icon

Ako nájsť prácu bez známostí v malom meste?

11bodka11
4. feb 2025

Dobrý deň. Uz 5 mesiacov som evidovana na urade prace. Pracu si neviem najst,ziadne ponuky nie su u nas. Krajske mesto mam 35km a to nestiham rano deti zaviest plus nie som taka soferka ist denne do krajskeho mesta. Pani na urade u ktorej som evidovana mi povedala ze na urade sa uvolni jedno miesto onedlho,ze jedna pani ide ma MD. Len ze vsetky miesta sa obsadzuji len po znamosti,cez jedneho vyssie postaveneho poslanca. Ona tam robi 15 rokov a povedala ze vsetky su tam po znamosti cez neho. Je to mensie okresne mesto. Zistila som ze moj svokor sa s nim pozna. Su takmer susedia. Tak mu volal. Ten poslanec mi volal naspat ze dal na mna kontakt riaditelke uradu,ze o mne vie a mam jej zavolat. Volala som jej,povedala ze sa mi ozve. No zatial nic. Myslite ze jej treba nieco dat? Ze zato nieco cakaju? Ze je sanca ze ma vezmu? Som uz uplne zufala. Denne chodim aj 5x na Profesiu, Karieru,Worki. Poposielala som zivotopisy do vsetkych firiem v meste aj kde nehladaju. Nikto sa jeozval. Skolu mam normalnu,zuadnu sukromnu. Mam aj prax. Citim sa uz uplne zbytocna. Mam z toho depresiu. Rano sa mi nechce ani vstat,nemam chut nic robit. Vyhybam sa uz navstevam aj ludom lebo kazdy sa vypytuje ci uz mam pracu. Hanbim sa ze nemam Muzova rodina uz rype do mna naco mi je vysoka skola ked si neviem pracu najst. Po anglicky neviem. Keby mam peniaze davno chodim na kurz pocas rodicovskej. Na urade som sa bola pytat no jazykove kurzy nepreplacaju. A aj tak nemozem byt teraz predsa dva roky nezamestnana kym sa naucim anglictinu. Ja uz neviem co robit. Kazdy den dufam ze mi zavola ta riaditelka uradu,vzdy ked zazvoni mobil dufam ze vola ona. Kamosky a zname robia po znamostiach v administrative,bez VS aj bez praxe niektore. Mne je do plaču uz. Naco som aj 5 rokov zabila v skole ked skoncim pribpokladni v Kauflande. Robila som v administrative,vzdy som sa bez problemov zaucila. Dokonca moje rozpocty davali za vzor v inych firmach. V poslednej praci ked kolegyna nieco nevedela tak ju sef posielal za mnou nech jej poradim,pritom tam robila o 4 roky dlhsie. Preco mi nikde nedaju sancu? ☹️

11bodka11
autor
4. feb 2025

@martinkatinka a co? Mam aj prax. Nie len VS. Naco clovek studuje? Aby sa uplatnil. Mala som ist ako jednotkarka teda na ucnovku?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
11bodka11
autor
4. feb 2025

@1ryba 8 rocny vezme 3 rocnu do skolky?

martinkatinka
4. feb 2025

@11bodka11 Tak aku prax?

bosorkabb
4. feb 2025

Áno na úradoch to tak chodí ako píšeš. Nie všade ale väčšina tak funguje. Aj u nás. Poznám ich tam kopec niektoré sú kamarátky. Aj škôlky tak fungujú a prioritne to ide cez známosti.
A teda keď už sa riaditeľka ozvala tak o tebe vie. Ešte sa môže stať že jej volal aj niekto vyššie od toho poslanca a riešil svojho človeka. To sa časom dozvieš.
A pre ostatné. Existujú obce aj mestá kde nie je ranná družina a škôlka začína od 7. Aj vedľa v dedine. V okolí žiadna škôlka ani škola iné ako spádove deti nezoberie. Teda zoberie cez známosti. Na Slovensku ešte stále tie známosti niekde pomôžu viac ako vzdelanie.

zuzulka558
4. feb 2025

@11bodka11 ja som nepísala o tebe,,, ja mam teraz úplne inú co by ma nikdy nenapadlo, po materskej som mala prácu objednávky, predaj, telefonovanie a otravovali aj mimo pracovný čas, robila som od utorka do piatku od 8.00 do 14.00 sobota občas mala som to prispôsobené deťom, po čase sme sa pochytili a koniec z minúty na minútu, ponuky som mala co ma poznali taky ktorý tam chodili no mimo mesta a tiež super lážo plážo, a vieš kde som sa ocitla ze treba vypnúť a zmenu? U známeho v kuchyni, lebo akurát hladal🤣 a teda u nás je kuchár manžel no už to chytilo aj mňa, od pondelka do piatka začínala som o 7.00 ako tela co sa bojí kuchyne, teraz som od 5 ci by som mohla a do 14. 00 a je nás tam viac, predtým som bola sama, víkendy voľne krásne z deťmi, zarobím tak isto a nepreveziem,, nie som nervózna, nemusím dvíhať telefón aj mimo prácu, nik ma už nevytoci a ta voľnosť na nezaplatenie viac času z deťmi a mobil v pokoji doma,,, staršia chodí do školy sama a menšiu manžel dáva,on chodí na 7 a roboti ma cca 10 min autom

11bodka11
autor
4. feb 2025

@abbey1 nerealnou pracovnou dobou? 7:30 je nerealna pracovna doba?

