V ktorom mesiaci je vhodné kupovať oblečenie pre bábätko?

kvetinka1918
5. jún 2023

Ahojte,v ktorom mesiaci je vhodné kupovať oblečenie pre bábätko napríklad ako aj kočík atď ? Ďakujem 😊.

00momo
5. jún 2023

@kvetinka1918 kocik sme kupivali v 7m tehotenstva skor urcite nie. Oblecenie od 5m tehotenstva postupne, postieľku v 8m tehotenstva. Vajicko kvalitné v 7m tehotenstva. Veci si kup aj mensie cisla ako 50 ja som pokupila od 56 aaly bol taky drobny ze sme museli kupovat este 50.

zuzap33
5. jún 2023

@00momo moj sa napriklad uz do 56 nevmestil, mal cez 4 kg. Kazde dieta ine.

21anjelik19
5. jún 2023

@kvetinka1918 po 20tom týždni po veľkom sone

tanyan
5. jún 2023

@zuzap33 Naša mala 60 cm a 4430 g, z pôrodnice sme odchádzali s váhou 4447 g. 😀
Vedela som, že to nebude žiadne drobčiatko, ale aj tak som ľutovala, že som tých pár drobných vecí zbytočne kupovala, prala, žehlila... Teraz má 8 rokov a niektoré veci jej už kupujem XS alebo S, aj topánky už má 37/38.

tanyan
5. jún 2023

@kvetinka1918 Záleží od priebehu tehotenstva a tiež z akých zdrojov chceš zabezpečovať - niekedy rodina pokúpi alebo podedíš, niektoré veci nemusia byť nové alebo ani nie sú aktuálne na trhu... Dieťa potrebuje hlavne šťastnú mamu - nakupuj výbavičku tak, aby si z toho mala radosť. 😉

floki1994
5. jún 2023

@kvetinka1918 ja som si kocik po 20tt kupila lebo som nasla za lepsiu cenu ...ale nemam ho doma ani postielku a podobne...vecicky nastastie mam od sestier tak nemusim kupovat 🙂 skor ako po 2 velkom sone by som neriesila...ale je to na tebe...ak sa ma nieco stat stane sa... cize ako uznas za vhodne

zuzap33
5. jún 2023

@tanyan mas pravdu, par novych veci som dostala, starsie pozicala od kamaratky, par novych kupila. Dieta rychle rastie, casto sa prezlieka, tu grcne, tu ina nehoda. Do roka sme vystriedali 5 velkosti oblecenia. Postielku som nepouzivala, syn v nej len plakal, spal do 3 rokoch medzi nami, potom mal svoju. Inak ma uz 17 a vysku 193... 😜

deti95060810
5. jún 2023

posledné 2 týždne tehu...obchody máš plné malinkých handier - kúpiš kedykoľvek a koľko toho chceš...
postieľku sme kupovali až keď sme sa vrátili z pôrodnice - v ten deň.
Však si pozri dopredu a potom už ideš na istotu...

amelia1234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beatrixx1525
5. jún 2023

No mňa tu ostatné zožerú zaživa :D ja som nakupovala ešte pred pozitívnym testom. Začali sme sa snažiť a ja som sa mentálne nastavila tak že aj ak by to hneď nevyšlo tak ak niečo pekné uvidím v obchode kúpim to svojmu budúcemu dieťatku. Objednávala a kupovala som podľa akcií a výpredajov, oblečenie ešte tak priebežne dopĺňam ale ako vravím, začala som ešte pred tým než som vôbec vedela že to vyšlo (inak hneď prvý pokus a sme v 25tt, ja týmto poverám nepridávam váhu). Akurát práve teraz si to zatrieďujem skladám a značím čoho koľko mám. Prať a žehliť budem postupne v auguste.

Kočík som kúpila v 9tt, robila som si prehľad keďže mi stačí z druhej ruky a na bazoši som dlhšie sledovala jeden čo sa mi veľmi páčil tak ma v 9tt rodina ukecala nech beriem kým je. Teraz stojí u svokra v garáži aby sa mi neobkukal.

Prebaľovací pult s vaničkou som si poriešila asi pred mesiacom, tiež mi vybehla super cena v top stave a blizučko z druhej ruky, beriem kým je.

U nás plánujeme látkové plienky tak to tiež tak priebežne cca od 20tt riešime a objednávame. Už máme skoro full výbavu na plienkovanie.
Nosič respektíve šatku riešim aktuálne teraz.
Postieľku a príslušenstvo k nej plánujeme tento mesiac, u nás v rodine sa vyskytlo predčasniatko presne v mojom terajšom týždni a mám pred tým rešpekt tak chcem byť radšej pripravená skôr, zároveň chcem aby si aj psík v dome zvykal na zmenu.

Pumpy, fľaše, vybavenie do pôrodnice, vybavenie pre mňa ako pre matku budem riešiť niekedy mesiac pred pôrodom s tým že si nakúpim veci rovno už do tašky do nemocnice a priamo sa zbalím. Asi sa veľa ľuďom bude zdať že som to hneď na začiatku preháňala a ponáhľala sa ale za mňa ak má byť z toho radosť vôbec to nie je na škodu, človek je prvýkrát tehotný len raz 🙂

petamich
5. jún 2023

ja osobne neverim na ziadne povedacky a povery a teda ani spravny, nespravny cas, ja uz som ten posledny mesiac chcela mat pokoj a zbaleny kufor, ak si vacsinu vaci zabezpecujes sama, tak bud mas odlozene a pokojne kupis naraz v jednom tyzdni alebo si to treba rozlozit na dlhsie obdobie, nie je to uplne lacne nakupit vsetko (aj ked cez bazar), takze ja som postupne nakupovala od toho morfologickeho ultrazvuku okolo 20tt

vkatush
5. jún 2023

@kvetinka1918 v pohode po 20tt. Ja keď sa malý začal pýtať na svet v 6.mesiaci. našťastie to zastavili, ale keď som sa vrátila z nemocnice, dávaj online nákupy, to čo bolo treba osobne tak osobne. Kočík, sedačka/vajíčko, postieľka, veci na kúpanie, látkové plienky, veci do pôrodnice (už som vedela, čo budem všetko potrebovať po skúsenosti s hospitalizáciou),...
Oblečenie som kúpila len pár 50, inak 56ky. Odporúčam určite také, čo sa zapína vpredu na cvoky alebo zips, nie také, čo treba cez hlavu.

Veľa netreba, uvidíš,keď sa narodí. Mne čo bolo treba dokúpiť, muž alebo mama v pohode vybehli do obchodu, kým som bola v pôrodnici, prípadne som objednala a do 3-4 dní to bolo doma.

vero96
7. jún 2023

od prvej kontroly, keď mi lekár potvrdil tehotenstvo. Neverím na povery, vždy som si kúpila niečo čo sa mi páčilo. Boli to neutrálne farby. Raz som kupila ponožky, raz cumel, raz body a tak.... a všetko postupne, nepotrebovala som potom za dva tydzne minut 2000€ na kocik, postielku, vybavu.