icon

Ako dlho trvá adaptácia na novú prácu?

29. apr 2025

Ahojte. Kedy ste si zvykli v novej praci? Mam kazdy vecer aj rano uzkosti. Kedy to prejde? Som v strese. Dochadzam 35km cize o to horsie. Rano idem zavcasu ked este deti spia. Je mi z toho nanic. Samozrejme hladam nieco blizsie no neuspesne.

Strana
z3
eliska13
3. máj 2025

Pol konika vie, že si išla na ten stavebný úrad a polka anonymných príspevkov je tvoja🤣

trdelnik234
3. máj 2025
@eliska13

Pol konika vie, že si išla na ten stavebný úrad a polka anonymných príspevkov je tvoja🤣

@eliska13
Tak ja som to napriklad nevedela
Tak jasne,ze potom pisem somariny a chvalim sa tu😂

trdelnik234
3. máj 2025
@eliska13

@eliska13

Ak je to pravda teda,a ak sa na slovenskych stavebnych uradoch naucis za mesiac 1% slovom jedno percento z celkovej pracovne naplne,tak som akosi fakt mimo,lebo mi to nepride normalne..
Ani 1%,ani 2%...
Moj posledny prispevok

gerrwie_girl
3. máj 2025
@alica_tn

@trdelnik234 toto vôbec neni o tebe a tvojej senior pozícii. Či sa potrebuješ vystatovať? Asi máš ľahkú prácu, keď po mesiaci funguješ. Blahoželám ti.
U nás sú také náročné interné procesy, že po mesiaci zamestnanec ešte nevie ani len chod papierov po firme, nieto ešte samostatne pracovať

@alica_tn u nás je to tiež brutál. Učím sa každý deň doma normy z automobilového priemyslu a podobne veci. Robila som predtým manazerku kvality v inej firme ale to sa na to ani nechytalo. Tu idem takmer od nuly. Navyše je to strojarina ktorú ja nemám vôbec vyštudovanu. Sam manažér minule po mojich takmer 2 mesiacoch co som tam povedal kolegovi, nech mi ešte nedáva úlohy. Lebo vie ze sa mam co ešte učiť kým mi dá niečo robiť samostatne. Cize ako aj pises. Nie je práca ako práca 🙂.

gerrwie_girl
3. máj 2025
@evkatk

Ak idem na novú prácu, viem, že ju zvládnem a nie je potrebné zvykať si. Predsa nejdem robiť niečo, čo dokonale hneď neovládam. Načo chodiš do práce, z ktorej máš úzkosti? Predsa z dobre vykonanej práce po pracovnom dni môžem mať len dobrý pocit spokojnosti. Ak je tam úzkosť, nie si si istá sama sebou a tým si len škodíš.

@evkatk ja mam napríklad prácu kde sa musím veľa učiť a šla som do toho s tým ze to neviem. Aj ma s tým prijímali. A som tomu rada. Budem mať rôzne školenia, naučím sa kopec nových veci a to je úžasné. Ak by ľudia robili len to co dokonale vedia, nikdy by sa nikam neposunuli.

autor
3. máj 2025
@trdelnik234

@eliska13
Tak ja som to napriklad nevedela
Tak jasne,ze potom pisem somariny a chvalim sa tu😂

@trdelnik234 nerobim na stavebnom urade. Ale ocividne pani vie lepsie ako ja kde robim 😀

autor
3. máj 2025
@gerrwie_girl

@evkatk ja mam napríklad prácu kde sa musím veľa učiť a šla som do toho s tým ze to neviem. Aj ma s tým prijímali. A som tomu rada. Budem mať rôzne školenia, naučím sa kopec nových veci a to je úžasné. Ak by ľudia robili len to co dokonale vedia, nikdy by sa nikam neposunuli.

