Ako dlho potrvá konflikt s učiteľmi?
Dokedy budú učitelia v konflikte?Riešenie je jednoduché,zrušiť známkovanie na všetkých školách.
Učitelia porovnávajú jednotkára s trojkárom.Ten sa učí na samé jednotky a ten druhý na trojky.Lenže porovnávanie plodí konflikt.
Vieme,že úplné vedomosti neexistujú.Čo potom známkujú na školách?Neúplné vedomosti.Dokedy?
@fajnova dolezite je, aby ucitel bol tak chytry, ze dokaze napr z toho nezazivneho predmetu spravit zazivny a zaujimavy. Mala som takeho matematikara na zakladke. Ja s dyskalkuliou som sa snazila tak, ze som mala 2-2,5 v priemere. Lebo ma to velmi zaujimalo. Vedel to perfektne podat tym detom. Podobne som mala chemikarku, ktora podla mna odradila od chemie uplne kazdeho, na jej hodine sa nesmelo asi nic. Keby nemam mamu chemikarku, tak tu chemiu nenavidim z principu a este k tomu organiku. Mala som dieta, co doslo na doucovanie z angliny, nenavidel to a nedaval pozor skrz toho ucitela. Deptal tie deti. Dopadlo to tak, ze chalan po 5 rokoch doucka so mnou povedal, ze ten jazyk miluje a isiel studovat do zahranicia skolu priamo v angline. Ze mi dakuje za to, ze som mu ukazala krasu toho jazyka. Takze vela zalezi od ucitela. Byt dobry pedagog je alchymia.
Napadá ma veta:šikovným patrí svet.omyl. Svet patrí všetkým.
@aurelia2000 keby je to ten isty test, tak to neni taky maler. Ale stale to je ten proces ucenia predmetu a pristup k tomu, tam je to spravne korenie.
@anonymnyuzivatel už to že tu píšeš je výsledkom toho že ťa niekto donútil ísť do školy a učiť sa, keby si si povedal mňa to nezaujíma ja sa to nechcem učiť ako by si dopadol?
Dá sa odsťahovať niekde mimo civilizácie a tam, ti naozaj stačí naučiť sa ako si zaobstarať potravu, prístrešie a prípadné drobné ošetrenie. Nikto ťa nebude nútiť aby si sa učil to čo nepotrebuješ na prežitie.
@anonymnyuzivatel tak ale deti by tie znamky netrápili znamky, pokial by to nevadilo rodicom. Známkovanie je za mna v poriadku, lebo zase musi to byt nejako rozdelené.
@anonymnyuzivatel očividne vôbec nechápeš ako funguje školstvo. Nikto ťa nenúti vedieť všetko na svete. Na danom predmete v danom ročníku máš zadané určité učivo, ktoré treba prebrať. Počas roka si učiteľ overuje ako sú na tom žiaci a podľa výsledkov dostanú známky. Ako môže dať žiakovi, ktorý zvládne test na 100% rovnakú známku ako žiakovi, ktorý spravil v každej druhej otázke chybu? Obaja majú len absolvovať? Ty ako ten prvý žiak by si bol spokojný? Alebo ako druhý žiak motivovaný k lepšiemu učeniu?
@januska12323 už som sa vyjadril v predchádzajúcich príspevkoch.Koho niečo nezaujíma,tak ho budeme nasilu nútiť? Len bude strácať energiu sústreďovaním.
Naopak ak niekoho niečo zaujíma,tak pozornosťou získava energiu.Tak si zvol.
@anonymnyuzivatel kde by si to dieťa odložil počas hodiny ktorá ho nezaujíma, myslíš že bude v tichosti hodinu sedieť a nevyrušovať ostatných, lebo ho to nezaujíma?
Keď v triede bude tretina žiakov, ktorých nezaujíma daný predmet čo s nimi, kto sa im bude venovať?
Tebe by asi vyhovovala len táto škola
https://www.youtube.com/watch?v=wyEomQGDQWQSpoznávanie samého seba.Jediné správne vzdelanie.
@anonymnyuzivatel učitelia v konflikte nie sú sú to prevažne deti a rodičia a všetko záleží ako k tomu pristupuje ja ako rodič koli známkam do konfliktu nikdy nejdem vidím že sa snaží ale nejde to čo ideme ďalej známky nie sú všetko a vždy boli lepší aj horší aj štvorka je dobry v niečom aj jednotkár každý jeden je výnimočný a skvelý
@anonymnyuzivatel
Vyzeráš byť dostatočne neschopný logickej úvahy a spájania faktov. Naopak fakty prekrúcaš ako sa ti to práve hodí do krámu. Dokážeš napisať akurát krátke heslo. Človeče ty budeš jeden z tých Mladých sociálnych demokratov - budúci politik Smeru-SD alebo Hlasu. 🤔
@anonymnyuzivatel Školstvo ťa nemá vzdelávať pre tvoje dobro, ale pre dobro spoločnosti. To je jeho základná funkcia, neprikrášlene povedané je to odborná príprava ,,otroka" na trh práce. Preto už od malička trénujeme deti porovnávaním, hodnotením a oceňovaním, aby v budúcnosti boli ambiciózni, draví a konkurencie schopní.
Sebavzdelávanie a sebarozvoj si rob ako tebe vyhovuje, alebo ho uši na mieru svojim deťom. Od inštitucionálneho štátneho školstva to očakávať nemôžeš. Nie je to jeho primárnou funkciou.
@zuzitko74 Je jedinec vychovávaný a využitý pre spoločnosť,alebo je spoločnosť pre jednotlivca?Spoločnosť by tu mala byť pre jednotlivca.
