Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@maly_prcek Ano, přesně tak.
Ahoj holky, tak se opět hlásím se svým novým pokusem - tentokrát froté - flanel.
Chtěla jsem se zeptat - šijete některá jednovelikostní kapsovky? Já bohužel žádné doma nemám (musím jít očíhnout do obchodu), takže si moc nedovedu představit jak je ušít - nejlépe jednovelikostní, aby se mi tam nějaká ta vkládačka vůbec vešla.
@miri.b ak si z BA, merino uplet maju v Boritexe na Gercenovej, stoji 18E/m, 95% vlna a 5% niecoho ineho, ale nie elastanu, uz si nepamatam coho. Pred vianocami mali dve farby, taka nebielena prirodna a druha trochu do seda tusim... Gramaz tipujem tak 220? A este mali v akcii za 10E/m 100% vlneny interlock, taky tuhsi, skor na teplaky a pod., priamo na kozu by bol neprijemny ale na vlnaky super, gramaz urcite nad 300.
Ahoj, chtěla bych poprosit o radu. Chystám se malému ušít povlečení do postýlky (placatý polštář) ale jsem úplný začátečník kolik látky bude potřeba?
@pampalini to záleží na rozměrech deky a polštáře 😉 já to dycky řešila tak že jsem v obchodě řekla rozměry a prodavačka podle toho střihla látku 😉 😀
@zuhur krááásná plínečka 😵 tady jsou nějaké odkazy i na šití plenek tak jukni: http://www.sijemdetem.cz/odkazy 😉 někde jsem tam myslím i jednou viděla na jednovelikostní kapspvku,ale te´d ji zaboha ne a ne najít 😕 😅
@ivuska.h myslim ze oni sa zivia hlavne velkopredajom pre krajcirstva, a asi vdaka tomu sa im v obchode nazbieraju rozne "zbytky", casto celkom zaujimave, maju dost odlisny sortiment od beznej metraze, tak tam rada chodim ocumovat 🙂 Aj 100% vlneny flaus tam mavali, inde maju max. 75%, boli z neho vyborne vlnaky, aj ked neelasticke, ale vtedy sa nic elasticke zohnat nedalo ani cez net, tak som bola vdacna aj za to.
@crysmile ahoj ja som teraz urobila vlniaciky zo starych vlnenych svetrov a to neboli ani zo 100% vlny teraz co nosi tak su dokonca len 100% akryl a su uplne super vobec neprepustia a mozem ich prat na 60 s ostatnymi plienkymi len som ich musela viac krat nalanolinovat takze teraz fungujeme len na vlnenych gatiach zo svetrov a je to uplne super:Dtak ak mas stare svetre je to dobra recyklacia:D:DD:
@crysmile ak mas tak aj nejaky akryl ak zaanolinujes na viac krat tak to drzi som zistila a bola som prekvapena lebo som myslela ze to budu len ako teplaky nemam teraz fotak ich odfotim tak to sem pridam sije sa to lahko alebo skus nejaky sekac aj tam sa da lahko najst dobry sveter na recyklaciu:D
vlneny sa da lahko zohnat aj aj som bola prekvapena ze sa mi to podarilo zalanolinovat lebo som mala v to velmi malu nadej ......ale podarilo sa to len som to asi lanolinovala an t3 alebo 4 krat tak ze som dala vela lanolinu nehala vyschnut a zas to iste .....a to som usila z rukavov take dlhe ze ich ma ako teplaky a nemusim mu na to nic ine davat a je to ryhclo oblecene:D
ahojte, veru vlnenych aj 100% najdete kopec v sekacoch. Eli uz ine gate ani nema 😀
http://blog.eriqe.sk/2010/10/23/svetrove-vlniaky/
@zuhur Hurááá už jsem to našláááááááá: http://plinky.unas.cz/kapsicka.htm 😉 😵 😵
@zuhur On byl potvůrka v těhle odkazech 😉 : http://www.sijemdetem.cz/content/strihy 🙂
@katka82 Katuš taky moc gratuluju, ať prohlídka dopadne tak, jak má a všechno je v pořádku 🙂 Právě dneska jsem si na tebe vzpomněla, když se malý proháněl doma ve tvojich tepláčkách - pořád má v nich ještě hodně rezervu, takže fakt vydrží dlouho díííky 😉 😉
Jinak jsem dostala na Vánoce šicí stroj, spíchla tu známou flísovou čepičku, co jste šily snad všechny a taky právě zkouším flísáčky. Mám na to irmu na pokusy, mamka mi koupila 2 ks, takže můžu kazit do alelujá. Právě přemýšlím, jestli ty flísáky sešít po rubu a převrátit a pak obšít, nebo rovnou obšít overlockem třeba... aby se to moc nevytahovalo, ta Irma je taková tahací. Poradíte někdo?
Holky díky moc 😉
Zuzi asi bych ty flísáčky jen obšila overlockovým stehem 😉 ale nejlíp ti asi poradí Ivuš 😉
@veselazu Jestli máš overlock, klidně stačí objet, ale kdysi holky psaly, že je i otáčely, dávaly gumičku kolem do tunýlku atd., takže fantazii se meze nekladou 🙂

@ivuska.h A nemáš prosím fotku něčeho s lemovací gumkou? To je jako po celém obvodu a tam kde bývají gumky to napružím a jinde ne, funguje to tak? Já nikdy nic s lemovací gumkou ani neviděla... 🙂 Dík za nabídku s patentkováním...