icon

Ako nájsť prácu bez známostí v malom meste?

11bodka11
4. feb 2025

Dobrý deň. Uz 5 mesiacov som evidovana na urade prace. Pracu si neviem najst,ziadne ponuky nie su u nas. Krajske mesto mam 35km a to nestiham rano deti zaviest plus nie som taka soferka ist denne do krajskeho mesta. Pani na urade u ktorej som evidovana mi povedala ze na urade sa uvolni jedno miesto onedlho,ze jedna pani ide ma MD. Len ze vsetky miesta sa obsadzuji len po znamosti,cez jedneho vyssie postaveneho poslanca. Ona tam robi 15 rokov a povedala ze vsetky su tam po znamosti cez neho. Je to mensie okresne mesto. Zistila som ze moj svokor sa s nim pozna. Su takmer susedia. Tak mu volal. Ten poslanec mi volal naspat ze dal na mna kontakt riaditelke uradu,ze o mne vie a mam jej zavolat. Volala som jej,povedala ze sa mi ozve. No zatial nic. Myslite ze jej treba nieco dat? Ze zato nieco cakaju? Ze je sanca ze ma vezmu? Som uz uplne zufala. Denne chodim aj 5x na Profesiu, Karieru,Worki. Poposielala som zivotopisy do vsetkych firiem v meste aj kde nehladaju. Nikto sa jeozval. Skolu mam normalnu,zuadnu sukromnu. Mam aj prax. Citim sa uz uplne zbytocna. Mam z toho depresiu. Rano sa mi nechce ani vstat,nemam chut nic robit. Vyhybam sa uz navstevam aj ludom lebo kazdy sa vypytuje ci uz mam pracu. Hanbim sa ze nemam Muzova rodina uz rype do mna naco mi je vysoka skola ked si neviem pracu najst. Po anglicky neviem. Keby mam peniaze davno chodim na kurz pocas rodicovskej. Na urade som sa bola pytat no jazykove kurzy nepreplacaju. A aj tak nemozem byt teraz predsa dva roky nezamestnana kym sa naucim anglictinu. Ja uz neviem co robit. Kazdy den dufam ze mi zavola ta riaditelka uradu,vzdy ked zazvoni mobil dufam ze vola ona. Kamosky a zname robia po znamostiach v administrative,bez VS aj bez praxe niektore. Mne je do plaču uz. Naco som aj 5 rokov zabila v skole ked skoncim pribpokladni v Kauflande. Robila som v administrative,vzdy som sa bez problemov zaucila. Dokonca moje rozpocty davali za vzor v inych firmach. V poslednej praci ked kolegyna nieco nevedela tak ju sef posielal za mnou nech jej poradim,pritom tam robila o 4 roky dlhsie. Preco mi nikde nedaju sancu? ☹️

didush27
4. feb 2025

@11bodka11 východ nie je len zapadákov

11bodka11
autor
4. feb 2025

@sonia1712 ano 3 mesiace sa treba chodit zaucat v korporate. Bola som na pohovor v lete este. Potom HO je dva dni v tyzdni. Ale ta nemcina im nebola dostacujuca

11bodka11
autor
4. feb 2025

@petracandle volala som na kontaky v Mochovciach ktore mi dali ludia co tam robia. Ja sa tam nevyznam,netusim ake ine firmy tam su. A rano sa chodi na pol 7.

11bodka11
autor
4. feb 2025

@1ryba ja uz neviem dobre nemcinu. A nie som pedagogicky typ,vobec to s detmi neviem. Ani by ma to nebavilo. Hrat na hudobny nastroj a spievat je uplne mimo mna. Ani nemam vztah k detom . Vzdya bavilo uctovnictvo. Administrativa,fakturacia a pod

sonia1712
4. feb 2025

@11bodka11 tak treba skúsiť iné, u vás na západe musí byť milion možností, mozno hospodárka v škôlke, škole, kludne na spomínanej pošte, banky atď.

