Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Jo a manželík vyradil pár starších košieľ, tak som sa neudržala. Použila som vyrastené tielka a bodyčka a na svete sú 4 šatočky. Za JEDNO dopoludnie. Fotky idem fuknúť do fotoblogu. 😉
@utaninka čau no to mi povídej. Bohužel to ale asi na splátky nejde. Máme už s manželem moc úvěrů- hlavně hypotéku a taktak splácíme, takže u mně to asi nehrozí. Jen teda nevím jestli to není jinak, když bych si to koupila a uvedla tam IČO tak by mi to možná prošlo, ale přesně to nevím.
Ahojte šikulienky, my už máme skoro 10 mesiacov, a rozhodli sme sa skúsiť látkové plienočky. Na vašom fóre som našla super strihy, tak šijem, šijem a skúšame, čo sa dá ešte vylepšiť. Ďakujem za skvelé tipy vo vašich galériách 😉
Chcem sa opýtať, či mi neviete poradiť, kde by som (na Slovensku) zohnala cvoky a ku nim celé vybavenie (kliešte...). Alebo máte skúsenosti s objednávaním z Čiech na Slovensko (zo stránky "šijemedetem")? Ďakujem a prajem krásny slniečkový dník 😀
kloti, na Slovensku nezozenies, jedine zo sijemdetem z CR, ale to odporucam skor sa pridat ku nejakej hromadnej objednavke, lebo postovne vyjde okolo 10E, tak aby sa ti to nepredrazilo. alebo si mozes nechat cvoky nacvakat od niekoho kto ma vybavenie, ak by si to chcela iba na plienky tak to mas lacnejsie, mozno sa tu najde niekto kto ich ma a byva blizko teba.
super tema, nasla som ju v pravy cas. idem sa pokusit o nejake jednoduche plienocky do vlniacikov. 😉
Ďakujem dievčatá 😉 animal, snap servis som pozerala, no je tam len pani z Bratislavy a ja som z Liptova - tak asi sa skôr oplatí objednať to z Čiech...tak, ako hovorí quaxi - ešte niečo priobjednám a bude 😉 v auguste mám meniny tak naznačím rodine, aby spojili "sily" a podporili ma 😀 😀 😀
ešte raz ďakujeeem
Nevíte někdo, jestli potřebuju pro šití na overlocku speciální nitě??? 🤐
@mehlo no jo, ved aj ja som dlllho premyslala ci kupit, ci nie, tiez mame kopu veci na splatky.Chapem. Dakujem aj za pochvaly za saticky. Dnes sme v nich robili paradu na kupalisku. 🙂
@duzame No ja davam polyesterove nite, ale uplne kludne pouzijem aj bavlnene, napriklad ked sijem trebars obrusky na utieranie pusinky zo zvyskov latok, tak supnem kazdu nit inu, vznikne pekny viacfarebny lem a spotrebujem aj zvysky niti. Avsak treba ratat s nenormalnou spotrebou niti, overlock sialene "zerie" nite. 😖
holky, potřebuju poradit - nebo spíš pošoupnout 😀 přemýšlím o tom, že bych si udělala radost a pořídila patentkové kleště, ale pořád ještě váhám... dají se použít i na něco jiného než na plenky? dlouze jsem o tom přemýšlela, pár věcí mě napadlo, ale zase ne tolik... tak kdybyste měly nějaké tipy, tak sem s nimi 😀 potřebuju sama sebe přesvědčit, že v následujících 20 letech se bez těch kleští rozhodně neobejdu 😀
jo a jinak jsem včera rozpárala svoje 15 let staré pyžamo a budu zkoušet ušít vv 🙂
@chaarleene tak tuto dilemu som riesila aj ja a hoooodne dlho.... nakoniec som uznala argument, ze ak si tieto kliesticky kupim, tak nebudem potrebovat gombiky.... takze.... ak budes sit, tak podla mna zuzitkujes.... 😉
Holky, ktere jste sily mei tai? Z jake latky jste to sily? Spis elasticke nebo neelasticke? A jaky matros? Bavlna? Jak silna. Omlouvam se, na netu je sice vic navodu, ale ja chci znat zkusenosti 😵 Dik.
jo a ještě bych potřebovala jednu radu - mohl by mi sem prosím někdo ve zkratce popsat, na co všechno se dá využít overlock? resp. na co je lepší overlock a na co normální stroj? já mám teď nový stroj (Husqvarna Viking Emerald 116), jsou tam i nějaké pružné stehy, ale pán v obchodě mě upozornil na to, že to je dobré třeba na spravení malé díry ve švu, ale že to není na šití... a že prý pokud budu chtít šít na děti, tak že se tam brzo objevím znovu a budu chtít ještě overlock 😅 no a asi měl pravdu 😀 ale vzhledem k tomu, že jsem to nikdy neviděla v akci, tak si neumím představit, co to vlastně všechno umí 😅
@chaarleene Overlock je nutnost hlavně na pružné materiály, takže všechny úplety (tričkovina, teplákovina...). Dá se do jisté míry nahradit "falešným" overlockovým stehem nebo cikcakem na obyč stroji. Na tkané materiály nutný není, ale švy vypadají líp a nevytřepuje se švový přídavek.
@mmmk já mei tai šila, mám ho z 2 vrstev - dvě vnitřní jsou flanel, venkovní bablněná dekoračka, a popruhy z nějaké bavlny z výprodeje ze Slezanu. prostě jsem šila z toho co bylo doma.
nenafotím bohůžel neb je v autě jako pojistka, když není šátek, a na nošení dítěte a nákupu najednou do 3 patra.
mmk šila jsem na stařčké veritasce co má cca 25 let. a normálně, postupovala jsem podle tohoto návodu 🙂 hm nejde mi to otevřít ale je to toto meitai
http://images.google.cz/imgres?imgurl=http://ww...
popruhy jsem vycpala vatelinem ve dvou vrstvách.
jo hlavně toho času 🙂 materiál se vždy najde, ale ten čas, těžko.
@ivuska.h moc díky za info 🙂 ještě bych měla jeden dotaz - asi úplně blbý, ale já to fakt nevím 😀 pokud bych si teda overlock pořídila, využiju i "normální" stroj nebo mi pak ten normální bude spíš ležet ladem?
@chaarleene Normální stroj určitě využiješ, přinejmenším na zakládané lemy na koncích nohavic, rukávů a podobně. Taky při našívání gumiček nebo šití knoflíkových dírek.
@ivuska.h super, moc díky za informace 🙂 moc mi to pomohlo 🙂

@duzame kúpila som si overlock na splátky cez internet. Mám tento typ: singer 14sh754. Veľmi všetkým šičkám odporúčam kúpiť si overlock. Si búcham hlavu o stenu, že som to neurobila už dáááávno. Neskutočne to urýchli a skrášli prácu. Všetko vyzerá profi aaj z rubu, šije krásne pružné materiály, ale pozor! musí mať tzv. Diferenciálne podávanie, inak by látku vlnilo ako klasický stroj. No ja som hotová z neho. Mám ho cca štyri mesiace a už som ta tom dievčatám TOĽKO pošila a za pár minút @mehlo , ty šiješ na zakázku, ty to potrebuješ ako soľ. Na splátky by to nešlo? Ja som ten môj kúpila za 270 eur, neviem, koľko je to na vaše, ale na naše bývalé koruny to vychádza cca 9100, mesačne splácam 32 eur...ale dá sa nastaviť aj na menšie splátky.