Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@quaxi Kráááásne plienočky, kytičkované 🙂
@mehlo máš môj obdiv....prepánajána, stíhaš to?!
@katka82 tak táto farebná kombinácia je moja obľúbená! Krásne pelušky.
ste šikovné, kočeny...ja jak mám teraz školáčku doma, skrz tie prázdniny, tak jej robím program a NESTÍHAM šiť a stále si cez deň sľubujem, že večer už, ale to padnem mŕtva, prípadne čučím do PC. Ako teraz. Napríklad 😀
A čo že má Terka nové? No tak už to vidím, že zas budem utrácať. 😝
@mehlo jj je jich tam 12 😅 se mi nějak spletl prstík na klávesnici 😀 tak jsem večer/v noci spíchla ještě jednu 😉 a končila jsem někdy v půl 12 😉
Táni díky 🙂 no mě se tam líbí všechny ty proužky 😀 😀 a někdy mam taky dny kdy nejsem schopná absolutně ničeho(krom starání se o prcka) a jindy uklízím,vařím,šiju no jako pošuk 😀 😀
Moni většinou všechno šiju v noci 😝 😀
@utaninka nové na šijem jsou patentky s obrázkem: http://www.sijemdetem.cz/produkt/patentky-plast... 😵 😵 a patentkový pásek: http://www.sijemdetem.cz/produkt/patentkovy-pas... 😉 😵
jinak teda poprvé jsem šila s lastinem a naprosto super 😵 😵 už nebudu měnit 🙂 jen nevím co udělám s tou spoustou prádelní gumy co mam 😅 😀 ale to se nějak využije časem 😉
@katka82 som hodila kuk na tvoj album... prosim ta, kde beries strihy???? najma na tie antenkove capicky by ma zaujimali 😀
@kaktusik007 no střihy dělam buď podle ostatního oblečení ne bo na MMB 😉 tu čapku myslíč tu se třema rohama?tak ta je taky z MMB: http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=1724 😉 ta s ouškama je normoš ušitej čtverec a pak z rohů udělané růžky 😉
@katka82 no tak v tom máš pravdu. Já když šila první Petulovy plínky asi před rokem a půl tak jsem to savý jádro přišila tam jak ty, protože to tak bylo ve střihu, jenže když jsem to vyprala a sušila tak mi to schlo skoro 2 dny a to jsem z toho byla hodně špatná, tak jsem ho pak vypreparovala a přišila právě k jedný straně, aby se to při sušení dalo rozložit. Jo a to jsem měla ten nejobyčejnější flanel a froté z prostěradel- kde se na to hrabe bambus. I když je pravda já to savý jádro měla asi 4 vrstvy- to tvoje určitě schne skoro stejně jako když je bez něj. Na chvilku jsem sem zase zalítla a jdu zas štrikovat.
@katka82 jo tak ty jsi taky už šila s lastinem- já si na něho nemůžu nějak zvyknout, on se mi tam vždycky tak nějak skrčí takže zatím používám normální gumičku. Tu jsem nakoupila u stoklasy právě celý balení- už ani nevím kolik těch metrů mám, ale asi 50 tak až ji použiju tak zase začnu válčit s lastinem a uvidíme jak mi to bude trvat než si zvyknu.
@mehlo no taky jsem se tím lastinem malinko prala 😅 hlavně u druhý pleny na zádech,ale jinak jsem nadšená že to tak krásně pruží a není tak tuhej jako prádlovka 🙂 ale uvidíme jak se bude dařit dál 😉 no když je tam jedna vrstva tak to schne docela pěkně,ale mam i kusy kde je jich i 3 vrstvy a to je pak minimálně na 24 hodin a to když jsou venku na sluníčku a pak přez noc na sušáku 😅 jinak no ty 2 dny 😝
ja mam lastin rada, ale len na niektore veci, a treba najst ten spravny grif ako si ho chytit, aby bol tak akurat napnuty, lebo uz sa mi stalo nie raz, ze som ho napla pri siti moc a potom bola plienka razom o polovicu mensia 😀 esteze sa tak dobre para 😝 tenky sa mi strasne trha, tak pouzivam iba ten sirsi.
ja mam tiez radsej plienky s prisitym jadrom, a ked ho tam nedam, su tiez akesi divne, nedrzia tvar alebo co... Teraz som sila pre kamosku, jadro som tiez vsila dnu, a ona cela stastna, hovorila ze dostala od niekoho plienky bez vsiteho jadra a ma z toho paniku, ako to vsetko naskladat, tak asi pre zaciatocnikov je to aj lepsie. Inac ja jadro davam dost hrube - 3-4 vrstvy konopneho flausu alebo BMB frote, a nikdy mi neschli nejako kriticky dlho, asi nieco malo cez 24h, lebo mame strasne suchy byt. a na slnku boli za 4-5h suche.
dnes som sila krpcovi zasteru, nech sa nezabrynda v kuchyni, potom peracnik, este mu spravim dalsie kratasy a zupan a moze zacat leto 🙂
aha tak vy jedete do hor? i když tam taky není 16 C na slunku, no možná jo.
zdravím holky, přemýšlím o koupi overlocku, ale zkušenosti s tím vůbec nemám. Uvítám jakýkoliv postřeh, nebo radu 😀 Díííky!

@katka82 čau napsalas 10 patentek ale máš tam 12 teda pokud se dobře dívám- já mám 10. Jo ty patentky u Terky se mi taky líbí, ale ještě jsem je neprubla, nechce se mi ještě zdražovat plínky, aby tam byly kytičkovaný nebo jaký patentky.