icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

maly_prcek
10. feb 2011

@veselazu @terezita Jo, jo, na "koule" ho do Ikea taky dycky nalákám 😉

maly_prcek
10. feb 2011

@sussanah Prej lastin víc vydrží... A přišít normálním cikcakem to jde v pohodě...

maly_prcek
10. feb 2011

@marcelkad Tak to hodně zdaru s Moraviatexem a klidně si to nějak zaokrohli, ať za tu fušku taky něco máš navíc... 😉
Škoda, že ti nemůžu pomoct aspoň vypisovat podací lístky 😀 😀 😀 To mě baví, psát rukou... 🙂

maly_prcek
10. feb 2011

Holky, našívala jsem gumičku na triku kolem trika (střih Ottobre) a nějak moc se mi roztáhla? V čem je problém a jak na to, aby to příště neudělalo? Dík...

utaninka
10. feb 2011

Gumku okolo krku trika, alebo aj inde, je dobre dopredu si nastehovat. Ja pouzivam na krk tricka lemovacie gumicky, alebo v galanterke tomu hovoria pruzna lemovka. Vzdy si pekne v ruke lemovku nastehujem na vystrih, alebo kde uz potrebujem a tricko mierne riasim, sucasne gumicku mierne natahujem. Lebo pod strojom sa to natiahne potom tak akurát. Nic si z toho nerob, ak ti to nevyjde napoprve, ja som uz par krat tiez parala. Lebo zvlneny okraj okolo krku ....brrrr, to nevyzera pekne.

marcelkad
10. feb 2011

Kočky,

látky jsou doma, jestli bude večer čas, tak to nafotím, ať se taky pokocháte jako já 😀 akorát asi zapomněli poslat tu Bio teplákovinu, tak jsem jim ještě psala, jak to bude, zda pošlou dodatečně a bez poštovného, když to v objednávce bylo.
Vše jsem jednotlivě zvážila a odpovídá to 😉 aspoň něco.
Jo a dobrá zpráva pro Terku a Barču - bordo finerib poslali 2kg 😉 Tak si to nějak podělíme 😉 takže chce to prostě do poznámky napsat, co chceš poslat po míń kilech a myslím, že ty ženský ve skladu jsou v pohodě a udělají to (zatímco kancelářská to hned zamítla).

Tak zatím tak a večer se budu snažit vlítnout na stříhání.

baarca
10. feb 2011

@marcelkad Juuu, super, tak to je fajn, ze dali te bordo i mensi mnozstvi. Ja bych si vzala cokoliv v rozmezi 1,5 - 3m, podle toho, jake mnozstvi chces pro sebe. Tyjo, to musi byt mazec, vsechno to rozmerit a rozstrihat. Jsi odvazna, ze jsi se do toho pustila. A urcite si k cene neco priraz za tu praci 😉

quaxi
10. feb 2011

@kaktusik007 nemas nahodou ten 6mm lastin? Lebo ten sa fakt dost trha, ten 10mm vobec. Treba natiahnut pred sitim, potom neprisivat uplne na maximum napnute. Ja vobec nepouzivam ten trojity cikcak, iba normalny a dost dlhy, a 10mm lastin sa mi nikdy neroztrhol. No a je lepsie to sit tensou ihlou - 70 alebo 80, radsej strecovou a nie tupou.

marcelkad
10. feb 2011

@baarca 1,5m tam máš určitě. Já to změřím, kolik toho přesně je a domluvíme se s Terkou, ta chtěla 3m 😉

Já až to zhruba vše nastříhám, kdyžtak napíšu, jestli je něco, čeho poslali o něco víc a dám to do placu.
jo a ten proužkovaný finerib poslali všechen ten česaný (asi ho zas vyrobili), takže to je taky super.

zojec
10. feb 2011

@behulka dakujem za rady.. 🙂 skusila som druhu, taku cvicnu zo starej flanelovej obliecky a flisu lebo, bmb drahy a sudecloth uzkoprofilovy 😀 nasila presne ako ste pisali, gumicka krasne pruzila, az kym som neurobila zaverecny steh okolo.. pruzi lepsie ako na prvej , no myslim, ze to bude postacujuce .. ale aj tak mam pocit ze tvoje plienky pruzia lepsie 😉 a co sa tyka kvetiniek.. xi xi ja si neviem predstavit, ze by som mala chlapca :D asi by som mu nasivala modre kvetinky 😀

terezita
10. feb 2011

@maly_prcek stalo se mi to jednou, kdyz jsem nasivala na pevnejsi latku. ten cikcak musi byt hodne siroky a dlouhy, aby tam nebylo tolik stehu.. trojitym cikcakem se mi to taky natahlo.. a to parani pak, to bylo zuzo! :-P
a ja to teda nestehuju, gumku vsivam z fleku.
.@marcelkad jestli toho bordo chces vic, tak si klido muzes vic strihnout, mne budou stacit i 2 metry. podarilo se mi ted chytit krasnou zlutou a pak jeste hnedou teplakovinu za pakatel, tak mam neco doma.. teeda a uplne ti zavidim ten latkovy raj! bych se v tom valela a na strihani se vyprdla.. 😵 😀 😀 ale te prace s tim bude asi dost.. doufam, ze to pujde od ruky a vyhnou se ti strihaci puchyre..
ja uz hlavne ani nevim, co jsem si objednala, takze to pak bude docela prijemne prekvapeni, co nam dorazi 😀
@zojec teda ta vypada uzasne a hlavne jak modelovi sedi! podle ktereho strihu jsi nakonec sila?

