icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
27. jan 2011

@marcelkad konciii!!! 😀 😀 😀 😀 nevim co je vyplnek, tudiz nechci.. 😅 tyrkysove jersey tu mam 2 metry 😉

marcelkad
27. jan 2011

@terezita 😀 😀 😀 k tomu proužku půjde ten tyrkys patent (nebo čoko FIN) a k tomu ty tyrkys teplákovina 😀

ono návrhů je plno, ale shoda zatím
Finerib zelený, žlutý,čoko
patent tyrkys

takže toho zas tolik není 😉

marcelkad
27. jan 2011

@terezita výplněk je na tepláky nebo mikiny 😉 a nedělám to schválně 😀 😀 😀

nika
27. jan 2011

@marcelkad 😀

terezita
27. jan 2011

@marcelkad 😀 😀 😀
dik! ja se v tech pojmech fakt neorientuju..
hnede tu mam nastesti kvanta ve vsech moznych odstinech z flextexu, hnedou ja zboznuju.

monikajan
autor
27. jan 2011

@lilly2711 aaaale to je len taky pocit .... Baby sa venovali objednavaniu latok, tak akosi pri tom rozmyslani, co objednat, Tvoja otazka zostala bokom 😅 . Dufam, ze Ti ti video pomohlo. A kazdy sem zapadne v pohode, su vitane vsetky nove otazky a postrehy. Tak nevahaj a pytaj sa .... aj niekolkokrat, keby sa nikto neozval... 😉

marcelkad
27. jan 2011

@monikajan já taky dík za odkaz, konečně jsem zjistila, že na kleštích je šroubeček a po utažení už to černé udělátko nevypadává. Co jsem se s tím natrápila 😠

stastickova
28. jan 2011

ahojte, koľko víde asi jedna takto ušitá plienky a koľko stojí ked ich šijete vy pre iné a koľko v obchode..potrebujem niečo pre 1,5 ročného chlapčeka..dakujem

marcelkad
28. jan 2011

Jo a psala jsem na moraviatex- odepsali, že míň jak 3kg od položky neposílají (pouze ty lemy). Vstřícnost teda nulová 😒

co ten bioberánek? Budete ho někdo chtít? Zatím je zájem asi na 3m (třeba je 6m)

katka82
28. jan 2011

Mací teda to je fakt k nasr. 😖 místo aby byli rádi 😠
@stastickova no záleží z čeho je ta plena ušitá 😉 a taky a jakou plenku se jedná 🙂 já šiju jednovelikostní kalhotové plenky 🙂 pro mě vyjde tak na třetinovou cenu a prodávám ji za 280 kč 😉

duzame
28. jan 2011

@marcelkad kdyby se nikdo nehlásil, tak vezmu i 2m, jen nevím, kam to budu doma dávat, už si připadám jak látkový úchyl 😀

marcelkad
28. jan 2011

@duzame kolik teda bys brala?

duzame
28. jan 2011

@marcelkad dva metry celkem

marcelkad
28. jan 2011

@duzame ok, on je totiž problém, že někdo napíše, že si vezme buď A nebo B. ale oboje ne.
Takže třeba na toho beránky seš Ty se 2 metry jistě, ale pak 2 holky, co chtějí 1-2m, ale když bude látka B, tak beránka nechtějí.
S tím množstvím je to prostě komplikované. No, co bude, to bude. Myslela jsem, si, že když bude objednávka za víc jak 6000Kč, dají to ostatní třeba po kile nebo 2, ale vůbec se k tomu neMAJÍ.

zKUSÍM JEŠTĚ, AŽ UDĚLÁM OBJEDNÁVKU, DÁT TŘEBA DO POZNÁMKY, že bych brala 1kg toho a toho a uvidíme, zda se chytnou. Tady na mail bude odpovídat nějaká kancelářská, na objednávky bude třeba někdo ve výrobě a ten by to udělat mohl. Nedávno na slepicarně objednávali a taky jim dali po kile.

