icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
24. jan 2011

@zuhur ja vim akorat tady, ale vyber taky nic moc.. na obchode jich maji vic, ale to mas zase trochu z ruky.. http://www.dumlatek.cz/88-bavlna-flanel

zuhur
24. jan 2011

@terezita děkuju, tyhle stránky jsem právě našla, ale to tam ještě nebyli ti dinosauři 😀 😀 😀

katka82
24. jan 2011

no ještě jsem měla někdy uložený jeden odkaz kde byl pěknej dětskej flanej a no samo jako na potvoru ho ne a ne najít 😒 😠

zuhur
24. jan 2011

@katka82 to nevadí i tak je to nádhera moc děkuju. Na vnitřek plenky používáte úplet? Já sonduju, sestra začíná taky těhulkovat a už jsem ji přemluvila na látkování, ale šicí stroj tak maximálně viděla, takže to bude na mě a na mamce 😅 Zatím mám na vnější straně flanel a na vnitřní froté. Vzhledem k tomu, že používám separačky, tak se látka k zadečku téměř nedostane a já ho stejně vždy promnu, takže je měkký. Ale jako dárek bych tu plenku ráda dovedla téměř k dokonalosti. Jindříšek má ode mně našité rostoucí plenky, ale na úplně malém miminku by to vypadalo děsivě obrovsky, tak budu muset zkusit ušít i nějakou malou plenku 🙂

terezita
24. jan 2011

@marcelkad prosim o vysvetleni finerib a patent.. vim ze jsme to tu uz minuly tyden mely, ale co se z ceho sije? ten patent je jen na ty lemy? a ten finerib je vroubkovany nebo ne?

katka82
24. jan 2011

@zuhur no já právě dávám úplet na vnější stranu a nějaké froté(bavlna či bambus) na vnitřní 😉 aby to právě celé pěkně pružilo 🙂

terezita
24. jan 2011

@katka82 a na kolik predsrazis ty latky? na 60 nebo na vic?

katka82
24. jan 2011

@terezita na těch 60 😉 ale spejně pak peru všechno na 40 🙂

marcelkad
24. jan 2011

@terezita finerib - jemné žebro - pružná látka, vhodná na běžné šití i použití na lemy - já z toho mám třeba celé triko
patent - to by mělo být na lemy, zkušenost nemám, ale bude to hodně podobná látka podle složení a gramáže
patent prodávají hladké 1/1 - 1oko hladce a 1 oko obrace
žebrované 2/2 -

Finerib je 1/1

kdyžtak napište, jaké druhy a jaké barvy by se Vám líbily.
tohle už je zamluveno- ty 3kg
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

min množství je 3kg a pak asi můžem vzít nad to kolik chceme, to nevím, budu zjišťovat

terezita
24. jan 2011

@katka82 diky!

marcelkad
24. jan 2011

Finerib - min množství 3 kg
Patent - min množství 1kg

terezita
24. jan 2011

@marcelkad napsala jsem ti ip..

marcelkad
24. jan 2011

@terezita už jsem odpověděla 😀

marcelkad
24. jan 2011

Z WENDY hlasuju pro ovečky na zelené

zojec
25. jan 2011

ahojte šičky 🙂 prosim, kto šijete plienky, skusali ste niekto tuto metodu? http://www.thenappynetwork.org.nz/pocket.php, zda sa mi celkom jednoducha a splnajuca ucel 😉 dakujem za komenty

zojec
25. jan 2011

a este prosim ceske babulky.. co je to prosim kanýrek?? 😕

terezita
25. jan 2011

@zojec https://www.modrykonik.cz/fotoblog/terezita/alb... kanyr je ten oranzovy naraseny pruh.

terezita
25. jan 2011

ja si na plinku nasla tenhle strih http://ekozahrada.blog.cz/1101/jednovelikostni-... tak snad bude sedet.. 😅 em. se nam nejak zabejcila a nechce se odplenkovat, takze plin asi jeste uzijeme.. 😀

zojec
25. jan 2011

@terezita dakujem.. 🙂 som vedela ze ty nesklames.. takze kanyrek je vlastne nariasnenie 😉 u nas volánik 😀 idem prestudovat tu ekozahradu..

zojec
25. jan 2011

@terezita super navod, presne pre mna - polopatisticky 😀

zojec
26. jan 2011

@terezita prosim ta, k tomu strihu z ekozahrady si pridavala este na svy cca 1cm? ci uz je to zahrnute?

terezita
26. jan 2011

@zojec ja ji jeste nesila (teprv jsem si minuly tyden objednala pul a suedecloth a budu cekat, az dorazi..), ale pridavky na svy bych k tomu urco strihla. kdyztak si ten strih priloz k nejake tve plinusi a srovnej, jak moc velka je..

mau
26. jan 2011

Ahojte, viete mi niektorá hodiť nákres toho sloníka? Vopred ďakujem 🙂

baarca
26. jan 2011

@terezita To se pak musíš podělit o zkušenosti. Taky jsem na ten návod koukala a moc se mi ta plínka líbí. Jen fakt je mimo moje schopnosti pochopit, jak že to má být s tou gumou u nožiček a je mi jasné, že když to zvořu, tak průšvih 😔 Takže se ráda nechám poučit 🙂 Budeš dělat na sucháč nebo s patentkama?

maly_prcek
26. jan 2011

@katka82 Já bych taky brala ze 2m oveček na zelené Wendy 😉
Nebo něco takového neutrálního, nejraději zvířátka, na zelené, krémové, sv.modré...

maly_prcek
26. jan 2011

@zuhur A v Kras na Cejlu jsi nebyla? Přísahala bych, že tam flanel v dětských motivech maj...

Jinak teda úplet dávám z vnějšku plenky... Dovnitř bambus velur...

terezita
26. jan 2011

@mau slon na stazeni zadara tuhttp://www.farbenmix.de/shop/Downloadable-patte...
@baarca patentky. jsem se placla pres kapsu a objednala si kleste 😀 ja teda s lastinem jeste nesila, ale nemuze to byt zadna tragedie.. a nasivani gumek jsem ozkousela na ikeackych rucnikach.. z tech jsem nasila plinek hromady a na doma slouzi dobre 😉

zuhur
26. jan 2011

@maly_prcek mají, to je totiž snad jediný obchod, kde mají jak flanel tak froté 🙂 Už jsem sondovala kdy jim dovezou nějaký jiný vzor, ale musím si počkat až doberou ty role co tam mají teď, takže chvilku zase počkám (teda dokud nezjistím co čeká sestra, pokud to bude holčička, tak můžu řádit o stošest 😀 😀 😀 ) Ten modrý kostkovaný flanel co z něj má plíny Jindříšek tam mají i v červené a plínečky by z toho byly nádherný. Ale musím ještě tak tři týdny počkat - to by měla jít na první velký ultrazvuk tak třeba poznají co se v bříšku schovává.