Ako nájsť prácu online a byť doma?
chcem pracovat online prip,byt zena v domacnosti, nechcem pracovat niekde inde. co s tym?
mozno ma tu ukamenujete ja neviem.
ale poviem to takto, dlho dlho som po skonceni VS/ neperspektivny odbor, ano teraz viem po rokoch, ZIAL/, som sla byvat do arabskej krajiny, kde som zila 4 roky. Mala som za partnera samozrejme miestneho, ktory zarabal dobre na tamojsie pomery a nemusela som pracovat. Ale postupne. Skoncila som VS tesne pred pandemiou, a teda bola pandemia, ja doma zatvorena. do roku 2021. Skoncena škola v r. 2019. Pandemia dva roky, ja zavreta doma, dostala som covid 3krat. Tazky priebeh, dva roky na PN s nasledkami.
Potom som spoznala partnera, nastahovala som sa k nemu.
Pacilo sa mi velmi,ze ja som ta, udrziavatelka rodinnej pohody, kozuba. Hoci sme nemali deti,ale zili sme ako zosobaseni par, ( pred imamom), bolo to pekne, ale ukazala sa partnerova sadisticke a cholericka povaha po rokoch, tak som z tej krajiny odisla. Pocas tych rokov tam, som vlastne nepracovala realne, v ziadnom ofise, bola som doma, varila, prala, upratovala, teda som po skole dlhe roky, 6 rokov cca, a ja stale nemam pracu, a ani ma to neako nezaujima, nechcem to riesit takto. Chcem robit iba online. robila som doma tam z tej krajiny na pc nieco, co som mala almuznu.
ja som nikdy ale nemala ambicie robit nieco solidne na 8 hodin denne a mat 4000e plat. Nebavi ma, co som vystudovala. Venujem sa prakticky skor jazykom a sebe.
nemam pracovne navyky niekde pracovat, bavilo by ma pracovat iba z domu cisto online, napr. doucovanie jazykov, alebo pisanie textov, clankov do novin a pod. nejaka lahsia administrativa, sprava e shopu a ine. Taketo miesta pracovne vsak nedostat len tak, a je neskutocne narocne dostat sa k nim. Je velmi zle, ked toto poviem doma rodicom, ze nechcem pracovat normalne, nasi, ze som leniva a zasivam sa iba. mala som nejake mini podnikanie, vyrabala som daco, neviem, neslo mi to moc, potom som od toho upustila. Neskor som robila prilezitostnu prekladatelku na arabskej klinike pre cechov, ked som bol tam. ale nic stabilne, nic take, ze zarobok 1000e mesacne, skor to boli mizive zarobky. Mam usetrenych iba fakt par tisic eur, a s tym sa ned azacat nic.
nie som na umenie, neviem malovat, nic, nie som na vypekanie, ze by som si zalozila zivnost, ale nie som zas uplna lemra( ako ma castuju rodicia), ze nic nerobim, denne sa snazim hladat si nieco z domu, mam par zakaziek na nieco na doma, ale tie peniaze, su mizive. almuzna. Ja mam mozno 200e mesacne. v tej danej arabskej krajine,sa dalo z toho vyzit,lebo tiez partner platil vacsinu.
Moji rodicia, nechapu, nerozumeju co robim, nechapu, ze chcem robit iba online z domu alebo vobec. nechapu, ze kazde rano nechcem vstavat do práce o 6 , a robit tam, a prist domov vyflusnuta o 17 tej- pripadne 18tej. Vratila som sa na slovensko a som bezprizorna. Rodicia, hoci mam 31 rokov, nesuhlasia, s mojim zivotnym stylom, hoci pomaham doma mame v byte, upratujem, varim, robim,co mi povedia, surodencov nemam, sestra mi zomrela ako male dieta, takze rodicia su na mna nahnevani. Mama je tiez zena v domacnosti, a otec chodi po stavbach stale hoci ma 59 rokov.
tvrdia, ze im financne nepomaham, a ze mam ledva na svoje zaplatenie veci- mesacne peniaze, ako pausal, nejake oblecko, zakladne niekedy lieky co si platievam ja, zo svojho svoje vylohy, ale najomne neprispievam a jedlo nieked ykupim, ked mi zvysi v obchode nejake potraviny.
