Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zojec a natahujes lastin naraz pred patkou aj za patkou? Co sa tyka ihly, najprv som vzdy menila strecovu za normalnu, ked som isla prisit lastin, ale teraz nechavam stale strecovu a je to v pohode... A ked planujes este obsit lastin do tunelika, tak natahuj lastin viac a natahuj poriadne aj latku, ked ten tunel sijes ... 😝
@hhenike keby si objednavala Ottobre, napis, asi sa pridam. Bude lepsie postovne - na polovicu 😉 .
@monr teraz v pondelok mi prisiel od nich balik.... takze nie, ja uz tak skoro zo stoklasy objednavat nebudem 😉
@zojec @terezita @ivuska.h ďakujem za rady, určite vyskúšam. 😉
@kaktusik007 ok, vďaka, pýtala som sa, či náhodou, nič sa nedeje 🙂
baby, dnes mi prinesú sijací stroj, skocím do galanterky kupit este par drobností a cez víkend sa pustím do toho 🙂. So sitím oblecenia skúsenosti mám, teraz by som si rada vyskusala aj nejaké plienky. Práve tu cítam, ze pouzívate strecove ihly. A nite aké sa vám osvedcili?
Fórum citam, nápady zbieram 🙂... este mi mi bodol nejaký super clánok, kde by to bolo od zaciatku po koniec pekne opísané, prípadne aj s fotkami, aby som si vytvorila celkový obraz. Urcite máte niektorá v blogu ;) Takze poradíte mi, kde mám hladat?
@hhenike vitaj medzi plienkošičkami 🙂 nech sa dari! Nite polyesterove. Ceska plienkosiva stranka, velmi pekne spracovane postupy (strih sa mi vsak nepaci, nejak nesedi, je velmi siroky na moj vkus):
http://ekozahrada.blog.cz/rubrika/latkove-pleny...
Nejake fotky mam aj v albume a odporucam pozriet aj ku quaxi, mozno ta nieco inspiruje.
Potrebujem radu 😀 😀 😀 prisiel mi dnes bambusovy flis aneviem ci je nutne ho pred sitim vyprat...
@michaela80 Ano, celkem se sráží.
@behulka zirafky su hrubsie 😉 asi ako AIO tots bots verizia jedna 😉 tie ostatne su take tenucke, jemnucke 😵
zdravím, neviem či je to tu niekde spomenute, ale aku latku by som mohla použiť ako vrchnu vrstvu, ktorá by nepremokla, dnes som skusala drobcovi svoj výtvor ale precural pancuchy aj nohavice.
Nemate niekto skusenosti s teflonovymi obrusmi? My sme dostali jeden docela otrasne vyzerajuci na vianoce, teraz rozmyslam ze by som ho pouzila ako nepremokavu vrstvu bud na pratelnu prebalovaciu podlozku, alebo na ochranu matraca proti precikaniu. V oboch pripadoch zosite spolu s niecim savym, co by zachytilo nehodu. Ale netusim ako sa to sprava - nepretlaci sa cez to ta vlhkost rovnako ako cez fleece? Neznici sa ta impregnacia prilis rychlo pri castom prani? Nie je to prilis nepriedusne?
@michaela80 áááááno, vyprať!!! Všetky latky na plienky (okrem PULu) treba oprat pred sitim. Ale dakujem za otazku, budem davat do balikov upozornenie... 😉 .
@behulka katusik Ti uz odpovedala. Vsetky puly jednofarebne aj vzorovane su rovnake - makke (ako napr. BG 3v 1), jedine zirafky su pevnejsie.
@lumimi jedine usit AIO (plienka "vsetko v jednom" = ma na vrchu nepremokavy pul). Alebo tenke vlniaky. Kamoska prave sije treningove gate z merina - do vnutra da 1 saciu vrstvu. Je to len na male nehody a zaroven to teraz v zime pekne hreje ritulku.
@monikajan len vyprat a vysusit tych 6 m nebola sranda... 😀 😀 😀 😀
@michaela80 6m?? panecku a co ides pre boha tolko sit?? 😕 😕 😕
@zojec to nie je len pre mna....4 baby sme si to spolu objednali...
@michaela80 😀 😀 😀 super, ze vas tolko dookola latkuje 😉
@quaxi s teflonovym obrusom, skusenost mam ale len na stole... ked na to kvapnes vodu, tak ju udrzi na povrchu, ale ked je tam dlhsie, tak sa vpije, cim viac peries, tym ma lepsiu savost 😉 dobry je ale v tom, ze sa z neho pekne daju vyprat flaky.. ma ho moja mama v peknej kremovej farbe na stole 😉 neviem ako by sa spraval pod tlakom.. mozno ako novy by udrzal... treba vyskusat 😉
pridavam moju novu kapsu 😉

@terezita jo ten oranžový je super 😉 já se s tím nějak poperu, doteď to stříhal vždy někdo jiný, tak na mě taky musela přijít řada 🙂