Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@katka82 to je super rychlovka, tomu říkám vstřícné jednání.
A přesně jak psala Kačka, jí zaplaťte WENDY a až tady bude moraviatex, tak se ozvu já a jednotlivě Vám napíšu, cenu za látky+poštovné.
Koukala jsem, že se zas podražilo 😒 Takže, jestli někdo bydlíte u sebe a jste schopni se domluvit, můžu poslat pro víc lidí v 1 balíčku (O Terce a Barče vím 😉 )
našla jsem tuto diskuzi ted a chtěla bych vyzkoušet tyto kalhotky.Ale šít si je sama nebudu,na to nemám.Ja jsem měla,nebo mam obyčejné kalhotky zn.Gmini a už je nechci,stejně větší asi nedělají.
@terezita Já sem kdyžtak potom hodím seznam přezdívek, jestli se třeba poznáte 😉
@maminajanina Jaké kalhotky bys chtěla vyzkoušet? Z Tvého dotazu to není moc jasné
VŠUDE SE PÍŠE O LATKOVÁNÍ A ZJISTILA JSEM,ŽE SE TU NEPOUŽÍVAJÍ OBYČEJNÉ KALHOTKY ZA 70 KČ.
@maminajanina no jestli myslis ty od gmini tak ty fakt ne, ty jsou plastaky.. :-P
@maminajanina to je guma, umělotina akorát možná dobrá na zapaření.
@terezita No,to jsou,ale prvních par použití se nezdaly tak hrozný,než se parkrat vypraly.
@maminajanina mne prisly dost hrozne, kdyz jsem je videla v obchode 😀 😀 😀
Potrebujem poradit... chcem si usit vkladacky na styl ako su do flipiek a rozmyslam ze z toho http://detivbavlnke.sk/product_detail.php?q=met... kolko vrstiev mi treba... 😅 😅 😅
@ivuska.h ahoj, prosim te, mam na tebe dotaz. Nasla jsem v Brne v Karsu flis uplne stejny, jako mas site flisacky (oranzova pismenka). Ptala jsem se pani, jestli na to maji atest a ona ze nevi a kdyz jsem ji rekla, co z toho budu sit, tak na me samoze koukala jak na cvoka 😀 Ale otazka, je mozne, ze je vice vyrobcu tele latky nebo je to pravdepodobne stejny vyrobce, tudiz to bude mit i atest? Chci z toho usit flisacky pro novose, tak bych prejen chtela alepson o fous kvalitnejsi material nez jsou flisove mikiny na trhu 😅 2 vrstvy by mely stacit nebo doprostre o vrstvu navic? Dik
@michaela80 Dala bych 2 vrstvy, udělala obdélník (cca 40x33) a pak skládala na třetiny.
@terezita koukam tady po jiných,ale nevidím rozdíl v za 180 a 300.Mě teda stačí asi i levnější než to.
@michaela80 ako pise ivuska - ale dala by som navrch nieco jemne (aksamit - moj favorit 😉 na ritku), ak idu tie vkladacky priamo na ritulku.
@maminajanina rozdiel je, a nielen cenový. Tieto nové pul nohavičky sú priedušné, dýchajú, oproti tým, čo bývali voľakedy. (a to sa odrazí aj na cene). Alebo potom vlniačiky na látkovky. 🙂
dievcata ma niektora z vas strih na treningove nohavicky, ja vobec netusim ako sa robia a chcem ich kusit...to je odvaha co ? 😀
@michaela80 aj ja suhlasim s monikajan aksamit je ako dotykova latka uzasny vkladam skoro do kazdej pienocky, dokonca som si ho tak zalubila ze som z neho usila aj tielko pre mna a manzela na zimu a nevieme si vynachvalit taka termo izolacia a vobec sa v nom nepoti 🙂 ...hmmm to je vyuzitie aksamitu asi sa niekto chyta za hlavu ale ja by som nemenila 😀
@eyya uz som doobjednala aj aksamit
aksamit taky chválím. Bavlněný velur vyzkoušený teda nemám
to jsou naše tepláky
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/marcelkad/al...
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/marcelkad/al...
holky teda ty teplacky vypadaji fakt uzasne!! 😵

@terezita jj byl to fofr 😉 paní se s tím nepáře 😀 😀
@nika to neva 😉 ještě jsem to nestřihla 🙂 já ti napíšu do IP kolik zaplatíš mě a pak ten Moraviatex si ošéfuje Marcelka 😉 🙂