11bodka11
autor
4. feb 2025

@bosorkabb dakujem ze aspon ty si ma pochopila.

abbey1
4. feb 2025

@11bodka11 Tak čakaj ďalších 5 mesiacov

petracandle
4. feb 2025

@hankab ale netrep

11bodka11
autor
4. feb 2025

@hankab lenze na miesto na urade ani nevypisu vyberove konanie. Bery rovno po znamosti. A ten poslanec to neni poslanec v meste. Ale v NRSR a vysoko postaveny.On obsadzuje vsetky pozicie

barborachors
4. feb 2025

@11bodka11 ako jednotkarka si sa mala dávno vynajst, ale aha to sa neda nabiflovat 😆 Baby ti tu dobre radia, deti si pories teda tie odvozy... Ja som sa ucila zle a nikdy som problém s prácou nemala, prave naopak. Ale ja som nefnukala doma, ja som dvihla kotvy a sla som za tou pracou a to je aj bezna prax v zahraničí, ze ľudia cestujú mega vela za robotou, ale ty chceš hnipat na dome a nedajboze sedieť v kase, lebo to je podradne... A Slovak s VS robi v Kitsee na kase a je cely vysmiaty a ma v p...ze je to kasa, lebo ho to uživi, tak, ze si lieta do Dubaja na dovolenky a ma aj dobre byvanie, auto aj vsetko. Prehodnot svoj systém priorit, lebo budes sediet doma este veľmi dlho, dobre ti radim.

hankab
4. feb 2025

@petracandle ake netrep? Pochadzam z Vrabel, v Nr som byvala 4 roky. S VS a AJ na urovni C1 som si roky nevedela najst normalnu pracu v administrative. Dochadzala som kvoli 30km prec z NR. Nakoniec som sa prestahovala kvoli praci uplne inde a tu si mozem vyberat a menit kazdy pol rok.

hankab
4. feb 2025

@11bodka11 vyberove konanie myslim zo zakona musia vypisat. Ci sa nim riadia a aktivne hladaju je uz druha vec.

11bodka11
autor
4. feb 2025

@abbey1 ja necakam,ja hladam.

11bodka11
autor
4. feb 2025

@barborachors ja nepotrebujem rakusky plat. staci mi kludne aj minimalna mzda

petracandle
4. feb 2025

@hankab aj ja som z okolia a pár kamarátok priamo odtiaľ a nikdy sme nemali problém. A minimálne v Mochovciach by autorka našla

11bodka11
autor
4. feb 2025

@hankab sledujem uz rok vsetky vyberove konania na nasom urade. V zivote tam vypisane nebolo.

petracandle
4. feb 2025

@hankab a autorka písala, že nemusí byť nutne administratíva. A navyše, ty si mala nejaké nároky kvôli odboru a úrovni angličtiny ale autorka píše, že by zobrala aj minimálnu

11bodka11
autor
4. feb 2025

@petracandle v Mochovciach snaha bola. Povedali ze nemaju teraz miesto v administrative.

11bodka11
autor
4. feb 2025

@barborachors ako si mam poriesit odvozy? Ma dat muz vypoved aby zanasal deti?

11bodka11
autor
4. feb 2025

@petracandle nemusi byt administrativa. Staci mi aj minimalka. Alebo skrateny uvazok,dohoda. Len proste nie na 7 rano. Poobede uz mozem byt aj do 5. Muz uz deti vezme,aj mamina,kamoska. .

petracandle
4. feb 2025

@11bodka11 aspoň si nevymýšľaj 😃😃 aspoň vidno, že si tam reálne nehľadala. V Mochovciach je milión rôznych firiem, to nie je, že "povedali, že teraz nemajú miesto" ako keby to bola jedna malá firmička a nie obrovský areál s rôznymi dodávateľskými firmami a SE nehovoriac

hankab
Autor odpoveď zmazal
iv007
4. feb 2025

Ked potrebujes rano chodit az na 8.mu tak skus banky, tie otvaraju trochu neskor a stale hladaju ludi.

11bodka11
autor
4. feb 2025

@lonely66 nie som z krajskeho mesta. Ty ma tu poucujes ale precitat si nevies.

barborachors
4. feb 2025

Tak zacni robit ludom desiate do roboty a predávať a robit rozvozy z domu. Kup lacno predaj drahsie, na minimálnu by to malo stačiť. Vymysli si pribeh, urob IG, toc videa, zviditelni sa. Mozu to byt desiate s napadom, dat tomu zaujmavu myšlienku.

sonia1712
4. feb 2025

@11bodka11 a nad prácou na homeoffice v korporate si neuvažovala? Skus si v krajskom meste u vás pozrieť korporatne firmy, zvyknú brať ľudí aj bez praxe a zaucaju, mozno by si spočiatku musela chodiť na zaúčanie do kancelárie ale potom ten homeoffice je na nezaplatenie, Napr. U nás vo firme je nemecký jazyk neuveriteľne žiadaný aj keď teda tá angličtina je niečo co musí byť aspoň na základnej úrovni. Robiť účtovníctvo by si ale mohla skúsit aj sama na seba, začať postupne pre známych napr a postupne si z toho urobiť živnosť.🙂Pre ekonómov je fajn aj, banky, napr, mzdové účtovníčky, kamarátka robí napr rpe sieť lekárni z domu mzdovú účtovníčku a pod, možnosti je veľa

11bodka11
autor
4. feb 2025

@mane01 no radsej sa budem niekomu prosit ako predavat dom na ktorom sme pracovali roky a stahovat sa niekde uplne od veci. Keby byvam v nejakom zapadakove na vychode tak nepoviem ani slovo. Ale sme na zapade. Vzdy som si lahko pracu nasla. Aj bez praxe,bez znamosti. Zato som teraz v šoku ze nemam kde ziadost poslat.