Ulitka pre bábätka
Ahojte, čakám druhé bábätko o dva mesiace a rozhodujem sa kúpiť ulitku - zavinovačku pre bábo. Moc som o nej čítala (prečítajte si: http://www.ulitka.sk/sluzby/) a vzhľadom nato, že moja prvá dcérka mávala problémy so spinkaním a kolikami, chcem to vyskúšať teraz pri druhom. Máte niekto skúsenosti s takoutou ulitkou? Funguje to naozaj, že bábo je kľudnejšie, keď je v nej zabalené?? A aká značka! Sú nejaké Red Castle alebo Miracle Blanket alebo čo šije pani Janka H. z Košíc? Prosím popíšte. Ďakujem.
@hajanka ahoj kde zozeniem takuto ulitku ???
@marianna162 ahoj, ja som kupovala z UK ale najdes aj na MMB podla znacky ked zadas do vyhladavania 🙂
ulitka sa nam vyborne osvedcila, ked mala vyrastla z perinky...teraz ma 6 mesiacov a stale v nej spinka, skusali sme aj bez, ale uspavanie vecer trvalo hodinu, tak sme si to rozmysleli...inak kamoska co sledovala ako dcerka zaspava v ulitke sa smiala ze tam zaspava ako na klucik....mne to ozaj pride niekedy ako na heslo, este len zacinam zavinovat a ona uz klipka ockami a do 2 minut spi 🙂
@kokorunecka máte ešte tu leo ulitku ?
my sme mali perinkovu ulitku, skvela vec, hlavne na noc...babo sa pri nocnom kojeni nezobudilo velmi a lahko sa mi s nou manipulovalo. v lete sme vybrali vypln a spala zavinuta len v tom "obale" 🙂
@patka97 Ahojky, je mi veľmi ľúto, ale hneď sa aj vtedy predala.... Ak chceš, napíš IP, poradím Ti, kde som ju zohnala. 🙂
ahojte, tiez sme pouzivali pri malej ulitku summer swaddleme najskor do troch mesiacov. potom chvilu spala s rozhodenymi rucickami, ale teraz v piatich mesicoch sme ju museli znova vytiahnut aspon na zaspavanie - ked spi tuho, tak ju rozbalujem, aby mala v noci pohyb. esteze sme kupili tu velku, aspon nam vydrzala 🙂
neviem ako vyzera slovenska ulitka, ale sa mi zdala moc draha. nakoniec som zohnala od jednej pani novu cez bazos za polovicnu cenu 🙂
prespia vam s ulitkou babatka celu noc?
Kočky,kde kúpim ulitku vhodnú od pol roka?Ďakujem 🙂
potom asi len hladat na bazarikoch 🙂
@kokorunecka ahoj uz ju asi nemas ale vies mi dat typ kde si ju kupila je fakt prekraasna
@lucka127 Ahojky,veru nemám,ale objednala slm cez ebay.
@hruveop my sme ju dostali, tak neviem presne odkial je, ale tusim toto je ona 🙂 http://www.sashe.sk/Denuska/detail/zavinovacka
ja som použivala plienku latkovu.zlozila som ju do trojuholnika ,dala pod babetko,a cez rucky som dala plienocku a tie konce popod zadocek....a netrebalo kupovat ani ulitky ;)
@kokorunecka ako sisi ju objednala mne to nejde
osobne som zastancom zavinovaciek a to aj v lete... aspon tie tensie... v zime hrubsie...
Ad jedna, je to historicka zalezitost, dietatko ma byt v teple, nema termoregulciu prve tyzdne... takto je v bezpeci..
Ad dva - dietatko ma tak pocit bezpecia a je kludnejsie... pocas dna ho staci pri prebalovani nechat par minut trochu pokopkat, alebo dat na brusko na chvilku a zvysok casu pekne do perinky spinkat...
na noc som klasicky vankusik = zavinovacku este po mne 😀 pouzivala aj ked uz z nej dietatko vyrastalo a trcali mu nôžky.. tie som prekryla dečkou 🙂
ale bolo to super, lebo dietatko som mohla dat spať na bok, striedať strany lava- prava, cim sa predchadza aj vyležaniu hlavicky.... velmi osožné a aj kvoli grckaniu....
takze u mna zavinovacka fungovala min. do 3 mesiacov na noc a bude tomu aj teraz, pri druhom babatku.... aj ked sa narodi na jar a bude teplejsie...
AK by som zila v zahranici, kde nie su zavinovacky, dala by som si doviezť, alebo by som si malu detsku deku navliekla do obliecky z vankusa a ten pouzila ako zavinovacku a previazala nejakou mašlou .
@barbara088 Vtedy mi to objednával švagor,tak netuším ako to tam teraz funguje.
Je to velmi individulane. Tuto zavinovacku som mala tiez a od 4 tyzdnov mala mala hystericke zachvaty, kopala nohami, rukami, akohahle so ju do nej zabalila ☹
Naša nechcela byť ani v zavinovačke uz v pôrodnici bojovala snou.a doma už vôbec nie.dovtedy sa pučila a revalaaaa kým som ju neodbalila.čize mi sme zavinovačku absolútne nepouzivali a mala som dve.vecer som ju naňu ukladala do postieľky a keď tvrdo spinkala som ju donej zabalila po 20-30min.uz bola hore a bojovala snou tak sme to úplne vzdali😁
Ja som take volaco tiez nepouzivala. Je to indivindi.
@lunas my sme mali swaddle me ako hajanka spomina, bola uzasna. pri prvom babatku sme mali situ z kosic a ta nedrzala az tak dobre, nechcem robit antireklamu. swaddle me velmi dobre drzala, mali sme letne dvojicky, boli drobunki, takze v kociku bez zavinovacky rozhadzovali rucki pri kazdom kamienku. v ulitke krasne kludne spinkali a neparili sa, urcite treba vyskusat 🙂
Ahojte viete mi poradit ulitku na leto? Mam klasicku ulitku ale mala je spotena aj ked je tam len v tielocku 🙂 potrebovala by som fakt nieco tenucke 🙂 vdaka za kazdu radu
prosim vas za kolko predavate tu ulitku
Ako bez urážky ale aby ulitka stála 45 eur? 😀 😀 Nech žije konzum!!
Ulitku sme pouzivali od porodnice na denne a nocné spanky do3 mesiacov potom do 6 mesiacov na nocne spanky😊 Uzasna vec😊

@meg_junova slovenska ulitka je vhodna minimalne do roka