Tipy na detskú kvalitnú zimnú obuv
Ahojte, začína sa blížiť jesenné a zimné obdobie a ja už rozmýšľam, akú obuv kúpim deťom na zimu. Bežne nosia v zime 2 druhy topánok. Jedny sú čižmy, alebo snehulky, vysoké, zateplene, nepremokavé do mrazov a snehu a druhé sú povačšinou gore-tex Adidasy, kotníkové, vhodné na suchú zimu...
Uvítala by som tu tipy na zimnú obuv, kvalitnú a nepremokavú...
@silvia98 čo mamička, to iný názor, čo doktor, to iný názor, iný názor na obuv na SK, iný v zahraničí, takže si vyber ☹
Ja ti môžem napísať skúsenosti:
1 syn: prvé topánky boli sandálky Santé zo zdravotníckych potrieb s klenbou, druhé boli kotníkové topánočky, pevné s klenbou a takto sme pokračovali v topánkach s klenbou, pretože malý mal po otcovi nohy ploché. Nemal žiadne problémy s chodením v týchto topánkach, všetko bolo ok.
2syn: po prečítaní všemožných článkov, nakoľko mal prvý syn ploché nohy som sa rozhodla, že druhému nedám pevné topánky. Takže prvé topánky mal Liliputi. Lenže prišla zima a dostal topánočky po bratovi, nosené bratom iba v kočíku, protetiky, pevné vysoké a už to išlo, dedil...
3 syn: prvé topánky Pediped odporúčané tuším americkými pediatrami, nosil pár mesiacov, lebo pár mesiacov chodil za ruky, ale potom som mu na skúšku obula pevné topánočky Rak a v tom chodil 100x lepšie, tak som mu ich kúpila a ešte má aj Elefanteny, kotníkové, ale s ohybnou podrážkou...
No čo ti napíšem, mám 3 deti, ale jeden problém...dedia ploché nohy po otcovi, čiže ja fakt neviem, čo im obuť. Starší 2 nosia do každej topánky ortop. vložky a momentálne sa im vyrába aj šepciálna obuv, uvidím ako dopadne 3 syn, myslím, že čokoľvek by som im obula, tak proste ploché nohy mať budú...
Tým som len chcela napísať, že ak má dieťa zdravú nohu, tak je jedno, čo mu obuješ, tým nemám na mysli číňáky 🙂.
Ja osobne sa rozhodujem pre koženné, podrážka trošku ohybná, aby sa v nich dobre chodilo a dieťa nemalo nohu ako v sadre, na jeseň kotníkové a na zimu vyššie, no a šnúrky, či zips, to je asi jedno, čo preferuješ, šnúrky si vie dieťa rozviazať, ak neuviažeš na 2x, suchý zips si vie rozlepiť...
No nejak som sa rozpísala a neviem, či som nepopísala aj blbosti a či ti to pomôže...
@silvia98 no, ja sa moc v tych znackach tiez nevyznam, ale obzerat sa budem po vyssich (kotnikovych) s ohybnou podrazkou....mala ma topanocky na jar s podrazkou zo surovej gumy.....uplne super.....nozicka rastie nastastie pomaly, tak ma jarne aj na jesen....tiez som dlho zhanala, ale bola to pre mna kupa storocia 🙂 sice su momentalne trosku "zlikvidovane" ale strasne rada ich nosi, tak ma to ani nemrzi....takze take nieco zhaname aj na zimu......len cakame na nejake akcie, alebo zlavy, lebo 70€ za detske topanocky na jednu zimu veru nedam....nie som drzgros, ale podla mna je to zbytocne.......tie jarne sme kupovali v akcii za 30€ a fakt sa oplatili 🙂 lacnejsie som nenasla.....a bazar na topanocky nechcem.....predsa len sa ta nozicka vyvija a kazda nozicka je ina....takze to zhrniem....urcite podrazka ked sa da ohybna, najlepsie zo surovej gumy, lebo sa neokopava a menej derie......dalej urcite nie latkove....zakopne a je po nich.....urcite koza....a urcite vyssie kotnickove.....a asi na suchy zips, lebo topanocky do auta vyzuvame do autosedacky, aby sa lahsie obuvali......
@silvia98:
Pre "zacinajucich bezcov" 🙂 ako pises, sa odporucaju jednoznacne ohybne az makke podrazky. Lenze, to je problem so zimnou obuvou... Tam byvaju podrazky velmi pevne. Musis skusit priamo v obchode.
Koza dycha, ale v zime sa moze premocit a budes teda potrebovat dva pary, aby ti jeden vyschol. Preto na zimu urcite nejaku membranu. To je jedno, od akeho vyrobcu, ale tu specialnu membranu. Ja sama som si sla na konci minulej zimy kupit take topanky, lebo moje kozene sa napriek impregnovaniu sprejom vzdy premocili, chodila som s mokrymi nohami.
