icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

laura033
2. feb 2011

ahojte tie teplaciky su uplne skvele a pridavam sa na stranu aksamitu je to aj moj favorit a davam ho uplne vsade a zdalo sa mi luto vyhodit odrezky z toho tak som si porobila z nich odlicovacie tamponiky:D:D:D
chcela by som sa vas opytat ci ste niektora nahodou nesili take velke zavsene kreslo....., chcela by som si ho usit mam uz akotaku predstavu ako na to len nahodou sa chcem este opytat ci nemate s tym nejake skusenosti...:D

nika
2. feb 2011

@laura033 myslíš křeslo jako amazonskou houpačku nebo hacku pro mimi? já jen jedno houpací závěsné opravovala, rupl nám ten sedák (bylo to jen nějaké s logem, nic moc kvalita) velikostně ten sedák byl obdelník 60x100.

laura033
2. feb 2011

@nika jj mysllim take velke amazonske kde mozem sediet aj ja.............:D

nika
2. feb 2011

aha tak takové jsem opravovala, bylo reklamní od "fernetu 🙂", ale byl to obdelník a lana byly provlečené v proražených kovových průchodkách, a to ruplo. originál jsou tusím tkané že přímo útek pak tvoří přechod do lana.
to naše už používají jen děti - raději.

monikajan
autor
3. feb 2011

Dievcata, pridavam sa k nadsencom aksamitu 🙂 . Teplacky vyzeraju fakt pekne.
Ja ho mam tiez velmi rada. Okrem pyzama pre maleho som pouzila aj na vnutornu vrstvu ciapky - ako zateplenie, aby bola ta jemna strana na pokozke. A moja krstna mama sila pre vnucku spaci vak - vnutri aksamit (jemna strana na pokozku) a z vrchu wendy pre paradu ... Nemam este foto, potom sem hodim... A este maly zboznuje obliecku na vankusik z aksamitu ("Maminka, cem to jemné na búvanie" 🙂)

katka82
3. feb 2011

@laura033 kuk sem: http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=4539
Jj aksamit je super 😵 dělala jsem ze zbytků kojící vložky do podprdy 😉 🙂

laura033
3. feb 2011

@katka82 veeeeelmi pekne dakujem uz len pockat kym pride latka :Dpotom hodim foto :D:D:D

quaxi
3. feb 2011

@eyya strih na trenigove gate mam, ale chlapcensky 😀 ale lahko si spravis dievcensky - obkresli gatky co dcerke sedia.

katka82
3. feb 2011

@laura033 za málo 😉 už se těším na fotku 😵
já zrovna páchám malému palčáky 😉 dělala jsem si sama střih tak uvidíme co z toho vyleze 😅 😀 😀

laura033
3. feb 2011

@katka82 ja som to skusala ale vzdala som to pri prvom pokuse vystrihla som si male tak som uz dalej radsej nestrihala :D:D:D a povedala si zestaci to co ma dama:D:D:D

katka82
3. feb 2011

@laura033 no jsem na to zvědavá 😉 😀 😀 oni se mu ty palčáky co má teď(výprodej z Tesca-75kč) rozpadají 😅 tak buď mi to vyjde nebo mastím do krámu pro jiné 😀

laura033
3. feb 2011

@katka82 :D drzim palce nech sa to podari potom daj vediet ako dopadli:D xi len nezabudni na svy to bol u mna kamen urazu:D:D:D

terezita
3. feb 2011

holky na jak velkou vrstvu latky se daji dat ty patentky? mam tu kabatek - nahore diftyn, pak tenky vatelin a vevnitr bavlna.. ja si ty kleste jdu vyzvednout dneska.. tak jestli si mam koupit normalni druky nebo to tim pujde?