@gerrwie_girl ja tiez. Tiez kazdy novy sa tu zauca uplne od zaciatku lebo to sa inde nerobi,iba tu. Cize novy clovek to nema odkial vediet. Aj programy v ktorych robia su len tu. Cize tiez skolenia rozne. Mam mentora prideleneho ktory ma priplatok zato ze ma zauca.

sisa_s
3. máj 2025
@eliska13

@eliska13 podla mna zobrala nakoniec urad prace 😀 ale opisuje tu to tak narocne, akoby spustala reaktory v jaslovskych bohuniciach 😀

dennissa16
3. máj 2025
@sisa_s

@eliska13 podla mna zobrala nakoniec urad prace 😀 ale opisuje tu to tak narocne, akoby spustala reaktory v jaslovskych bohuniciach 😀

@sisa_s zobrala veru ten upsvar. Podľa mňa jej budú intenzívne posúvať pracovne ponuky z jej okresu všetci kolegovia..

autor
3. máj 2025
@sisa_s

@sisa_s neeobim na urade prace 🙂

evkatk
3. máj 2025

Aké zaúčanie? Veď ak som niečo vyštudovala, tak to robiť musím vedieť. Ja keď som po takmer 25 rokoch zmenila zamestnanie na úplne iné, vopred som si všetko o štrukturálnych fondoch naštudovala a hneď som sa aj prihlásila na ďalšiu VŠ, len aby som všetko dokonale zvládla. Promovala som znova, tentokrát s mojimi deťmi a stálo to za to. Nikdy by ma ani nenapadlo rozmýšľať nad tým, že niečo nezvládnem a budem musieť sa zaúčať. Predsa od prvého dňa musím robiť 100 %-e i keď úplne všetko v AJ, čo nebolo jednoduché a chcelo to hodiny aj samoštúdia mimo práce. Ak by som to dokonale nezvládla, do práce by som sa hanbila ísť a hanbila by som sa priznať, že robím niečo, čo dokonale neviem.

gerrwie_girl
3. máj 2025
@evkatk

Aké zaúčanie? Veď ak som niečo vyštudovala, tak to robiť musím vedieť. Ja keď som po takmer 25 rokoch zmenila zamestnanie na úplne iné, vopred som si všetko o štrukturálnych fondoch naštudovala a hneď som sa aj prihlásila na ďalšiu VŠ, len aby som všetko dokonale zvládla. Promovala som znova, tentokrát s mojimi deťmi a stálo to za to. Nikdy by ma ani nenapadlo rozmýšľať nad tým, že niečo nezvládnem a budem musieť sa zaúčať. Predsa od prvého dňa musím robiť 100 %-e i keď úplne všetko v AJ, čo nebolo jednoduché a chcelo to hodiny aj samoštúdia mimo práce. Ak by som to dokonale nezvládla, do práce by som sa hanbila ísť a hanbila by som sa priznať, že robím niečo, čo dokonale neviem.

@evkatk wow to si asi jediná co príde do prace a hneď.vie presne všetko robiť 😀. Zaucanie je úplne normalna vec, neviem co tu píšeš o hanbe 😀. Ved preto sa v zamestnaniach uplne bežne posielajú ľudia na školenia a teda nikto sa ani len nepozastavuje nad tým.

trdelnik234
3. máj 2025
@gerrwie_girl

@evkatk wow to si asi jediná co príde do prace a hneď.vie presne všetko robiť 😀. Zaucanie je úplne normalna vec, neviem co tu píšeš o hanbe 😀. Ved preto sa v zamestnaniach uplne bežne posielajú ľudia na školenia a teda nikto sa ani len nepozastavuje nad tým.

@gerrwie_girl
Nie je jedina

gerrwie_girl
3. máj 2025
@trdelnik234

@gerrwie_girl
Nie je jedina

@trdelnik234 to je jedno,každopádne zvelicovanie tu máte mnohé v láske 😀. Na 100% nefunguje v prvý deň nikto. NIKTO. To všetky vieme o tom snáď ani netreba debatovať ;).

autor
3. máj 2025
@evkatk

@evkatk toto srandujes vsak? 🤣🤣

trdelnik234
3. máj 2025
@gerrwie_girl

@trdelnik234 to je jedno,každopádne zvelicovanie tu máte mnohé v láske 😀. Na 100% nefunguje v prvý deň nikto. NIKTO. To všetky vieme o tom snáď ani netreba debatovať ;).