Na zimu vysku urcite po clenky. Ale ak ti dcerka nie je zvyknuta na ziadne topanky, bude mat s vyssimi topankami pripadne problemy.
Snurovacie uz nekupujem, lebo som kazdych par krokov musela snurovat na novo. Aj ked som urobila dvojity uzol, nohavite treli o snurku a furt sa rozvazovala. Takze u mna vyhrava suchy zips. Ano, v aute sa niekedy sam vyzuje a ja musim topanky hladat a obuvat, ale uz sa vie doma vyzut sam, odlozi si sam topanky a ide si umyt ruky 😉 Detske topanky na zips som videla malokedy, ale to je asi dobry kompromis. Nebude sa to samo otvarat a ani dieta sa ti nemoze samo len tak po ceste vyzut 😉
Znacka Elephanten, ktoru predava Deichmann, ma tu vyhodu, ze vyrabaju niekolko sirok, maju takmer vsetky modely kozene, na zimu s tou specialnou membranou, a najma male cisla maju ohybnu podrazku. Ceny su ale od 30€ hore. Ale casto maju nejaky ten model vo vypredaji, ale treba mat stastie ze budu mat tu spravnu velkost.
Moj syn mal zatial tamker vsetky topanky Elephanten a ma ich velmi rad. Minulu zimu som kupila "snehule"/cizmy vlastnej znacky Deichmannu s membranou Dei-Tex a bola som nadsena. Cena bola pod 20€ a drzali super suche a teple, podrazka na zimne topanky relativne ohybna. Tohto roku mu take kupim zas, lebo potrebujem dva pary, a jedny Elephanten stoja 40€...
V kazdom pripade musis ale vsetko dcerke vyskusat a nechat ju behat po obchode. Uvidis, ci sa jej dobre chodi alebo sa ich chce zbavit. Moj syn v jednom roku, cez jeho "prvu zimu" este nechodil, mal iba kozusinkove capacky, lebo aj tak sedel vo fusaku. Doma capackove papucky alebo ABS ponozky.
mamicky daaaakujem. toto som potrebovala pocut. dcerka mi zacina chodit preto ste ma velmi potesili prispevkami. vyskusame v Deichmane. ako budeme spokojne skor ci neskor dame vediet. pekny den 🙂
Zdravim, maminy, poznate niekto znacku cizmiciek Wilowtex? Ake mate skusenosti s nimi?
@ichbinich
@ludka77 baby pisali ste o dei-tex topankach, ja uvazujem nad tymito http://www.deichmann.com/SK/sk/shop/znacky/Dei-...
fakt je to len v rovine uvahy, pretoze najvacsie su 25tky a to neviem, ci mala da, este som ich s nou neskusala, len som ich mala v ruke narychlovku, 25tky celkom ze velke sa mi zdali, len sa chcem opytat, ci ste mali skusenost aj s takymi kvazi goretexovymi, ci latkovymi, ci ako to nazvat, lebo mala mala minulu zimu len kozene, zateplene ovcou vlnou, preto neviem, ci to fakt nepremokne 😕 dakujem pekne
@nata_
Maju aj vacsie velkosti. Oni maju akoze babatkovske modely a velkosti, do 25, a potom na male deti OD 25 po 35 alebo tak a potom pre pubertakov 😉 Ale tie modely potom nie su uplne rovnake.
Takze treba najst iny model, ale tieto su krasne, co si nasla 🙂
Tie, co mal moj syn minuly rok, boli kombinovane z nepravej koze a latky. Ale kedze pod celou topankou je ta membrana, fakt ostal suchy. Sli sme ich vyskusat do vsetklych kaluzi na sidlisku 😀 Az ked potom nasiel jednu extra hlboku a natieklo mu do tej topanky ZHORA, tak bol mokry 😉
Ja som ju potom doma vyplachla vodou, normalne som naliala vodu do topanky a tak som to blato vymyla. Potom som ju vypchala novinami a tie noviny menila kazde dve hodiny. Na slabo pustenom radiatore sa mi pekne vyschli do 24 hodin 🙂
My sme teraz kupili
http://www.detskaobuv.sk/detske-topanky-s-gore-...
tieto... po dlhom hladani, lebo v obuvach som velmi cizmicky nevidela pekne.
su uzasne teplucke, lahke... no parada 🙂 Velmi dobre sa obuvaju, sice su tmavsie ako na fotke. Pred tym sme vacsinu kupovali od nasej Protetiky a este jednej podobnej znacky z polska, ale to sme nepotrebovali na zimu riadne cizmy, lebo mala nechodila.