11bodka11
autor
4. feb 2025

@iv007 bola som v Prima banke na pohovor. Nepostupila som do druheho kola.

dudos
4. feb 2025

Hľadaj si prácu s možným nástupom ráno od 08.30. Aj v krajskom meste. Deti zanesieš ráno ty, sadneš do auta, zaparkuješ na začiatku krajského mesta a pôjdeš busom do práce. Bude to o držku ale takto funguje veľa rodín s deťmi, a manžel vyberie deti poobede.
Môj muž má naháňačku s deťmi ráno a ja poobede. Dnes som priam utekala z budovy do auta aby som stihla vybrať syna zo školy a rýchlo do škôlky pre dcéru. Inak by som musela ísť najprv pre dcéru a potom sa opäť vrátiť do druhej mestskej časti (v ktorej aj pracujem) po syna do družiny, školu mám od práce autom 10 min. No škôlku máme pri paneláku. No nič iné by mi neostávalo. Som v práci ku dnešnému dňu presne týždeň, a priamo som dnes musela komunikovať s vedúcou, ktorá išla do druhej kancelárie (išla som tam, zaklopala a požiadala)že ju potrebujem na dokončenie úloh (pri ktorých musí zatiaľ byť aj ona) bo mi zatvoria škôlku, nebolo mi to vôbec príjemné ale nemala som na výber, našťastie bola ochotná a ústretová. Prišla do práce tesne pred skončením pracovnej doby (dnes nemala byť v práci). No ja mám z toho ešte teraz nie dobrý pocit. Chcem byť zamestnanec, nie matka-zamestnanec. Zajtra si s ňou hodím ešte reč, pre svoj pokoj.
Z tvojich príspevkov cítim, že si už naozaj frustrovaná z tohto stavu, ale aj to, že ako sa všetko nedá namiesto toho ako sa dá. Upla si sa na pracovné miesto, ktoré ani nemusíš získať. V tomto prípade, by som naozaj už zobrala všetko. Aj napr. ten kaufland na skrátený úväzok aj s tým, že by som musela ísť jeden víkend do práce. A popri tom hľadala niečo v mojom odbore. Ak by aj zavolali z úradu, že majú o teba záujem tak máš vždy skúšobnú dobu, tak v aktuálnej práci prosto povieš, že končíš. A pôjdeš pracovať na úrad.

petracandle
4. feb 2025

@11bodka11 tak to máš pekne stupídne kontakty 😃 tam sa robí ako ktorá firma, ale väčšina má flexibilnú pracovnú dobu a žiadne na pol 7 😉 v lete 3 firmy hľadali administratívu - viem to lebo som preposielala kamarátke link

11bodka11
autor
4. feb 2025

@sonia1712 na stranke posty mam uz davno vlozeny zivotopis. Bola som aj osobne na poste meste. V nasej skole robi uctovnictvo nevesta predchadzajucej uctovnicky. V skolke nemame hospodarku.Znamosti vsade. Myslis ze neskusam? Vsade sa vypytujem. Vsetky kamosky,rodina vedia ze hladam pracu. Uz ma spominali aj u nich v pracach ze keby sa uvolni miesto. Vedia o mne. Ziadosti mam davno poslane vo vsetkych firmach aj kde nehladaju. Ked som sa zaregistrovala na urad hned som isla za tou pani co ma na starosti kurzy. Hned ma zrusila ze jazykove kurzy nepreplacaju. Teraz idu otvarat jednu predajnu. Uz sme zistovali kto je majitel,volala som tam ci budu hladat ludi. Len sa vykrucal ze este nie a tak. Jeden muzov znamy hladal do administrativy. Muz spominal ze hladam pracu s povedal ze uvidi este ci vobec niekoho vezme. Doteraz sa neozval. Ved ja necakam ze mi niekto doma zazvoni s pracou. Pytam sa,hladam,volam,kazdy sa mi snazi pomoct. Zivotopisy mam na profesii,kariere, Linkedin... Nikto sa neozval. Keby mam z coho zaplatit na anglinu chodim pocas celej RD. Je to strasne drahe Plus som bola v tom ze sa vratim do povodnej prace po RD.

