icon

Ako nájsť vhodnú prácu, keď trpím sociálnou úzkosťou?

krevetka_
25. jún 2025

Ahojte. Mam 22. Trpim uzkostou a socialnou uzkostou. A velmi mi to ovplyvnuje zivot. Neviem aku pracu mam kvoli tomu robit. Citim sa kvoli tomu ako nepotrebny podclovek a neviem ci ma este zmysel zit. Realne potrebujem mat nejaky prinos pre spolocnost ale ta uzkost mi vsetko kazi. A tym ze mam 22 mam pocit ze mam uz zivot za sebou... Neviem ci sa oplati este vobec niekedy ist na vysoku. Realne co mam robit? Velmi sa chcem dat dokopy. Ako mam zistit svoje zivotne poslanie?

matusformanek
25. jún 2025

@krevetka_ skúste zistiť, v čom ste dobrá v čom vynikáte a následne toto skúste pretaviť do príjmu-nech už ide o IT, šitie, varenie, stavbárčinu, čokoľvek na svete. Nájsť svoj kruh kompetencií a v ňom vynikať-a následne sa v ňom uplatniť. Učím na VŠ a dennodenne vidím študentov, ktorí ani nevedia prečo sú tu, plnia sny rodičom, nič ich nebaví, nevedia sa pre nič nadchnúť. Samozrejme, sú aj takí z inej časti spektra. Možno nevedia tak dobre všetko, ale existuje obasť v ktorej excelujú. A to je dôležité 🙂 Niekde treba začať. Držím palce!

buberova
25. jún 2025

Berieš lieky? Chodíš na terapie?

o__o
25. jún 2025

Najprv psycholog, psychiater.

krevetka_
autor
25. jún 2025
@buberova

Berieš lieky? Chodíš na terapie?

@buberova ano chodim na terapie k psychologovi a beriem lieky na uzkost

krevetka_
autor
25. jún 2025
@matusformanek

@krevetka_ skúste zistiť, v čom ste dobrá v čom vynikáte a následne toto skúste pretaviť do príjmu-nech už ide o IT, šitie, varenie, stavbárčinu, čokoľvek na svete. Nájsť svoj kruh kompetencií a v ňom vynikať-a následne sa v ňom uplatniť. Učím na VŠ a dennodenne vidím študentov, ktorí ani nevedia prečo sú tu, plnia sny rodičom, nič ich nebaví, nevedia sa pre nič nadchnúť. Samozrejme, sú aj takí z inej časti spektra. Možno nevedia tak dobre všetko, ale existuje obasť v ktorej excelujú. A to je dôležité 🙂 Niekde treba začať. Držím palce!

@matusformanek Dakujem krasne 🙂

misterunderhill
25. jún 2025

Dali ti tu dobré rady. Ty skutočne môžeš mat napr. hormonálnu nerovnovahu a s tym naozaj nič nespravis. Len lieky. Bolo by skoda to nechať zájsť tak daleko že stratis kontakt so spoločnosťou, budeš sa báť ísť lekárovi a nakoniec zostanes sama so svojimi myšlienkami. Za mna mala rada : chod často medzi ludi, ale inkognito, len nech je okolo teba niekto...nauc sa usmievať, najdi si staršieho človeka na lavičke a prihovor sa mu. Nevzdavaj to neopustaj sa.

lauruska_sumienka
25. jún 2025

najdi si nieco co ta bavi a venuj sa tomu. ja mam napr. rada pracu v obchode, ale miesto som hladala v malom obchodiku, ziadne velke prevadzky s velkym mnozstvom ludi. rada pomaham-tak som dobrovolnicila, ked som na to mala podmienky. vzdy je to o tom hladat moznosti pri tom co mas rada a neuzatvorit sa pred nimi 🙂 pokial zvladas skus byt medzi ludmi-napr v kancelarii kde by ste boli 2, pripadne sama a sem tam by niekto prisiel (nech mas kontakt), alebo vzdy sa nieco da robit z domu, externe, alebo s pomocou niekoho dalsieho kto pri tebe stoji 🙂 je to tazke fungovat so strachom ale s pomocou ludi, kt. ti chcu pomahat sa to da, len sa neboj toho, kto ti chce pomoct 🙂 ❤