icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
8. feb 2011

@veselazu ta latka je moc hezka, ja ji mam doma v sedem 😵 chci z toho usit megaubrus-domecek na stul, aby se em.mela kam schovavat 😀

veselazu
8. feb 2011

děkuju holky, nevím, kdy se do Ikei dostaneme - máme to přece jen 100 kiláků... nejlepší bude když si tam zajedu sama a látky prubnu. No pružinu mám slíbenou tak za 14 dní, už se těším. Máte ještě nějaké tipy na látky levně - takové ty na závěsy, polštářky , podprdelníky... pevnějšího charakteru? Kromě Ikei?

terezita
8. feb 2011

@veselazu ja vim akorat v praze.. a to mas jeste dal nez brno.. v te ikei ty latky vyjdou ale vesmes nejlevnejc, co jsem kde zatim videla.

behulka
8. feb 2011

@veselazu podla mna je bomul tenucka na hacku. Roztrhnem ho bez vacsich problemov v ruke. Ked tak radsej tuto:
http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/1012...

veselazu
8. feb 2011

@behulka hmm, musím to omrknout osobně a něco vybrat, zajedem možná do Ostravy, máme to skoro stejně daleko a tam jsme ještě nebyli

veselazu
8. feb 2011

a tuhle někdo znáte? Jak je silná? http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/5005...

veselazu
8. feb 2011

ještě zvažuju nákup přes zprostředkovatele, to by asi bylo nejrychlejší řešení

nika
8. feb 2011

@veselazu nevybavuji si přesně ale mám pocit že o moc silnější než bomull není, kukni na info pod fotkou je tam váha 0,2 nevím jak moc na metry nebo k čemu přihlíží, ale ty pevnější mají i 0,4 atd.

terezita
8. feb 2011

@veselazu ja nevim co je bomul, ale tahle je taky relativne tenka a strasne se krci..

veselazu
8. feb 2011

děkujíí, takže vezmu radči ty pevnější, tam je aspoň výběr v barvách a mám jistotu, že vydrží 🙂

veselazu
8. feb 2011

http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/2019... tahle je novinka, asi z ní spíchnu ještě jeden bobek na sezení, pokud nebude moc tenká

terezita
8. feb 2011

no ta je kraaasna! ta se mi bude barevne hodit do nove kuchyne 😵
tak a ja spichla pro em. historicky prvni tricko s tim olemovanym prukrcnikem.. uff 😅 ted to jeste vyzkousim na mikine, snad se i tam zadari 😀

zojec
8. feb 2011

@terezita potom chceme foto 😉

moninka1
8. feb 2011

ahojte sikovne zienky, chcela by som vas poprosit o radu, chcela by som sa postupne pustit do sitia plienociek. Ked som sa pozerala, z coho su sty dry vrstvy, tak som nasla pri popisoch 100% polyester. Tomu zodpoveda deka IRMA z IKEA http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/0007... Nemate s nou niektora skusenosti. Kto pouzivate sty dry vrstvy: Nevadi takato umelinka detom na zadocku? dakujem za kazdy postreh

kaktusik007
9. feb 2011

@moninka1 irma sa bezne pouziva na separacky 😀 😀 😀 aj tu a aj v susednych cechach... aspon co ja viem 😉

horalka777
9. feb 2011

@kaktusik007 aj ja dakujem za Irma-info 😉 😀

duzame
9. feb 2011

@horalka777 Irma je ok na sepračky, svrchňáčky, tak to bude fungovat i dovnitř 😉

duzame
9. feb 2011

Holky jdu si pro radu. Chtěla bych ušít potah na židličku, máte nějaké tipy na kvalitní vatelín a vlizelín...Díky.

marcelkad
9. feb 2011

Dneska z moraviatexu odeslali látky, snad do pátku to přijde, uvidíme. Každopádně to stříhání mi zabere celkem dost času. Takže kdo budete látky akutně potřebovat, dejte vědět, střihla bych Vám to přednostně.