penaize od nich nepytam, ale ani im neprispievam na najomne, najomne mame 150e a energie.
nemam z coho totiz prispievat. Aktivne si hladam pracu, ale pracu iba z domu, som uz zvyknuta inak zit, nechapu to, kricia, nadavaju mi, ze nech sa pakujem, nemaju pre toto vobec pochopenie. Vraj kazdy robi na mojom mieste, kazdy ma deti, pracu neviem co, karieru a pod.
rodicia mi tvrdia, do oci, ze som leniva lemra, ze naco som studovala 5 rokov vs, naco ma zivili, a tak, ale ja som nemala vedenie v zivote, citim sa stratene. nevedela som, co robit, skoncila som vs a netusila som,co bude, stratena som sa citila, bol covid, prve mi napadlo, odist prec z lockdownov na slovensku, a to som aj urobila. Velmi som milovala svojho partnera, bolo tazke ho teraz v decembri opustit. vyhovoval mi tam zivot, rodicia a rodina starka tiez nechape, stale vravi ty si take dobre mile pekne dievca inteligentne, ale nechces robit, nic, nechces zarabat, co ked ti pride nieco dolezite platit, oco ta nema ako zivit, ja chapem vsetko, ale neviem to napravit. hladam si sustavne pracu z domu. par mesiacov som tam pracovala a je to proste zle, ze ja nechcem v zivote ist takto s davom? ze nechcem mat zivot ako ini? ze robia 8 - 12 hodin denne, je to proste zle, ja som zla, som leniva ? mozno sa sprska na mna teraz negativnych komentarov zhrnie, ale jendoducho ja nechcem pracovat, chcem byt zena doma, ktora sa o seba stara, ma navarene upratane, ozehlene, pekne dieta spokojne, s kt. sa hra, robi ulohy, ma uzasneho manzela, ktory sa o nich stara, mama vari, robi teple vecere, vypeka kolacik v nedelu, a popritom si robi jogu, meditácie, cita knizky, ma cas na seba, uci sa jazyk ( to vsetko robim), a preto chcem byt stastna manzelka a mat krasnu rodinku. Ale ako to mam docielit, chalani na SLovensku, chcu zenu, co bude zarabat aspon1500e mesacne, s niektorymi som sa uz rozpravala,
rodina je zo mna znechutena.
rozmyslala som nad vselicim, ze pojdem do klastora neviem co, alebo neviem sa najst proste,ale zase chcem rodinku, ako ju ziskat,
neviem co robit v inych statoch je stale praca online v korporatoch, cestovkach, ked viete jazyk, tu na sk nic nic nic, nic, ziadne prace normalne, na online HO, predavanie kozmetiky to nie. a pyramidovky tiez nie. Som prakticky v depresiach a zufala, lebo som na dne, uvedomujem si , ze nezarabam, je to hanba, ale neviem sa pohnut dalej. co s takym zivotom? kazdy ma strasne odsudzuje, kamosky nemam ani, kvoli tomuto, kazdy sa vypytuje a cim sa zivis a tak, no nicim.....
:((( preco su ludia taki zli, proste ...je chyba, je to zle, ze chcem byt zena domacnosri, ako su zeny v arabskyych krajinach?
Juuuuj ake rozkosne kopkanie nozickami jednej rozmaznanej lenivej hnidy😂 autorka nikto nebude skakat ako ty piskas. Toto si skusaj na rodicov
To bude rovnaká psychicka porucha ako má tá, čo stále chce toho zadaneho (Už byvaleho) kolegu.
Veď tak si nájdi chlapa, ktorý ťa bude živiť, alebo čo chceš robiť 🙈 Aj takí chlapi sú neboj sa...