11bodka11
autor
4. feb 2025

@petracandle a ja to mam odkial vediet ked to tam nepoznam? Preco im nadavas do stupidnych? Ved dali mi kontakt na firmu kde oni robia. Preco im hned nadavas do stupidnych ked sa mi snazili pomoct?

dudos
4. feb 2025

@11bodka11 neviem či poznáš web pracazarohom.sk
Ak nie, tak vyskúšaj pozrieť aj tu.

petracandle
4. feb 2025

@11bodka11 ja som za stupídnych neoznačila tých ľudí ako takých ale z hľadiska kontaktov, keď ti povedali taký nezmysel. A nemusíš tam pracovať aby si sa vyznala preboha stačí len googliť

11bodka11
autor
4. feb 2025

@dudos ja som sa neupla na jedno pracovne miesto
To bolo moje jedine svetlo nadeje. Jedine miesto odkial sa mi ozvali. Jedine co zatial vyzeralo realne ze z toho moze nieco byt. Hladam aj ine samozrejme. Len som sa chcela spytat zien co robia na uradoch ci je to ozaj po znamostiach ci ako. Ale samozrejme mi tu nalozili,cim na este viac polozili na kolena. Mozem ist rovno skocit z mosta. Akurat tu revem,tak ma dali dole. Naco som sa tu aj nieco pytala. Citim sa este vacsou chuderou ako doteraz. Mohla som ist na ucnovku a na tri zmeny za pas. Mozno bybto bolo jednoduchsie.

11bodka11
autor
4. feb 2025

@dudos dakujem pekne ano pozeravam aj tam.

betulinka1
4. feb 2025

@11bodka11 zavolaj toho znameho alebo svokor na kavu a porozpravajte sa. Urcite ti nepovie do telefonu veci co chces pocut. Vybehni za riaditeľkou a porozpravajte sa. Akoze toto sa neriesi telefonicky a ani mailom a ani na MK. Vies ona vidi v tvojom životopise ekonomiku, musis sa jej trosku predat. Na druhu stranu vies robit aspon danove priznania sukromne zatial, teda myslim si, ked mas ekonomiku. Prave zacina obdobie danovych priznaní. Ja som účtovníka nevidela osobne pol roka. Vsetko riesime elektronicky a to sme mesasacni platcovia dph. Mozno by bolo toto aj tvoja cesta, ze skusit nieco sama rozbehnúť. Doplnit si aj audítorstvo a vies robit toho viac ako danove priznania.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
maximiliana
4. feb 2025

@11bodka11 ved na tri smeny za pas mozes ist aj teraz... k tomu ti netreba ucnovku... u nas na UP je tiez vacsina po znamosti, takze tlacenku treba... a junior uctovnika by si robit mohla aj bez praxe, ved to je pozicia na zaucenie... lenze to by si musela chciet nieco zmenit... soferovat tiez nie je jadrova fyzika, staci sa trochu premoct...a 35 km nie je ziadna vzdialenost.. ludia tolko bezne denne dochadzaju

lapersefona
4. feb 2025

Kolko trva cesta autom do mesta? Ake stare su deti? Nemozu ist uz same do skoly a domov?
A nechcela by si robit uctovnicku na zivnost?

didush27
4. feb 2025

@11bodka11 nad nejakým kurzom manikúra - pedikúra si nerozmýšľala? Bola by si sama sebe pánom

alickapusinka
4. feb 2025

A čo ked ťa na úrad nezoberu čo budeš robiť.TY hľadaj spôsob ako to pôjde nie ako to nepôjde. TY čo si tu teraz písala sú same prekažky ale hľadaj spôsob ako by to išlo.Nie si sama čo máš deti sú aj ženy matky samoživiteľky s dvomi deťmi a ide to.Spoliehať sa na nejakeho úplatkara a robiť zo seba riťolezca no neviem neviem.