@gerrwie_girl
Po mesiaci dvoch uz väcsina ludi z novej prace uzkost nema.
O tom tu piseme vsetky cely cas.
Stres z novych veci ano.
Ale nie uzkost.
Bodka

gerrwie_girl
3. máj 2025
@trdelnik234

@gerrwie_girl
Po mesiaci dvoch uz väcsina ludi z novej prace uzkost nema.
O tom tu piseme vsetky cely cas.
Stres z novych veci ano.
Ale nie uzkost.
Bodka

@trdelnik234 nie. Pani ktorej som odpisovala písala, že by sa hanbila keby šla do prace ktorú hneď neovláda dokonale. Ze ona fungovala hneď prvý deň na 100%.

trdelnik234
3. máj 2025
@gerrwie_girl

@trdelnik234 nie. Pani ktorej som odpisovala písala, že by sa hanbila keby šla do prace ktorú hneď neovláda dokonale. Ze ona fungovala hneď prvý deň na 100%.

@gerrwie_girl
Myslela asi to tak,ze ak svojej praci rozumie a vies ju robit,nemas stres.
A ma pravdu

gerrwie_girl
3. máj 2025
@trdelnik234

@gerrwie_girl
Myslela asi to tak,ze ak svojej praci rozumie a vies ju robit,nemas stres.
A ma pravdu

@trdelnik234 nie. Ved si precitaj jej komentár predtým ako mne začneš vysvetľovať 😀.

trdelnik234
3. máj 2025
@gerrwie_girl

@trdelnik234 nie. Ved si precitaj jej komentár predtým ako mne začneš vysvetľovať 😀.

@gerrwie_girl
Mas uzkost?
Nemas,ze?
Cela ta tato tema je na dve veci totiz

gerrwie_girl
3. máj 2025
@trdelnik234

@gerrwie_girl
Mas uzkost?
Nemas,ze?
Cela ta tato tema je na dve veci totiz

@trdelnik234 o com píšeš? Ako sorry, ale ja som reagovala na konkrétny komentár konkrétnej osoby. Ty si mi na to reagovala a pritom si ani nečítala o com ona pisala 😀. Takže ešte raz. Precitaj si jej komentár. Inak sa nemáme o com baviť.

evkatk
4. máj 2025

Do práce sa chodí pracovať a nie priúčať. Taká práca je neefektívna. Školenia nie sú na zaúčanie, ale pre všetkých na doplnenie niečoho nového, oboznámenie sa s novými poznatkami. Ako môže ísť niekto pracovať na miesto, ak tú prácu neovláda?

autor
5. máj 2025
@evkatk

Do práce sa chodí pracovať a nie priúčať. Taká práca je neefektívna. Školenia nie sú na zaúčanie, ale pre všetkých na doplnenie niečoho nového, oboznámenie sa s novými poznatkami. Ako môže ísť niekto pracovať na miesto, ak tú prácu neovláda?

@evkatk normalne. Tu zaucaju kazdeho od uplneho zaciatku. Lebo toto clovek nema odkial vediet

gerrwie_girl
5. máj 2025

Súhlasím, je to normálne aj u nás 🙂. Nemala som ani poňatie o nejakých normách v automobilovom priemysle 😀. Tak sa pekne ucim postupne.

kvetinka_2
5. máj 2025

Toto je veľmi individuálne. Každý to má inak. Niekto si zvykne za jeden deň, a druhý si môže zvykať aj pol roka, a je to úplne v poriadku. Aj ja som veľmi veľký introvert, takže ti úplne rozumiem. Ak ti môžem, poradiť nájdi si aspoň jednu kolegyňu (kolegyňu, nemusí to, byť hneď kamoška) s ktorou si ako tak rozumieš, a viete sa porozprávať a zdôver sa jej.🫣

Strana
z3