A tie komentáre čo sú tu, no doslova sa to nedá čítať, hnus ako si sem niektoré prišli vygrcať komplexy 😅
Fuha 😂 akoze rozumiem co chces.. ja uz tiez planujem zostat len zena v domacnosti a predtym som pracovala iba na HO a ak by ma situacia donutila ist znova robit tak urcite opat by som isla iba do HO.. ale vies ono musis mat aj co ponuknut tym zamestnavatelom, resp. na 8 hodin by si si este nieco nasla ale na 4? Ak nemas co ponuknut tak pracu na 4 hodiny denne z domu tak aby bola riadne ohodnotena nenajdes.. a teda bez urazky ale podla toho co pises tak moc ponuknut nemas co.. takze by som sa na tvojom mieste asi zmierila s realitou a isla pracovat.. akoze ja chapem ze sa ti nechce, mna tiez nebavi robota absolutne ale predtym nez som nabrala dostatok pracovnych skusenosti a zaroven som ani nemala muza ktory by sa o mna staral tak som proste musela makat a dochadzat za pracou aj 2hod denne.. ved sa normalne zamestnaj a popri tom si hladaj svoj dream job, ak realne aj budes mat nejake pracovne skusenosti tak sa ti lahsie najde.. alebo teda zi z 200e ako socka, co si nemoze nic kupit a byva u rodicov v 31 a cakaj na pana dokonaleho, ktory ti bude vsetko platit.. co na tom teda osobne nevidim nic zle ale na to treba uspesneho muza a ti si podla mna tiez nevyberu len tak hocikoho 🤷♀️
Ty si ma fakt rozosmiala 😂 Po tom románe, ktorý si napísala sa cudujes a urážať sa na môj komentár? Áno mas červený diplom, super. Ale figu z toho keď ho nevieš využiť! Môžeš si ho zavesiť na wc a obdivovať ho tam. Ja ten červený diplom každému zo srdca prajem a mnohé moje kamosky ho majú. Ale každý jedna ho využila a veľa ich pracuje z domu - na SK, 4 hodiny denne, 1400e v čistom 😉 asi toľko ty zlatíčko inteligentne!
To skôr tvoje vyjadrovanie svedčí o tvojom IQ a EQ radsej ani nespomínam. Ono totiž ziadny titul z lemry a blbca inteligentného človeka neurobi. A ze ti babička hovorí aká si múdra a pekna? No jasne babička. Spýtaj sa normalneho muza, s titulom na priemernej pozícii v korporátnych, ci by ta chce za ženu s tvojom nastavením?
Ja nie som zatrpknuta stara dievka takže ta veľmi sklamem 😁 Mam milujúceho múdreho muza a pidarene deťúrence, lásky na rozdávanie. A tiez reálny pohľad na život a preto moj komentár na teba v tvrdom znení!
Pamätáš si tu kráľovi vetu princovi - Ja v tíme věku... ?
Tak ja sa od 22 rokov staram sama o seba a prvý podnajom som si platila mimo SK, mala 3 prace a krásne v tej dobe zarabala. Do jedného z korporátnych vzali mna namiesto dvoch s červeným diplomom, to nie je vtip! Mali pekný životopis ale realne boli nepouzitelni - ako ty. Oni však mali oproti tebe výhodu- mali len 25 a boli cerstvi absolventi. To ty už dávno nie si a nevyzerá ani, ze by si pochopila, co ti tu aj xy iných žien píše.
Mna nikto v zivote zivit nemusel, narozdiel od teba, mladej zdravej zeny.
A ešte aj hubu budeš zaujať a urážať sa. Nebola som jediná, ktorá ti napisalo priamo.
A garantujem ti, ze aj zopár tých žien, ktoré to napísali pekne - vid @melanta, by tiez vedeli písať aj inak svoju mienku.
Mna hlavne vytočil jedno v tvojom príspevku. Tvoj otec takmer 69 rocny sa zbiera na stavbách ale ty nechceš chodit strhana z roboty! Ze on ta musí zivit. Keby si takto smoliar a robila aspom nejakú prácu, ktorá uživí ale nebaví. Beriem! Vtedy by bol môj komentár dokonca veľmi milý. Ake ty predsa nemôžeš očakávať po tvojom príspevku pohladkanie tvojho ega!
No si neschopna. Rozmyslala si, čo by bolo, keby mali rodicia nehodu a zomreli? Kto ťa bude zivit? Ved aj malé deti vedia, že treba platiť nájom a jedlo.
@dominikamacakova Presne. Táto téma ma dobre pobavila. Polka žien na koni sedí na riti, nechá sa živiť chlapom, ešte to v x témach píše a zrazu tu moralizujú a takú, čo to aspoň na plnú hubu prizná, takej idú nakladať 😀 😀
@drahomirrra ktora polka? a kde? jedna vec je byt na MD/RD ale druha cielene nic nerobit a mat to ako "zivotny ciel"
@simca06022011 Ok.
