icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katka82
1. feb 2011

@terezita jj byl to fofr 😉 paní se s tím nepáře 😀 😀
@nika to neva 😉 ještě jsem to nestřihla 🙂 já ti napíšu do IP kolik zaplatíš mě a pak ten Moraviatex si ošéfuje Marcelka 😉 🙂

terezita
1. feb 2011

@katka82 a dobre dela. tak posli cislo uctu, at ti to muzeme zaplatit a nelitaj ti ve vzduchu prasulky 😉

marcelkad
1. feb 2011

@katka82 to je super rychlovka, tomu říkám vstřícné jednání.

A přesně jak psala Kačka, jí zaplaťte WENDY a až tady bude moraviatex, tak se ozvu já a jednotlivě Vám napíšu, cenu za látky+poštovné.
Koukala jsem, že se zas podražilo 😒 Takže, jestli někdo bydlíte u sebe a jste schopni se domluvit, můžu poslat pro víc lidí v 1 balíčku (O Terce a Barče vím 😉 )

terezita
1. feb 2011

@marcelkad ja nevim, kdo vsechno objednaval, ale jestli tam byla dalsi prazanda, tak si to muze nechat poslat k nam a pak ji to predame 😉

maminajanina
1. feb 2011

našla jsem tuto diskuzi ted a chtěla bych vyzkoušet tyto kalhotky.Ale šít si je sama nebudu,na to nemám.Ja jsem měla,nebo mam obyčejné kalhotky zn.Gmini a už je nechci,stejně větší asi nedělají.

marcelkad
1. feb 2011

@terezita Já sem kdyžtak potom hodím seznam přezdívek, jestli se třeba poznáte 😉

@maminajanina Jaké kalhotky bys chtěla vyzkoušet? Z Tvého dotazu to není moc jasné

maminajanina
1. feb 2011

VŠUDE SE PÍŠE O LATKOVÁNÍ A ZJISTILA JSEM,ŽE SE TU NEPOUŽÍVAJÍ OBYČEJNÉ KALHOTKY ZA 70 KČ.

terezita
1. feb 2011

@maminajanina no jestli myslis ty od gmini tak ty fakt ne, ty jsou plastaky.. :-P

marcelkad
1. feb 2011

@maminajanina to je guma, umělotina akorát možná dobrá na zapaření.

maminajanina
1. feb 2011

@terezita No,to jsou,ale prvních par použití se nezdaly tak hrozný,než se parkrat vypraly.

terezita
1. feb 2011

@maminajanina mne prisly dost hrozne, kdyz jsem je videla v obchode 😀 😀 😀

sussanah
1. feb 2011

@katka82 ucet mas porad stejny, jako kdyz jsem ti posilala penizky, kdyz jsi pro nas sila? A postovne potom Marci jo?

mehlo
1. feb 2011

@katka82 čau nevím. Mám tu ještě plno vzorů co jsem ještě nestříhla, ale podívám se na wendy jak ty barvičky vypadají a potom bych napsala IP. Asi budu muset prodat trošku plíneček, než budu něco novýho objednávat.

marcelkad
1. feb 2011

@sussanah katce pošlete za WENDY, mně potom za moraviatex+poštovné 😉

michaela80
1. feb 2011

Potrebujem poradit... chcem si usit vkladacky na styl ako su do flipiek a rozmyslam ze z toho http://detivbavlnke.sk/product_detail.php?q=met... kolko vrstiev mi treba... 😅 😅 😅

sussanah
1. feb 2011

@ivuska.h ahoj, prosim te, mam na tebe dotaz. Nasla jsem v Brne v Karsu flis uplne stejny, jako mas site flisacky (oranzova pismenka). Ptala jsem se pani, jestli na to maji atest a ona ze nevi a kdyz jsem ji rekla, co z toho budu sit, tak na me samoze koukala jak na cvoka 😀 Ale otazka, je mozne, ze je vice vyrobcu tele latky nebo je to pravdepodobne stejny vyrobce, tudiz to bude mit i atest? Chci z toho usit flisacky pro novose, tak bych prejen chtela alepson o fous kvalitnejsi material nez jsou flisove mikiny na trhu 😅 2 vrstvy by mely stacit nebo doprostre o vrstvu navic? Dik

ivuska.h
1. feb 2011

@sussanah To moje certifikát má, ale těžko říct, jestli je to skutečně to samé nebo třeba jen stejný potisk... Ten náš potištěný flís je hodně jemný, dvě vrstvy by ho nemusely stačit (na novorozence ano), proto ho kombinuju se silnějším jednobarevným flísem.

ivuska.h
1. feb 2011

@michaela80 Dala bych 2 vrstvy, udělala obdélník (cca 40x33) a pak skládala na třetiny.

katka82
1. feb 2011

@sussanah jj č.ú. je stejné 😉 a mě jen za Wendy,zblitek Marcelce 😉 🙂

maminajanina
1. feb 2011

@terezita koukam tady po jiných,ale nevidím rozdíl v za 180 a 300.Mě teda stačí asi i levnější než to.

monikajan
autor
1. feb 2011

@michaela80 ako pise ivuska - ale dala by som navrch nieco jemne (aksamit - moj favorit 😉 na ritku), ak idu tie vkladacky priamo na ritulku.

monr
2. feb 2011

@maminajanina rozdiel je, a nielen cenový. Tieto nové pul nohavičky sú priedušné, dýchajú, oproti tým, čo bývali voľakedy. (a to sa odrazí aj na cene). Alebo potom vlniačiky na látkovky. 🙂

eyya
2. feb 2011

dievcata ma niektora z vas strih na treningove nohavicky, ja vobec netusim ako sa robia a chcem ich kusit...to je odvaha co ? 😀

eyya
2. feb 2011

@michaela80 aj ja suhlasim s monikajan aksamit je ako dotykova latka uzasny vkladam skoro do kazdej pienocky, dokonca som si ho tak zalubila ze som z neho usila aj tielko pre mna a manzela na zimu a nevieme si vynachvalit taka termo izolacia a vobec sa v nom nepoti 🙂 ...hmmm to je vyuzitie aksamitu asi sa niekto chyta za hlavu ale ja by som nemenila 😀

zojec
2. feb 2011

@eyya ja inak tiez rozmyslam nad akskamitom na teplaky :D pre malu samozrejme.. farby su krasne, material kvalitny.. my prirodu na ritke nemozme :( tak mu musim najst nejake vyuzitie 😀 a tie tielka su tiez super napad 😉

michaela80
2. feb 2011

@eyya uz som doobjednala aj aksamit

duzame
2. feb 2011

@zojec tepláčky z aksamitu máme taky 🙂 a jsou naše nej... ještě asi jedny ušiju 😉

zojec
2. feb 2011

@duzame 😉 maly aky zvedavec 🙂 uplne super ten akskamit vyzera na obleceni 😉 ja mam rada aj bavlneny velur na teplaky, to je proste neznicitelny material 😀 a nezmolkuje sa!!

marcelkad
2. feb 2011

aksamit taky chválím. Bavlněný velur vyzkoušený teda nemám

to jsou naše tepláky
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/marcelkad/al...
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/marcelkad/al...

terezita
2. feb 2011

holky teda ty teplacky vypadaji fakt uzasne!! 😵