Značkova obuv. Čím je výnimočná pre deti?
Ahojte.Malej kupujem od narodenia kvalitnu obuv s klenbami.No su s detskych obchodov a su kvalitne.Teraz sme jej kupili nike a nieje tam lkemba.No ja som este klembu ani nevidela v znackovych detskych topankach ako nike,puma,adidas.Aky mate nazor na toto lebo ked som jej kupila tenisky v detskom obchode bolo vnutro skoro rovnake ako a nike.Podla Vas cim su vinimočne znackove topanky pre deti?Lebo sa vravi ze ked ma znackove ma dobru obuv ale preco?No nepisem o cinanoch tam nekupim ani raz.
@sisaha Ja som nepísala o ortopedických topánočkách,ale o topánočkách s klenbou.Tie naše žiadne klenby nemajú.S klenbou nekupujem.Máme len mäkké koženné bez klenby.Aj Elefantky sú rôzne!S klenbou ozaj až po 3.rôčku,keď je už jej vývoj stabilizovaný.Nikto tu nič nepletie,len každá obúvame svojim drobcom niečo iné.A mne osobvne sa už stalo,že predavačka skoro vyskočila z kože,keď som odmietla"tradičnú detskú obuv na prvé krôčky".
ja som obidvom malym kupovala aj stale kupujem protetiky a teraz neviem ci som robila dobre 😒
Nuz, ja som sa pytala na nazor viacerych ortopedov, ze ci treba kupovat topanocky s klenbou (v ambulancii, kam chodime s dcerou, je vzdy iny lekar). Reakcia kazdeho z nich bola smiech! Ze vraj este nevdieli topanocky s poriadnou klenbou, ta, co byva v seriovo vyrabanych topanockach je vraj "kozmeticka". Zdravym detom ju vobec netreba a deti, co maju ploche nozky (po 3 rokoch veku), potrebuju klenbu uplne inu. Nie taku nizku a nie taku makku, uplne poddajnu, ako byva v beznych topanockach. Uz aj u nas sa upusta od zastaranych nazorov, ze noha dietata musi byt zviazana vysoko nad clenky a s klenbou...nie je to tak. Dolezite veci su ohybnost podrazky, volny clenok, pevny opatok, dostatok priestoru pred prstekmi (topka musi sediet na sirku aj dlzku)... Ved si pozrite napr. tieto linky:
http://www.dieta.sk/index.php?page=1&type=news&...
http://boty-detske.cz/aktuality/potrebuji-deti-...
http://www.detske-boticky.cz/ako-vybrat-dietatu...
http://www.mediobuv.sk/obchod/index.php/e-shop/...
Ci dieta bude, alebo nebude mat ploche nohy, zalezi od genetiky (preto niekto spomina, ze ako dieta nosil topky od cinana a preto vsetci v rodine maju ploche nohy! Tu si skor myslim, ze urcitu rolu hra aj genetika) a od individualnej stavby tela - napr. hypermobilita alebo hypotonia sa castokrat podielaju na plochonzi (uvolnene svalstvo, slachy, slaby svalovy tonus - cize klenba pada, clenky idu dovnutra....). Preto svaly na nohach maju mat co najvacsiu moznost sa trenovat...ved preboha si predstavte, ze by ste vy mali nohy zviazane a podoprete klenbou....stale, aj doma, ako "papucky"....ved to svalstvo zakonito MUSI ochabnut, pdoobne, ako ked si riadne vyvrtnete clenok a mate ho 2 tyzdne zviazany...svalstvo ochabne...
Z mojich deti prve dieta ploche nohy nema a druhe ma...obuvane rovnako....ja som ako dieta plcohe nohy mala, ale vyrastla som - svalstvo spevnelo. No je pravda, ze nie vsetky deti z toho "vyrastu".
No a k veci - na ortopedii nam praveze odporucaju kvalitne tenisky s pruznou, ohybnou podrazkou (+vlozky do nich, ale ako hovorim, moja mladsia dcera ploche nozky ma). Ja osobne investujem do drahsich, kvalitnych znaciek (Superfit, Elefanten, Richter, najradsej mam Bama) a tenisky tiez znackove (vacsinou Reebok). Ano, sice vyrabane v Cine, ale nie je Cina ako Cina....ja osobne som mala tenisky z trznice 2 razy - prvy a posledny .....velmi ma z nich boleli nohy. Je pravda, ze aj na trhu sa moze vyskytnut tovar podobny kvalitou tomu znackovemu, ALE to si skor myslim, ze vynimocne. TAke tenisky adidas, reebok, nike si myslim, ze musia drzat urcity standard.
Ja som kúpila topánky Protetika, syn ich mal obuté asi 8 krát a pravá topánka bola viditeľne vyčaptaná! Podotýkam, môj syn nečapce, veď ak by čaptal, všimol by si to ortopéd, ku ktorému chodíme.