@drahomirrra aj keby, ale nenechaju vydrziavat rodicom par rokov pred dochodkom ako tento cerveny diplom tu a to je rozdiel!!!
@melanta V akej oblasti headhuntuješ? IT? Aj právo?
@zuzana76
zaujímavé, o tej skupine som do dnes ešte nepočula. Čítala som. No je to des. Ja mam síce 40 rokov a momentálne koli detom a tehotenstvu som doma dlhšie. Ale aj pori detoch ak sa aspom trocha dalo, robila som aj keď nie na plný úväzok. Mladši mal 1,5 a riesila s prácu, do toho otehotnela. Ok ale od 19 som robila ale keď ostala hypo na mne samej, tak som zial odisla z kancelárie a isla robiť "horsiu" pracu za viac peňazí. A máme som nedovolila platili mi vs, mala sama co robiť, aj keď chcela. Neurobila som si ju ale ani som nebola rodičom na krku. Pre mna úplný nonsens pri zdravom jedincov. A túto pani aj pekná som aj múdra som - to je pre mňa nepredstaviteľné.
Jej rodicia sa zrejme dohodli, že mama bude doma ale to je medzi manželmi. No takto zdierat otca sko dcéra je izaj na facku. Ona nechce ale druhy moze, nech to stojí aj zdravie.
Ja naozaj nerozumiem ako mize niekto silne takouto mentalnou kapacitou zvladnut VS a ešte aj s červeným titulom. Ved to ma buď kúpené alebo ho rozdávali za ďakujem.
A pokial beha celá takáto generácia po svete tak aleluja.
Poznám však aj mladých šikovných a úspešných do 30 rokov. To mi dava nádej 🙂
@drahomirrra
e zase si uvedom, ze tie spokojne zeny v domacnosti jej nebudú nakladať. Aspoň teda nie za to, ze chce pracu z domu alebo bytu zenou v domacnosti. Tie priania su absolutne v poriadku. Ale treba aby to vyhovovalo obom a ta zena v domacnosti realne pracuje, len je to iný druh práce a bez platu.
nečítala som celú diskusiu, ale uložím si ju. Určite je to zaujímavé čítanie. Pre autorku ma napadlo ešte jedno riešenie - otvoriť si privát. Bude robiť z domu, veľké peniaze a vo voľnom čase môže upratovať. Možno takto nájde aj nejakého "sugar daddyho". 🙈
@svetlonos Ja popravde vôbec nevidím rozdiel v tom, či niekoho živí muž, a niekoho rodičia. V oboch prípadoch je to zdieranie inej osoby.
2 slová..Boris Kollár
@drahomirrra zdieranie je to, keď s tým tá druhá osoba nesúhlasí.
Ak naopak tá druhá osoba s tým súhlasí, alebo to nejakým spôsobom vyžaduje, tak je to iné.
@drahomirrra stredný a vrcholový manažment bez ohľadu na sektor, senior odborné pozície viac menej tiež, ale najčastejšie IT, marketing, pozície vyžadujúce VŠ stavebného a strojníckeho zamerania. Právo je veľmi špecifické. U biotechnológa je jedno, či študoval v UK alebo FR, u právnika nie.
@melanta Škoda 🙂
@melanta Ale aj tak sa asi osobne pozname 🙂
Ako to ze nejde zohnať žiakov na doucka? Preboha v dnešnej dobe hľadá každý druhý doucko, možno treba len pohnúť tým čo máš na krku, ak to nie je na okrasu a posnazit sa
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆💥
chod do posilky, najdi si tam toho najvacsieho namakaneho chlapa ktory ma ruky ako lopaty a nech ta poriadne tresne po papuly .... si rozmaznany fracok ktoreho by rodicia mali vyhodit na ulicu... ty si naciato zosalela, chces zit ako zena v domacnosti?? to si musis najst chlapa ktory si ta bude chciet zavesit na krk a kto uz by len chcel vyzierku bez ambicii??? pred 30 rokmi to mozno realne bolo ale teraz urcite nie ...na keru mariu si studovala skolu ked ta to nebavilo a nechcela si robit??? ... tvoj muz nejake nasilnicke tendencie zacal prejavovat podla mna preto lebo si leniva jak vos a zanedbavala si domacnost co ho pochopitelne sralo lebo on ta zivil a nemal ani zaklad ... arabi ziju inak, maju inu mentalitu a funguje tam silny patriarchat kde muz zenu prakticky vlastni a nejaka blba beloska mu po hlave ma skakat ked ju zivi??? asi sotva .... ty nemas depresie, ty nie si nestastna ty si leniva jak vos a ocakavas ze vsetci budu skakat ako si pisknes a to teda na slovensku pri nasej nature fakt nehrozi ... byt tebou hanbim sa jak pes ze vyzieras rodicov
By som ta poslala do obchodu a medzitym
Vymenila zamok na dverach a zrusila ti trvaly pobyt.