marcelkad
28. jan 2011

http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

už je zájem na 4 metry, ještě 2 chybí 😒

lilly2711
28. jan 2011

MONIKAJAN vdaka, video pomohlo. Tak teda pridavam par otazok. Hladam niekoho, kto ma coverlock. Mam ho doma od Janome koli sitiu patentovej obruby na upletove tricka priekrcniky a rukavy napr.a pod. ale neviem ako ju nasit. Pisu tam, ze je dobre si zakupit take spaci zariadenie, kovova nsadka na to, ale je brutal draha, tak to chcem usit bez nej, ale neviem ako, ci to stehovat alebo co vlastne ako prve sit. Rovnako ako sa prisiva patentovy pasec s gumou na vrchnu cast pasu teplacikov, tak ako sa to predava. Ci sa to zosiva uz s gumou, alebo ci sa ta guma prisije najprv na patent, ci ako... Moje vytvory nie su ako z obchodu ☹ . Som celkom skusena, ale s coverlockom len zacinam a nerada by som cosi pokazila. Nesijem plienky sice, lebo uz ich nepotrebujeme, ale sijem vela, takmer celu garderobu deti.
tak VDAKA za prip. odpoved

lilly2711
28. jan 2011

A este chapem, ze vas pohltilo objednavanie latok, aj ja viem mat z toho veliku radost, tak si to uzite, len na mna prosim nezabudnite 😉

monr
28. jan 2011

@zojec, tak kliešte, čo som fotila, nič moc, na staré komunistické patentky to fungovalo, na tieto nové nie, asi budem musieť objednať normálne.

chválim sloníka, nohavice, sedák, neviem menovite, ale aj tak chválim 🙂

@monikajan patentky došli v poriadku, ďakujem 🙂

marcelkad
28. jan 2011

@lilly2711 s coverlockem poradí snad jedině Ivuška, to tady asi nikdo mít nebude 😒

maly_prcek
28. jan 2011

@marcelkad Ahojky, četla jsi o mém zájmu o jablíčkový finerib a patent?
Mohla bys prosím zrušit ten patent? Mně dneska přišly látky z Novatexu a myslela jsem, že tam bude tm. mofrý a on je tyrkysový, tak tolik ho teda nevyšiju... Díky. Ale ten jablíčkový zůstává...

marcelkad
28. jan 2011

@maly_prcek ok, mám to poznamenané.

dneska večer, jestli bude čas, napsala bych souhrn, kdo o co má zájem (aby v tom byl trochu pořádek)

a jaký jsou ty látky od novatexu ve srovnání s moraviatexem? nebo wendy?

katka82
28. jan 2011

Holky takže dneska napíšu paní z Wendy o ty beránky na zelené 😉 a byl by teda zájem i o hroch želva a zebra na nebeské???nabo mám vzít jen ty beránky?? 🙂

ivuska.h
28. jan 2011

@lilly2711 Já ho nemám, ale na tvém místě bych prostě vzala kupu odstřižků a experimentovala, pokud je návod nejasný.

terezita
28. jan 2011

@katka82 ja mam zajem o oboji, pokud bude 😉
@marcelkad obcas toho obchodniho ducha nechapu.. vzdyt neni takovy problem navazit o kilo min nebo vic.. doufam, ze se pak nad nama slitujou.. 😀

katka82
28. jan 2011

@terezita O.K. jsem čekala na nějakou reakci 😉 tak jí písnu v pondělí a vemu obojí 😉

terezita
28. jan 2011

@katka82 jojo.. ja nezklamu 😀 😀
3 metry ovecek
3 metry hrocha s zirafou a zelvou
1 metr cervenych auticek

katka82
28. jan 2011

@terezita jsi poklad 😉 😀

nika
28. jan 2011

@katka82 já teda jen 2 M oveček 🙂

baarca
28. jan 2011

@katka82 A mně teda k balíčku pro Terezitu přihoď 2m červených autíček, prosím 🙂

terezita
28. jan 2011

@katka82 co bych pro tebe neudelala.. 😀 😀 😀