kaktusik007
10. feb 2011

@quaxi praveze nie, mam ten 10mm ☹ ale diky za tip na stretchovu ihlu 😉

zojec
10. feb 2011

@terezita no strih je gro BG kapsovka, ale som ju trosku zuzila medzi nozkami, a este ju skratim, lebo sa mi zda zbytocne dlha.. zapinam na najmensie a to uz ma 8 kg, predpokladam ze nebude treba 48cm dlhu plienku.. teda aspon myslim 🙂 ono na originali su tie gumicky viac nariasnene

monr
10. feb 2011

@zojec krásne plienočky. Poraď ako našiť také ozdoby, ako našívaš ty? ja som raz skúšala na ten spacák, ale som to vypárala, bo sa mi to všelijako točilo, vybiehalo, hrúúúúza.
práve som došila drobnú taštičku na fľašu, foto hodím neskôr, keď sa operie a ožehlí. šila som podľa tejto stránky http://blog.betzwhite.com/2008/09/two-tie-sling...

@kaktusik007 nebudeš objednávať zo stoklasy?

ten nákup v ikeii láka aj mňa, potrebujem látku na onbag. uvidím, kedy sa tam dostanem.

monr
10. feb 2011

@terezita tričko je super 🙂

zojec
10. feb 2011

@monr no flis sa nasiva celkom dobre, lebo sa nesmyka, ale vzdy si nasivku najskor zafercujem napevno nitou, aby sa nekrutilo a netocilo.. chce to trosku prax.. na prvy krat aj moje nasivky vyzerali hrozne, .. :( ale potom to uz ide.. 😉

monr
10. feb 2011

@zojec rukou pristehuješ? a šiť asi pomalilinky, však?

terezita
10. feb 2011

@monr dik 😉 ja nasivky jen spendlila.. pokud je to bavlna, podzehlim vlizelinem pro zpevneni. da se tam dat i oboustranne nazehlovaci vlizelin a pak to drzi. a prodava se i lepitko na latku, kterym to muzes zafixovat.. prisivam to pomalu veeeelmi hustym cikcakem.

animal
10. feb 2011

holky nešila jste některá nosítko typu Beco?

lilly2711
10. feb 2011

Ahojte, dik za doterajsie rady a chcela som sa este opytat, ked sijete z pruznych latok ako jersey a pod. sijete to na overlovkach? Alebo? A ked potrebujete rovne svy, da sa to sit na klasickom stroji? Pouzivate nejake ine nite? Elasticke,alebo nieco take? Mam na stroji rovny elasticky steh, z jednej strany je rovny a z druhej retiazka, ale neviem, ci to nebude praskat pri natahovani tricka a pod. Vobec neviem ako to sit,aby to nepraskalo, chcem prestepavat svy ozdobne po vrchu.Dik za kazdu radu 🙂
A k strihom som chcela : ja poznam a pouzivam Ottobredesign pre deti uz od 2004 a nedam dopustit na tie strihy. Vzdy mi pekne sedia a som s nimi velmi spokojna.

animal
10. feb 2011

@lilly2711 na úplety používej určitě polyesterové nitě. A s tím stehem nevím, vyzkoušej na kousku látky. Taky bude záležet, jak moc je ta látka pružná.

animal
10. feb 2011

@lilly2711 jo a strečovou jehlu

zojec
10. feb 2011

@monr ano rukou.. spendliky sa mi pri malych aplikaciach neosvedcili, stale ma pichali do prsta.. a zas az take zdlhave to nie je 😉 sijem pomaly, a ja pouzivam pri flise prave ten redsi cik cak, sa mi zda ze to lepsie vyzera... ale skusim aj ten husty ako to vypali, naposledy sa mi to nepacilo, ale asi preto, ze mi to este tak dobre neslo 😀

lilly2711
10. feb 2011

ANIMAL DAKUJEM a vy to sijete akym stehom ? Animal a preco nie strecove nite? Nie su dobre? Ci sa to moc natahuje? Chcem sit z klasickej trickoviny bavlna+elastan jednolicny uplet, ci ako sa to vola, mam z anglickej stranky, tam pisu len jersey ba 96% 4% elastan. Tym stehom som sila, len neviem ako dlho to vydrzi natahovanie pri noseni a pranie a pod. Poprosila by som aj nejake skusenosti.Dakujem
Davate strečovu ihlu aj na overlovku???

mooncaa
10. feb 2011

Mohu se zeptat, jak široký lastin je potřeba na řasení u plínek.
Díky

ivuska.h
10. feb 2011

@monr Lepidlo v tyčince, oboustranný vlizelín...

marcelkad
10. feb 2011

Látky tady
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/marcelkad/al...

za hod jsem naměřila a nastříhala 6,5m látky 😒

sussanah
10. feb 2011

@marcelkad tak a uz lituju toho, ze jsem si nevzala i ten modry prouzek 😀

terezita
10. feb 2011

@marcelkad dobra hromadka! 😅 a ten oranzovo tyrkysovy prouzek vypada uzasne! 😵
jaj a to bude dost prace.. skoda, ze nemuzeme nejak pomoct.. 😖

marcelkad
10. feb 2011

@sussanah jaký modrý proužek???třetí od shora
myslíš tohle? jestli jo, toho je taky o něco víc
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

nevěš hlavu, možná budou nějaké přebytky 😉 třeba ten proužek hnědý počesaný - je ho o půl kila navíc 😉 ale uvidíme, jak to bude na metry