Vždycky, co budu mít nastříhané a připravené k odeslání, napíši Vám mail, kolik peněz a kam poslat a na oplátku bych prosila Vaši adresu. Budu se snažit, pokud máte látky málo a šlo by to poslat jako doporuč. psaní (max. šířka může být 5cm), poslat to takto - vyjde to levněji (asi 37Kč) než balíček - tam je cena asi od 65-80kč. Jestli jste třeba z jednoho města a nějak se domluvíte, můžu poslat na jednu adresu. To už záleží na Vás, každopádně mi to prosím dejte vědět.
marcela.dundrova@seznam.cz

maly_prcek
9. feb 2011

@veselazu Já vím v Brně ještě Kars, mají i silné plátna, 5 odstínů tm.modré apod.... Kdybys věděla, co z Ikea přesně chceš, tak není problém ti něco koupit - v Ikea i v Otrůvkách jsme 2x do měsíce 😉

A domečky jsou teda hodně tenké, mám je jako podšívku one-bagu...

maly_prcek
9. feb 2011

@veselazu Jinak ty látky z Ikea - tlusté nejsou ty za 59kč/m...

quaxi
9. feb 2011

@veselazu nemas moznost si napriklad zohnat keper? to je latka z ktorej sa siju monterky a pracovne oblecenie, je inac tkana nez bezne platno, takze vydrzi o dost viac. U nas stala do 100sk/m, a z tej by ti stacili 3m, nemusela by si mat dvojite dno hacky. Mavaju to dost casto v beznej metrazi, aj cez net sa da zohnat.

zojec
9. feb 2011

no dievcata mam prvu plienku za sebou.. cely den som sa s nou zabavala.. urobila som dost chyb, ale poucila som sa.. esteze som kukala asi sto blogov ako usit plienku 😀 zle som nacvakala cvoky na zapinanie nejak mi nedoslo, ze v strede nema byt cvok , zle som nasila gumicky, dost malo pruzia.. sila som bamb. flis a suedecloth.. gumicku som nasila na suedecloth, asi chyba :( mala ist na flis.. lebo teraz mi to malo pruzi.. resp. ked som to obsila dookola, tak sa to dost natiahlo :( takze ju asi idem rozparat... rozmyslam ze urobim tunelik a tak vsijem gumicku, ma s tym niekto skusenost? ci to sa pouziva len pri pule? chcem usit nocnu nohavickovu so suedeclothom.. no ale ked je poskladana tak vyzera celkom dobre 🙂

terezita
9. feb 2011

@zojec foto foto!! ale stejne poklona, ja z tech plen mam furt respekt..
a az pujde em. spat, tak ti vyfotim to jeji nove trico.mikcu jeste ne, bo na ni musim nasit asi lisku, je jen hneda a jak je jednobarevna, tak je nudna.. 🙂

veselazu
9. feb 2011

@maly_prcek
@quaxi holky díky moc, už se na tom pracuje 🙂 už se nabídla jedna dobrá duše a druhá je v rezervě takže tu Ikeu už mám podchycenou- ještě že vás mám 😉 Manžel jak slyšel Ikea tak se málem opupínkoval - už zasééé? ale nebudem tam jezdit každý měsíc že ne? apod..... No udělám to z té silnější látky jen ještě vybrat dekor ...

terezita
9. feb 2011

@veselazu ja lakam m. do ikei vzdycky na jidlo.. bez toho by tam taky nesel 😀 😀

zojec
9. feb 2011

@terezita tesim sa na foto 🙂 ak mi nacita tie moje tak ich tu pridam.. 😉 fakt neviem co s tymi gumickami.. akoze pruzia, ale nie bohvieako.... sa mi ju nechce velmi parat 🙂 skusim ako sa bude spravat v noci a uvidim
:D tak to mas dobre lakadlo.. ja mam ikeu 230km.. takze na obed ho tam asi nezlakam 😀 😀 😀 sem tam mi segra donesie nieco z Brna... no ale sama si lepsie vyberiem.. 😉
fotky nejde nacitat.. tak ich hodim neskor do albmu.. neviem co sa deje, preco nejde...

terezita
9. feb 2011

@zojec tak tu je.. jen modelka se nechtela nakrucovat, toz jen suse na zemi 😅
my to do ikei mame jen pul hodky, tak se to docela da. jenze m. neni konzumni tvor a o vikendu je tam jeste strasne narvano.. :-P

zojec
9. feb 2011

@terezita kraaasna.. 🙂 ja som hodila plienku do albumu.. mam kvietkovu maniu teraz.. teda uz tak dlhodobejsie.. 😀 😀

terezita
9. feb 2011

@zojec a s gumickami neporadim, ja gumky nasivala do frote plen, tam problem nebyl a kdyz jsem je vsivala kdysi do rukavu a prukrcku tak jsem musela vzit hooodne siroky a dlouhy cikcak, jinak se mi to pak taky natahlo..