Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita díky za slova chvály, mám další drogu hned vedle plenkování - šití! kdo by to řekl, že to bude taková zábava?
střih jsem smíchala Ottobre http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/vaipp... a svoje svrchňáky PUL Weehuggers, podle nich jsem to trochu pokrátila, ten Ottobre mi přišel hodně veliký a široký. Takže čučím, že to nakonec sedí. Ale jinak to jde obkreslit jakékoliv svrchňáky si myslím nebo plíny větší. Obšila jsem to overlockem a je zajímavé, že se to nařasilo jen v jednom místě, asi jsem to moc natahovala ten flís či co. Jinak to šlo dobře. Jsou to moje 2. ty první jsem 2 vrstvy flísu přišila a převrátila a obšila, ale nějak jsem zapomněla na rezervu a tak jsou na novoška 🙂)
Já se zamilovala do toho sedacího podprdelníku a mám za úkol spíchnout ještě jeden, jen musím sehnat ty kuličky a pak vymyslet, jak dál.
@marcelkad Tý jo, u Moraviatexu zvýšili množství na min. 3kg... 😒
@ivuska.h dakujem moc, uz mi je to jasnejsie. 😉
@maly_prcek Jo, to už je ale dýl...
@laura033 tučňák supr nápad! čímje vycpaný?
@maly_prcek Novatex je přímo u nás v Otrokovicích, díky za připomínku, chystám se tam na čumendu, když jsem teď hrdou majitelkou stroje 😀 Beztak těm látkám zatím rozumím jak koza petrželi
@maly_prcek o na 3 kila, ale docela je jde ukecat i na to 1kg, když se toho bere celkově víc
@ivuska.h jééé Ivuš, zrovna nedávno se ptaly holky, kdy ten fleese bude 😀
@maly_prcek v Otrokovicích na Trávníkách jde vidět přímo z hlavní cesty Zlín-Otrokovice u zastávky Trávníky. Ale já tam nikdy nebyla, tak nevím, jak to tam chodí.
@veselazu Jo, já vím, kde je ten barák (Sem se do Otrůvek najezdila mým mužem 😀 a jak je tam ta super doprava, tak má člověk dost času se kochat krajinou 😀 ), ale právě taky nevím, jestli to jde prohlídnout a tak. Podle netu mi přišlo, že je to je e-shop + pro fy mají dealery...
@veselazu @maly_prcek se optam matinky, ta to bude myslim vedet.. ten obchod prave ve zline driv byl, ale mam takovy dojem, ze kdyz jsem tam minule prochazela, tak tam prodavali uz neco jineho.
@maly_prcek jj náš slavný dopravní podnik města Zlína a Otrokovic, co já se najezdila do školy a pak do práce, v zimě, v létě, v kocovině, po pařbě - natřásala jsem se každý den a někdy i 2x sem a tam když jsem usnula v trajflu 😀 😀
Jinak ve ZL co vím jsou 2 Škodáci , tam mají pár látek a pak je metráž a galanterka na Kvítkové vedle hotelu Ondráš, v Loukách v Ternu... ale tam všude mají vcelku omezený výběr, to vás profíky nemůže uspokojit 😀
@veselazu Právě ty jednolícy, oboulícy moc nemívaj... 😒
Tak kdybys něco chtěla přivést z velkoměsta (jako Brna), tak písni, jezdíme min. 1x měsíčně k našim a kukat na baráček... 😉
@ivuska.h Jo, Ivi, okouknout tvého brothera už nebudu muset, už mi tu stojí můj nv 10 🙂 🙂 Teď budu spíš potřebovat poradce, co s tím 😀 Jen spodní nitě jsme natáčeli na 3x (ale ne mou vinou... Ten vůl překladatel návodu byl asi namol, když to překládal, páč namotávat PO směru hodin a PROTI směru je dost podstatný rozdíl... 😠 ) Ještě to bude chtít potránovat, je to jakési moc chytré 😀 😀
@maly_prcek no to byla rychlovka! 😉
holky, tak v tech travnikach pry normalne neprodavaji, pouze kdyz maji vyprodeje.. a mati si mysli, ze na te skolni ten obchod furt je, ale neni si taky jista.
@maly_prcek stavíte baráček? kde přesně? se máte, to je můj sen vypadnout z paneláku 😵 . Gratuluju k přírůstku do rodiny 😀
@terezita aha, tak děkujem. Jo na té školní jsou vlastně 2 prodejny, ten Škodák a výš je taky nějaká metráž, to by mohlo být ono. No půjdu to někdy omrknout.
@erika12345ahoj oja som len teraz prisla na net ....nakoniec nebuudem spekulovat ten z deti v bavlnke je lepsi lebo mam doma aj par plienok z toho BL ale po prani a pouzivani sa neda porovnat s tym z dei v bavlnkea takze to neham tak :D

@maly_prcek na slepičárně se objednávalo z moravitexu (bohužel to bylo do středy) a teď asi softshell z balerina.cz. A před vánoci fleece z WEndy
@veselazu krásný je všechno, fakt super kousky. Zlaté české ručičky pořád platí 😉