11bodka11
autor
4. feb 2025

@lapersefona mladsia ma 3 roky. Nemoze ist sama do skolky. Samozrejme ze by som chcela robit uctovnicku,no neviem uctovat samostatne.

alickapusinka
4. feb 2025

jazyky poriadne nevieš nechceš sa učiť učtovničku by si chcela robiť nevieš učtovať samostatne.Jazdiť auto nechceš takže si neatraktivna pre zamestnavateľa.Radšej napíš čo robiť vieš lebo to čo nevieš je viac ako to čo robiť vieš.

mateson2004
4. feb 2025

@11bodka11 a o akú pozíciu sa jedná na tom UPSVR? Nečítala som celú debatu.

dharmasanata
4. feb 2025

Musíš sa prihlásiť na výberové konanie cez portál, dokladovať papiere vzdelanie atď.. Ja som bola tri krát na výberku na upsvar, lebo vždy po známosti niekoho vybrali. Naučiť sa zákony a tak.. bola si niekedy na takom výberovom konaní? Asi nie však?

11bodka11
autor
4. feb 2025

@maximiliana jasne ze by som sla robit junior uctovnicku. Zatial som nasla len ponuky pre uctovnicky s praxou.
@alickapusinka precitaj si moj prispevok vyssie. Nespolieham sa na toto miesto. Pytala som sa ako to funguje na uradoch tych co tam pracuju. Hladam aj ine. Uz mam ziadosti vsade

11bodka11
autor
4. feb 2025

@alickapusinka chcem sa ucit jazyk. Nemam vsak nato peniaze momentalne

11bodka11
autor
Autor odpoveď zmazal
marcellka32
4. feb 2025

@11bodka11 meles dokola to isté, neuraz sa, ale všetko odmietas, šoférovať, urcujes si pravidlá,....na jazyk v dnešnej dobe nepotrebujes peniaze, stačí aplikácia, tv, YouTube...nechcela by som ťa za zamestnanca, a to robím pohovory pravidelne a stretávam rôznych ľudí...ide z teba negativita

11bodka11
autor
4. feb 2025

@alickapusinka robila som ako referent odbytu, vybavovala objednavky, denna telefonicka a mailova komunikacia so zakaznikmi, fakturacia, dobropisovanie faktur, koncorocne bonusy, skladove hospodarstvo,praca v Sape, rozpocty na zemne prace, cenove ponuky na inzinierske siete, skladove hospodarstvo a fakturacia v programe Pohoda, praca v programe CRM. Inzinierska cinnost pri realizacii inzinierskych sieti ( komunikacia s SPP, ZSVS, ZSE). Vybavovanie stavebnych povoleni a ohlaseni drobnych stavieb na obecnych a mestskych uradoch pre zakaznikov pri realizacii pripojok k inz.sietam. Pocas VS som si spravila statnicu n NJ na urovni B2 no odvtedy som polovicu zabudla kedze v praci som nikdy jazyk nepotrebovala. V druhej praci som navstevovala kurz AJ, prichodom korony nam to zrusili. V prvej praci som absolvovala v Ziline kurz na program ODIS - ocenovanie zemnych a stavebnych prac. Cez urad prace som si spravila kurz personalistiky. Co sa tyka soferovania,aktivne soferujem uz od 18 rokov. No do krajskeho mesta by ma nedostal nikto,ja mam dve deti,som strasny stresman, nepotrebujem zabit seba alebo niekoho ineho.

11bodka11
autor
4. feb 2025

@marcellka32 a to mam teraz 2 roky sediet doma kym sa naucim jazyk?