tak mi naprosto vyhovuje. no mozna bych priste vzala model i s nejakym tim vysivacim stehem, bo to by vypadalo fajne na kalhotach nebo bundach pro em. ale nutnost to neni. jo ma pristi masina bude overlock.. ale to az se prestehujeme do vetsiho, tady bych to nemela kam dat.. 😀
no tichy chod.. to bys musela sit v ruce 😀 😀 ja ho mam hnedle vedle pc na kterem mi jede televize a pokud ji nedam dost nahlas, tak slyset neni, ale to je kvuli tomu, ze siju rychle.. kdybys sila pomalu, tak je dost tichy.
@maly_prcek Já mám na to svoje domácí šití ten NV 30, ten už je podle mě fakt dostatečný na všechno, možná má až zbytečně moc stehů, některé jsem nikdy nevyužila, takže z tohoto hlediska je dostatečná ta NV 10, ale třeba ten DS140, jak psala @zojec mi přijde takhle na pohled úplně totožný, netuším, v čem je rozdíl.
Ahojte,
dodatočne prajem všekým šicím aj nešicím maminám všetko dobré do nového roka - hlavne zdravie a optimizmus. A dobré oči na šitie a šikovné prsty - tiež na šitie. 😉
A aby som trochu zmenila oblasť našich výtvorov - zo žiráf a sloníkov a ovečiek ---- 🙂 pridávam fofo overalu na spanie (tenký úplet Wedy) - mala by som zaň dostať nejaké vyznamenanie za trpezlivosť 😀 - strih som robila sama 😝 a tie nohy ("labky") som asi stokrát prerábala, kým boli dobré ... 😝. A malému je len-len, takže už dokončujem druhý z bamb. froté - ten bude s aplikáciami hríbikov, lebo malý má hríbikovú mániu ešte od leta... 🙂
ahojte ma niekto skusenosti so znackou stroja Singer?
ahojte, este mam sice casu dost, ale tak uvazujem, zeby som miminku neskor usila vlniaciky.. nejake natahovacie, co by sa zmestili na HHS zavazovacky.. neviete o nejakom dobrom strihu? a tiez by som chcela asi flisaky skusit spichnut.. ale tak zatial je to len na urovni uvazovania.. len zisli by sa mi nejake grify, ak ste to niektora sili.. moze sa na to pouzit aj ten merino uplet? treba na to nejaku specialnu nit alebo ihlu? asi tu gulatu, stretch ci ako sa vola, hm?
@monikajan metal si zaslouzis! na tohle ja bych nervy nemela 😅 a modelovi pyzamko moooc slusi! 😵
ja vcera usila pri televizi mansestrova gatata pro em., akorat kdyz jsem ji je dneska navlikla, tak jsem zjistila, ze ji jsou nejaka dlouha.. ona ma holt nohy po m. no snad ji v puberte narostou, jinak bude teda vypadat dooost priprdle.. 😅 😀
@ivuska.h A ten NV 10 má oproti bm 3500 co? Overlokoý steh mají oba, že?
@maly_prcek tady k tomu mas letaky. jen ten nv10 je v anglictine
http://www.brother-czech.cz/shop/pdf/BM2600_350...
http://www.brother-czech.cz/shop/pdf/NV103050.pdf
ten nv ma elektronicky displej, ten bm ne (ja ho treba nechtela, bo jsem si rikala, ze se na tom stroji pak muze porouchat zase o krapet vic. mimo tema - pracky si taky kupuju bez displeje.. asi uchylka.. 😀)
@terezita Ale těch stehů má nv ještě míň, že? (Mně by teda stačilo i ještě míň 🙂 ) A vyšívat taky neumí... Takže má krom LED diod a dispeje a toho, že je víc elektronizovaný ještě něco?
Jinak chápu, taky na tu elektroniku moc nejsem... 😉
@maly_prcek ja to z toho popisu moc nepoznam, kde vsude je rozdil.. jeste u toho NV muzes namotavat civku aniz bys vytahla nit z jehly, to ten bm 3500 nema.. ten nv ma jeste lepsi knoflikove dirky, ty jsou nejake zpevnene po strane, ten bm je sije jen hustym cikcakem.. u toho nv nemusis nastavovat sama delku a sirku stehu, to tam je automaticky nastavene. u toho bm to musis nastavit mechanicky. jinak tech druhu stehu ma ten bm taky zbytecne moc, ja pouzivam pravidelne tak asi max. 6.. 😀
@maly_prcek Ten overlockový steh je stejně naprd...
@ivuska.h Proč? Terez psala, že s tím obšívá vkládačky a spol. Od toho jsem si právě dost slibovala i na obšívání triček vkládaček apod. Blbá myšlenka?
@maly_prcek Šije to děsně pomalu a má to hroznou spotřebu nitě. Široký a hustý cikcak poslouží podle mě líp.

@jenovefa zkus zirafu s trosku kratsim krkem a tlustym chlupatym telem.. 😀