Úsilie je vlastnosť,ktoré stavia človeka proti človeku.Ak by sme jeden s druhým žili v mieri ambície by isto museli vymiznúť.
Súhlasím, že školský systém a systém známkovanie nie je domyslený, ale nejakým spôsobom sa tie vedomosti overiť musia. Najdôležitejšie je podľa aj u učiteľov aj u rodičov a samozrejme žiakov uvedomiť si, že známky nie sú všetko a neurčujú, či budeme v živote úspešní.
@anonymnyuzivatel Spoločnosť je tvorená jednotlivcami. Chceš tým povedať, že ostatní jednotlivci majú slúžiť tebe? Ty nemusíš slúžiť nikomu?
Ak venujem svoje úsilie tomu, aby som napríklad uvarila obed svojej rodine, ako ma toto úsilie stavia proti iným ľuďom? Úsilie ma nestavia proti ľuďom. To, čo ma stavia proti ľuďom je porovnávanie a súťaživosť, lebo vtedy vnímam ľudí okolo seba ako súperov, ktorých chcem poraziť. Ak som s úspechom iných ľudí v pohode, tak ma nemá čo stavať proti inému človeku. Nie som súťaživý typ a naozaj mi nevadí, keď sú ľudia okolo mňa úspešnejší, doprajem im.
Problém mnohých ľudí je však v tom, že nevedia vidieť svoju vlastnú hodnotu bez toho, že by ju zadali do nejakého rebríčka úspešnosti.
Škola a neskôr aj zamestnávateľ však nehodnotia tvoju hodnotu, ako hodnotu ľudskej bytosti. Hodnotia tvoj pracovný výkon a to je úplne v poriadku. Na to v tej práci si.
@anonymnyuzivatel nemám rada filozofovanie pre filozofovanie.
Či chces,či nie,detom sa málokedy chce učiť,či chce e,či nie,musíme niekedy motivovať,aj nútiť. Pokiaľ sa nenaučia elementárne veci,nebudú mať na čom stavať a čo stavať,nebudú ani vedieť,či ich nejaká oblasť zaujímaebo jej nedajú šancu.
Ale nekládli by som celú zodpovednosť iba na učiteľov,sme tu ešte my, rodičia.
Môžme vychovávať,posúvať svoje deti,učiť ich to,čo považujeme za dôležité.
Filozofovať o nezmyselnosti chrusta je zbytočná debata.
@anonymnyuzivatel suhlasim, znamky detom znechutia ucenie a zabiju v nich prirodzenu chut objavovat. Uz ked chce niekto znamkovat tie chudence, aspon nech sa na skolach ucia uzitocne veci a podporuje sa individualny talent ale ze vyrabaju v skolach "robosov" aby boli vsetci rovnaki ako hamburgery na pase ...
@zuzitko74 Ak má niekto ambície,tak potom o niečo aj usiluje.Jednoducho vyvíja úsilie,aby sa daná ambícia naplnila.
Ty si z nejakej sekty?
No, asi je😄
Moje nervy🤦🏼♀️to je téma...
@anonymnyuzivatel Aj ty si založením tejto diskusie vyvinul nejaké úsilie a myslím si, že si tým nič zlé neurobil. 😉
Ambíciou každého dojčaťa je pohybovať sa a komunikovať s okolím, preto tomu venuje toľko úsilia a správny rodič ho v tom len podporí.
Samozrejme, potom prídu maminky na ihrisko, alebo sem na MK a nastane veľká porovnávacia súťaž fyzickej a rečovej zdatnosti dojčiatok a batoliatok. A to už nie je úplne fajn a nikto normálny by to nemal podporovať.
Dajme teda deťom rozhodnúť sa(tajne hlasovať),či sú za zrušenie známkovania na školách.
@anonymnyuzivatel Mne by známkovanie v škole nechýbalo, ani ako učiteľovi, ani ako rodičovi. Istý spôsob hodnotenia však na škole bude vždy (vyznačenie počtu chýb, body za správne odpovede, percentuálne hodnotenie, slovné hodnotenie...).
@anonymnyuzivatel Dajme teda pracovnikom rozhodnúť sa(tajne hlasovať),či sú za zvýšenie platu. 🤔
doplnenie: Úsilie je vlastnosť,ktorá ničí vzťahy a stavia človeka proti človeku.Ak by sme jeden s druhým žili v mieri ambície by isto museli vymiznúť.
Ambiciózny človek vlastne ničí vzťahy.
"Porovnávanie plodí konflikt." Skús sa k tomu zlému hodnoteniu, čo si dostal, postaviť inak - namiesto konfliktu sa posnaž o motiváciu. Prepáč, ale toto je taký pubertálny vykrik do tmy. Hodnotený budeš celý život- univerzita, práca, šport... Nedávať známky má zmysel pri malých školáčikoch, pre ktorých to môže byť demotivujuce. Pri starších neznámkovanie vedie len k tomu, že potom sa na vyššom stupni školy zrútia.
@anonymnyuzivatel To, čo tvrdíš, je extrém.
Chceš tým povedať, že ak je tvojou ambíciou vyhrať túto debatu, tak vlastne ničíš vzťahy s nami všetkými, ktorí tu s tebou debatujeme?
Ak debatu vyhrať nechceš a chceš s nami budovať vzťahy, mal by si v záujme dobrých vzťahov súhlasiť s každým diskutujúcim v tejto debate. Ale to nejde, však?
@anonymnyuzivatel Ty to máš celé dopletene,vyzera to tak,ze si v konflikte sám so sebou.

ja som akosi nepochopila čo si chcel autor svojim príspevkom povedať...
ako chceš potom hodnotiť deti...a ešte tak aby to bolo aj účinné ...