@nata_
@ichbinich
nata určite myslela, že tento model majú len do 25ťky. Ináč sú nádherné, ja osobne by som veru do nich šla, ak by boli dobré. Ale podľa mňa treba impregnovať, ja všetko, čom má membránu impregnujem, lebo to jasné, že aj periem, ale v špeciálnom prachu, alebo čisto len vo vode, no po opratí nastriekam impregnačným. Vôbec by som sa nebála, že to je látka, lebo má membránu 🙂
Ja pravidelne kupujem gore-texové tenisky, kotníkové a nosia ich v suchej zime a v daždi, nohy vždy v suchu 🙂
@simca06022011 Superfity sú jedny z perfektných topánok, ľahučké, kvalitné, len tá cena ☹
@lyongirl no aj ja som bola v soku... ale kupila som jej v auguste take hrubsie a vyssie "skoro tenisky" adidas a je v tom hrozne zima... uz teraz... stali 20E... tak uz som to nechala tak, ved bude vela behat v zime v snehu, ak ich pouzije... ak neznicime predame v ´bazariku a niekto bude mat radost buducu zimu 🙂
ahojte baby, mate niekto skusenost aj so zimnymi cizmickami - snehulami Crocs? zacinam nad nimi uvazovat, lebo malej som kupila zimne gore-tex Ecco a rovno som ich aj obratom predala, lebo bohuzial dcerke boli uzucke. ona ma taku sirsiu a tucnucku nozicku. este samostatne nechodi a doteraz sme mali len pediped originals a tie jej sedeli super. len akosi neviem ako dalej.. alebo viete odporucit nejaku dobru znacku vhodnu aj na taketo labky? dakujem 🙂
teraz citam predchadzajuce prispevky, ze deichman. este nejake tipy? vdaka 🙂
@elledriver my kupujeme už niekoľko rokov celoročne využiteľnú trekovú obuv v športových obchodoch. je síce nezateplená, ale ešte nikdy nám v tom nebola zima (a to nebývame na juhu SK). keď sú naozaj mrazy, tak si dáme termo ponožky a je. a využívame ju potom počas roka aj na turistiku. a do čľapkanice klasické snehule s gumeným spodkom.
@silvia98 my tiez kupujeme elefanten v deichmanne a zatial maximalna spokojnost ... mame kozene kotnikove a aj letne sandalky a teraz sa chystam kupit zimne ... nestoja sice malo, ale je to polovica oproti inym znamym znackam, su kvalitne kozene, s flexibilnou podrazkou, takze idealne 🙂 Slovenski vyrobcovia pokial viem nemaju flexibilne podrazky. Mala som kozene a tiez papucky z Rak a mali obe pevnu podrazku aj ked to boli uplne najmensie cisla ... nakoniec som neobuvala, chodil doma naboso a az ked zacal chodit vonku som kupila elefanten.
@nata_:
Ja mam impregnacny sprej, co mi odporucili v Deichmane, dokonca Elephanten. Ono je to nejak 2 v jednom alebo tak. Ze aj proti spine, aj proti vhkosti. Ja s nim impregnujem vsetky nove topanky, teda hlavne synove. Tazko povedat, ci to pomaha, ale stal v akcii 3 eura, tak som ho zobrala. Ked mi chodi v kozenych topankach merat kaluze, tak je samozrejme mokry 😉 Naposledy som ale videla, ze mali minimalne 3 rozne druhy takychto sprejov vystavene. Priamo v obchode ti asi najlepsie poradia.
Citala som tip, ze aj tie zimne cizmy z Tchiba su dobre, ale vcera som ich mala v ruke, maju moc pevnu podrazku, tak som ich nechala tak. Mozno pre vacsie deti, ale ja este vzdy hladam ohybnu podrazku.
Goretexove alebo ine membranove oblecenie periem v geli z DMka, co je na moderne textilie, taka ruzova flaska. Je tam vyslovene napisane, ze na membrany. Original gely zo sportovych obchodov su nehorazne drahe, a tolko mebranovych veci nazar neperiem...
@lyongirl na dlhé zimné prechádzky je vhodná obuv zn. KAMIK - tú dostať v športových obchodoch. To je ozaj špeciálna nepremokavá obuv a v zime na hory je to najlepšie pre celú rodinu.
Tento rok vyšla už aj Protetika s novinkou na spôsob čižmičiek od KAMIK - len spracovanie tých vnútorných kapčekov je tam iné. Je to novinka, neviem posúdiť kvalitu. http://www.protetika.sk/katalogyfin/2012/Trekin...
Mám veľmi vysoké nároky na detskú zimnú obuv - protišmyková, nepremokavá /gumenná do výšky členku/, vnútorný kapec vyberateľný a pokiaľ sa dá tak na šnurovanie.
@nata_ impregnujem sprejom z netu, ale naposledy som kupovala v Exisporte, to chcel svokor, tak mi poradili a stál cca 4€, Ten môj je tento: http://www.gamisport.sk/impregnacia/p/atsko-sil...
