Výbavička pre bábätko, ktoré sa narodí na konci decembra

14. aug 2023

Ahojte som v 20 tt tzv 5 mesiac, bábätko je v poriadku, a som šťastná, čakáme chlapčeka,kedy začať kupovať kočík, vaničku,postieľku, drogériu, oblečenie atď ? Narodiť sa má koncom Decembra, a čo mi treba keď sa narodí v zime ? Fusak,deka, samozrejme viem ale ak máte ešte niečo na odporúčanie aj vy budem rada za radu ďakujem. 😊☺️

jaskolka
14. aug 2023

Tak najlepšie je kupovať postupne, hlavne ak chceš tie veci nové.lebo je to dosť finančná pálka.
Z oblečenia ja odporúčam hlavne dlhé overaly, to je praktické a body so zapínaním vpredu (nie cez hlavu) kým získaš takú prax v obliekaní drobného bábätka. Neodporúčam zbytočne veľa kupovať, rýchlo rastie, ja som dostala kopu oblečenia a veľa toho ani nemali na sebe.
No a také veci ako drogéria, v podstate ti okrem mydla a krému na zadok netreba nič. Zbytočne necapat na dieťa kadejaké oleje a gély a šampóny, to bohato stačí oveľa neskôr,ked už začne sedieť, lozit a reálne sa uspini,či už jedlom alebo lozenim niekde vonku.
Postupne zistíš sama, čo potrebujes, každé bábätko je iné, jedno miluje kočík, iné bude radšej v nosiči, jedno spi v postieľke, iné v nej reve ako na raty. A hlavne všetko sa, dá kúpiť aj za pochodu, keď reálne to bude potrebne.

lucia13022023
14. aug 2023

Ja mam februárové bábätko a dopredu som mala kúpený kocik, to som kupovala z co najpriestranjesou vaničkou, dobre vajco do auta. Fusak som kúpila Cottonmoose 3v1, čiže už tetaz v zime ho budem vedieť použiť do sportoveho kočíka. Mala som zavinovačku, to neľutujem aj keď som bola na začiatku proti. Nosič a podobne veci si keď tak do kúpiš keď zistis aké bábätko je. Moje bolo rado keď ležalo samé, spinkalo v kolíske.. Nemal rád nosenie, bol tak mrzutý. Tvoje možno bude chcieť byť stále na rukách, bude viac kontaktné, čiže potom by som zvažovala nosič. Co sa tyka oblečenia, mala som nakúpené body atď, zbytočnosť pre mňa v prvých 2 mesiacoch. Malý bol len v dupackach co majú aj ruky aj nohy zakryté, keď už body tak zavinovacie odporúčam pre tak malé babo. Legínky tiež so uzavretou nohou, ponožky mu stále padali z nôh. Vaničku som kúpila asi týždeň pred pôrodom, keby mam ešte raz kupovať, kúpim kvalitnejšiu aj s podložkou kde babo bude môcť ležať. Ťažko sa mi také malé babo kúpalo ako prvorodicke. 1.mesiac mi ho chodili kúpať sestra, mamina, sesternica 🤣 hniezdo celkom ok vec.. A hlavne dobrú čiapku, čo sa zaväzuje.. Co sa tyka kozmetiky, sudokrem a telové mlieko som používala, lebo malý bol veľmi suchý. Inak nič. Ani pri kúpeli, ja som zástancom toho, čím menej na takú pokožku, tým lepšie.

kitycat
14. aug 2023

Mne sa do korby osvedcila kombineza namiesto fusaku, doma som oblikla polozila fo korby a pred vychodim von som dala ciapku a zakryla vrch korby.
Ked som obcas musela babo vytiahnut tak v tom overale , vo fusaku si to neviem predstavit ked by plakalo a vonku zima

suzy2508
Odpoveď bola odstránená
Zobraz