icon

Ako obísť zákaz privyrobenia si?

9. máj 2025

Robím v zdravotníctve a nezarabam veľa peňazí. Suma je cca 800 euro. Ako zdravotak si viem niekde ešte privirobit lenže v zmluve som našla,že nemôžem robiť v práci ktorá má rovnaký charakter ako tá v ktorej teraz som. Neviete mi poradiť ako to obísť? Lebo fakt potrebujem peniaze a toto ma obmedzuje keďže inde si neviem nič nájsť. Všade chcú len študentov alebo sa neozvu vobec.

martinmmartin
9. máj 2025

Daj si to schvalit HR a podaj im to tak ze to nema nic spolocne s nicim co tam teraz robis ( nebude sa ovplyvnovat)

doriiis
9. máj 2025

Alebo si nájdi lepšie platenú hlavnú prácu

anjelicek26
9. máj 2025

Treba sa opytat na personalnom, vedia ti dat pisomne vynimku. Ak to nepojde, hladaj lepsie platenu pracu. Proste ucty platit musis.

autor
9. máj 2025
@doriiis

Alebo si nájdi lepšie platenú hlavnú prácu

@doriiis hľadám len tú kde som mám 2 mesačnú výpovednú dobu

klarrris
9. máj 2025

Tak vypovednu dobu mas pomaly vsade. Nemyslim si, ze toto by bol nejaky problem. Vsetko je to o komunikacii aj v starej aj v novej praci.

done
9. máj 2025

Opatrovateľka v Rakúsku, Nemecku, Švajčiarsku, tam si zarobíš oveľa viac a budeš tam mať aj nárok na dôchodok.

autor
9. máj 2025
@done

Opatrovateľka v Rakúsku, Nemecku, Švajčiarsku, tam si zarobíš oveľa viac a budeš tam mať aj nárok na dôchodok.

@done tam nemôžem ísť. Neviem jazyk a mám aj diétne obmedzenia

kavasmliekom
9. máj 2025

A nemôžeš ísť len upratovať?

alickapusinka
9. máj 2025

Jasom teiž chora a teraz som bola na 2 týždňe namiesto kamáratky. A 2 členovia rodiny uplne rozparavali plynule Slovenský takže dalšia výhovorka.

mogaa
9. máj 2025

no ak chceš v rovnako odvetví ako pracuješ, tam jedine schválenie od zamestnávateľa alebo práca v inom odvetví napr.obchod....alebo teda celková zmena práce...

tiika
9. máj 2025

To obmedzenie neznamena, že v inej takej firme nemôžeš vôbec pracovať. Akurát je potrebné sa na tom so zamestnávateľom dohodnúť.

cacianka
9. máj 2025

Diétne jedlá v zahraničí nepoznajú ?