Impregnujem ním tenisky, čižmy, zimné bundy, oteplovačky, samozrejme všetko máme kvalitné veci s membránami, ktoré si túto údržbu vyžadujú a periem v špeciálnom prášku na takéto veci...
aha, aké pekné, dievčenské, aj chlapčenské...
http://www.exisport.com/katalog/product/6527-AU...
@lyongirl mňa nikdy nesklamali snehule woolf - také na lepky - eshop som žiaden nenašla. Každý rok ich u nás do takej menšej obuvi dostanú väčšinou 1 -2 vzory, majú takú nepremokavú membránu, dajú sa impregnovať a stoja okolo 35 eur a nikdy nám nepretiekli a to syn vbehne do každej člapkanice.A jeden rok sme mali aj z deichmanu a aj tie boli dobré - dnes sme tam boli (kupovať jesenné - lebo pustili botasky aj jesenné topánky naraz - zohnali sme až jedny, ale zimných tam bol slušný výber tak 20 - 30 eur)
baby, na zimu kupujete vzdy dvoje topanky - cizmy aj gumove snehule? My sme mali doteraz vzdy len cizmy roznych znaciek a nohy boli suche a teple..... Su potrebne aj tie snehule?
SLOVOBUV - odporucam - slovenske, kozene overene 🙂
@ichbinich
@lyongirl a @susul , lebo aj s tebou som riešila zimné botky 😉 tak my sme nakoniec kúpili deichmanovské dei-tex. z nákupov som mala super pocit! v obchode púšťali mickeyho, ktorého malý zbožňuje, takže v pohode pozeral a čakal, kým my niečo vyberieme. vybrali sme jedny vyššie na tri suché zipsy, nastokla som mu na nôžku... reakcia žiadna... muž mi podal ďalšie, že aj tieto sa mu pozdávajú (teraz sú v akciovom letáku za 19,90€, také hnedé na dva suché zipsy), tak som ich obula na druhú nôžku a Luky: "mama, dobe súúú, tieto kupkim!" 😀 tak sme prezuli aj druhú a keď sa v nich hneď aj rozbehol po predajni, bolo rozhodnuté 🙂 ľahučké, mäkučké, ohybné. prišli sme domov, hneď sa do nich znovu obúval, večer ich bral do postele a ráno si ich ešte v pyžame obúval namiesto papučiek 😅
@lyongirl ja aj starsi mame ploche nohy, dokonca mame padnuty clenok. POdla seba, co sa mi osvedcilo , pevna pata a kotinikove boty a samozrejme poslnit lytkovy sval - najednoduchsie chodit po spickach. A v lete ho nechavam behat boseho, ale len u nasich na zahrade, aj ked najbezpecnejsi variant to nie ej uz ho aj cosi ustiplo.
Tento rok mame ,,Triposky,,
http://boticky.sk/
@nenocka
@susul vieš ako sme dopadli my? Takže pokúpila som deckám jesenné aj zimné botky, celkom za super ceny, veď Riškove som s tebou
@nenocka riešila. Celá spokojná, že máme vystaráno. No, ale potom som poslala muža k ortopédovi..., tomu, čo deti chodia som už ísť nechcela, ten nič neriešil, len dokola predpisoval vložky, ktoré nám vyrábal Neoprot. Tak muž išiel druhému a ten im predpísal tie špeci sandále, kotníkové, vyrobené na mieru a aj nové vložky, ale Protetikové. Po vyrobení vložiek som zistila, že sa vôbec nevojdú ani do jednej Riškovej topánky, na šírku, našťastie Alexovi sa vošli. No a zo šírky vložky sa odstrihnúť nedá, tak som hútala, že čo, jedine mu kúpiť nové topánky a samozrejme vložku do nich vložiť, či sedí, ináč sa do nedá. Tak som nabehla do Deichmanu, podobne, ako ty a našla som tam v 50% zľave posledný pár kotníkových a kožušinkových topánočiek z nepremokavého materiálu a z reflexnými prvkami a ľahučké. Do nich vložka pekne vošla a ja celá natešená išla domov s topánkami za 14,90€. Riško si nesťažuje, chodí sa mu v nich dobre a konečne má poriadnu, ale fakt poriadnu vložku na jeho extra ploché nôžky, takže možno v Deichmane budem kupovať častejšie 😀
Toto sú naše 🙂
http://www.deichmann.com/SK/sk/shop/chlapci/chl...

paneboze, tie znacky pocujem prvy krat. nikto nebol spokojny so slovenskou obuvou? ci to uz nieje moderne??? aj my sa rozhodujeme len nie v znacke ale v style topanky pre zacinajucich bezcov;)))) meksia podrazka ci nie??? koza ci nie???? vysoke ci nizsie??? na snurovanie ci na zips??? dajte prosim nejake zakladne rady mamickam novacikom. daaakujem za temu, potesila