7 mesačné dieťa a nástup do práce

9. nov 2021

Dobrý večer prajem, nechali ste niekto 7m dieťa doma s manželom a svokrou a išli ste do práce? Len na chvíľu, nie na furt. A do nepretržitej prevádzky, ze denna nočná a 2 dni sem tam aj 3 dni voľno, proste cca 14 x do mesiaca služba.... 12h denna a 12h nočná... S rodinných dôvodov budem musieť len na chvíľu nastúpiť.... Dovolenka bude viac ako mesiac a v robote budem cca 5 az 6 tyzdne potom budem pokračovať na rodicak, lebo mi je ľúto nechať tak maličké bábätko bez mamky ale ako hovorím, je to len na pár týždne.... Chodili ste niekto, ako ste to zvládli? ja sa bojím veľmi... Ale naši mi hovoria, že už keď raz začnem, tak neodídem po 3m...ze si tak zvykneme všetci už... Ale ja nechcem... ide o to aby nám dali úver, takže potrebujem byt 3m v práci. Takže potrebujeme to poriesit, lebo dom uz stojí, len treba dobrat aby sme mohli ísť bývať. Moj je zamestnaný, len jemu samému toľko nevychádza... Kolko mam treba... A ja v podstate mam. Taky dobrý plat ako on... On ma veľa dovolenky, tak ma nárok ajsi mesiac vkuse zobrať, ked ja budem v práci...

luccija
9. nov 2021

Ak to je na chvíľu prečo nie?

zuzubb007
9. nov 2021

ja nenechala ani keby čo bolo do dvoch rokov by ma to ani nenapadlo, 12 hodín je masaker, veď to vôbec nebudeš s dieťaťom, ešte tak možno nočná párkrát ale denné ani za svet

sona96
9. nov 2021

Pozri keď musíš, tak musíš. Nie od toho je dobrá mama, či a koľko je doma s dieťaťom. A ostatných nepočúvaj, sama po tých troch mesiacoch budeš cítiť, či ti to tak vyhovuje, alebo sa budeš chcieť vrátiť k dieťaťu.

ikissedagirl
9. nov 2021

dieta bude s otcom, bude mu dobre 🙂
je to kratkodobe, ubehne to ako voda a budete spokojne byvat 🙂

annamalaga
9. nov 2021

Ahoj, ak je to kvôli bývaniu a pre vašu lepšiu budúcnosť , tak smelo dotoho.

zmrzlinka2021
9. nov 2021

ja by som nesla - je to fakt este malicke babatko. Kebyze napises, ze budes chodit 3x do tyzdna na 5-6 hodin, lebo vam to velmi financne pomoze, to je pre mna akceptovatelne, lenze robit na plny uvazok, ked "nemusim" pri miminku, za mna nie.
Skor chapem, ked "musim", napr. manzel je na dlhodobej PN, proste prideme o jeho prijem a nie je mozen aby nastupil do prace, a nie je ine riesenie, tak to by som ako tak akceptovala.
Nech sa rozhodnes akokolvek, je to na tebe, urcite to z teba nespravi horsiu, ci lepsiu matku. Kazda ti tu mozeme pisat len svoje vnimanie, ale nikto ta nema pravo hodnotit.

autor
9. nov 2021

@sona96 ono to nebude 3m ani... Lebo mam viac ako 25 dní dovolenky takže najprv dovolenka potom nástup a tak rodicak...

bimbambim
9. nov 2021

Asi áno keďže dom je dom a sám sa nedokončí a keď je to na chvíľu tak skôr áno

autor
9. nov 2021

@zuzubb007 toto som hovorila aj stále, na sesternicu som nadávala, ze dala 6m do jasliciek a isla do roboty od pondelka do piatka.... Ale inak sa nedá, treba 50 000 a toto nám dajú len, ked aj ja nastúpim na oko do roboty... Mam asi aj 50h do plusu.... Vykomoezujeme to... Vážne mozno len tých 14x pôjdeme.... To je 7x denna a 7x nočná.... Tiež ma to trápi, ale dom stojí, všetko išlo hore, zálohu sme dali... Ale bohužiaľ všetko išlo hore a keď chceme ešte si to zariadiť tak dnes mi imalne 30 000 treba len na zariadenie 4 izieb.

autor
9. nov 2021

@bimbambim ďakujeme, také slová som. Chcela počuť... Akoze ja som sa aj pred rokom. Čudovala, ked sa vrátila kolegyňa po 10m, ze musela.... Ale ona sa nastálo vrátila... Ja len vážne na tie pár týždne a potom. Sa chcem venovať malej na plno ako sa dá a otecko bude mat 2 roboty.... Jednu iba brigádu a druhu normálne

kacena4
9. nov 2021

ja som pracovala od 1r. dietata muz doma nezamestnany tak isiel v tej chvili na rodicak kym si nenasiel pracu a ja do prace. ak musis musi... muz odvtedy inak chape pojem rodicovska dovolenka a viac sa zblizil s detmi

elizabet173
9. nov 2021

myslím, že to nebude až také strašné, sedem krát denná a dieťatko bude s otcom a babkou, niektoré sú v tomto veku v jasličkách a tiež je veľa mužov na MD a mamina v práci. Ak ste v takejto situácii, určite by som išla bez výčitiek svedomia. Často kričia že by od maličkého dieťaťa nikdy skôr ako v troch rokoch neodišli práve tie ženy, ktoré strčia dieťaťu do ruky tablet a samé sú na mobile, alebo sedia na terase na káve s kamoškou a deti iba okrikujú a keby u nás nebol RP do troch rokov, tak ako v zahraničí, tak by veľmi rýchlo názor zmenili.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jazula
9. nov 2021