Topánky nám vyreklamovali, peniaze vrátili a záver? Výrobná chyba! Takže kupujete kvalitné topánky s dobrým úmyslom, ktorý môže skôr poškodiť ako urobiť osoh. Takže ja sa viac k značke Protetika nevrátim 🙂 .
mame Bama a Elefanten.. ziadnu klenbu nemaju..Protetika pred 3rokmi nemala v topankach klenbu, zase sa k nej vratili, preco? asi preto, ze na Sk este stale prevlada nazor, ze tam ma klenba byt a im ide predsa o predaj..tak vyhoveli poziadavkam trhu
ale kupujem aj Protetiku, mam ju s vynimkou tej klenby rada /myslim, ze mala klenba neublizi, no ani nepomoze/, zatial som reklamovala iba 1 par...letne sandalky som vsak nenasla take, ake som hladala, takze tento tyzden idem do Rakuska na Elefanten alebo Bamu..
@viktorkabolhova ahoj, odkial si a cim sa zaoberas, ked chces radit? 😉
No ako tak čitam tak ja sice kupujem malej kvalitnu ovov v original detskych obchodoch ale nejako na nedržim značky.Prve mala slovenske tie lkasicke biele.Potom sandalky s klencou malou,zimne mala niečo nemacke na B ale tie boli super sice stali 30eur.A teraz ma nike.Ak sa smiem spytat co stoja take tie Elefanten a dostala by som aj v Nz?Chystame sa kupiť sandalky.
Aha uz som to našla maju ich aj v Daichmane.No su dosť drahe ja sa snažim vždy kupiť do 30eur.A čim su take zvlaštne a velmi dobre?Lebo čo som tam videla sandalky nezdali sa my velmi pekne a hlavne take kupim aj v detskej obuvi či sa mylim?Ja som šlla včera po meste a vbehla som do par obchodov a detskou ovuvou značku neviem a prišli my ako take iste ako znackove.A sandalky mali tiež dobre len neviem v akych cenach su.Vadi ked ma stale inu znacku topanky?
ja som tiež za topánky s klenbou, ale kdesi som čítala že klenba sa ukáže až od dvoch rokov, dovtedy ju netreba riešiť, poznám mamky čo kupovali protetiku od mala, a deti majú aj tak ploché nohy...je to záležitosť aj genetická, ale do dvoch rokov klenbu netreba riešiť
a ak sa kúpia topánky bez klenby, dá sa kúpiť ortopedická vložka, ktorá stoji niečo cez euro:D
@domca1511 aj ostatni, ako najst vhodne topanky:
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/ikke/clanok/...
mozno pomoze...?
No jasne dakujem dobre rady:DMozem sa spytat ako robite to ze ked chcete pisat mne je za vasim menom to a a potom moje meno?Všetci to tu pouzivaju aby upresnili komu otpovedaju.
Tu otazku co som dala je mimo temy ale nevedala som kde sa spytat.
@sisaha no,boli sme dnespozerat sandalky pre malu /c.21/ a fakt Elephanten nemali klenbu...co ma ptekvapilo, lebo doma mame dvojo tej istej znacky, poltopanky a oba pary maju vyvysenu klenbu.....ja fakt neviem, kde je pravda./////ortoped mi povedal, ze mam kupovat protetiku......ale nie som si ista....iste je, ze ja nosim cely zivot toipanky s klenbou, alebo si kupujem vlozkuortopedickyu ak topanky klenbu nemaju a je to pocit uplne iny ako topanky bez klenby...ono, jasne, ak aj zena nosi lodicky nepohodlne, a tvari sa. ze su komfortne, a nevadi jej, ze su nezdrave, bude sa na topanky pozerat z uplne ineho uhla ako my, co lodicky doma ani nemame a kupujeme obuv Scholl, josef Seibel , Rieker a podobne, kde ide o komfort a nie o krasu.....
@sisaha ty, ja ti uz fakt neviem....zajtra ideme malej kupovat prve sandale a fakt neviem, ci kupit s klenbou alebo bez nej...ortoped mi povedal jednoznacne protetika....ale zase mam 2 zname, deti od malicka protetika, a nohy ploche....ale zase, protetika a podobne asi neuskodia, aj ked nepomozu....

@abbey1 ja poznam Elefanten a tieto maju zvysenu klenbu. Podla mna si tu kazdy predstavuje pod klenbou nieco ine.. Ved sa tu nebavime o klasickej ortopedickej obuvi, ktora sa predpisuje pri problémoch nohy, ale bavime sa o "zdravych" topankach a ked si kazda prstom prejde vo vlozke detskych topanok (tych kvalitnejsich), tak zistite, ze je tam jemne klenbove vyvysenie.. Tak uz nepletme hrusky s jablkami. Mne ziaden obchodnik nic nevnucuje. Dietatu kupujem vzdusne, ohybne topanky, s jemne vyvysenou klenbou. A nenazyvaju sa ortopedicke. Ortopedicke ich volaju ludovo maminy preto, ze tam maju tu zvysenu klenbu.