Wake up si v Realite a musis sa o seba, a vlastne pomaly aj o tvojich rodicov, postarat. Takze pekne krasne robit a nehrať sa na Šeherezádu - tej rozprávke je uz koniec. Teraz je cas na Popolušku
Jaaaaj to je ďalšia s názorom byť doma a s detičkami je pohodinda 😅🤦. V prvom rade byť tvoj rodič tak ťa bez mihnutia oka vyhodím z domu.to nieje že si nevieš nájsť prácu..radšej by som záchody umývala ako v tvojom veku sedela doma pri rodičoch. To čo je že mama nepracovala? Skákala ti okolo rite moja zlatá..ísť do kláštora? 🤣🤣🤣🤣🤣 Odpadla som. Tam si myslíš že nemusia robiť? Zaujímalo by ma akého chlapa si na slovensku nájdeš s tvojim rozmýšlaním. Obyčajná príživníčka . Ak sa aj nahodou nájde debil čo ťa bude obskakovať a ty budeš doma čo budeš robiť keš budeš mať malé deti? Budeš nevyspatá, nebudeš sa mať kedy najesť nie to ešte mať doma všetko tip top. Zanesies ich k mame? Alebo ty pôjdeš naspäť s mame? Ale poradím ti môžeš začať robiť onlyfans 😏 možno nájdeš aj nejakého sugar daddyho 🙏
Odporucam dat si nejaku naozaj peknu profilovku na fejsbuku a pozerat si ziadosti o kontakt. Tam sa najdu typci, co ti budu akoze chciet platit rentu - vraj len tak. Ja sa na takych smejem a hned blokujem, ale ktovie, mozno som prisla o skvely, bezpracny zarobok 🤔🤣🤣.
Ale nie, kazdopadne bud sa vrhnes do viru hladania zabezpecneho typka cez zoznamky a naozaj na takeho natrafis ( ale nezabudni si dat osetrit potom pripadny rozvod, aby si zle nedopadla - Vasilkova na tuto temu kedysi napisala knihu, sice so stastnym koncom, ale nie kazdy tak musi dopadnut). Alebo vyuzijes svoj skvely cerveny diplom, ktory v praci nikoho, ale naozaj nikoho nezaujima a tie tvoje jazykove znalosti, ktore uz skor mozu byt zaujimave a skusis mozno nejake preklady alebo aj doucovanie - sup na zivnost ( nezabudni si zistit, ake mas povinnosti), online kurzy su v mode, ucit cudzi jazyk ci prekladat mozes aj z domu.
Zlatko ty si tu uz bola...za ten cas si sa nijako neposunula a naozaj si leniva...ty by si sa mala dat dokopy s tym chlapom co tiez vyplakava ako sa nevie udrzat nikde v praci a boli by ste dokonalost jedna radost...nehnevaj sa, ale naozaj si leniva, hold rodicia maju pravdu. Evidentne potrebujes bud poriadnut na hubu, ale bez podporovania potom a tahania zo sraciek okolim alebo jednoducho sa zmierit s tým, ze nic nevies a ani doma robit a len cyklicky rodit a byt doma na plny uvazok a na krku nejake muzskemu...
A inam mi nehovor, ze preklady nefunguju, ked aj ja teraz prekladam text, projekt za ktory mam zaplatene 4,500 Eur v prepocte a je to sice o drzku lebo na 120 stran prekladu z AJ do SJ mam len 2 tyzdne, ale ak clovek naozaj chce robit, tak zatne zuby a zmakne to!!

@sundew headhuntera, primárne manažment a vysoko senior odborné pozície