Ak je ocko plnohodnotný rodič (teda vieš, že o dieťa bude dobre postarané a že je dieťa zvyknuté byť aj len s ním), tak by som šla. Človek robí, čo musí a s bábom bude jeden z dvoch najbližších ľudí. Ja sa plánujem vrátiť do práce, keď bude mať malá cca rok, tiež kvôli peniazom a hypo. Vymeníme sa s partnerom, takže s malou bude ocko a viem, že sa dobre postará. Malá bude úplne ok, skôr ja si budem musieť zvyknúť 🤷🏼‍♀️

tosomja
9. nov 2021

Nenechala by som.

evica17
9. nov 2021

Ja by som sla tiez do prace, pokial je to nutne. A vsak s nou bude otec a aj babka pomoze, ze to je za mna v pohode. My sme tiez tak nechavali maleho mojej mame, kazdy vikend a prerabali sme dom aby sme sa mohli nastahovat, chlap sam by to robil podstatne dlhsie, tak som pomahala kde sa dalo.
Ale pozor, daktore banky posudzuju 6 mesacny prijem, ak robis 3 mesiace kym skonci skusobna, plat predeluju na tych 6 mesiacov, cize akoby si mala len polovicny prijem za mesiac. Aspon tak nam to bolo vysvetlene.

marianarem
9. nov 2021

Ja by som tiez velmi tuho zvazovala, mala by som problem. No ako tu uz niekto pisal, je fakt, ze v zahranici su materske dovolenky ovela kratsie ako u nas a nikto sa nad tym nepozastavuje. Bezne zeny nastupuju aj po 3-4 mesiacoch, lebo viac im nikto nezaplati, nepodrzi pracu. Casto nad tym rozmyslam, mne pritomnost matky pripada byt klucova, no nezda sa mi, ze by v krajinach s tymito kratkymi materskymi vyrastali nejake hufy narusenych deti. Takze si myslim, ze vasa rodina ten kratky nastup do prace pravdepodobne zvladne bez ujmy.

vanda323
9. nov 2021

Áno ešte menšie som nechala. Na 8 hodín. A dala sa to. Akurát potom dostala sroaracnu úzkosť to bolo o dušu

sonnenshein
9. nov 2021

Pracujem odkedy mala dcera 4 mesiace. Radsej, ako aby manzel musel tahat dve prace.
Takto sa obaja starame po vsetkych strankach, a ten vztah, co maju, je nadherny.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andulka1988
9. nov 2021

Ak treba choď,keď moje dieťatko malo 1,5 roka som šla tiež do práce na 12h smeny a normálne žije,ľúbim ju rovnako aj ona mňa. Sama musíš vedieť čo treba robiť aby bolo lepšie.

amelie2017
9. nov 2021

Ked mala dcerka 4 mesiace a jeden 1 nastupila som na klasicky 40h uvazok ( nie vsade je materska a rodicak ako na SK). Prvy tyzden bol priserny, druhy ako tak, po mesiaci som si zvykla. Teraz mam 2. babo, akurat vcera mal 4 mesiace a 1 den a nechapala som, ako som mohla ist od malej do prace. Ale ked musis, musis. S dcerkou mam krasny vztah, nijako ju to nepoznacilo, denne mi aj 20 krat povie, ako ma lubi, ze som naj maminka.

vevapeto
9. nov 2021

Ja som takto pracovala na 12-ky ( denne, nočné)pri prvej dcére. Mala vtedy 7m. Bolo to dávno ale spomínam si, že to bolo náročné obdobie. Zvládnuť sa to dá, ale bývala som vtedy dosť unavená. Dcéra zvládla odlúčenie super, myslím, že aj to prispelo k tomu, že nástup do skolky bol absolútne bezproblémový a doteraz je veľmi samostatná a mame krásny vzťah.

amelie2017
9. nov 2021

A teda mne aj dobre padlo ist medzi ludi, bavit sa o normalnych veciach, nie plienkach, prikrmoch a prebdenych nociach. Do roboty som si po case sla psychicky oddychnut. Teraz som stastna, ze som doma, ale tiez niekedy zavidim muzovi, ze on sa bavi s dospelymi o normalnych veciach, nie len o detoch.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
10. nov 2021

@elizabet173 ved presne, mobil do ruky a dovidenia a ona ked bude s babkou alebo ockom tak ani TV neuvidí....a to je ešte malička ona podľa mňa ani nezistí, ze som 12h preč... A najmä v noci ved o pol 8 chodí spať a spí do pol 8 cca samozrejme medzi tým papa aj sa budi ale tak nevníma kto je pri nej podľa mňa...

autor
10. nov 2021

@evica17 no ja som stále zamestnaná, takže a isla mi materská a hneď po materskej pôjde plat... Takže my sme už mali pred schválené minulý rok ale musela som ist na rizikovu PN, lebo som mala krce od 22tyzdna.... A tak nič z hypo nebolo.... A teraz sme tak dohodnutý s bankou, ze my máme spoločný účet a vidia tam, ze peniaze sa točia 🤣🤣🤣 haha no a povedalo, ze vo februári by to mali schváliť