Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
No vida tak jsem to napsala dobře 😉 😀 😀
@katka82 A ty palcaky jsi delala podle toho strihu z mimibazaru, to jek je to ze 3 dilu s palcem dopredu? Ja nad tim taky uvazovla, ale nakonec jsem udelala jeste klasika palec na bok (prijde mi to lepsi pro male prcky. Nebo tyhle sedi taky dobre jo? Mirime na hory za 14dni, tak uz se fakt musim dokopat usit nove 😅
a co udělat ty rukavice ze softshellu, který je podšitý fleesem? Holky na slepicarne to už zkoušeli a vypadají taky pěkně.
Tak mládě konečně chrupe 🙂
Marci jj to by určo taky šlo 😉 ale nemám softschell 😉 😀 😀
tak jdu šít čepice 😉 jednu pro bobka a jednu pro sebe 😉 bo jak jsem si dělala tu tmavě modrou tak je nějaká velká 😅 takže ji zdědil Radek 😀
Marci já jsem hodná furt 😉 😀 😀 stejně se k vám chystám za á) s látkama pro holky a za bé)bo Honzíkovi se stýská po Filípkovi 😉
a jj zimní s fleesem bo malej z toho nějak vyrostl 😉
aaa slysim magicka slova latky pro holky.. 😅 😀
dneska jsem si vyzvedla konecne balicek ze sijemedetem, ale na ty patentky jsem si jeste netroufla.. nefungovall nam doted net a ja nevim, jak ty kleste fungujou. ale uz to jdu studyrovat 😅
flisy jsem si nakoupila dneska na dalsi zimu, si delam zasoby jak veverka.. 😀 ale byly s 20% slevou, toz nekup to.. :-P
Tak včerejší dílko podle MMB: http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=5600 🙂 je to práce tak na hodinku 🙂
@behulka nocne treningace som nerobila, ale v podstate ani neviem v com by mali byt ine. Mozno by mohli byt cele z PULu a z teplakoviny, nech zvladnu este trochu viac nasat, ale strih sa da pouzit ten isty. Ak to ma zachytit plnu davku, tak ta nic ine ako plienka nezachrani, na cvrknutie par kvapiek su tie denne slipy dobre.
Mojmu krpcovi o dost lepsie dochadza ze nema cikat ak je dolu uplne holy, nemusi sa zdrziavat s vyzliekanim, natihanut si slipy naspat sam este nevie, takze by som ho musela obliekat... takze dokopy mi o dost vyhodnejsie vychadza ho nechat iba vo vrchu z pyzama. Na matrac som dala flisovu deku prelozenu na polku, na to osusku, a na vrch obyc. plachtu, tie nepremokave plachty mi pridu prilis igelitove, sustia a pod., ja by som sa na tom cela spotila keby som tam mala spat, tak to nechcem pouzivat.
Ahojte čakám na dodanie látok z deti vbavlnke a idem šiť vkladačky- mám objednané obojstranné bambusové froté, froté s french terry úpravou , bambusvý fleece a bambusový aksamit - vedeli by ste mi poradiť koľkovrstvové mám robiť tie vkladačky a ako tie látky na seba poukladať, ktorú dnu a ktorú von????? dakujem
@ronja ja mam taketo vkladacky (mam ich aj nafotene v clanku):
60x12 cm frote french terry 2 vrstvy, skladane oproti sebe + navrch aksamit - tie sa mi osvedcili najlepsie (mam aj podobne, akurat kratsie 30x12 cm a 1 vrstva FFT), aksamitova strana ide na zadocek...
prefold 30x40 cm obojstranne bambusove frote 2x (na styl organic prefoldu do flipiek,ak poznas) - tieto v clanku zatial nemam
@monr Ja bych je zkusila,ale nenajdu ani inzerat na prodej aby.......
fleese znamená jen úpravu, tzn. že bambusový fleese je úprava látky ne že je to umělé. Vždyt na té látce musí být složení, je tam něco umělého?
@baarca baru ja z tama mam taky neco podobneho, ale podle me to neni az tak uplne bavlna.. je to takove naleskle a neni to moc pevne.. sila jsem z toho teplakoelastacky.. ta cena k tomu sedi 😉
a slysim tu cerveno-vinova 😀 fleese tam maj hafa, to jo.. a pekneho! nastesti uz ted skoro nic nepotrebuju.. 😀
prvni pokus s patentkama dopadl docela dobre, jen bych si myslela, ze by mely byt zacvakle trochu silneji, ale na to muj chaby sval na ruce nestaci.. nejde tam nekde neco utahnout nebo to mam nechat secvaktnout chlapa nebo delam neco blbe? 😅
halllooooooo.. potrebujem pomooooooooc.. sije mi zle cik cak.. stalo sa to pri meneni spodnej nite.. vrchna nit dobre nedrzi, a pri potiahnuti ju vytiahnem.. :( skusila som uz vsetko co som vedela, cez pnutie nite, vycistenie stroja.. rovny steh sije dobre.. len cik caky zle a to vsetky :( neviete mi poradit?? lebo som na tento vikend dosila :( dakujem pekne
@zojec a typ stroja??? manual cez google si hladala???

Děkuji holky 😉 !