kaktusik007
3. feb 2011

@terezita podla mna nepojde, je to moc hrube.... ale nabuduce tam srpav "skryte zapinanie" bez toho vatelinu 😉
a mozno sa mylim a to tam das 😀 😀 😀

zojec
3. feb 2011

@terezita tak to som aj ja zvedava, ci ti to pojde.. 🙂 ja tiez dnes cakam na patetnky, a budem prerazat sustak, vatelin flis :D daj potom vediet.. mozno sa vzdam vatelinu a dam 2 vrstvy tensieho flisu

zuhur
3. feb 2011

@sussanah člověk by řekl, že už si na to šití plen v Karsu ty prodavačky zvykly - já tam s tím otravuju každou chvíli 😀

terezita
3. feb 2011

@kaktusik007 @zojec takze kdyz tam ten vatelin nebude, tak ten diftyn a bavlnu to da v poho? jeste to nemam uplne sesite, takze muzu 2cm po okraji odstrihnout.. 😉

kaktusik007
3. feb 2011

@terezita no... podla mna hej.... len budes potrebovat sidlom to prepichovat 😉
sak ten vatelin odstrihni len na jednej strane, predpokladam, ze na druhej strane mas aj tak taky kusok, cim zapinanie prekryvas... ci nie,???? neivem nazov tearz v rychlosti, ze ako sa to vola 😀 😀 😀 😀

marcelkad
3. feb 2011

@terezita dají se koupit i větší patentky

Kopíruji ze sijemdetem.

Pro zájemce máme ještě v omezené barevné nabídce velikosti 10.7 a 9.7mm a nově větší 15mm a klasickou velikost s dlouhým bodákem.
B3 bílá s dlouhým bodcem
B3 bílá velká (15mm)

sussanah
3. feb 2011

@katka82 ja jsem taky malemu sila palcaky a strihala jsem nejmin na 3 🙄 Ono se to nezda, ale fakt se musi strihnout opravdu velke, aby se tam ta ruka vesla. A pak jsem usila super 2vrstve, hrubsi flis + irma a zapinani na suchy zip no a behem 14dnu jsem jednu nekde ztratila ve meste 😒

terezita
3. feb 2011

@kaktusik007 mela jsem ho na obou stranach, ale uz je smiknuto.. 😅
@marcelkad ja kdyz objednavala, tak jsem si vsimla, ze jich maji vic druhu.. jen bo jsem je nemela jeste v ruce, tak jsem si nedokazala ty rozdily predstavit 😀
toz na tom zkusim odpoledne znicit par druku a uvidime 😉 😀

katka82
3. feb 2011

@sussanah teda tak to fakt nasejří 😖 už mam skoro hotovou jednu 😉 ale teda je taky na knop 😅 no tak tam aspoň nemusím složitě všívat stahující gumičku 😉 😀
jinak info pro ty kdo mě platili tak peňauze v pořádku došli 😉 díííííky moc 🙂
@laura033 pak hodím foto 🙂

behulka
3. feb 2011

@terezita patentky som cvakala na otepkovacky - sustiak, vatelin, podsivka, to drzi. Sustiak, vatelin, flis nedrzi.
@quaxi a nocne treningace ?
Nesili ste niekto ?

behulka
3. feb 2011

@eyya nizsie su i strihy n treningace, odskusane nemam.
http://thenappynetwork.org.nz/diy.php
strih aj s postupom:
http://larbreabebes.free.fr/Pages/p_ptron_culap...
Kedysi som usila dvoje, dietku som ich obliekla snad zo 5 krat, prislo mi to neprakticke, ked boli vlhke, vyzliect i teplaciky. A co tak natahovacie vrchnaky a do nich stvorcova plienka ? To je dole tiez hop-sup.

katka82
3. feb 2011

Tak hotovo 🙂 sice jsou dole naknop,nahoře zas hodně volné a taky palec je asi o 2-3cm delší než je třeba,ale prckovi se líbí a ani je nechtěl sundat 😀 😀

duzame
3. feb 2011

@katka82 Teda to jsou parádní rukavky 🙂
Ještě mám (možná trošku opožděneckou) otázku k moraviatexu, jak si mám vysvětlit zkratku bm?

katka82
3. feb 2011

@duzame děkuju 🙂 bm je běžný metr 😉

duzame
3. feb 2011

@katka82 aha a to je 1x1, nebo 1,5x1?

katka82
3. feb 2011

@duzame já myslím že to je prostě jeden metr 😉 a pak se udává zvlášť šířka 😉 ale jelikož jsem samouk tak to nevím na 100% 😅 😉

marcelkad
3. feb 2011

@duzame bm je 1běžný metr (1metr na délku) - různé jsou potom šířky
Př.
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

tady toho fineribu je 1,5m na šířku a 1m (bm) na délku - takže dostaneš látku 1,5*1m